- 1 ek olívaolaj
- 10 dkg bacon
- 10 dkg füstölt sonka (én feketeerdei sonkát használtam)
- 4 dl főzőtejszín
- egy csomag spagettitészta
- 2 tojás
- 20 dkg füstölt sajt
- só, fehér bors
- 2 gerezd fokhagyma
Az elkészítés módja:
A bacon-t és a sonkát felaprítjuk. A füstölt sajtot lereszeljük. A fokhagymát átnyomjuk fokhagymanyomón. (Az eredeti carbonara spagettiben nincs fokhagyma, de ez engem nem nagyon zavart.) A spagettitésztát feltesszük főni. A két tojást leütjük egy mélyebb tálba és felverjük. Összekeverjük a tejszínt a felvert tojásokkal, megborsozzuk. Majd hozzáadjuk a lereszelt sajtot és az egészet összekeverjük.
A bacon és a sonka alá pattintunk egy kis olívát. Megpirítjuk. Amikor már majdnem jó, rátesszük a fokhagymát. A fokhagymát azért csak a végén tesszük bele, mert ha megég, akkor megkeseredik. Amikor kész, félretesszük.
A megfőtt spagettitésztát leszűrjük. Visszatesszük a tűzre, majd hozzátesszük a sült bacon és sonka megoldást. Összekeverjük, majd ráöntjük a tojásos-tejszínes-sajtos anyagot. Összekeverjük, majd rövid ideig a tűzön megforgatjuk. Nem nagyon sokáig, nehogy kiszáradjon.
Egyszerű, olcsó és finom.
Jó étvágyat!
- trey blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- 2282 megtekintés
Hozzászólások
Wikibe vele, a kenyér mellé!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Jóféle. Ezt most meg is jegyzem, talán már hétfőn meg is csinálom. ----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
én meg kábé ugyanezt csinálom éppen, csak gnocchi-val. :O
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
hupozni főzés közben?! :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
jaja. Nem fordít kellő figyelmet a HUP-ra :P
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Tészta, tészta. Azzal is finomnak kell lennie.
--
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Jók ezek a konyhablogjaid.
--
"If God exists...why is there no porn of Him?"
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Oh, yeah. Kollégák is olvassák. Amikor az egyik bejegyzés nyomán a múltkor a szervizben egy spontán kis háziasszony összejövetel alakult ki kizárólag férfiak közreműködésével, akkor azt hittem, hogy kiengedtem valami szellemet a palackból. Már a végén rájuk kellett szólnom, amikor ott tartottak beleszellemülten, hogy a kelt tésztába most mennyi élesztő kell, hogy fasza legyen a tészta :))
--
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
+1
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Írhattam volna sima "subscribe"-ot, de lusta vagyok. :)
And Then There Was Salsa
--
http://opensolaris.org/os/project/indiana/
http://www.opera.com/browser/
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Én a füstölt sajtot parmezánra cserélném. A megnevezést meg "carbonara spagettivel", "carbonara szósz spagettivel" vagy internacinalistán "spagetti carbonara"-ra.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni