Kocka a konyhából: carbonara spagetti

Régen jelentkezett a rovat, itt az új száma. Ma egy igen frankó carbonara spagetti receptet sikerült kikísérletezni. Gyorsan elektronokba vésem, nehogy elfelejtődjön. Elkészítettem, már el is fogyott. A hozzávalók 4 személyre:

  • 1 ek olívaolaj
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg füstölt sonka (én feketeerdei sonkát használtam)
  • 4 dl főzőtejszín
  • egy csomag spagettitészta
  • 2 tojás
  • 20 dkg füstölt sajt
  • só, fehér bors
  • 2 gerezd fokhagyma

Az elkészítés módja:

A bacon-t és a sonkát felaprítjuk. A füstölt sajtot lereszeljük. A fokhagymát átnyomjuk fokhagymanyomón. (Az eredeti carbonara spagettiben nincs fokhagyma, de ez engem nem nagyon zavart.) A spagettitésztát feltesszük főni. A két tojást leütjük egy mélyebb tálba és felverjük. Összekeverjük a tejszínt a felvert tojásokkal, megborsozzuk. Majd hozzáadjuk a lereszelt sajtot és az egészet összekeverjük.

A bacon és a sonka alá pattintunk egy kis olívát. Megpirítjuk. Amikor már majdnem jó, rátesszük a fokhagymát. A fokhagymát azért csak a végén tesszük bele, mert ha megég, akkor megkeseredik. Amikor kész, félretesszük.

A megfőtt spagettitésztát leszűrjük. Visszatesszük a tűzre, majd hozzátesszük a sült bacon és sonka megoldást. Összekeverjük, majd ráöntjük a tojásos-tejszínes-sajtos anyagot. Összekeverjük, majd rövid ideig a tűzön megforgatjuk. Nem nagyon sokáig, nehogy kiszáradjon.

Egyszerű, olcsó és finom.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

Jóféle. Ezt most meg is jegyzem, talán már hétfőn meg is csinálom. ----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org

én meg kábé ugyanezt csinálom éppen, csak gnocchi-val. :O

Jók ezek a konyhablogjaid.

--
"If God exists...why is there no porn of Him?"

Oh, yeah. Kollégák is olvassák. Amikor az egyik bejegyzés nyomán a múltkor a szervizben egy spontán kis háziasszony összejövetel alakult ki kizárólag férfiak közreműködésével, akkor azt hittem, hogy kiengedtem valami szellemet a palackból. Már a végén rájuk kellett szólnom, amikor ott tartottak beleszellemülten, hogy a kelt tésztába most mennyi élesztő kell, hogy fasza legyen a tészta :))

--
trey @ gépház

Én a füstölt sajtot parmezánra cserélném. A megnevezést meg "carbonara spagettivel", "carbonara szósz spagettivel" vagy internacinalistán "spagetti carbonara"-ra.