Hozzávalók
- 50 dkg darált sertéshús (mondjuk comb)
- 1,5 kg krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg szeletelt bacon
- 2 dl főzőtejszín
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg füstölt trapista sajt
- só, bors, rozmaring, petrezselyem
Elkészítés
Egy serpenyőben olajon az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, sózzuk, mehet bele a darált hús. A fokhagymát szintén aprítjuk (én a hagymát és a fokhagymát is aprítógéppel aprítom), mehet bele. Miközben a húst sütjük, mehetnek bele a fűszerek. Őröljünk rá fekete borsot, mehet rá a rozmaring és a petrezselyem is. Amikor a hús átsült, félretesszük.
A krumplit megpucoljuk, majd kb. 1 cm vékony karikákra várjuk. Egy magasabb tepsit kiolajozunk, alját lefedünk a baconszeletekkel. Erre mehet egy sor felkarikázott krumpli. A krumpli tetejére mehet a korábban félretett darált húsos megoldás fele. Majd megint egy sor krumpli, a darált hús másik fele és végül a tetejére megint krumpli. Ha kész, ráöntjük a 2 dl főzőtejszínt. Megszórjuk egy kis petrezselyemmel. Alufóliával letakarjuk, majd mehet az előmelegített sütőbe. 180 fokon körülbelül 40 percig sütjük. Ha a 40 perc letelt, kivesszük, alufóliát le, a tetejét megszórjuk a lereszelt füstölt sajttal. Most már alufólia nélkül mehet vissza a sütőbe 220 fokra kb. 10 percre.
Ha a sajt már szépen rápirult, készen vagyunk.
Jó étvágyat!
- trey blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- 1912 megtekintés
Hozzászólások
Jól néz ki!
Látom Te is rendes adagot készítesz :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A kép láttán nekem is megjött a kedvem valami hasonlóhoz, ezért ma mi is összedobtuk a saját verziónkat! :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
cool! :)
--
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni