Kocka a konyhából: Tarjapác

Újra jelentkezik a sorozat, bár ezúttal nem teljes recepttel. Most csak egy saját magamnak lejegyzés következik. Itt árulnám el, hogy rendszeresen használom puskaként az ide levetett sorokat. Ha másnak nem is, magamnak mindenképpen hasznos.

Szóval, a sült tarja finom étel. Szabadban tárcsán, vagy akár egy konyhai sütőben is gyorsan elkészíthető. A tarja pácát rendszerint "ahogy esik, úgy puffan" alapon szoktam csinálni, érzésre. Persze az alap hozzávalókat nem kihagyva. Ma egy újabb verziót próbáltam ki, ami elnyerte a család tetszését. Nézzük miből állt össze:

Hozzávalók (körülbelül 10 szelet tarjához)

  • 2 dl étolaj vagy olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál vegyes méz
  • 2 gerezd fokhagyma nyomón átnyomva (lustáknak granulátum)
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • frissen őrölt feketebors

Elkészítés

Az összetevőket - kezdve az olajjal és a mustárral, majd folytatva a mézzel -, egy kisebb tálban összekeverjük.

Alkalmazás

A tarjaszeleteket a páccal bekenjük és pihentetjük. Hogy meddig, az ízlés (és szükség) kérdése. Aki tudja, a sütés előtti este pácolja be a húst és tegye a hűtőbe egy jól záródó edénybe. Akinek gyorsan kell, az a sütés előtt legalább 1-2 órával kenje a hússzeletekre.

Jó étvágyat!