Kocka a konyhából: padlizsánkrém

Ahogy egyre jobban benne vagyunk a télben, úgy üvölt szervezetünk egyre jobban a vitaminért. Lehet szedni mindenféle szintetikus szart, de ebben a természetes híve vagyok.

Mivel Pufi rendszeresen kap sárgarépát, én is rendszeresen rágcsálok el egyet-egyet nyersen. Fogy a gyümölcs is - főként banán, narancs, mandarin, pomelo - de a héten valahogy zöldséget akartam. A hét főként főzelékről és halról szólt, így ebbe jól beleillett a következő:

Elővettem a már jól bevált padlizsánkrém receptemet és eldöntöttem, hogy csinálok egy vájlinggal. Az elképzelést tett követte, így két nagyobb padlizsánból elkészült a stuff. A korábbi recepthez képest került bele egy kis fokhagyma, ami valahogy a javára vált. Az előbb egy ültő helyemben bevertem az egészet kétszersülttel. Sajnos, ha az ember elkezdi, nem lehet abbahagyni.

Estére viszont össze kellene dobni még valami zöld salátát egy kis fetával vagy mozzarellával. Azt hiszen, hogy le is kotródok gyorsan sarki szupermarketbe a hozzávalókért...

--

A hozzávalókat beszereztem, készítek egy kis Insalata Caprese-t.

Hozzászólások

Legjobb akkor, ha a padlizsan kulsejet fa/szen alapu tuzon piritod kormosra :)