![]() |
ls -1PartnerünkHUP tweetjeiNépszerű témákNépszerű fórum témákÚj felhasználók
|
GasztronómiaKovásznevelés, kenyérsütés házilag
Az első lépések: Hűtőben évekig eláll, heti egy etetéssel. Minél öregebb a kovász, annál erősebb. Ha kész, jöhet az első tesztkenyér sütése.
»
Kenyérsütés saját vadkovászból
Előfeltétel: saját kovász nevelése Ha kész a kovász, jöhet a kenyérsütés: Recept egy kb. fél kilós cipóhoz:
1. lépés A vizet és a lisztet összekeverjük. Lefedve 1 órát pihentetjük. 2. lépés 1 óra múlva mehet bele a kovász, majd elkezdjük kézzel dagasztani. A dagasztás kb. 10 perc, amíg a tészta össze nem áll, el nem válik az edény falától. Félidőben beletesszük a sót. 3. lépés Kiolajozott edénybe tesszük, majd 30-40 percenként áthajtogatjuk sziromhajtogatással (rákeresel a Google-ben). Összesen 4-szer hajtogatjuk. 4. lépés Formázzuk, majd egy szakajtóban, jól meglisztezett konyharuhában kelesztjük. 5. lépés Ha megkelt: Előmelegítjük a sütőt, benne egy jénai edénnyel, 230 fokra, nem légkeveréssel. Amikor felmelegedett, beletesszük a tésztát sütőpapíron. Rátesszük a jénai tetejét, be a sütőbe. 40 percig sütjük. 40 perc után levesszük a jénai tetejét, visszavesszük a hőfokot 210 fokra és még 10 percig sütjük a kenyeret tető nélkül. 6. lépés Sütőből kivétel után kis idővel felvágjuk, töpörtyűvel, paprikával kóstoljuk.
»
Sushi rendelésWow... Gasztronómia?? Jééé... offtopic-ba szántam, de így még jobb. Szerintetek Budapesten honnan érdemes sushit rendelni kis tételben? (Párom ránézni se bír, én viszont szeretem, mióta kipróbáltam)
»
ÁruadatbázisSziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy valaki ismer e olyan oldalt vagy adatbázist, ahol nyilván vannak tartva a forgalmazott áruk összetétele. Elsősorban ételek és italok érdekelne. Terméseztessen gyártók oldalán is fent van, de nem független. Nem érdekük hogy kiderüljön hogy valójában miből van vagy honnan származik.
»
Halászlé "à la" én - szegediesenSziasztok! Leírom, hogyan csinálom én, kíváncsi vagyok, hogy ti hogyan csináljátok. Nos, az én módszerem: (Évek óta nem veszek egész pontyot, mert laikusként nem találom a keserűfogát.) Kellendők (5 személyre - idén) : - 10 ponty szelet
»
[Főzni tudni kell] Link sokat érő weboldalakra, könyvekrehttp://grocceni.com/olasz/pizza.html Eredetileg csak a fenti weboldalra és domainre szerettem volna hivatkozni, de ha már címet kell adni a fórumtémának, hát legyen. Innen nagyon sok ötletet merítettem. Kiváncsi vagyok ki ismer érdemleges weboldalakat (blog-oldalak a legrosszabb esetben jöhetnek szóba) a femina.hu mindmegette.hu nosalty.hu mainstream-trión kívül. Eszembe jutott még ez a bejegyzés is, ami hasznos (a habzó szájak maradjanak a flame-ben ha lehet).
»
Jack Daniels grill tarja, steak krumplival, kék sajtos szósszalÍme egy relatíve egyszerű, de nagyon finom, nem hétköznapi vacsoraötlet, én ma ezt főztem ki :) Hozzávalók 4 főre: - Steak krumpli: -- 1kg krumpli - Kék sajtos szósz -- 10dkg kék sajt (akár márvány, de akár gorgonzola is OK.) - Jack Daniels tarja: -- 8 szelet vékony (kb 1cm vastag) tarja
»
Medvehagymás csirkemell csíkok, rizzsel, egyszerűen.Sziasztok! Tegnap csináltam és nekem nagyon ízlett. Hozzávalók: KenyérAz egyik legfinomabb és legegyszerűbb kenyér: 320g liszt (kb 290g BL80 és 30g Graham) Összegyúrás, miután szépen összeáll még legalább 5 percig dagaszd
»
Zöldséges rizs, zöldfűszeres hallalEz amolyan gyorsan gyorsan kaja :) Zöldséges rizs (pontos mennyiségeket nem tudok mondani, mindig a serpenyő méretétől függ)
»
Jack Daniels Bbq SaslikÍme ahogy én készítem a saslikot :) : Hozzávalók: Elkészítés: Chilis zöldséges pirított csirkemellMár korábban is szemeztem a wokkal, de csak most vettem meg. Igaz, hogy csak egy 1500 Ft-os Tescos, de kipróbálni tökéletes lesz, mielőtt beruháznék egy minőségibbe. Tegnap este a cimben emlitett saját "főzeményt" készitettem el. Hozzávalók 2 személyre:
»
Rizses csokiHozzávalók: Elkészítés:
»
Kokuszos bogyo HOWTOSziasztok! A bevasarlolista: tovabbi hozzavalo:
»
Kocka a konyhából sorozat
»
|
KeresésNavigációBelépésÚj Világ NKft. állásajánlatokÁllásajánlatokHWSWFriss blogbejegyzések
HUP napi hírlevélInformációKövess minket! |
Friss hozzászólások
8 perc 12 másodperc
11 perc 16 másodperc
19 perc 15 másodperc
19 perc 41 másodperc
44 perc 3 másodperc
44 perc 50 másodperc
1 óra 2 perc
1 óra 7 perc
1 óra 8 perc
53 perc 5 másodperc
1 óra 10 perc
1 óra 18 perc
1 óra 19 perc
1 óra 13 perc
1 óra 21 perc