hasábburi: Air Fryer vs légkeveréses sütő vs egyéb?

Fórumok

Kérdés gyakorló gasztronómusokhoz, akik már használtak klasszikus légkeveréses sütőt, és újhullámos "csoda" air fryert is. Gyakorlatban van-e különbség a kettő között?

Nem akarok teljesen fölöslegesen egy n-edik konyhai specializált vackot, ha nincs olyan előnye ami miatt érdemes. Van-e érdemi különbség akkor, ha ugyanazt az ételt légkeveréses sütőben készítem el, vagy ha egy ilyen kis mini légkeverésessütőben.

Feltételezem, hogy a légmozgás ezekben a spéci mini-cuccokban intenzívebb, ugyanakkor kisebb levegőmennyiség van forgatva, így talán kevésbé szárad ki az étel/kevesebb energia elkészíteni az ételt. Ami igazán szempont az az elkészült étel minősége. Igazából főleg hasábburi miatt kérdem, mert a gyerek nagyon ráállt a hasábburira, főleg ezek az ipari módszerrel kisütöttekre, amit hát nehéz itthon reprodukálni, meg macerás is. Legközelebb akarok jutni a friss ropogós, hasábburihoz a lehető legkevesebb faksznival. (tudom elvileg kétszer kéne kisütni a krumplit, persze ha ezt is kipróbálta valaki, arra is szívesen veszek feedbacket, mert én csak olvastam, még nem próbáltam, mert én nem vagyok egy nagy hasábburis person)

All feedback welcome

Hozzászólások

Nem kétszer sütni, hanem fritőzből kiemelni,majd magasabb hőfokon visszatenni. De a legtutibb, ha kicsit előfőzöd sós vízben, majd kihűtve, nem vizesen teszed fritőzbe, vagy még jobb ha hőlégkeveréses sütőbe egy kis olivaolajjal megspriccelve.

Sima olaj is jó, nem muszáj az oliva, bár attól függ, ki mennyire "vájt gyomrú". Én oda-vissza vagyok a sült krumpliért, és a légkeveréses nagyon bejött. Egyszer kell forgatni, kicsit tovább tart, mint olajban, de teljesen más is. Viszont az "ipari" (gondolom itt a mekisre gondolsz) nem ezzel fogod tudni reprodukálni...

"Bizonyos embereket megnyugvással tölthet el a tény, miszerint a medúzák nagyon régóta élnek a földön agy nélkül."