Hozzávalók 2-3 szemlyére:
- 300g mélyfagyasztott vegyes tenger gyümölcsei
- 300g mélyfagyasztott kagyló
- 250g spagetti tészta
- közepes fej vöröshagyma
- 6-7 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 2 dl főzőtejszín
- száraz fehérbor
- só, fűszerek
- sajt
Wok-ban szoktam, mert kényelmesnek találom. Az edénybe locsolok extra szűz olíva olajat, amin az apróra felvágott vöröshagymát üvegesre pirítom. Beleteszem az apróra vágott fokhagymát, kicsit pirítom (nem nagyon, nehogy megkeseredjen). Ebbe mehet bele a két csomag mélyfagyasztott tenger gyümölcse. Nem kell kiolvasztani, úgy fagyottan. Miközben felenged, ízlés szerint egy kis száraz fehérbor mehet rá (elhagyható / közben is fogyasztható). Ízlés szerint egy kis só, oregáno, őrölt (fehér) bors. Amint a mélyfagyasztott anyag kienged és egyet rottyan, mehet rá a tejszín. Összeforralom és ez a része kész.
A tenger gyümölcsei a legtöbb esetben előfőzöttek. Ez fel van tüntetve a dobozokon. Ha előfőzött, akkor a fentiek szerint járhatunk el. Ha nem, akkor a felhasználás előtt forró, sós vízben megfőzzük a cuccot, majd utána használjuk fel. Ha valaki a kagyló helyett a garnélát szereti, akkor második csomagnak azzal üsse fel.
A tésztát más tésztákhoz hasonlóan bő, sós, egy kis olíva olajjal tuningolt vízben főzzük az előírt ideig (ált. 7-8 perc). Leszűrjük és már tálalhatjuk is. Ízlés szerint sajttal szórhatjuk meg a tetejét.
Az imént ettem. Jól esett.
- trey blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- 2505 megtekintés
Hozzászólások
Jól hangzik; én paradicsomos öntettel készítenék hasonlót!
-----------------
Dropbox:
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Azzal is megcsináltam már ezt korábban. Ugyanolyan jó :)
--
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Egészségedre, legközelebb kipróbálom ezt a receptet, de nálam már készül a sülthusi, vörösboros meggy mártással ;)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Publikalhatnad a forrasat, ha nem bonyolult...
--
()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Pár hete csináltam hasonlót, de csak garnélából (nem a koktélrák, hanem rendes ujjnyi vastag garnélafarkak) és tagliatelle tésztával. Bort nem tettem bele, csak kis frissen őrölt bors, só, és sok fokhagyma, valamint a legvégén egy csokor petrezselyem felaprítva (ez nagyon megy hozzá), illetve egy kevés friss citromlével még meglocsoltam.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Jól hangzik, de annyit tennék hozzá, hogy ehhez ne extra szűz olívaolajat használj, mert az nem erre van, hanem salátákra, meg ilyen "finom" helyekre, ahol az olaj íze fontos. Sütéshez bőven elég az olívamaradék-olaj, olcsóbb is.
--
Wir sind erfaßt, sind infiziert,
Jedes Gespräch wird kontrolliert.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
bookmarked.
--
"I tried to get into business school, but on the qualifying exams, I passed the ethics test."
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
fotó van?
üdv,
sne
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Huh, nincs, de legközelebb csinálok. :)
--
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni