Az általam patchelt recept végtelenül egyszerű:
- egy doboz kefir
- 2 doboz (a kefir dobozában mérjük) finomliszt
- háromnegyed doboz porcukor
- háromnegyed doboz mák
- egy doboz étolaj (ennyit ír a recept, de talán háromnegyed is elég bele)
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Az egészet egy tálba tesszük, majd kézzel kikeverjük. 12 darabos muffinsütő tepsi mélyedéseibe vagy spec. muffinpapírt teszünk, vagy ha nincs, akkor kivajazzuk a mélyedéseket (én az utóbbinál maradtam, mert a papírt nem találtam meg :). A cuccot egyenlő részben elosztjuk a mélyedések között. A mélyedéseket ne töltsük teljesen tele, mert sütéskor a muffinok megemelkednek. Én mindegyik mélyedésbe tettem egy-egy karika banánt is. Belenyomtam a tésztába, így a banán a muffin belsejébe került.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 20-25 percig - tűpróbáig* - sütjük.
Miután elkészült, kiszedtem. Szépen megemelkedtek és a kivajazásnak köszönhetően nem is ragadtak bele a tepsibe. Porcukorral meghintettem. Nagyon jól sikerült. Egyetlen baja az volt, hogy hárman 10 perc alatt elpusztítottuk az egészet. Ezért úgy döntöttem, hogy ma összeütök még egy adagot. Egy almás verziót néztem ki. Már sül. Negyed óta múlva kész:
(* Tűt bökünk bele, majd kihúzzuk. Ha a tűn nincs tészta, akkor jó.)
- trey blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- 1947 megtekintés
Hozzászólások
Ha esetleg meghasonulsz a jelenlegi állapotodban, akkor simán mehetsz sütőt fotózni. :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nem tudom, hogy ez most dicséret volt-e, de ha az, akkor ne engem dicsérj, hanem az iPhone 5-öt, mert én nem tudok fényképezni :D
--
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A latasmodot nem a gep hatarozza meg, hanem a fotos esztetikai erzeke. Jol megvilagitott kepet pedig barmelyik szappantarto csinal ma mar, nem kell hozza ajfon. Szoval a latasmodot dicserte a kollega. ;)
--
zsebHUP-ot használok!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ügyes, amúgy jó a sütő. :) És loptam az ötletet, én is gasztroblogoltam egyet.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Kösz.
Megoszlanak a vélemények az újabb sütéssel kapcsolatban. A gyereknek a mai ízlik jobban, nekem a tegnapi. :)
--
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hehe, én is épp tegnap álltam neki este főzni valamit. Régóta szemeztem ezzel az omlószos reklámban látott zacskós módszerrel. Elugrottam a tescoba, vettem csirkemellet, maggi fokhagyáss omlós akarmi port, aztán otthon összeütöttem seperc alatt főtt petrezselymes krumplival. Az asszony is megdícsérte :) Holnap is abból viszek a melóba ebédnek. Kb. 1000-1200 forintba került, aztán kb. 4 adagvlett belőle. Jövőben viszont lehet együtt fogom a hús a krumplival készíteni, saját fűszerekkel , ez a keverék is 300 ft, csak azt nem értem mi kerül rajta annyiba :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ezek az alapok/keverékek egyebek szerintem egy forintot nem érnek. Amikor csak sikerül, from scratch csinálom meg a dolgokat. Drágák, és felesleges adalékanyagokat tartalmaznak.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
+1
A legdurvábban ismerősöm csinálta bolognai alapporral: minden hagyományos belevalóval elkészítette a bolognai mártást(hagyma, hús, paradicsom, fűszerek), majd biztos, ami biztos alapon egy zacskó alapport öntött rá...
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
:-)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
az egy doboz etolaj az dafuq? egy liter? vagy vajrol van szo?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
vagy mindent a kefir dobozában mérünk...
@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Tipp: ha igazán jó muffint, vagy brownie-t akarsz sütni, akkor a titka az, hogy nem szabad sokáig sütni, a feleségem kikísérletezte. Amikor még nyersnek hiszed kicsit belül, akkor ki kell venni és kicsit "sül magában". Sokkal szaftosabb lesz így és még finomabb (10 perc helyett csak 5-öt bír :D ).
--
„Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok!”
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hát igen ehhez erős rutin és az aktuális sütő karakterisztikájának mélyreható ismerete, különben nyers tészta lesz belőle.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni