Ne rajzolj péniszt!

Címkék

A Google Quick Draw adatkészlete - ami állítólag a világ legnagyobb firka adatkészlete - kb. 50 millió firkát tartalmaz. De van egy hiányossága: az egyik legrégebbi, "ősi" idők óta használt szimbólum, a fallikus szimbólum valamilyen oknál fogva hiányzik belőle. Éppen ezért a Mozilla és a Moniker úgy döntött, hogy betölti ezt a rést: létrehozta a "Do Not Draw a Penis" weboldalt.

Az oldal készítői szerint az nem teszi jobbá a világot, ha az online térből kitiltunk néhány péniszt. A technológiai óriáscégek saját erkölcsi normákat és szabályokat kényszerítenek a felhasználóikra. De mi lesz, ha a cenzúrában nem állnak meg itt és később majd a művészeti alkotásokat vagy számukra nem tetsző politikai üzeneteket fognak cenzúrázni?

A “Do Not Draw a Penis” projekt erre szeretné felhívni a figyelmet. Begyűjti a felhasználói által készített fallikus firkákat, majd publikálja azokat a Google Quickdraw adatkészlet függelékeként. A projekt által gyűjtött adatok megtalálhatók itt.

Részletek itt.

Hozzászólások

Ez pontosan az a képmutató, szokásos, erőltetetten poll. korrektség, ami undorító és ami egyre jobban jellemzi a Google-t, az Apple-t és társait.

Szépen összefoglalják:

"Big tech companies are imposing their own morals and standards on millions of users around the world. This dynamic assumes the worldview of a few — usually developers in Silicon Valley — should be exported to other countries, demographics, and societies."

Szépen és elegánsan mutattak faszt ennek a tendenciának. Rajzoltam bele én is egy öt darabot.

"But what if platforms decide to censor art and valid political speech?"

Ezzel meg már elkéstek. Ugye, Facebook?

--
trey @ gépház

> erőltetetten poll. korrektség, ami undorító és ami egyre jobban jellemzi a Google-t, az Apple-t és tá

Kérdés, hogy ebből mennyi az, ami az ő döntésük, és mennyi amit rájuk erőltet a hülye társadalom.

Fordított esetben - ha a pénisz nem lett volna a mintákból kivéve - pár gyerek tuti nekiállt volna ezzel hülyülni, és pár hülye szülő simán kavart volna akkora médiaport, hogy a Google keze meg legyen kötve.

Ha jól tudom ez volt a pisztoly emojival is, ami egy idő után játékfegyverré butult. Az se az apple döntése volt.

Nagyon unatkozhatnak a Mozillánál :D

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Egyértelműen hiánypótló projekt!

Az ötleten felbuzdulva elkezdtem keresgélni egyéb szerveket is az adatbázisban és képzeljétek el: semmi!

Sehol egy hipofízis, egy musculus tensor tympani, egy pina, vagy egy vena cava superior.

Ez elfogadhatatlan!

Úgy érzem, hamarosan számos újabb weboldal fogja követni a mostani, úttörő vállalkozást.

---
Science for fun...

Ez szerintem egy kicsit vicces reagálás egy olyan tünetre, aminek az okai viszont messzire vezetnek, és igen fontosak, jó lenne nem elviccelni.

Amikor a népek demokráciát játszanak, akkor úgy gondolják, hogy a többség dönt arról, hogy mi a helyes viselkedés, és mi nem az. A gyengébbek kedvéért le is írják ezt, úgynevezett törvénykönyvekbe.
Persze mindig lesznek akik meghekkelik a demokrácia folyamatait, és úgy alakítják a körülményeket, hogy a rigó is nekik fütyüljön, meg a paraszt is rá szavazzon, ezzel nincs is gond, ha valaki okos, jár neki a jutalom, ellenkező esetben nem lenne értelme fejlődni, az meg stagnáláshoz vezetne.

De most nem erről akarok írni, csak eltértema témától, a demokrácia testében növekvő tumorról, a kapitalista szemléletmódból kialakult zsarnokságról.
Mert egy cég nem demokratikus, és most biza összeütközött egy önkényuralmi rendszer a demokráciával, és mivel egyik a másikban van, - és nem pediglen mellette, - hát nem triviális a gyógyítás.

Na, ez itt a probléma, nem a lógó HUP logo.

rajzoltam nekik egy o1g-t az nem pénisz.

--
GPLv3-as hozzászólás.

"A technológiai óriáscégek saját erkölcsi normákat és szabályokat kényszerítenek a felhasználóikra."

Sajnos erre van igény. Részben azért, mert elborult emberek az elborult erkölcsi normáikat kényszerítik rá a technológiai óriáscégekre. Gyk: ha valaki feltesz egy szoptatós képet a Facebookra, azonnal tömegek kezdik jelenteni, hogy ilyen szexuális tartalomtól ők meg vannak botránkozva (pedig csak nekik van mocskos fantáziájuk). Utána meg persze más tömegek panaszkodnak, hogy mi ez a cenzúra. Egyszerűen emberek nem tudnak együtt élni más emberekkel. Amikor egy szupernek gondolt technológia egymáshoz közel hozza a kultúrákat, és kiderül, hogy azok a kultúrák annyira nem kompatibilisek (amúgy nem csak távoli országokra, hanem akár arra is gondolok, amikor a saját szomszédod látja a Facebook posztjaidat, de amúgy élőben sose merült volna fel az adott téma). Szinte mindegy, hogy mit cenzúráznak meg mit nem, valaki mindig fel lesz háborodva.

De mi lesz, ha a cenzúrában nem állnak meg itt és később majd a művészeti alkotásokat vagy számukra nem tetsző politikai üzeneteket fognak cenzúrázni?

Majd...?

MAJD...?

MAJD...???

Melyik bolygóról jöttél? Vagy csak egy dunsztosüvegben töltötted az elmúlt éveket? Pár hete (minő véletlen, pünkt az EP választások előtt) a magyar kormánypártokhoz kötődő sajtó és médiatermékek fészbúk oldalait tárdeltette le a "független" facebook.

Mellébeszélés.

Több nyilatkozat arról szólt, hogy minimális (zéró) politikai aktivitású, facebookot alkalomszerűen, legfeljebb személyes kapcsolattartásra használó userek estek áldozatul. Nem hiszem, hogy lett volna bármi konkrét cinkes tartalom, amit az az elleni tiltakozásból (basszus még értelmesen megfogalmazni is nehéz ezt a nyakatekert érvelést) amúgy apolitikus emberek tömegesen továbbosztottak volna.

Az én teóriám inkább az, hogy az ún. "fake account" kereső algoritmusnál úgy húzták meg a thresholdot hogy a koca-facebookosok szignifikáns része már beleesett a szórásba - egyáltalán nem biztos, hogy ez "tévedés" volt. Az aktivitás alacsony szintje (értsd: a user valós életéről túl kevés megfigyelhető adat) lehetett ok a kidobásra, nyilván a facebooknak nem jó portéka az ilyen user és valószínűleg idővel ki akarják takarítani őket. Csak azt tolták túl, hogy nagyon egyszerre zavarták rá sok accountra a törlést, ezért hír lett belőle. Valószínűleg 1-2 évre elosztva simán csendben meg tudták volna ugyanezt csinálni komolyabb felháborodás nélkül.
---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

<=3

:D
-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.