Egyéb

Win11Debloat

Címkék

Egy egyszerű PowerShell script, ami kiszedi az emberek nagy része számára haszontalan, előtelepített alkalmazást (bloatware) a Windows 11-ből, valamit kikapcsolja az aggályos telemetriát, visszaállít bizonyos, Windows 10-ből ismert működést stb.:

[Rendezvény] Primo 40: Kísérlet a piac meghódítására

Címkék

Kedves Barátunk!

Örömmel meghívunk téged a Primo 40 rendezvényére, amely egy igazi történelmi és technikai kaland lesz. Gyere és emlékezzünk együtt vissza a magyar számítástechnika hőskorára, és egyik magyar fejlesztésű számítógép 40. születésnapja alakalmából, amely egy kísérlet volt a piac meghódítására.

Időpont: 2024. május 10. (péntek)

Helyszín: 1111 Budapest, Kende utca 13-17.

Regisztráció: A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen a linken lehet.

Program

Több mint egy évtizedes működés után lehúzta a rolót a Woman Who Code szervezet

Címkék

A Woman Who Code nevű non-profit szervezet bejelentette, hogy több mint 10 évnyi működés után lehúzzák a rolót. Utolsó tweet-jükben annyit írtak, hogy sok mindent sikerült elérniük, de a küldetésük nem teljes. A Woman Who Code egy olyan szervezet volt, amelynek célja "Empowering diverse women to excel in technology careers", vagyis kb. "sokszínű|másféle|különböző nők számára lehetővé téve a technológiai karrierben való kiemelkedő teljesítményt".

A működésük leállításáról szóló blogbejegyzés itt olvasható.

Nálunk a Home Office tevékenység végzése alatt ... kell tartózkodni.

Címkék

Léteznek olyan helyek, ahol a csalások kiszűrése érdekében a Home Office tevékenység ideje alatt kizárólag a bejelentett lakhelyen lehet tartózkodni. Vagyis nem lehet például a Home Office tevékenységet az ország másik végén élő rokonnál látogatóban, szállodában, hajón, Mekiben, parkból, edzőteremből vagy egyéb helyen/helyről végezni.

Nálatok ez hogy van?

Választások

Átlépte az 1 milliós kiszállítás mérföldkövet a Zipline nevű drón startup

Címkék

Hogy működik a kiszállítás? ☝‍️

A San Francisco-i Zipline drón startup pénteken bejelentette, hogy átlépte az 1 milliós kiszállítás mérföldkövet. A vállalat tájékoztatása szerint zéró emissziós drónjai mára több mint 70 millió önálló kereskedelmi mérföldet repültek négy kontinensen, és több mint 10 millió terméket szállítottak le. Ügyfelei között megtalálhatók 4700+ egészségügyi intézmény, a Walmart és a GNC. Most éttermekkel, pékségekkel és pizzázókkal bővülnének. Távlati céljaik közt szerepel a napi 1 millió kiszállítás elérése.

Részletek itt.

[OT] Havi alkoholfogyasztásom tisztaszeszben mérve

Címkék

Motiváció
Eltérő adatokat/elemzéseket olvasok a magyarok szokásairól. Kíváncsi vagyok mi újság az IT szakma képviselőivel.

Számoláshoz
https://www.testiny.hu/alkoholos-italok-alkoholtartalma-terfogatszazalek

nulla
18% (187 szavazat)
1-50 ml között
47% (497 szavazat)
51-100 ml között
10% (105 szavazat)
101-500 ml között
14% (145 szavazat)
501-1000 ml között
4% (43 szavazat)
1001 ml felett
7% (71 szavazat)
Összes szavazat: 1048

Hány tömeges leépítést (layoff) éltél túl a cégednél?

Címkék

Az AI terjedésével egyre több munkahely szűnik meg a jövőben és fokozatosan erre, valamint általában a piaci változásokra reagálnak a cégek a leépítéssel, mivel CapEx csökkentése nehéz és eleve hosszabb távra tervezett, de OpEx könnyebben variálható.

Választások