Egyéb

Céges csapatépítő nálunk jellemzően

Címkék

Megjött a nyári jóidő. Lassan elérkezik a szezonja, hogy az ember kiengedje a gőzt egy kicsit a céges csapatépítőn. A Covid az elmúlt 3 évben jellemzően szüneteltette ezeket a rendezvényeket. Tavaly nyáron ez már nem lehetett valódi indok az elmaradásukra, idén pedig végképp nem indokolja.

Választások

NVIDIA GH200 AI Supercomputer

Címkék

Igaz már 2 napos a hír, de az NVIDIA bejelentette, hogy elkészültek az AI szuperszámítógépükkel, aminek épp ésszel felfoghatatlan műszaki paraméterei vannak:

Az új GH200 chipből 256 kapcsolható össze NVlink switchek és optikai kábel segítségével és így az egész cluster egy egységes, 1-Exaflop teljesítményű 144TB GPU memóriával(!!!) rendelkező eszközként kezelhető. összehasonlításként eddig a 8db 80GB-os A100 kártyát tartalmazó gépekkel készültek az olyan LLM modellek mint a ChatGPT alapját is adó GPT-3. Ezzel az eddigiekhez képest 2 nagyságrendet tudnak ugrani a model méretében, ami elképzelhetetlen hová vezet majd ...

Mellesleg a GH200-ban található 72 db ARM CPU core is, hasonló felépítésben (közös memóriát használ a GPU-val) mint az Apple M1/M2 chipjei.

További részletek a bemutató videóban:

Megérkezett iOS-re a ChatGPT app, hamarosan Androidra is kijön

Címkék

Az OpenAI bejelentette, hogy elérhető az App Store-ból a ChatGPT app iOS-t futtató készülékekre. Hamarosan Androidra is kiadják.

Az ex-Ubiquiti fejlesztőt 6 év börtönre ítélték, miután vállalati belső adatokat lopott és megzsarolta a főnököket

Címkék

Nickolas Sharpot hat év börtönbüntetésre ítélték és csaknem 1,6 millió dollár megfizetésére kötelezték egykori munkaadója, az Ubiquiti felé, miután gigabájtnyi vállalati adatot lopott el és csaknem 2 millió dollárt próbált kicsikarni volt főnökeitől, miközben névtelen hackernek adta ki magát.

Részletek itt.

A Wendy's autós áthajtós kiszolgálásában chatbot-ra állna át

Címkék

Eddig technikai érdekesség volt, hamarosan azonban már az "utcán" is tapasztalhatjuk, hogy munkahelyeket vesz el, vagy fenyeget ... A Google és a Wendy's együttműködésében a gyorsétterem az autóval áthajtó rendszerben rendelőket AI-s chatbottal szolgálná ki. A Wendy's szerint az ügyfelek nem nagyon fogják észlelni, hogy nem egy humán alkalmazottal társalognak. Részletek itt.

A ChatGPT-t ... használom.

Címkék

Használod valamire a ChatGPT-t?

Választások

2023. május elsején leáll az ftp.fsn.hu

Címkék

2023. május elsején leáll az ftp.fsn.hu.

Élt: majdnem 26 (ezen a néven 23) évet. Szép volt, jó volt, köszönöm, ennyi.

Az elmúlt időben a család és munka mellett nem sok időm jutott már rá, ahhoz meg, hogy továbbra is (valami) értelme legyen, jelentősen több időt (és pénzt) kellett volna befektetni, egyre kisebb "megtérülés" mellett. Elszállt felette az idő, úgymond.