gyuri23 blogja

A fajtatiszta kutyatenyésztés kritikája

A nyugati fajtenyésztés katasztrofális minőségromlást hozott uszkve száz év alatt szerencsétlen kutya és valójában minden állat világában, akiknek volt szerencsétlensége bekerülni ebbe degenerált rendszerbe.

Tisztázni fogom mit értek minőségen és mit a romláson, de először egy rövid, nem annyira köztudott áttekintés arról, hogy mi is az a fajtatenyésztés és hogyan alakult ki.

Az elméleti biológia Bauer elve az ős-hit szellemkvantum elméletének a tükrében

Az élet fizikai értelmezése a modern tudományban tabu, vagy ha nem is tabu, hát kínosan kerülendő kérdés. A fizikai törvények értelmezése megáll az élettelen anyagnál, az élővel nem tud mit kezdeni, ha egy követ leejtünk annak kiszámítható a pályája, tudjuk hová fog esni, de ha egy élő madarat ejtünk le, arra nem vonatkoznak a fizika jelenlegi törvényei, pedig a madár is anyagból van, illetve anyagból is, de tartalmaz még „életet” emellett. Az „élő anyag” viszont nem követi a fizika alapelveit.

Elnézést kérek a nőktől az összes igazi férfi nevében.

Az igazi férfi nem csak szereti, hanem tiszteli is a nőket, de sajnos túl kevesen vagyunk, túl sok közöttünk a frusztrált, potencia problémás hitvány egyed, bár valójában ők nem tartoznak az igazi férfiak közé. Egy igazi férfi sosem aláz meg egy nőt, történjen bármi.

Az egészségről kicsit másként

Véleményem szerint a többség egészséghez való viszonya rossz, hibás, egy tévút, vagy egyszerűen nincs is, ami jelentős részben a nyugati akadémikus orvoslásnak köszönhető és következménye az igen rossz egészségügyi közállapot. Alig van ismerősöm aki makk egészséges de még azoknál is kevesebb, akiknek az életében, az egészség megőrzése kiemelt szempont lenne.

Én viszont most elárulom az egészség titkát.

A szelindek projekt - egy eltűnt kutya felélesztése [update2]

A szelindek egy eltűnt kutyatípus, legalábbis most arról lesz szó és szándékosan használtam a kihalt helyett az eltűntet és fajta helyett a típust, de erről kicsit később. Aki esetleg nem ismerné a szelindek kutyát jelentő kifejezését, a teljesség igénye nélkül pár idézet a magyar szépirodalomból:

A kutyákról kicsit másként

A következő írás a kutyákról, a saját kutyámról, a leendő kutyáimról és a tenyésztésről szól, lehet, hogy megosztó, vagy bántó lesz, mert nem éppen a „szokásos”, vagy átlagos megközelítése a témának. Előre is elnézést kérek, mert nem célom senkit megbántani. Az egész írás az én véleményem, ami nincs kőbe vésve, mindenki úgy gondolja ahogy akarja, és úgy veszi magára ahogy érzi.

Egy lépésem az igazi szabadság felé

De mit is jelent a szabadság, pláne az igazi szabadság? Mivel a szabadság fogalma nem egzakt, mindenki mást ért rajta, úgyhogy először pár szó arról, hogy én mit értek szabadság alatt.

Az ember korátok, függőségek és kényszerek között él, mindjárt ott vannak a testi a korlátok. Lélegeznünk kell, enni, üríteni, kielégíteni az alapvető testi szükségleteket, hogy életben maradjunk. Ezek erősen korlátozzák a szabadságunk és ennek alapvető a jelentősége.

Késélezés és a világ legjobb késélezője

Néhány hónapja rendelkezem egy DTG-KS1 késélező géppel és 100+ kés élezése után szerzett tapasztalttal kijelentem, hogy ez a világ legjobb késélező gépe. Hab a tortán, hogy magyar srácok készítik, teljesen hazai fejlesztés. Megpróbálom röviden leírni, hogy miért gondolom azt amit állítok, de előtte egy kicsit a kések élezéséről röviden és általában.

Aki dudás akar lenni

Van egy gyerek és népdalunk, aminek sok változatát ismerjük de az első strófája mindig így hangzik:

Aki dudás akar lenni,
Annak pokolba kell menni,
Ott kell néki megtanulni,
Hogyan kell a dudát fújni.

A további versszakok már eltérőek lehetnek, de a dal eredete a régi őshitünkben a sámánizmusban keresendő – bár ez nem magyar kifejezés, inkább tengritizmus, táltoshit, vagy Büün, de a sámánhit a közismert –, annak ismeretével értelmezhető és „dekódolható”.

Amikor még minden Magyar szabad volt: Büün

Ázsiában, a minket magyarokat ismerő bölcsek között van egy mondás, ami úgy hangzik:

Amikor még minden Magyar szabad volt.

Ezt az eredeti, saját vallásunkra értik, mert a kereszténység felvételével idegen Istent kezdtünk szolgálni és feladtuk a szabadságunk, pontosabban a „nyugati” világrend ránk kényszerítette a szolgaságot és elvette tőlünk az ősi világnézetünk.

A birkák egész életükben a farkastól rettegnek, majd a juhász fazekában végzik.

Fabio Vighi zseniális írásai.

...

Minden neurotikus személynek szüksége van egy uralkodó figurára, akinek az a szerepe, hogy megnyugtassa őt: világa szilárd alapokon nyugszik. A neurotikus személyek gyakorta olyannyira függővé válnak a kialakult alá- és fölérendeltségi viszonyoktól, hogy mindenféle perverzióra képesekké válnak, csak hogy működésben tarthassák a rendszert.

...

COVID napló [napok száma: 34]

2045.03.22.

Ma reggel szerencsém volt, a müzlis dobozban a Pfezir piros oltása volt, ami egy adagban 3 napra ad védelmet, így két napot kihagyhatok. A kakaó mellé a sima szürkét csomagolták, abból van egy csomó a szekrényben. Olyan rendes a kormány, hogy ajándékba kapjuk az az oltást, bezzeg régebben az embereknek meg kellett venni, de akkor még volt pénz. Mennyivel jobb a társadalmi hasznossági pontrendszer (THP), így nincsenek már gazdagok meg szegények. Ha sikerül még többet dolgoznom, kevesebbet aludnom és hasznosabb leszek, akkor talán ki tudom majd bérelni a Tasle legújabb rollerét a munkába járáshoz, mert amióta nincs magántulajdon mindent bérelünk. Milyen rossz lehetett régen az új világrend előtt, amikor még volt pénz. Most annyira jó, hogy alanyi jogon jár mindenkinek naponta négy zsömle és fél liter tej, így megszűnt ez éhezés és sokkal nyugodtabb az életünk. Minden másra meg ott van a THP amit a munkáért kapunk, a nálunk okosabb és hasznosabb polgároktól.

A gyávák ideje

Az olyan rohadt szemétládák miatt leszek beteg mint te és még a végén megdöglök miattad. Nekem nincs felelősségem, mert mindent megtettem, csakis te vagy a hibás. Ha rosszul érzem magam, majd sorba kell állnom a kórházban, az ilyen felelőtlen aljadékok miatt és nem fognak tudni kezelni időben.

Fivefingers, szerelem első lépésre

Eljött az a pillanat, hogy kipróbáljam a fivefingers cipőmet és lefussam vele az első kilométerem. Ha esetleg nem ismernéd, ez egy „mezítlábas cipő”, olyan mint egy kesztyű a lábra, nagyjából egy darab gumi a talpra és egy vékony anyag rajta, hogy ne essen le lábadról, úgy hogy minden lábujjnak külön helye van. Nincs benne semmiféle „csillapító” csilivili réteg, nincs sarkok emelés, arra van, hogy mezítláb fuss és érezz mindent, úgy, hogy közben a talpad ne vágja el semmi, ne sérüljön meg.

Hyper-V gen2 UEFI gép migrálása Proxmox LVM-Thin-re SCSI kontrollerrel

Ha már kellett egy ilyen doksit készítenem közkinccsé teszem, hát segít valakinek.

A feladat az, hogy Hyper-V gen2-es UEFI boot Windows virtuál gépeket kell áttenni Proxmox szerver alá, amin LVM-Thin pool-ban fognak futni SCSI kontrollerrel.

Pénzügyi katasztrófaterv, gazdasági összeomlás esetére

Ha láttad a „Z világháború” című filmet, abban van egy rész ahol azt állítják, ami vagy igaz, vagy nem, de ez most nem is lényeges, hogy Izraelben a politika a döntéshozásnál, mindig kineveznek egy embert, akinek az a feladata, hogy a lehető legrosszabb forgatókönyvre dolgozzon ki stratégiát, bármilyen hihetetlen is legyen az.

Ennek az analógiájára gondolkodtam azon, ha The Big Short-nak igaza van és hozzáteszem Bogár László jóslatát akkor rövid időn belül, egy igen nagy világgazdasági válság fog bekövetkezni, sőt vannak akik szerint, a covid intézkedések ezt próbálják leplezni. A legrosszabb forgatókönyv szerint ez hetek alatt fog bekövetkezni. A forgatókönyv valami ilyesmi, először a tőzsdék omlanak össze, utána egyre több vállalat megy csődbe. A nemzetközi kereskedelem, lelassul, rengeteg ember kerül az utcára. A tech multicégek, megpróbálnak ezen pénzt keresni, néhány országban a felbőszült tömegek megrongálnak nagy adatközpontokat. A felhős rendszerek részben összeomlanak, hetekig tart mire megoldják a problémát. Utcai zavargások törnek ki a legérintettebb városokban, ahol a katonaságoknak kell beavatkozni. Ettől még jobban elmélyül a válság, évekig tart mire összeszedi magát a gazdaság.

Ez lenne a forgatókönyv, amire stratégia kéne. Ha van megtakarításod, aminek az összege lényegtelen, lehet egy milliótól az egy milliárdig, mert ez csak egy hipotetikus terv, mit lehet tenni, ha pénzed értéke hetek alatt elveszhet.

Reális dolgok, ötletek érdekelnek, az olyanok, hogy fegyvert veszek, nem, mert itthon ez nem lehetséges, a tartós élelmiszerbe fektetés sem túl reális, ha bemész a közértbe és 1 millióért kérsz konzervet, ki fognak röhögni. Az arany egy örök túlélő, az ékszer is, de talán ingatlan venni gyorsan, is egy reális dolog lehet.

Te mit tennél egy ilyen estben?

Hogyan migrálj Windows 10-et HDD-rő SSD-re Clonezzila-val

Desktop gépekkel ritkán foglalkozom, de most egy hét alatt három gépen is cserélnem kellett a lemezt HDD-ről SSD-re. Klónozni kellet és persze az SSD minden esetben kisebb volt mint a régi lemez. Szétnéztem milyen eszközök vannak erre, de mind fizetős volt, vagy nem tetszett. Maradt a Clonezilla, amit egyébként használok és szeretem is, csak az normál módon ezt nem tudja megoldani, csak egy kis kézimunkával, viszont az nem nehéz és így egy opensource programmal lehet ezt megoldani.