Hewlett-Packard

A HP Enterprise megvásárolja az SGI-t

Címkék

A Hewlett Packard Enterprise tegnap bejelentette, hogy megvásárolja az SGI-t:

Strengthens position in $11 billion HPC segment which is growing at an estimated 6-8% CAGR, and in the data analytics segment, which is growing at over twice that rate

Expands presence in key HPC verticals such as government, research, and life sciences

Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) today announced that it has signed a definitive agreement to acquire SGI (NASDAQ: SGI), a global leader in high-performance solutions for compute, data analytics and data management, for $7.75 per share in cash, a transaction valued at approximately $275 million, net of cash and debt.

Részletek bejelentésben.

A HP leállítja publikus cloud szolgáltatását

Címkék

A HP Helion Public Cloud nyitóoldala arról tájékoztat, hogy a szolgáltatás 2015. október 21-től nem fogad új ügyfeleket. A szolgáltatás ebben a formában 2016. január 31-én befejezi működését. A hivatalos bejelentés szerint a HP hibrid és privát cloud megoldásaira fog fókuszálni, valamint folytatja a növekvő piacú HP Helion OpenStack fejlesztését.

Ubuntu-val is kapható lesz a HP Elitebook Folio 1020 sorozat

Címkék

HP Elitebook Folio

A HP tegnap jelentette be "a világ legvékonyabb és legkönnyebb üzleti szintű notebookjai" szlogennel reklámozott termékvonalát. A HP Elitebook Folio 1020 és a HP EliteBook 1020 Special Edition a bejelentés szerint 15,7 milliméter vékony, továbbá az SE a HP különleges magnézium-lítium ötvözetből és újrahasznosított karbonszálból álló megoldásnak köszönhetően mindössze 1 kilogramm tömegű.

A HP weboldala szerint a gépek Windows mellett Ubuntu-val és FreeDOS-szal is kaphatók lesznek.

Ubuntu-val előtelepített, ARM-alapú szervereket jelentett be a HP

Címkék

HP Proliant M800 HP Proliant M400

Majdnem három évvel azután, hogy bejelentette ARM-os Moonshot terveit, tegnap előállt két Ubuntu-val előtelepített, ARM-alapú szerverrel a HP.

A HP ProLiant m400 Server Cartridge a bejelentés szerint a gyártó első vállalati-szintű, 64 bites, ARM-alapú szervere. Benne 8 magos AppliedMicro X-Gene 64 bites ARM System on a Chip (SoC) található 64 GB memória, 10 GB Ethernet és egy helyi bootolást lehetővé tevő M.2 storage modul társaságában.

6 millió hibás tápkábelt hív vissza a HP

Címkék

LS-15 kábel

A HP tegnap bejelentette, hogy önkéntes visszahívási és csereprogramot indít a fenti tápkábelére. A kábel HP és Compaq laptopok és egyéb tartozékok - például dokkolók - mellé csomagolva jutott el a fogyasztókhoz. Értékesítésére 2010. szeptembere és 2012. júniusa közt került sor.

A hibás kábeleket - amelyek tüzet és égési sérüléseket okozhatnak - a képen látható "LS-15" jelzéssel lehet azonosítani. Nem minden ezzel a jelzéssel ellátott tápkábel hibás.

A részletek elolvashatók itt.

The Machine - memrisztor-alapú gépben látja a jövőt a HP

Címkék

A Yahoo Finance egy érdekes cikket közölt tegnap arról, hogy a HP nyíltan szembemenne régi, jó szövetségesével, a Microsofttal és saját operációs rendszerrel próbálná megtörni a Windows hegemóniáját. A sztori onnan indult, hogy a HP közölte, egy új irányvonalban látja a számítástechnika jövőjét. Éppen ezért bejelentette The Machine elképzelését, ami nem más, mint egy memrisztorra épülő, új számítógép-architektúra.

Az új vashoz új operációs rendszer is dukál, így a HP annak fejlesztésébe is belefog(ott). Az operációs rendszer a rendkívül eredeti Machine OS munkacím alatt készül, de a vállalat azt is megszellőztette, hogy Linux és Android alapú operációs rendszer faragása is elindul a hardverhez. Windowsról nem esett szó.

A HP-tól a friss firmware-eket csak Care Pack kiterjesztett garanciával vagy támogatási szolgáltatással érhetik el az ügyfelek

Címkék

Nagyon helyes! Aki nem fizet, az ne kapjon semmilyen szolgáltatást.
2% (9 szavazat)
Miért fizessek a gyártónak, hogy a hibás termékét javító firmwaret megkapjam?
58% (232 szavazat)
Kit érdekel. Amíg garanciális, addig úgy is le tudom tölteni, utána meg már úgysem jön ki semmi új fontos.
3% (12 szavazat)
Megint pénzt akarnak kérni a semmiért.
11% (43 szavazat)
Másik gyártót választok. Olcsóbb is és ingyen megkapom a frissítést.
22% (87 szavazat)
Egyéb, leírom.
4% (15 szavazat)
Összes szavazat: 398

HP: van élet a Wintel-en túl is (Android, Chrome, Ubuntu)

Címkék

A hírek szerint a HP kedden pénzügyi elemzőknek tartott ülésén sokat beszélt a Windows / Intel (Wintel) alternatívákról. A vezető PC gyártó a Wintel PC piac szűkülésére próbál választ adni azzal, hogy több operációs rendszerre is fókuszál egyszerre. A négy operációs rendszer: Windows, Android, Chrome és Ubuntu.

A cikk itt olvasható.