Hewlett-Packard

25 éves a ProLiant szervercsalád

 ( trey | 2018. szeptember 10., hétfő - 10:48 )

Boldog születésnapot!

A HP Enterprise megvásárolja az SGI-t

 ( trey | 2016. augusztus 12., péntek - 10:52 )

A Hewlett Packard Enterprise tegnap bejelentette, hogy megvásárolja az SGI-t:

Idézet:
Strengthens position in $11 billion HPC segment which is growing at an estimated 6-8% CAGR, and in the data analytics segment, which is growing at over twice that rate

Expands presence in key HPC verticals such as government, research, and life sciences

Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) today announced that it has signed a definitive agreement to acquire SGI (NASDAQ: SGI), a global leader in high-performance solutions for compute, data analytics and data management, for $7.75 per share in cash, a transaction valued at approximately $275 million, net of cash and debt.

Részletek bejelentésben.

A HP leállítja publikus cloud szolgáltatását

 ( turul16 | 2015. október 24., szombat - 9:05 )

A HP Helion Public Cloud nyitóoldala arról tájékoztat, hogy a szolgáltatás 2015. október 21-től nem fogad új ügyfeleket. A szolgáltatás ebben a formában 2016. január 31-én befejezi működését. A hivatalos bejelentés szerint a HP hibrid és privát cloud megoldásaira fog fókuszálni, valamint folytatja a növekvő piacú HP Helion OpenStack fejlesztését.

HP - paradigmaváltás, The Machine, Linux++, memrisztor

 ( trey | 2014. december 13., szombat - 15:10 )

A HP úgy gondolja, hogy itt az ideje alapjaitól újragondolni a számítástechnikát. A The Machine elképzeléséről már volt szó júniusban:

Ubuntu-val is kapható lesz a HP Elitebook Folio 1020 sorozat

 ( trey | 2014. december 3., szerda - 14:33 )

HP Elitebook Folio

A HP tegnap jelentette be "a világ legvékonyabb és legkönnyebb üzleti szintű notebookjai" szlogennel reklámozott termékvonalát. A HP Elitebook Folio 1020 és a HP EliteBook 1020 Special Edition a bejelentés szerint 15,7 milliméter vékony, továbbá az SE a HP különleges magnézium-lítium ötvözetből és újrahasznosított karbonszálból álló megoldásnak köszönhetően mindössze 1 kilogramm tömegű.

A HP weboldala szerint a gépek Windows mellett Ubuntu-val és FreeDOS-szal is kaphatók lesznek.

Ubuntu-val előtelepített, ARM-alapú szervereket jelentett be a HP

 ( trey | 2014. szeptember 30., kedd - 8:35 )

HP Proliant M800 HP Proliant M400

Majdnem három évvel azután, hogy bejelentette ARM-os Moonshot terveit, tegnap előállt két Ubuntu-val előtelepített, ARM-alapú szerverrel a HP.

A HP ProLiant m400 Server Cartridge a bejelentés szerint a gyártó első vállalati-szintű, 64 bites, ARM-alapú szervere. Benne 8 magos AppliedMicro X-Gene 64 bites ARM System on a Chip (SoC) található 64 GB memória, 10 GB Ethernet és egy helyi bootolást lehetővé tevő M.2 storage modul társaságában.

6 millió hibás tápkábelt hív vissza a HP

 ( trey | 2014. augusztus 27., szerda - 15:08 )

LS-15 kábel

A HP tegnap bejelentette, hogy önkéntes visszahívási és csereprogramot indít a fenti tápkábelére. A kábel HP és Compaq laptopok és egyéb tartozékok - például dokkolók - mellé csomagolva jutott el a fogyasztókhoz. Értékesítésére 2010. szeptembere és 2012. júniusa közt került sor.

A hibás kábeleket - amelyek tüzet és égési sérüléseket okozhatnak - a képen látható "LS-15" jelzéssel lehet azonosítani. Nem minden ezzel a jelzéssel ellátott tápkábel hibás.

A részletek elolvashatók itt.

The Machine - memrisztor-alapú gépben látja a jövőt a HP

 ( trey | 2014. június 13., péntek - 8:25 )

A Yahoo Finance egy érdekes cikket közölt tegnap arról, hogy a HP nyíltan szembemenne régi, jó szövetségesével, a Microsofttal és saját operációs rendszerrel próbálná megtörni a Windows hegemóniáját. A sztori onnan indult, hogy a HP közölte, egy új irányvonalban látja a számítástechnika jövőjét. Éppen ezért bejelentette The Machine elképzelését, ami nem más, mint egy memrisztorra épülő, új számítógép-architektúra.

Az új vashoz új operációs rendszer is dukál, így a HP annak fejlesztésébe is belefog(ott). Az operációs rendszer a rendkívül eredeti Machine OS munkacím alatt készül, de a vállalat azt is megszellőztette, hogy Linux és Android alapú operációs rendszer faragása is elindul a hardverhez. Windowsról nem esett szó.

A HP-tól a friss firmware-eket csak Care Pack kiterjesztett garanciával vagy támogatási szolgáltatással érhetik el az ügyfelek

 ( hup | 2014. március 6., csütörtök - 13:38 )
Nagyon helyes! Aki nem fizet, az ne kapjon semmilyen szolgáltatást.
2% (9 szavazat)
Miért fizessek a gyártónak, hogy a hibás termékét javító firmwaret megkapjam?
58% (232 szavazat)
Kit érdekel. Amíg garanciális, addig úgy is le tudom tölteni, utána meg már úgysem jön ki semmi új fontos.
3% (12 szavazat)
Megint pénzt akarnak kérni a semmiért.
11% (42 szavazat)
Másik gyártót választok. Olcsóbb is és ingyen megkapom a frissítést.
22% (87 szavazat)
Egyéb, leírom.
4% (15 szavazat)
Összes szavazat: 397

HP: van élet a Wintel-en túl is (Android, Chrome, Ubuntu)

 ( trey | 2013. október 10., csütörtök - 10:44 )

A hírek szerint a HP kedden pénzügyi elemzőknek tartott ülésén sokat beszélt a Windows / Intel (Wintel) alternatívákról. A vezető PC gyártó a Wintel PC piac szűkülésére próbál választ adni azzal, hogy több operációs rendszerre is fókuszál egyszerre. A négy operációs rendszer: Windows, Android, Chrome és Ubuntu.

A cikk itt olvasható.

Friss OpenVMS támogatási útitervet adott ki a HP

 ( trey | 2013. június 11., kedd - 8:54 )

OpenVMS támogatási útiterv

A Hewlett-Packard tegnap közölte, hogy hogyan tervezi az OpenVMS támogatását ebben az évtizedben. A vállalat HP Integrity i2 szerverein kitolta a támogatást legalább 2020-ig. A többi platformon verziószám függvényében 2015-ig és 2016-ig van tervben a támogatás. Részletek a bejelentésben és a kiadott roadmap PDF-ben.

Ubuntu Management Component Pack for ProLiant v9.25

 ( trey | 2013. február 13., szerda - 9:58 )

A HP ProLiant Linux R&D részlegtől Craig Lamparter bejelentette, hogy a Canonical-lal egyre szorosabbra fonódó együttműködés eredményeképpen a HP kiadta az ipari szabvány Proliant szervereihez használható Ubuntu Management Component Pack for ProLiant legújabb, 9.25-ös verzióját. Benne új verziójú agent-ek a monitorozáshoz. Segítségével online konfigurálhatók a Smart Array kontrollerek, RAID tömbök, monitorozhatók az Ubuntu-t futtató Proliant szerverek a HP System Management Homepage segítségével stb.

A telepítéséhez fel kell venni a HP Software Delivery Repository-t a sources.list fájlba:

Megérkezett a HP Chromebookja

 ( trey | 2013. február 4., hétfő - 14:50 )

Ahogy az várható volt, a HP is Chromebook géppel állt elő. Nagy titokról nem lebbent le fátyol, mert már korábban kiszivárgott egy PDF, amelyből a konfiguráció megismerhető volt. A HP gépe, a HP Pavilion 14-c010us Chromebook 329,99 amerikai dollárért kapható. Nagyobb kijelzőt - 14,1 hüvelykest - kínál mint a konkurencia gépei (Samsung Chromebook - 11,6 hüvelyk, Acer C7 Chromebook - 11,6 hüvelyk, Samsung Chromebook 550 - 12,1 hüvelyk), viszont cserébe az akkuideje - 4,25 óra - nem tartozik a legizmosabbak közé (Samsung Chromebook - több mint 6,5 óra, Acer C7 Chromebook - 4 óra, Samsung Chromebook 550 - több mint 6 óra).

A részletek itt.

Pert nyert a HP, az Oracle-nek továbbra is portolnia kell szoftvereit Itanium-ra

 ( trey | 2012. augusztus 2., csütörtök - 8:33 )

Tavaly nyáron a HP pert indított az Oracle ellen, mert az bejelentette, hogy a jövőben nem portolja szoftvereit Itanium-ra. Az egyik kaliforniai bíróságon indított pertől a HP azt remélte, hogy kötelezik az Oracle-t döntésének visszavonására. Így is lett.

ServiceGuard for Linux A.11.20

 ( Zahy | 2012. július 7., szombat - 9:04 )

Megjelent, és tegnaptól ingyenesen letölthető a próbaváltozata - valamint megvehető - a HP Serviceguard for Linux névre hallgató terméke. Ez a szoftver a HP - eredendően HP-UX oprendszerére írt - klaszter szoftverének egy-az egyben átültetése nagyvállalati Linux környezetbe.

Minősíti ProLiant szervereit a HP Ubuntu-ra

 ( trey | 2012. április 21., szombat - 9:55 )

Mostantól a HP támogatja az Ubuntu-t ProLiant szerverein

A Canonical által szponzorált Ubuntu hamarosan (április 26.) érkező 12.04 LTS kiadása több szempontból is érdekes. Egyrészt ez egy LTS, azaz Long Term Support kiadás lesz, ami szerveren és desktopon egyaránt öt év támogatást kap. Másrészről ez lesz az első olyan kiadás, amelyre a világ egyik vezető szervergyártója certifikálja x86 szervervonalát. A HP certifikáció kétségtelenül nagy előrelépés a Canonical számára. Azzal, hogy felkerült a HP weboldalaira a RHEL és a SLES mellé, egy előkelő csapatba lépett. A HP bejelentésével egy több éves HP-Canonical munka eredménye vált hivatalossá. A HP weboldalán hangsúlyozza, hogy a ProLiant szervereken futó Ubuntu egy költséghatékony megoldás lehet a vállalatok számára a scale-out web és virtualizáció/cloud területen. Nem csoda, hogy a HP ajánlja az Ubuntu-t, miután a hamarosan publikus béta üzembe lépő HP Public Cloud (HUP teszt) Ubuntu alapokon nyugvó OpenStack megoldás.

Május 10-én indul a HP publikus cloud-jának nyilvános bétája

 ( trey | 2012. április 11., szerda - 11:38 )

A Hewlett-Packard publikus cloud szolgáltatása - amelyben a világcég fontos szerepet szánt az Ubuntu-nak - az elmúlt hónapokban meghívásos alapú bétateszt üzemben működött. Mi is tettünk egy próbát vele, amikor egy LAMP stacket keltettünk életre rajta Drupal 7-tel. A HP tegnap közölte, hogy a szélesebb publikum előtt is megnyitja a szolgáltatást.

Őszre átadja a webOS forrását a HP a nyílt forrású közösségnek

 ( trey | 2012. január 26., csütörtök - 20:48 )

A HP tavaly decemberben jelentette be, hogy átadja a nyílt forrású közösségnek a webOS-t. A vállalat tegnap közölte, hogy megkezdte forrásnyitási tervének végrehajtását, amelynek befejezését szeptemberre ígérte. Első lépésként kiadta az Enyo nevű fejlesztői eszköz 2.0-s kiadását, és a kiadással egy időben elérhetővé is tette annak forráskódját. A szeptemberben kiadásra kerülő Open webOS 1.0 forráskód az Apache 2.0 licenc alatt lesz elérhető.

A HP átadja a WebOS-t a nyílt forrású közösségnek

 ( trey | 2011. december 9., péntek - 21:30 )

A HP sajtóhírben közölte, hogy átadja a WebOS-t a nyílt forrású közösségnek. A vállalat azt tervezi, hogy továbbra is kiveszi a részét a mobil operációs rendszer fejlesztéséből és továbbra is támogatni fogja azt. A HP a WebOS forráskódját (egyelőre meg nem nevezett) nyílt forrású licenc alá helyezi. További részletek itt.

HP, AMD, ARM, Calxeda, Canonical, Red Hat együtt az alacsony fogyasztású szerverek adatközpontokban való elterjesztéséért

 ( trey | 2011. november 2., szerda - 13:56 )

A Hewlett-Packard tegnap bejelentette a Project Moonshot-ot - egy új kezdeményezést, amelynek célja az, hogy felgyorsítsa az alacsony fogyasztású szerverek elterjedését az adatközpontokban. A bejelentésnek három eleme van: a Redstone útnak indítása (fejlesztői platform, amelynek célja az alacsony fogyasztású processzorok - mind ARM, mind x86 - hasznosítása), a houstoni HP Discovery lab megnyitása, valamit a Pathfinder partnerségi program elindítása.

Pert indított a HP az Oracle ellen az Itanium hanyagolása miatt

 ( trey | 2011. június 16., csütörtök - 8:40 )

Az Oracle márciusban jelentette be sokak megdöbbenésére, hogy törli minden Itanium processzorra irányuló jövőbeli szoftverfejlesztését. A vállalat azzal indokolta a lépését, hogy egyeztetett az Intel vezetésével, ahol azt az információt kapta, hogy a processzorgyártónál az x86 vonal a fő csapásirány és az Itanium az életciklusa végéhez közeledik. Az Oracle szerint a HP vezérigazgatója sem említette az Itanium-ot a HP jövőjét taglaló hosszú és részletes prezentációban.

A HP nem örült az Oracle bejelentésének.

HP SmartStart CD 8.7

 ( trey | 2011. március 30., szerda - 11:58 )

A HP pár nappal ezelőtt új verziót adott ki a szerverei telepítéséhez használható SmartStart-ból. Benne támogatottá vált számos újabb kiadású operációs rendszer:

Szervert adományozott a HP a webOS Internals közösségnek

 ( trey | 2011. február 12., szombat - 17:25 )

A hírek szerint a Hewlett-Packard egy HP Proliant szervert adományozott a WebOS és Palm (most már HP) Pre készülékek hackelésével és homebrew alkalmazások fejlesztésével foglakozó WebOS Internals csapatnak. Az elmúlt napok bejelentéseinek fényében világossá vált, hogy a közösség jelenlegi szervere nem tudja majd maradéktalanul kiszolgálni azt az igényt, hogy a webOS homebrew alkalmazások, patchek és kernelek központi tárolója legyen. Ezért a HP-hoz fordultak segítségért. A vállalat egy 2U-s HP Proliant DL385-ös szervert adományozott 32GB RAM-mal és 8TB tárterülettel a közösségnek. A részletek itt.

Megérkeztek a HP első WebOS készülékei

 ( trey | 2011. február 10., csütörtök - 10:25 )

A HP, miután nemrég felvásárolta a Palm-ot első alkalommal jelentkezett WebOS-alapú készülékekkel, immáron HP név alatt. Tegnap megérkezett az apró Veer, a nagyobb testvére, a Pre 3 és a HP tabletje, a HP TouchPad is.

A HP bejelentette a webOS 2.0-t és a Palm Pre 2-t

 ( trey | 2010. október 20., szerda - 10:20 )

A HP tegnap sajtóhírben jelentette be a webOS 2.0-t, amelyet a vállalat a webOS platform 2009-es bemutatkozása óta annak legjelentősebb frissítéseként jellemzett. A hírről beszámolt a Palm blog is. Az Engadget részletesen szemügyre vette a mobil platformot. A HP bejelentése szerint az első webOS 2.0-t futtató eszköz a Palm Pre 2 smartphone lesz, amelyet péntektől kezdenek forgalmazni elsőként Franciaországban, majd a következő hónapoktól kezdve fokozatosan érkezik az Egyesült Államokba és Kanadába is.

A webOS 2.0 szolgáltatásai: