HP - paradigmaváltás, The Machine, Linux++, memrisztor

Címkék

A HP úgy gondolja, hogy itt az ideje alapjaitól újragondolni a számítástechnikát. A The Machine elképzeléséről már volt szó júniusban:

A hírek szerint a The Machine-hoz már készül a Linux++ nevű operációs rendszer, amely 2015. júniusában mutatkozhat be. A HP célja végső soron az, hogy valamikor egy 0-ról írt, Carbon nevű operációs rendszerrel cserélje le a Linux++-t.

Linkek:

Hozzászólások

We call it the Machine, others call it skynet.

Hihetetlen, hogy van olyan szakma, ahol a delíriumos képzelgésekből készült prezentációkért fizetnek :D

Munkában a Prezi.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

ps nagysegrendu ido persistent data change -hez az szep, foleg ha ezt hozzni tudjak ~100TB -on akkar egy mobilban is.

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Remek, szurkolok nekik, hogy ki tudják dolgozni a technológiát és olcsón piacképessé tegyék. A következmények viccesek lesznek, ha a memrisztor a mobilokba is eljut, mert akkor esetleg több 100 GB-nyi háttértárral a zsebében mászkálhat az ember. A cloudszolgáltatók ennek nem fognak őszintén örülni... :)

További ötletek:

- a flash- és merevlemez-gyártóknak a mai formájukban reszeltek
- a tárológyártóknak is
- a big data-alkalmazásokat ez még jobban meg fogja tolni (privacy-következmények?)
- egységnyi DC-területre ezentúl még több szerver befér, az adatközpontok még hatékonyabbak lehetnek

További ötletek?

--
„Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok!”

Csak nekem tűnik ez álmodozásnak? Egy szimpla, megfizethető, megbízható és nagy sebességű memrisztoros SSD-vel vagy PenDrive-al előálltak már? Nekem úgy tűnik, hogy olyan technológiára alapoznak, ami még nem bizonyított. Hiányzik pár lépcsőfok.

Anélkül, hogy megnéztem volna a videókat: A HP nagyon nyomja a memrisztor marketingjét, pedig a bejelentése óta úgy tűnik semmit nem haladtak vele. Ehhez képest a Crossbar tavaly csinált egy ReRAM prototípus chipet (1TB), amiről azt ígérték, hogy jövőre már large-scale gyártás lesz. Igaz, nem memrisztornak hívják, de a hp memrisztor evangelistája szerint annak kellene.
Az jogos, hogy ez a technológia tényleg jó eséllyel megváltoztatja a mai os-eket, de előbb el kellene készülnie. Már azzal is piacot lehetne robbantani, ha feldobnának pár TB-nyi chipet egy sata csatlakozóval egy nyákra.