Hálózati eszközök

Repeater/booster otthonra

 ( ruczati | 2017. szeptember 20., szerda - 23:30 )

Kéne egy második AP a kicsikhez, mert az emeleten elfogy a térerő.Volt 1 elfekvő TPLink valami, de nem oldotta meg a dolgot.
Környezet: Földszint: Telekom-os router, fal/ajtó, lépcsőház: szellős, de vasszerkezet lépcső, emelet.A TPlink a lépcsőfordulóba lett lerakva, de az emeleten csak az Apple eszközök találnak wifit (azok mondjuk a tplink nélkül is), illetve a többi is csak hszontalan lassan netezik. Fsz minden ok.
Nyilván ezt így látatlanban nehéz. Az nekem elég, ha:

Router otthonra

 ( outwork | 2017. szeptember 19., kedd - 13:22 )

Sziasztok.

Tudom rengeteg hasonló topik van már létrehozva, de sajnos nem találtam azokat végignézve nem találtam az elvárásaimnak megfelelő routert. Igazából nincsenek nagy igényeim, ezért nem is szeretnék túl sokat költeni rá (max. 15e Ft.) Amiket feltétlenül tudnia kell, fontossági sorrendben:
- fizikai wifi ki/be kapcsoló gomb
- stabil, megbizható wifi jel és lan (egyidejüleg egy laptop, asztaligép, 2 telefon és egy tv wifin lenne rácsatlakozva)
- 3rd firmware támogatás (openwrt, tomato)
- usb port (lehetőleg usb3)
- ha tud dualbandet előny

Média konverter

 ( Chraze | 2017. szeptember 18., hétfő - 19:42 )

Sziasztok!

Egy apró kérdésem lenne:
DIGI ügyfél vagyok és FTTH hálózat van kiépítve nálunk. Van már egy bekötve (telefonnal és TV-vel együtt), viszont szükségem lenne még egy hálózatra (hát nyilván új előfizetés vagy a meglévő bővítése még nem tudom hogyan lesz). Ugye egy optikai kábelen jön az internet a tv és a telefon is és ez megy egy modembe. Az új szolgáltatás, ami csak internet lesz szintén optikán fog jönni (tehát egy új másik kábelen), viszont szintén kéne hozzá egy modem (most ne abba gondolkodjunk, hogy ők adnak egyet :D).

TP-Link TL-WDR4300 + LEDE Reboot 17.01.2 + UPC 500Mbit

 ( rubenzsolt | 2017. szeptember 18., hétfő - 17:37 )

Sziasztok! Adott egy TP-Link TL-WDR4300 amin van egy friss LEDE Reboot 17.01.2 és ez egy UPC 500 Mbit-es hálózaton csak max 240-250-es sebességet tudok elérni ezzel az eszközzel. Valaki találkozott már hasonló problémával lehet ebből többet kihozni? Már mindenféle beállítást próbáltam de semmi változás.
Előre is köszönöm ha van valakinek vmi jó ötlete.

Varosi telefon - hangrogzites

 ( tr1719 | 2017. szeptember 16., szombat - 7:22 )

Udv!

Olyan eszkozt keresek, ami egy varosi vonal osszes (hang)forgalmat kepes rogziteni. Az adott telefonhalozatban tobb kiallas is talalhato. Tudtok valamit ajanlani? Lehetoleg valami celhardvert (telefon) keresek, amit csak csatlakoztatni kell, es a megfizetheto kategoriaba tartozik (max. 5 szamjegyu, abbol sem tul izmos).

(Ok: valaki rendszeresen zaklat minket lassan masfel eve, ezt szeretnem "csokorba" szedni, es hivatali utra tovabbadni).

MikroTik RB960PGS

 ( Chraze | 2017. szeptember 14., csütörtök - 21:44 )

Sziasztok!

Mikrotik 3 WAN + Failover

 ( orkenyi | 2017. augusztus 25., péntek - 22:37 )

Sziasztok!

Szenvedés az élet, de lassan feladom...
Valaki tud rá működő megoldást a következőre:

1db FIX IP címes UPC
1db T-s ADSL (pppoe)

Megcsináltam több módon, de nem működik rendesen.
Ami fontos nekem, hogy mind a két IP-címen folyamatosan vannak bejövő kapcsolatok, így a kapcsolatot folyamatosan fent kell tartani, és a NAT-nak működni kell, mindkét internettel. És ráadásul van mindkét IP esetében egy címre mutató port... :(

NFS Enterprise Storage

 ( gyorik | 2017. augusztus 24., csütörtök - 12:21 )

Sziasztok,

UNIFI USG probléma

 ( k.feri80 | 2017. augusztus 22., kedd - 16:43 )

Sziasztok.

Segítséget szeretnék tőletek kérni, hálózati problémával kapcsolatban. Rendelkezem egy USG, Unifi switch, Cloud-key párosokkal. A probléma ott kezdődik hogy USG nagyobb forgalmat mutat, mint a Switch átmenő össz forgalom. Ha összehasonlítom a szolgáltató mért adataival az USG forgalmát mutatja. Miközben a csatlakozott kliensek forgalma a negyede. Kérdésem az lenne mi generálhat ekkora plusz forgalmat? Vagy milyen protokollt kell letítltanom ahhoz hogy ez a probléma megoldódjon?

SOHO 4/5 portos 4G router

 ( csardij | 2017. augusztus 22., kedd - 8:52 )

Helló,

Keresnék olyan routert ami:

  • Tudja a B20-as 4G-t (mikrotik ugye kiesett így)
  • 4 vagy 5 gigabites portja van
  • n-es wifi (2,4 és 5ghz egyszerre az jó lenne!)
  • Kulcsrakész megoldás, azaz csak betolom a simkártyát és kész, ne kelljen USB stickkel szórakozni

Ötletek?

A TP-link Archer MR200 teljesen jó lenne, csak sajnos 100 mbites portjai vannak.

intel X520 10GbE IRQ

 ( _ventura_ | 2017. augusztus 21., hétfő - 9:41 )

A fent említett kártyával lennének gondjaim.
Dual portos, ennek okán fogtam mind a 2 10GbE bekötöttem, egyik a "bejövő" másik a "kimenő" forgalomra.

Viszont jelenleg az a helyzet, hogy annyi se jön ki rajta mint az alaplapi Gbites kártyákon, ugyanis az közös IRQ kerül az 1 kártyán lévő 2 interfész és ez leöli a masinát.

Amennyiben kézzel átettem az egyik kártya IRQ-ját másik CPU-ra, akkor a másik kari is átment.

Esetleg ez valami ixgbe driver trükk, vagy pci-e sín beállítás, vagy merre induljak el ?

EdgeRouter és dedikált OpenVPN probléma

 ( BognarB | 2017. augusztus 20., vasárnap - 12:08 )

Sziasztok,

Érdekes hibába futottam bele teszt környezetben, hátha van valakinek ötlete.
A cél pofon egyszerű lenne, a router mögötti Debian 8-on futó OpenVPN szerverre a kliensek becsatlakozva szépen látják a belső LAN-t, a net felé pedig a saját GW-t használják.

OpenVPN szerver
-1db fizikai ethernet
-TUN mód (topology subnet)
-UDP és TCP külön subnettel
-"server" mód, a DHCP a VPN szerver
-push route kiküldi a LAN adatait.
-a kliensek megkapják továbbá a LAN-on dolgozó DNS-t is.

Mikrotik AP-k vezetéken történő beszélgetése

 ( hrobi88 | 2017. augusztus 13., vasárnap - 11:34 )

Sziasztok!

Vettem két Mikrotik routert (RB951G-2HnD) és a következőt szeretném megoldani velük:
Adott a vastag falakkal tagolt házam, amiben jelenleg repeaterekkel van körbelőve a wifi, ami elég pazarlás, mert így mindenhol van, de sok felesleges helyen is.
Azt szeretném megoldani, hogy az új Mikrotik routereim vezetéken beszélgessenek és ugyanazt a wifit továbbítsák úgy, hogy közben nem látják egymást vezeték nélkül (tehát repeater funkció kilőve(?)).

Mobile stick / Debian Wheezy

 ( TCH | 2017. augusztus 10., csütörtök - 14:06 )

A cégnél venni akarnak pár sticket, viszont olyan kellene, ami tuti, hogy működik Debian Wheezy alatt. Akinek van efféle tapasztalata, az javasolhatna pár típust, megköszönném.

Mikrotik 3011UiAS mellé tesztelős példány

 ( Fisher | 2017. augusztus 9., szerda - 11:42 )

Van egy 3011UiAS, amin a cég fog menni. Nemsokára már kínos lenne azon tesztelni a módosításokat, így kellene egy játszós router is. L5-ös licenc van benne, ha jól értelmezem, akkor az L4-es nagyjából csak annyiban tér el, hogy kevesebb kapcsolatot engedélyez, de amúgy ugyanazok a lehetőségek vannak benne (a legfontosabb a hotspot + radius támogatás). Így akár egy hEx is elég lenne (elvileg nem fogok kifutni az öt portból).

Jól gondolom?

https://mikrotik.com/product/RB750Gr3
https://mikrotik.com/product/RB3011UiAS-RM

80 fős irodába tűzfal

 ( tigris | 2017. augusztus 9., szerda - 10:01 )

Sziasztok

A segítségeteket kérem, egy 80 fős irodába néztem ki ezt a tűzfalat (WatchGuard® Firebox T50), az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez megfelelő lenne (ha valaki jelenleg is használ ilyet és van véleménye ne tartsa magában :D) vagy esetleg nagyobb teljesítményűt javasoltok?

Segítségeteket előre is köszönöm.

TP-link 6020 dual wan cpu 100%

 ( Robika88 | 2017. július 31., hétfő - 17:18 )

Sziasztok!

Van egy tp-link 6020-as dual wan bemenettel rendelkező routerem, amire két külön net van bekötve.
wan1:30/6Mbps (tartalék net)
wan2:180/10Mbps

A problémám az, hogy kb 120Mps sebességnél a procija 100%-on van. Load balance, valamint dhcpt is szolgáltat. Minden kommunikáció classic módban van, tehát nem natolt.
Hogyan tudnám levenni róla a terhelést? sajnos ha valaki beindít valami nagy letöltést, akkor rendesen hazatudja tenni a kicsikét.

Intel Teaming: Creating New Team Failed

 ( Dwokfur | 2017. július 25., kedd - 19:42 )

A dolog úgy kezdődött, hogy egy sokáig megbízható szerver elkezdett fagyogatni. Hőmérséklet függőnek tűnt a dolog és a logokban semmi releváns bejegyzést nem találtam. Az egyedüli zavaró megfigyelésem az volt, hogy a processzorok VCORE-ja ingadozott. És időről időre felfelé tért el. Az alaplapon ránézésre semmi eltérés nem volt. Asus Z8PE-D12X, szilárd kondenzátorokkal. Cseréltem RAID kártyát, hátha azért nincs log, mert a diszk alrendszer az egész oka. Nem használt. Aztán tápegység modulokat, majd teljes tápegységet.

Linksys EA2700 helyett mit?

 ( thomasrc | 2017. július 16., vasárnap - 23:52 )

Sziasztok,

A napokban megadta magát az otthoni routerem (Linksys EA2700) és emiatt szeretném lecserélni.

Mindenképpen egy olyan routert szeretnék a helyére, aminek erősebb az antennája, mert ennél a Linksys-nél problémák voltak a hatótávval. Például egy szinttel lejjebb, a konyhában (ami durván ~15 méter légvonalban) már alig volt térerő, ami azért elég nagy szó, mert még a UPC Technicoloros csodája is simán elérhető onnan.

60 m üvegszálat behúzni?

 ( mraacz | 2017. július 6., csütörtök - 22:18 )

Hogyan lehet 60 m üvegszálas kábelt csőbe húzni? Ennyi a távolság a telek határán levő oszloptól a házig. Gondolom valami masszivabb csőbe tenném a földbe az üvegszálas kábelt, hogy elsőre az ásóval ne lehessen kárt tenni benne (csak másodikra). Hogy szokták ezt csinálni?

Instron adatkábel, magyar honban honnan?

 ( bennyh | 2017. június 29., csütörtök - 17:46 )

Elvileg van hivatalos magyar kereskedőjük, de nem nagyon válaszolnak. Honnan a túróból lehet egy ilyen nyomoroncságot mint a Instron 82-10-63 Rev. C V-Tron elnevezésű adatkábel beszerezni? Egy spéci mérőeszköz és a spéci PCI kártyája közé kellene. Tudom, nem teljesen hálózati téma, de mégis valamiféle kommunikációs cucc, még ha csak mérési eredményeket közvetít alig egy méterre.

Telekom crash?

 ( Kayapo | 2017. június 29., csütörtök - 16:01 )

Telekom hálózatosai közül van itt valaki?

Olyan mintha a Telekom bérelt vonali szolgáltatása úgy kb az egész országban elpusztult volna!

tl-wr740N ver.4.23 nem látszik a services menü

 ( djozsi72 | 2017. június 29., csütörtök - 9:10 )

Sziasztok!

TP-link TL-WR740N, ver 4.23 routeren openwrt CC 15.05.1 luci fut látszólag gond nélkül, gyorsan, stabilan. Viszont nem látszik a Services menü, ahol a ddns-t tudnám beállítani. A ddns csomag és a no ip ddns csomag is fent van, elindul de mégsem látszik a beállítási lehetőség. Ez a felület még új nekem, nem ismerem annyira. Hogy csalogatható elő a services, vagy ddns beállítás menü?

Köszönöm!

Wifi vs. kábel az új házban (help + infó kéne)

 ( ffpp | 2017. június 27., kedd - 14:16 )

Vettünk egy új házat, pénteken be is költöztünk. Ez remek. Be volt már kábelezve, a padlásra jön be a zinternet, ott egy elosztóval minden szobába CSAK koax mondván "úgyis csak a UPC tud szolgáltatni" (ne is firtassuk!). Ez van. Vettem egy jó kis 500+ netet a UPCtől, amiből ők 100 Mbitet garantálnak. (Majdnem sírtam, mikor visszavittem a DIGInek az előző házhoz tartozó 1Gbit-es eszközömet). A UPC adott is egy modem/routert, ami még wifit is szór.

Utólag berakható 3g/4g modem laptop (belső)

 ( csardij | 2017. június 22., csütörtök - 19:34 )

Helló,

Létezik ilyen cuccból egyrészt olyan ami egybe 3/4g modem és wifi, valamint (elméletileg) működhet a laptopba gyárilag bent lévő (wifi) antennával?

(a saját laptopomba egy Intel® Dual Band Wireless-AC 7265 van gyárilag, szóval a fizikai méret sem lehet túl nagyobb, mert nem férne el).