Hálózati eszközök

POS terminál vezérlése

Van egy INGENICO ICT-220 POS terminálunk, pénztárgép nélkül. Azt szeretném megoldani, hogy a fizetendő összeget ne az ügyfélszolgálatosnak kelljen bepötyögnie, hanem valamilyen módon leküldjem az eszköznek.

A hozzá tartozó adapteren lévő RJ45-ből kapja a netet, DHCP-vel kap ip-t. Felvettük a kapcsolatot a bankkal, küldtek dokumentációt, amely azt részletezi hogy a pénztárgép hogyan kommunikál RS232-n kersztül a POS terminállal. Hálózaton keresztül nem lehet vezérelni, legalábbis ezt mondták.

Ha nincs más megoldás, akkor szórakozok RS232-vel is, csak szeretném tudni hogy csinált-e már valaki hasonlót, van-e értelme nekiállni?

[FRISSÍTVE][ELDÖNTVE] 3x-os árnyékolású (tömör réz) vagy 4x-es árnyékolású (rezezett acél) koaxiális RG6-os kábel?

Üdvözlet!

Szeretném a jelenlegi régi koax kábeleket kicserélni a kábél tv-nél/internetnél. PR-Telecom a szolgáltató. Az internet is tőlük van. Érdeklődnék, hogy a tárgyban feltüntetett kábelek közül melyik kábelt érdemes használni? Hosszútávra tervezném a kábelek cseréjét, de a lehető legjobb minőség elérése a cél. 5-6 db TV csatlakozás vmint az internet. A csatlakozók minőségi kompressziós csatlakozók lesznek. Melyik kábelt érdemes használni? Előnyök/hátrányok?

Nagyon köszönöm!

Eldöntve: 3x-os árnyékolású, tömör réz koaxiális kábel lett rendelve. https://elektroshop.hu/wp-content/uploads/2022/01/S5261-5.jpg

Köszönöm Mindenkinek a sok-sok hasznos hozzászólást!

Érdemes a kamerát mozgásérzékelő módra kapcsolni?

Valójában a DVR-ben gondolkodok azon, hogy bekapcsolom a mozgásérzékelős üzemmódot, ugyanis a 4 kamerám most folyamatosan működik és a DVR folyamatosan rögzít. Gyanítom ez nem túl jó az SSD meghajtóm élettartamára nézve. 500Gb-os az SSD.

Ami fontos, hogy egy Hikvision DVR képes-e általában arra, hogy a valódi történést is felvegye, ha csak mozgásérzékelésre van beállítva? Az nem zavar, ha elmegy a macska és arra is rögzít. Célom az SSD életének meghosszabbítása, illetve az, hogy minél régebbi anyagok is meglegyenek rögzítés alatt.

Openvpn szerver Mikrotik router mögött

Sziasztok!

Nem vagyok túlzottan otthon Mikrotik terén, ezért segítséget kérnék.

Van hálózaton belül egy Synology NAS, rajta beállítva OpenVPN. Mikrotik routeren keresztül kellene ezt elérni.

Beállítottam a firewall/NAT alatt a dst_nat láncban UDP protocolt, az Action fül alatt action dst_nat, to addresseshez IP címet, valamint portnak 1194-et.

VPN kliens felcsatlakozik, látszólag minden működik.

Másnap reggel jelzik, hogy nincs internet. Nos, a jelek szerint amíg ez a szabály engedélyezve van, addig nincs névfeloldás bentről. Meg úgy sok minden más sincs, pl. Teamviewer sem megy. Jelenleg nem kell ennyit várni, ha engedélyezem a szabályt, a hálózat azonnal lehal, VPN csatlakozásnak sincs esélye. Külső IP címeket lehet pingelni kifelé, de nagyjából ennyi... Magából a routerből működik a névfeloldás, de a hálózat felé ezt nem adja át.

 

Szóval a kérdés, mi lenne a helyes beállítás Mikrotik routeren, hogy egy sima OpenVPN-t használni lehessen? Az állítsam be a Mikrotik router saját OpenVPN-jét nem játszik, inkább routert cserélek.

 

Köszönöm!

Telekom MultiSIM-hez milyen LTE modemet? [MEGOLDVA]

Telekom MultiSIM-hez (max. 300-475 Mbit letöltés, 50 Mbit feltöltés) keresek 4G, esetleg 5G-re képes routert/modemet, amellyel le tudnám váltani a jelenleg kábeles megoldást.  De az lenne az ideális, ha igény szerint könnyen magammal is tudnám vinni.  Elsősorban az olcsóbb árkategória érdekel, legfeljebb 30-35 ezer forintig.

Kinek milyen tapasztalatai vannak magával a szolgáltatással és az egyes eszközökkel, gyártókkal?

Milyen patch panelt/kábelt/aljzatokat új házba

Sziasztok,

Noob kérdés (lehet már előfordult párszor itt a fórumon), hogy milyen típust érdemes a címben említett alkatrészekből beszer(ezni/relni) új ház esetén? Nem magamnak lenne, ám a javaslatot tőlem várja a tulaj. 

Amin gondolkodtam: lehet érdemes lenne cat6a hogy ne kelljen később újrahúzni ami macera, viszont nem tudom hogy a "sima" cat6 patch és aljzat mennyire szereti az "a"-s kábelt..

Illetve konkrét tapasztalatokra is kíváncsi lennék, milyen gyártó melyik termékeivel van jó (szerelhetőség, anyaghasználat, esetleg ár :) )

IPV4 vagy IPV6

Sziasztok!

Azzal futottam össze, hogy a T-kom vezetékes hálózatából egyszer IPV4-es IP címet észlel egy szolgáltató (Google), majd másik alkalommal IPV6-os címet, majd megint IPV4-es címet. Ugyanarról a hozzáférési helyről történt a hozzáférés és elméletileg ugyanarról az eszközről is. Mi lehet ennek a magyarázata. Tud valaki erre valami értelmes ötletet adni?

 

Minden segítséget előre is köszönök.

 

Üdv,

P3nész