Hálózati eszközök

Huawei E5186s-22a port forward

Sziasztok!

Tárgyban említett router port forwardjával vesződök D-Link DCS-8526LH számára.

Kívülről a kamera élőkép nem érhető el, a setup applikáción keresztül viszont igen, tehát valamelyik porton van kommunimáció (nem 80, mert azt zárva is megy a setup menü). D-Link support szerint nyissam meg a 2047 ill. 2048 portokat.

Megnyitottam a router menüjében, de portscan szerint zárva. Állítottam port forwardot, maradt zárva. Betettem a kamerát DMZ-be, de maradt zárva.

Mit lehet még tenni vele? Telenor függő a router, de Huawei fw van rajta.

Side topic: jó lenne kívülről menedzselni a routert, de nem találtam ilyen opciót. Tudja egyáltalán?

Mageia8 Chrome alatt nem látja a Chromecastot, ami Telekomos.

Verzió: 101.0.4951.64 (Hivatalos verzió) (64 bites)

Youtubon ls rtlmoston akartam TV-n nézni az adásokat, ám nem talál a laptopom chromecast eszközt, a mobilom ami androidos, az is csak akkor, ha párosítottam a telefont a chromecasthoz.

Van valakinek ötlete, hogyan tudom újra átküldeni a chromecastra a Chrome alól amit szeretnék?

Két faktoros azonosítás MikroTik VPN routerhez, SSTP és L2TP+IPsec autentikációhoz

Sziasztok!

Szeretnék, munka miatt lenne nagyon fontos, meg kellene oldanom, lehetőleg nyílt forráskódú, ingyenes alapokon, hogy a meglévő SSTP és L2TP+IPsec VPN-jeinket "kétfaktorosítani" szükséges.
Én egy külföldi mikrotikes fórumon találtam egy jónak tűnő leírást a FreeIPA+FreeRADIUS+FreeOTP hármasról, magában működik is (kétszer is neki futottam már) de sajnos a MikroTik PPP autenthication+accounting nem akarja, vagy nem tudja használni. :(

https://www.freeipa.org/page/Using_FreeIPA_and_FreeRadius_as_a_RADIUS_b…
Mivel ilyen irányú tapasztalatom nincs és megakadtam vele, így Nektek esetleg van tapasztalatotok, vagy sikerült megoldani akár más eszközökkel ezt?
Előre is Köszönöm a Segítségeteket!

USB stick internet router

Sziasztok.

A digi iternetezésre USB stikket kínál, de routert nem, amibe használhatom a mobil internet sticket. Ez a kiszemelt router alkalmas erre ? TP-Link TL-MR3420 3G/4G Vezeték nélküli Router
https://euronics.hu/routerek/tp-link-tl-mr3420-3g4g-vezetek-nelkuli-rou…

Jól értelmezem a hirdetményét, hogy ez fogadja az USB felületen a mobil internet sticket ?

1 db fUSB 2.0 csatlakozás LTE/HSPA+/HSUPA/HSDPA/UMTS/EVDO USB Modemhez

Linksys SPA-2102 és IP dialing

Sziasztok!

Korábban volt egy projektem, amiben modemes dial-in szervert készítettem szórakozásból. Annak keretében két modemet kötöttem össze 2 PAP-2T segítségével, IP dialinggal, custom call plan-nel. A setuppal sikeresen fel tudtam hívni egyik modemről a másikat, és össze is fütyültek.
Azok az eszközök már nincsenek meg, így most beszereztem hasonló eszközöket (modemeket), illetve az eBay-ről vettem kettő bontatlan PAP-2T-t, amiből érkezés után SPA-2102 lett.

Ezeknek a segítségével szeretném összekötni IP dialinggal a modemeket, hogy be lehessen majd tárcsázni egyik modemről a másikra.

A problémám az, hogy az SPA-k kicsit másképpen működnek mint a PAP-2T-k, illetve, hogy az SPA-kon 3.3.6-os firmware van, ami nem ad túl sok lehetőséget a konfiguráció testre szabására.
Találtam egy fórumthread-et, amiben egy kép is szerepel, viszont az én firmware-emen ilyen beállításokat nem találtam. Arra gondolok, hogy esetleg túl régi firmware fut rajta. (Az más kérdés, hogy az SPA webes felületén nem is látok fw upgrade menüpontot.)

A problémáim jelenleg a következők:

  • honnan tudnám a SPA-2102-höz legfrissebb firmware-t letölteni? Már elég régen discontinued a termékvonal és a gyártó support oldalán sem találni a terméket.
  • hogyan tudnám az image-et feltelepíteni az eszközre?
  • a webes felületen hogyan tudnám beállítani az IP dialing-ot, akár upgrade után akár azelőtt?

Van esetleg valaki akinek van tapasztalata ilyesmivel?

Inter-vlan multicast Mikrotik hálózatban

Sziasztok,

Adott egy nagy hálózat, 11 játszós szobával, amik külön vlanon vannak, mindegyikben 2-2 IP mikrofon, és 3 játékmesteri szoba, szintén külön 3 darab vlannal, ahol ezeket hallgatnák.

A mikrofonok multicast streamet szórnak ki, minden mikrofon külön IP címre. Az lenne a célom, hogy a 11 játszós vlan-ból érkező streamet a routerrel elérhetővé tegyem továbbra is multicaston a 3 vezetői szobában. 
Erre van valami trükk, hogy hogyan lehetséges megoldani? Próbálkoztam IGMP proxyval, de sajnos csak egyetlen upstream interfészt enged, itt pedig 11 kellene.

A válaszokat előre is köszönöm

router + ap

Sziasztok

Úgy látom hogy elég korlátozott az eszközök ellátása.

EdgeRouter X és Ubiquiti Networks UAP-AC-LR-t szerettem volna venni, de már elég rég sehol sem találok ilyet.

Mit ajánlanátok? (microtik nem játszik) Vagy beszerezhetők-e ezek valahol még?

 

üdv

rPI-4 Speedtest

Sziasztok,

van olyan a csapatban, akinek van rPI4 eszköze, gigás hálózaton, 1000/1000 FTTH hálózaton?
Meg tudná próbálni, hogy a speedtest.net féle bináris CLI-vel milyen sebességet tud mérni?
Előre is köszönöm!

Digi router- Samsung wifi anomalia

Sziasztok !

Évek óta üzemel az optikai kábelen lévő DIGI ZTE F668 "modem2 routerem. 1- 2 napja, ha a telefonommal akarok a wifire csatlakozni, az internet kapcsolat minőségének ellenőrzése után, üzenetet kapok: csatlakoztatva, NINCS INTERNET ELÉRÉS Az asztali gépen, LAN kábelen van internet. Az Ubuntu Linux laptoppon van wifi internetelérés.

Az androidos Samsung Galaxy S9 telefon miből állapítja meg, ( rosszul ? ) hogy nincs internet elérés a DIGI routeren ? Vagy a DIGI ZTE mondja rosszul, hogy nincs internet ? A 2db YCC365 wifis IP kamera is leszakadt a DIGI routerről mert ők sem tudtak wifin kommunikálni a DIGIVEL. A másik routeren lévő 2 db wifi IP kamera az dolgozik rendesen. Ha a Samsunggal a másik wifi routerre csatlakozom, ami kábelen lóg az optikát fogadó DIGI routeren akkor a Samsung is kap internetet.

A wifi térerő erős ( -30dbm ) , IP cimet kapok. Mi a fene van, a DIGI router wifije elhunyt ?