Ha a tabletem tartalmaz SIM foglalatot

 ( gkaroly | 2016. március 16., szerda - 13:45 )
Belerakom a SIM kártyámat és telefonként (is) használom
4% (15 szavazat)
Belerakok egy SIM kártyát, hogy mobilnetezni lehessen vele
27% (113 szavazat)
Hiába fogad akár 2 SIM kártyát is, nem érdekel a lehetőség, a tablet az tablet
24% (99 szavazat)
Nincs tabletem / Csak az eredmény érdekel
45% (185 szavazat)
Összes szavazat: 412

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A kérdés apropóját az adta, hogy pár napja hirtelen felindulásból átraktam a Lenovo telefonomból a SIM kártyákat és azóta a tablet lett a telefonom megtestesítője is - persze bluetooth headsettel használva.

Számomra a tablet sokkal nagyobb komfortot biztosít, és sokkal jobb a kezelése már csak a 7"-os képernyő átló miatt is.
Kíváncsi vagyok, hogy csak én vagyok-e rosszul bekötve. :)

--
-- GKPortál Blog
Tégy Jót!®
Legyen neked is Dropbox tárhelyed! :)

Hordozhatóság tekintetben lehet itt gond. Ez így nem rakod zsebre az biztos. Ha ez a szempont nem lenne, akkor persze jobb lenne a nagyobb kijelző.

+1. Nem vagy rosszul bekötve. (Amúgy miért ne lehetne zsebre tenni? Nekem sikerül.)

Teljesen rendben van a dolog, anno nekem is volt 7" Galaxy Tab 1. BT-s headsettel kitűnően lehetett telefonként használni, egyetlen hátránya a méret.

(x) Egyéb

Nem rakok tabletbe SIM-kártyát, mert telefonálni nem arról akarok, a net pedig a telefon hotspot-járól jön :)

+1

- - - - -
XetHost

Rosszul lett megfogalmazva az utolsó lehetőség. Ez kellett volna:
Nincs SIM foglalatot tartalmazó tabletem / Csak az eredmény érdekel

Nem lennék vele kisegítve, mert van SIM-foglalatot tartalmazó tabletem. ;)

mivel cli-ben tartok karban, ezért telefon + laptop

table-t a pr meg a marketingesek kedvenc játékszere, (számomra) munkára alkalmatlan

BOCS! rossz helyre ment

Tipp: utólag tudod módosítani, egészen addig a pontig, amíg nem válaszolnak (válaszolsz) rá :)

Én már a Samsung Galaxy Tab 1-et (GT-P1000) is azért vettem meg, mert a telefon funkciója is van. Azóta Asus Fonepad 7 (FE170CG) van a birtokomban.
Csak telefonálás miatt nem tartanék fenn külön telefont. Adott volt ezért, hogy headset+tablet legyen a felállás.

Miben hordod, tárolod? Én nem szeretek úgy kilépni az ajtón, hogy nem fér el minden a zsebemben. Majd ha lesz foldable tablet.

A kérdés jó. Végülis eddig két tabletem volt. Valahogy mindig késő ősszel/télen jött rám a tabletvásárolhatnék. Akkor meg könnyű dolgom volt, mert az általam hurcolásra is megfelelő méret megállt 7"-nál. Az meg belefért a 3/4-es egyenes szabású bőrkabát oldalzsebébe teljesen. Mikor jött a jó idő akkor meg az elsőt elkeztem a táskámban cipelni, (oda is koppannt, el is repedt a kijelző) a másodiknál meg rájöttem, hogy nincs is rá szükségem, és elajándékoztam.
:)
De amúgy volt a második farmer farzsebében is. :)
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Van tokja, ilyen bele bújós teszkós.
Mivel hátizsákkal járok minden nap (max a mérete változik), ezért adott a helye nyáron is. Télen általában kabát zseb.
(Hátizsákban pár alap IT túlélős cucc, meg füzet/notesz/könyv, valamint sport cucc ha úgy adódik.)

Még nincs tabletem, egyelőre az 5.5"-os telefonnál tartok, de egyre vonzóbb az első válasz!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Igen, én is nemrég tértem át arra, hogy csak a tabletet hordom magamnál. A zsebemben elfér, fülhallgatóval tudok vele telefonálni. Lenovo A7-30, kemény 30e Ft volt.

Van tabletem, de nem én használom és nincs benne sim foglalat.

Nem tartom szükségesnek, minden okos telefonról meg lehet osztani az internetet, igaz az aksit igénybe veszi.

Amikor olyan tabletem volt, ami fogadott sim kartyat, akkor beleraktam egy csak 3g eleresre hasznalhato simet, es neteztem vigan.
Telefonalni 10"-on kicsit abszurd, kisebb tabletem nem volt, de ha lenne se telefonalnek vele.
Azota csak Wifi-only tabletem van.

Azért vettem egy konkrét tabletet, mert van benne SIM, és bár telefonálni lehet róla, soha nem használtam, csak mobilnetezésre.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

7"-nál még csak "kagyló" sem kell hozzá. (=headset, csak én utálok magyarul angolul beszélni)
A zsebet amúgy sem szeretem, mert egyrészt abban gyűrődik, másrészt az ruhához kötött, s az nem állandó. Övtáskát használok, abba pedig belefér.

--
[laca@manjaro ~]$ %blow
bash: fg: %blow: no such job

Fejbeszélő. Bár nekem van mobilhoz használható kézibeszélőm is.

Már nincs tabletem, de még volt addig azzal telefonáltam. 7"-os kis tab volt.

Win 10-es 10.1 inches tabletem van, ebben a midelben nincs sim foglalat. Ha lenne benne, akkor sem raknék bele sim kártyát.

Azert vettem SIM-foglalatos tabletet, mert SIM-et szeretnek hasznalni benne es hasznalok is.

--
L

Már a második tabletem van, de még mindig nem sikerült megtalálnom a "minek nekem tablet?" kérdésre a választ. Néha nézek rajta TV-t, mobilneten ( Digi ). Munka miatt jutottam hozzá és maradt nálam, net is úgymond pluszban van. Tehát van benne SIM foglalat, van benne csak adatforgalomra kártya, csak értelmét nem találom.

Hozzátartozik, hogy van egy Win8 telefonom ( közepes ) meg egy Galaxy valami 50e Ft körüli Samsung, mindkettőn van net, e-mailt, Nagios-t látom ezeken. Illetve az autóban két laptop mindig bent van, pluszban egy mobil stick-el. Látok olyanokat akik viszont elvannak majdnem egész nap tablettel, laptop nélkül ( pl. kereskedelemmel foglalkozó munkatársak ).

Sokáig ugyanígy voltam. Nem is érdekelt az egész tablet téma, gondolván, minek nekem az.
Aztán egyszer egy húsvéti hosszú hétvégén felvettem a feleségem iPad-jét, és rájöttem, milyen jó róla olvasni.
Mondom ilyen nekem is kell! :-)
Csak persze Androidos. Azóta ő is cserélte az almásat egy Galaxy Tab S-re.
Tele van könyvekkel, bárhova megyünk (elég sokat utazunk), csak a tabot kell eltennem.
Amazonról is egyszerűbb kindle könyveket venni, mint aranyárat fizetni a szállításért (volt, hogy 12 fontért hoztak el két könyvet).

A máshol vásárolt ebookokat ráadásul fel lehet tölteni a Google könyvekhez, ezer db-ot jelenleg ha jól emlékszem. Utána Android mobilról, tabletről bármikor elérhető. A könyvjelzőket természetesen szinkronizálja.

Vagy akár sima .pdf könyveket is fel lehet tölteni. Plusz a kindle-be is szeretnek felmászni könyvek újabban.

PRO PDF Reader amúgy a kedvencem még a .pdf könyvekhez. Bár szkennelteket néha kicsit lassan renderel.

Mobilnet nélkül semmi értelme.
Persze, a legtöbb helyen van wifi, de pont ez a kényelem lényege. Nem akarom a fogamat szívni azért, mert valahol pont nincs wifi, amikor kéne. Továbbá elég amatőr dolognak tartom idegen helyen az utcákat járva nyílt wifire vadászni (a 2000-es években még a PDA-val csináltam ilyet a Balatonparton).
Milyen jó az is, amikor az autóban betolom a tetheringet, és mindenki tudja használni. Hosszú utakon el tudják magukat foglalni.
Ez nekem megéri azt a havi párezer forintot.

Ennél már csak az a jobb, ha valóban ugyanezt a feladatot egy céleszköz teszi, ha pedig nem az teszi, akkor szinte mindegy, hogy a telefon csinálja e...

A MiFi szerintem jobb tablethez ha sokat utazol. A roaming mobilnetnél még mindig drága és problémás. SIM cserével nem szeretek bajlódni. MiFi-ből elég vinni az országnak megfelelőket és bekapcsolni amikor megérkezel.

Ezt nem ismertem. Megnézem.
Mindenesetre nekem a tablet az, aminél nem viselem könnyen el, hogy pkusz eszköz kelljen a nethez. Inkább vagyok hajlandó a tabról a telefonnak osztani, ha kell (telón csak 100 Megám van ímélnek).
Inkább tapicskolom a 10 zollt, mint egy telefont. Telóból meg nem tudok nagyot venni, mert nem tudom hordani és sportoláskor is el kell férjen. Második telefont meg nem akarok. Nem azért vettem két SIM-est.

No itt pont volna értelme egy "Egyéb, hozzászólásban leírom" opciónak :)

Ugyanis van tabletem, akár még bele is raknék sim kártyát, hogy telefonként használjam, csakhogy nem tudnám kivitelezni: A szoftver (vagy a hardver?) korlátai miatt a berakott sim kártyán kizárólag a netet tudom elérni, telefonálásra/üzenetküldésre alkalmatlan.

Hali!

Milyen tablet az? Nekem nem az első SIM-es kütyü van a kezem között (munkaeszköz), de inkább arra tippelnék, hogy a belerakott SIM-en csak adat előfizetés volt (jelenleg is úgy használom), nálunk éppen ötleteltek róla, hogy olcsóbb lenne a céges telefont így megoldani, most van telefon és adat SIM... Én ellene voltam/vagyok mivel munkaeszköz, reggeltől estig kell használni, így szinte kizárt, hogy BT headset használata mellett simán kibírjon egy napot... éppen nemrég cseréltünk eszközöket, mert a réginek 2,5 év alatt annyira tönkrement az akksija, hogy nagyon nehezem vitte az 1 napot is, mindezt telefonálás nélkül... a jelenlegi tab 2 munkanapot megy el csak adatforgalom mellett, arra nincs időm, hogy pont az esti munkáknál ücsörögjek a kocsiban az ügyfél háza előtt fél órát amíg annyit rátölt, hogy éppen befejezzem vele az adott feladatot.

Üdv:
Feri

ipad. Külföldön beledugtam az itthoni sim-emet, hogy sms-eket tudjak fogadni a netbankomtól, értelemszerűen nem tudtam.

Hali!

Itthon is próbáltad? Szerintem simán mennie kellett volna... inkább gyanakodnék roaming problémára. Bár igaz, hogy almás cuccaim nincsenek, de el nem hiszem, hogy pont egy ilyen egyszerű dolog ne menne.

Üdv:
Feri

Nos, a sim kártya benne volt, de nem jelent meg a telefon alkalmazás, tehát eleve nem lett volna mivel hívásokat intéznem. Simán el tudom képzelni azt is, hogy a hardver nem tudja (mert mondjuk a 3g modem ami az ipadba kerül miért kellene hogy tudjon telefonálni) vagy az apple nem tartotta fontosnak, és simán letiltotta ezt a funkcionalitást.

Épp tegnap telefonáltam a 10 zollosomról. (Az ügyfélszolgálattal beszéltem.)