AmigaOS 4.0 FINAL

Nem hittem, hogy 2006 karácsonya még érdekes tud lenni Amigás szempontból. Aztán az élet persze rámcáfolt, hiszen a már kétszer említett böngészõ, és rengeteg más apróság melett mellett megjelent az az AmigaOS4 végleges verzió, amit több mint öt évnyi gigantikus fejlesztés és minden képzeletet felülmúló mennyiségû késés és csúszás után vehetnek most kezükbe az arra érdemes (AmigaOne tulaj) kevesek.

Sokat gondolkodtam, mit irjak ebbõl az alkalomból. Vajon írjak arról mit tartok Amigának és mit nem, és milyen megfontolások alapján? Vagy írjak a nagy konkurens MorphOS (amely fejlesztõcsapatának jómagam is a tagja vagyok) és az AmigaOS4 versenyfutásáról az évek során?

Végül arra jutottam, mindez felesleges. Ez a pillanat most az övék, ezt várták az évek során, ezért dolgoztak és áldoztak annyit. A tisztesség úgy kívánja, hogy most csak annyit mondjak, kiemelten üzenve ezzel a jónéhány magyar fejlesztõnek az AmigaOS4 csapatban:

Gratulálok, szép volt fiúk!

Hozzászólások

Nem mondod? WOW !

---
pontscho / fresh!mindworkz

Csupan 1 "koltoi" kerdes: hol es mennyiert lehet kapni AmigaOne gepet? (es persze hozza AmigaOS 4.0-at)

A valasz egyszeru: Sajnos nem lehet kapni. A gepet gyarto Eyetech feladta az evek soran, mas pedig egyelore nem kapott hardver licenszt az Amiga Inc-tol. Legalabbis erre vonatkozo publikus informacio nincs. Persze, igernek 2007 elso felere uj gepet is a rendszer ala, de hat ezt mar hallottuk parszor. Meglatjuk.

(Egyebkent a jelenleg ismert hardver-probalkozasok es igeretek arai valahol 350-400 EUR magassagaban, es afelett vannak, ez ha jol emlekszem alaplap + processzor + oprendszert foglal magaban, tehat ennel olcsobbra nemigazan lehet szamitani szerintem. Ne legyen igazam.)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Engem azért érdekelne egy (szubjektív) AmigaOS4 és MorphOS összehasonlítás. Remélem, egyszer azért megírod a cikked a témában!