nincs hang!

 ( BikMak | 2005. június 23., csütörtök - 16:23 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

[quote:09034eff13="BikMak"]Helló!

Az az érdekes helyzet állt elő, hogy bekapcsolva, bármilyen zenelejátszó programot, az hibátlanul működik, de a gépem mégsem ad hangot.

Tehát az xmms oszcilloszkópja (vagymi?) vígan ugrál, és az mpg123 is hiba nélkül fut, de a gép megse nyikkan.

az alsamixerben, meg az aumixban mind a main volume, mind a pcm fel van húzva.[/quote:09034eff13]

Kell lennie ott még valami wave, vagy valami hasonló beállításnak, ami miatt nem megy. Próbálgass végig mindent!

Üdv.: Tomyellow

U.I.: Ha ez a lépés megvolt, akkor bocs, de nem írtad, hogy meg lett volna.

hmm, szerintem már minden csuszkát végighuzogattam keservemben.

Próbáld meg a dsp eszközt megadni kézzel az aumix-nek.
-d kapcsoló, ha jól tévedek.

Szia!

Előszőr is milyen hangrendszert használsz? Alsa, oss, vagy mittoménmi, wrappered mi? (arts van?)
Kicsit az outputal kéne játszani. És meg kéne róla győződni, hogy nincs e mute benyomva, mert akkor aztán csavarhatod a hangot... :D

Csaba

alsa van, és be is van töltve. Gnome-ozok, úgyhogy Arts nincs.

[quote:fee424713a="BikMak"]alsa van, és be is van töltve. Gnome-ozok, úgyhogy Arts nincs.[/quote:fee424713a]

Az jó. Az xmms-nél az opcióknál alsa-t állíts be mint ao. Lehet, hogy az xmms-nél az alsa output-plugint telepíteni kell. (ha van mplayer, akkor azt is próbáld ki!)

xmms-nél az alsa van beállítva. Ha bármi mást állítok be ( oss-en és alsa-n kívül akkor pofázik!

Jó, hétvégén kipróbálom.

Eddig, mindenkinek mindent köszi!

[quote:c31f1ae242="BikMak"]xmms-nél az alsa van beállítva. Ha bármi mást állítok be ( oss-en és alsa-n kívül akkor pofázik!

Jó, hétvégén kipróbálom.

Eddig, mindenkinek mindent köszi![/quote:c31f1ae242]

Milyen hangkártya/kernel/alsa?

A helyzet érdekesebb mint gondoltam. Van hang, de a 2. pcm csuszkát kell feltolni hogy menjen.
Na ezzel mit kezdjek?
Nevezhetnénk sikeresnek a dolgot, de
1. a mixerek 90%-án nincs 2. pcm csuszka
2. erre ugyan reagál, de a main volume-ra nem, így ha ezt feltolom a main volume -al nem tudom tovább szabályozni. ( emiatt nem megy a panelon lévő kis hangerőszabályozó sem ).
3. Egyszerűen idegesít hogy nem az egyesen van.

Ha valakinek van valami ötlete szóljon, mert tényleg ííííídegesítő.

Helló!

Az az érdekes helyzet állt elő, hogy bekapcsolva, bármilyen zenelejátszó programot, az hibátlanul működik, de a gépem mégsem ad hangot.

Tehát az xmms oszcilloszkópja (vagymi?) vígan ugrál, és az mpg123 is hiba nélkül fut, de a gép megse nyikkan.

az alsamixerben, meg az aumixban mind a main volume, mind a pcm fel van húzva.