"Lassu a halozat"

No wonder ...

RJ45 2 erparral

Hozzászólások

Lehetne olyan is, hogy 1-2 és 4-5 van benne bekötve, az pl. teljesen jó lenne a Cisco olyan kártyáihoz, amik E1-e(ke)t kezelnek :)

pl. https://5.imimg.com/data5/XD/LX/NS/SELLER-9025301/cisco-vwic-2mft-t1-di…

Persze voltak olyan elvetemült gyártók, akik E1-re nem alkalmazták a Cisco "szabványát", láttam már olyat is, hogy 1-2 és 7-8, meg olyat is, hogy 3-6 és 4-5 volt használatban.

Kedvencem h. a cisco E1 kártyája nem megy T1-ként, és fordítva, vedd meg vagy cserélgesd ha éppen a másik szabvány szerint kéne felhúzni a trönköt.

Közben meg más kulturált gateway-ben konfigból lehet állítani a protokollt.

Igenyes cuccnak tunik. :) 15+ eve is irtottam mindet.
A sarga froccsontes kulon rusztikussa teszi, 20 ev mulva kb. ilyennek varom a kortars kepzomuveszeti ”alkotasokat”.

Btw vagd el pls, az osszes er benne lesz a kabelben amugy, de ha muszerrel kimered akar mar 3 meteres hosszon olyan horror-ertekeket produkal, hogy onnantol minden kabelt ki fogsz merni. Mindegyiket. En szoltam :)

Vortex Rikers NC114-85EKLS

No en ezt elvagtam azonnal ahogy meglattam, hogy mas veletlenul se hasznalja :) Amugy 2 par volt benne!

10+ eve volt egy hasonlo kabel, amiben nem voltak osszecsavarva a parok es az nem jo moka...

Jellemzo a vacak cuccokra, hogy nem merik vallalni a nevuket a gyartok. Golden rule: ha nem tudom kit kell megcsapkodni vele, inkabb nem hasznalom.

A volt cégemnél a kábeltévés fiúk kezdék úgy, hogy tescoban vásárolható vékony koax kábeleket metélték el  az ügyfélnél, ha  ezmiatt kellett kimenniük hibára, mondjuk ünnepnapon vagy hétvégén.....

Egyébként láttam olyat  hogy egy utp-kábelen végenként két csatlakozó... én parasztvlan-nak hivtam.

Mondjuk egyszer csináltam is ilyet  szüleim házában. végülis működött...

Úgy csináltam, hogy egy dupla RJ45 aljzat megfelelő tüskéire kifejtettem a 4x2 kábelt, ami az UTP-ben van. A 100Mbit Ethernet ugye két érpárat használ, csak ki kell guglizni, hogy pontosan melyiket. Amit nem használ, azt nem kötöd be, hanem kifejted a másik aljzatra ugyanazon pinekre, és kész is vagy. Ugyanezt megteszed a másik oldalon is, és működik. A hálózat többi része az lehet tákolatlan normál patch kábel.

Ha bárki kérdezi, nem tőlem hallottad :-).

Fogalmam sincs. Működött külön-külön, de amikor egyszerre ment volna - routeren keresztül másolás egyik gépről a másikra - akkor belassult rendesen. Nem voltak meg az eszközeim és a tudásom sem, hogy kimérjem miért nem jó. Megelégedtem a magyarázattal, hogy két UTP kellene.

Fog az.

Én is úgy csináltam mint asch kolléga,  a szüleimnél ment.

Jó mondjuk nem terhelik agyon a hálózatot na.

Bár a mulktor egy kamerarendszeren láttam ilyet. a padláson..... kérdeztem a tulajt működik e rendesen, azt mondta igen.

Bár fogalmam nincs milyen kamerarendszer volt fent.

Egyébként láttam én már kifeszitve beltéri utp kábelt két épület közt  megtoldva upt toldóval csak úgy féluton. Na az nem működött, főleg eső után :)

A kedvencem az alumínium eres UTP kábel, ami nem is ritkaság.