Tp-link C6 router firmware frissítés anomália....

Hellósztok-bellósztok!

 

Már kb. 1 hónapja húztam a router firmware frissítését, mert nem volt idő, meg kedv. Semmi gond, ma megcsinálgattam. Remekül frissített, és figyelmeztetetett a router, hogy előző verzióra downgrade-ni nem lehet. Na mondom, bátor vagyok, ráengedtem a frissítést.

Sikeres frissítés. Minden remek. Egy dolgot viszont nem tudtam, hogy masszívan fogok szívni. A Neten nem találtam semmiféle gondot a frissítéssel kapcsolatban. Viszont nekem lett... :/ A vezeték nélküli beállításokat semmi módon nem akarta betölteni. Csak a a homokóra effekt a böngiben. Nem töltötte be. Minden mást igen, de a vezeték nélküli beállításoknál semmi.

Tiszta idegbe kerültem. Na mondom akkor fizikálisan kikapcsolom és be. Hiba ugyan az. Na mondom, akkor várok. Forgott a kis körjelző, és semmi. Mindom idegállapot 13300%. Egye-fene egy újraindítás. Hiba: ugyan az. Idegállapot 100000000%. Mondom kuka az útválasztó, mert nem tudom - ha kellene - módosítani a beállításokat a vezeték nélküli hálózatban (jelszó, hálózat neve stb.) 
Hirtelen ötlet, bootoljunk át Windows 8.1 alá, és nézzük meg, hogy ott megy-e. Ment. Na mondom, akkor az Arch alatt van hiba.

Átboot-olok Arch alá vissza, indítom a Chromium-ot és hiba ugyan az. No, mondom, akkor legyen privát böngészés. És Bámm. Megy, tudom állítani a vezeték nélküli beállításokat. Visszaváltok normál böngészésre és nem. No akkor cache takarítás. Siker!! :D Bejön most már a beállítás. Mondom remek... Akkor kicsit fejlesztek a chromium indító szkriptemen, törli a gyorsítótárat minden indítás előtt.

 

Azt tudni kell, hogy a chromium profilomat luks-al titkosítottam úgy, hogy a konfiguráció egy külön fájlban van benne, ami egy komplett fs. Na mindegy, gondolom érthető... :D 

Rendesen megorálozott a chromium cache... Köszi :D <3

Hozzászólások

Ugyanígy jártam az ügyfélkapu belépésemmel. Eléggé idegállapotban voltam én is.

És még az én Firefoxom állatorvosi ló.. :)

(always-private + viszonylag szigorú cookie tiltás + adblock + keepassxc integráció). Azaz bezárom indítom és olyan friss mint a hó. Szar a web na.