Ezt most álmodtam?

 ( bennyh | 2019. február 20., szerda - 8:54 )

A hajdúsági Rádió1 bemondta, hogy magyar tõrvény fogja tiltani munkahelyi gépen a privát netezést a GDPR miatt...

Update:
Nem álmodtam, most láttam meg a fórumtémát.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

500%al none a GDP :D

Az Index.hu viszont attól koldulna :), szerintem inkább emiatt, az Origót meg majd megsegíti valaki...

Ilyenkor mindig eszembe jut ez a szám. Újra és újra beigazodik, milyen igaz minden sora!

Nem tilt semmit, csak opt-out lett, ami eddig opt-in volt.

https://hup.hu/node/163082#comment-2320998

Ne bazd már, hogy a munkahelyen dolgozni kell munkaidőben. Úristen mi lesz itt....
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Marketinges kollégák szokták mondani, hogy kora délelőtt, asszem 8 és 11 között, és dél után ilyen 1 és 3 óra között vannak a csúcsidők egy átlagos facebook kampányban, biztos a szabadnaposok miatt! Fura mód hétvégén, és esti órákban ember nincs az amúgy 0-24 nyitva levő webshopban :).

(Ugyanakkor egy rakás értékesítőnek a boltban álláson kívül pont ugyan ezekben az időkben semmi dolga nincs, ahhoz is hülyék a cégvezetők, hogy oktatási anyagokat adjanak ki, még kérésre se reagálnak. Viszont a facebook le van tiltva, ahol csak néztem :).)

Én nem bánnám, ha a facét kilőnék. HUP és a PH miatt jobban sírna a szám, mert határeset. A sok politikai topik között akad néhány szakmai is :D
Most komolyan, tudom sok itt az igazán jól képzett szaki, akiknek mindent megtanítottak, kisujjukban van hexadecimálisan az összes OSI réteg a hálózatépítéstől a PHP programozásik, vagy ha csak épp adott szakterületen vannak, azt a-z-ig betéve ismerik :)
Nekem viszont ha van valami szakmai dolog, csak ki kell néha kukkantani az internetre. Valamint vannak monoton részei a munkámnak, akkor meg jól jönnek a netes rádiók.
Szomorú lesz, ha a nagy jogvédésben végül elzárják a teljes internetet, de szerintem csak simán alá akarnak vágni néhány hírportálnak, amit a kis keménymagon kívül inkább csak napközben és őszintén megmondva munka közben nézeget a többség.

Szerintem a zenével nincs gond, és a szakmai anyagok elérése konkrétan munkaeszköz. Itt inkább tényleg azzal van a gond üzleti oldalról, hogy elad valaki 8 órát az életéből, de abból 1-2 azért csak elmegy erre-arra. Tudom tudom, aggódik a családért, és az is segíti a kitartását, munkakedvét, hogy tudja, hogy jól van a gyereke, értem, nem is várom el, hogy itthon sokan tudjanak munkaadói oldalról is valós nézőpontot kialakítani.

A 8 órából legfeljebb 6 lehet a képernyő előtti munkavégzés - na ha ezt betartják, akkor lehet jönni a többivel :-P

Szakma csúcsa, mint PHP programozás. LOL.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Lehet vi-ban csinálja, úgy már majdnem menő.


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Nem hiszem, hogy van összefüggés. Aki dolgozni akar dolgozik, aki nem az nem. Ez független attól, hogy van-e internetelérés, facebook, index bármi.

Én láttam már internet hiányában archíválást elkezdő dolgozót. Persze a nem motivált, nem képzett dolgozó hamarabb hoz magával tetris-t, mint hogy dolgozzon net hiányában, de volt már aki tényleg elkezdett dolgozni.

Tehát amúgy is akart dolgozni :) Én csak azt mondom, hogy ha van kedve valakinek dolgozni (mert motivált, mert jó hangulatban van, mert úgy kelt fel, hogy megváltja a világot), az úgy is meg fogja oldani akinek meg nincs, az is. Szerintem nagyjából 1-2 hónap alatt képbe lehet kerülni úgy egy munkahelyen, hogy aki akar az tudjon kummantani. Innéttől mindenkinek a saját lelkiismeretén és munkamorálján múlik a dolog. Feldobnám másik topiknak azt is, hogy pl. én nem dohányzom nem kávézom, de elolvasom a napi híreket. Mennyivel rosszabb ez, mint óránként 10 perc cigizés után 10 percet kávézni?

Egyről beszélünk, direkt írtam is, hogy ez egy sarokpélda, billegett az illetőben a munkakedv és a facebook-ozhatnék, mivel utóbbi el volt zárva, jó irányba billent.

A cigiszünet intézménye is egyébként röhejes szerintem, ahogy írtad is, diszkriminatív, de ha jól sejtem én nem köthetem meg, hogy nem dohányzó kollégákat veszek csak fel. Kirúgni ki lehet valakit azért, mert óránként 10 percre elhagyja a posztját?

Elméletben a "szünetrend" szerintem lehet kötött, de ki akarna ilyen helyre menni? Még akkor se szeretnék ilyen helyen dolgozni, ha amúgy magamtól nem vennék ki annyi szünetet. Eleve a kreatívabb, változatosabb munkakörökben kicsit nehéz meghatározni szerintem a szünetet. Lehet a kívülálló azt látja, hogy nem csinál semmit az ember, de lehet, hogy fejben épp akkor old meg öt perc alatt egy problémát amihez másnak napok kellenek a gép előtt roskadva. Ehhez az is hozzátartozik, hogy ha olyan állapotban van az ember agya, hiába kényszerítik a billentyűk nyomogatására, nem lesz benne sok köszönet, produktivitás 0. Ilyenkor pl. 10 perc pihi sokkal többet ér mint egy óra munka szerintem.

Mi lesz a következő, a pornó?


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

A kenyér? :)

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

nem érint. évek óta saját gépet hordok be 'netezni', illetve mióta tönkrement a monitor a munkahelyin, azóta bevittem egy szutyok lcd monitort is, ha esetleg kell róla valami, de inkább nem, mert 2011-es beszerzés, szóval még lassú szar is.

Szerintem nézz itt körbe, ha érintve érzed magad:
https://hup.hu/node/162969

sajnos nem értek semmihez, piacképes tudásom sincs, de azért köszönöm! :)

Biztos van valami tudásod, csak nem biztos, hogy a multicéges HR-ek ezt értékelik, kisebb magyar cégeknél lehet hogy pont ilyet keresnének mint te.
Én se nagyon mentem át a nagyok szűrőjén, kisebb itthoni viszont örült a munkatapasztalatomnak.