bennyh blogja

Miért használhatatlan az edge

 ( bennyh | 2019. október 7., hétfő - 10:34 )

Nem a böngésző, hanem a 2G mobilnetes, ahol már a 3/4G nem müxik? A netes szolgáltatások nincsenek optimalizálva ilyen kis sebességre és nagy késleltetésre, vagy a szolgáltatóknál van valami korlát, konkrét szolgáltatótól függetlenül?

Mi lenne, ha...

 ( bennyh | 2019. augusztus 28., szerda - 6:55 )

...nem árulnának cigarettát az országban és minden nyílvánosan dohányzót pénzbüntetnének? Én beáldoznám cserébe a kólaféléket, chipszeket, de az alkohol is mehet a levesbe, max bor engedéllyel vallási okokból.
Nem tudok úgy közlekedni a városban, hogy valaki ne bagózzon bele a közvetlen környezetembe, de még Szalajka völgy felé sétálva is, a járművek mellett (azok is mit kerestek ott, mi gyerekkel tudtunk sétálni, más fiatalabb emberek meg kocsival) 5 percenként jött egy bagós banda augusztus 20-án.

Újságírók, jájjj.

 ( bennyh | 2019. augusztus 26., hétfő - 7:05 )

Véletlenül odakapcsoltam egy mezőgazdasági műsorra tegnap délfelé az egyik nagy kereskedelmi csatornán. Pont egy engem érintő város országszerte ismert cégét mutatták. Egy doki magyarázta, hogy dolgozzák fel a szerverszobájukban a mezőgazdasági adatokat, és a riportercsaj is a szekrényeket mutatva emlegette a szervereket, mintha ott lennének. Pedig amiket mutatták, csak kábelrendezők és switchek voltak, sehol egy szerver.

Ezt most álmodtam?

 ( bennyh | 2019. február 20., szerda - 8:54 )

A hajdúsági Rádió1 bemondta, hogy magyar tõrvény fogja tiltani munkahelyi gépen a privát netezést a GDPR miatt...

Update:
Nem álmodtam, most láttam meg a fórumtémát.

A nagy reboot enciklopédia

 ( bennyh | 2018. szeptember 24., hétfő - 15:59 )

Van valami nyílt kezdeményesés mostanában, hogyan lenne érdemes eltenni tudást egy olyan utókornak, akinek előröl kellene mindent kezdenie?

Én a számítástechnikán gondolkoztam el, hogy miként lenne érdemes elkezdeni az erre vonatkozó tudások magját eltenni nehéz időkre.
Kellene egyszerűbb összefoglalás Boole algebráról, logikai kapukról, egyszerű algoritmusokról, esetleg egy egyszerűbb relés/elektroncsöves számolóeszközről.

Radarveszély

 ( bennyh | 2018. szeptember 20., csütörtök - 13:17 )

https://www.accesspoint.hu/NMHH-zavarelharitas-az-5GHz-es-tartomanyban-b542.html

Hátha van itt olyan, akit érint, jobb előre intézkedni, minthogy kopogtasson az NMHH.

Mit tanítanak a gazdasági sulikban?

 ( bennyh | 2018. szeptember 12., szerda - 13:44 )

Azt biztosan nem, hogy sz@rból nem építünk várat, különben nem bombáznának jobbnál jobb ötlettel akár 2 fillér spórolásért.

Az ellen nem véd?

 ( bennyh | 2018. június 13., szerda - 11:06 )

A GU (GDPR után) tizenakárhanyadik napján azt kell tapasztalnom, hogy ugyan kevesebb baromság jön e-mail-en de lassan már öt percenként keresik az informatikust vagy az informatikai ügyekben felelős személyt telefonon. Már naggggggggggyon úúúúúúúúúnommmmm.
Mi van itt kéremszépen?

Vegyél RAM-ot, ezmiez

 ( bennyh | 2018. március 21., szerda - 21:43 )

Az Index munkatársa egy "komoly" sajtóbejelentést értelmezett tudatmódosítók hatására?

https://index.hu/tech/2018/03/21/a_szoveg_amit_soha_senki_nem_akar_majd_felvesni_a_washington_monumentre/

Áram nélkül

 ( bennyh | 2018. március 19., hétfő - 8:51 )

Kinek nincs még áram a munkahelyén? Ki mit csinál ilyenkor?

Debijány vékony kliens

 ( bennyh | 2013. október 17., csütörtök - 14:20 )

Tanácsot kérnék. Debian alapú vékony klienseket építenék Windows TS/RDS eléréséhez. Lényegében már van pár működő gép. Egy USB 3.0-ás pendrive-ra telepítettem 6.0.7-es változatot, azért mert ezen működik a Synce, ami kell vonalkódolvasó dokkolásához, 7-es alatt nem ment (nekem).
Az alaprendszer: GDM3 + gnome core + synce (synce-tray, synce-hal) + rdesktop (fordítani kellett újat az utóbbiból, mert a backports-ban sem volt 1.7-es).
A problémák a következők: