[POL] Új Twitter akták

Telex: Extrém nyomasztó volt belülről végignézni Elon Musk hatalomátvételét a Twitternél

Ahogy régen Montana bá is mondta az orbános videónál, csak az szóljon hozzá aki el is olvasta...

Hozzászólások

Elovastam. Követtem az egész Twitter átvételt, ez a cikk nem cikk, nem hír, ez egy ember magánvélemnénye amit megpróbál eladni mint valami hírt. Az egész folyamatból kiragadott pár momentumot és hozzáírta a saját személyes véleményéhez. Mintha az ember a régi jó Правда-t olvasná. 

A vélemény mellett ott volt pár állítás is.

A Thorpe incidens viszont tényleg szomorú, de azért pl az Origó sajtóper szavakra is jönnek ki érdekes dolgok, valamint a Nick gyerek ne legyen nyuszi, pereljen, ha nem csak szerencsétlen címadásról van szó...

a Nick gyerek ne legyen nyuszi, pereljen, ha nem csak szerencsétlen címadásról van szó...

--

Rossz és félrevezető cím

Karácsony előtt, egy nemzetközi sajtókonferencián tettem egy udvarias javaslatot a Miniszterelnöknek. Ha több interjút adna a független hazai és nemzetközi médiának, mondtam, talán javítani lehetne Magyarország gyakran rossz nemzetközi közképén, és a világ jobban megérthetné kormányának álláspontját. Annál is inkább, mivel egyetértettem vele abban, hogy létezik egyfajta „hungarofóbia” a világon. A Miniszterelnök kedvesen reagált, mintha tetszett volna neki az ötlet, énbennem pedig felcsillant a remény, hogy talán új, kevésbé agresszív kommunikáció várható a kormány oldaláról az új évben. Orbán Viktor a válaszában még dicsérte is a magyar történelemmel kapcsolatos ismereteimet – 1988 és 2010 között ugyanis gyakran találkoztunk. Azt is mondta hogy ha lesz mondanivalója, ad majd interjút nekem is és másoknak is. Mivel, úgy látom, sok mondanivalója van, bízom benne hogy hamarosan lesz rá alkalom.

Közben január 11-én video interjút adtam a Telexnek. Sajnos 14-én nagyon rossz és félrevezető cím alatt jelent meg. Mintha azt mondtam volna, hogy ma olyan hangulat uralkodik, mint egykor a Rákosi korszakban. Ez persze képtelenség. Akkor Magyarországon félelmetes diktatúra volt, ma egy sokak szerint boldogtalan demokrácia. Az a cím egy ártalmatlan mondatomat értelmezte alaposan félre. Azt mondtam ugyanis, hogy manapság a hivatalosság köreiben úgy gondolják, hogy „aki nincs velünk, ellenünk van”, pedig ez Rákosi híres álláspontja volt. Ugyanezt elmondhattam volna az ellenzéki oldal embereiről is. Az egész interjúban mindvégig azt próbáltom fejtegetni, hogy milyen károsnak tartom az ellenségeskedést. De persze sokkal többen olvasnak el egy vastagbetűs címet, mint ahányan végighallgatnak egy ötven percnél is hosszabb beszélgetést. A téves címre adott reagálásokból úgy látom, hogy az interjúm sajnos olaj volt bal-jobb háború tüzére – és most a baloldal kezdte. Közben a telexes kollégák módosították, az eredeti címet. Az így szólt: „2010 óta olyan a hangulat, mint a Rákosi-korszakban”. Az új cím, ezt próbálta enyhíteni, valójában azonban szerintem átmenteni: „2010 óta kicsit Rákosi Mátyás jellegű a hangulat”. Még hasonlót sem állítottam, és igen sérelmesnek érzem, hogy ekkora badarságot adnak a számba. Megkértem a Telexet, hogy ezt a kis írásomat közölje a honlapján. A kollégák azonban úgy látják, hogy nem követtek el hibát a címadásnál. Most indítsak helyreigazítási pert? Inkább ideírom, mi jut eszembe erről az ügyről, és nemcsak erről:

Ma, január 16-én szeretném mégiscsak remélni, hogy képesek leszünk kevesebb rosszat feltételezni egymásról, s kevésbé félreérteni egymást. Egyetértek Orbán Viktorral abban, hogy ha a világ egymással élesen szembenálló tömbökre oszlik, az káros Magyarországnak. De azt hiszem, a tömbök szembenállása Magyarországon belül még károsabb.

https://www.facebook.com/nick.thorpe.94

--

A telex a szándékosan félrevezető címadással elérte amit akart. Ezen egy per nem oszt nem szoroz. Részemről annyi lehetséges használt látom a történteknek, hogy pár korábbi fanatikus telex olvasó is felkapta a fejét és elgondolkodik..

Kirug mindenkit, politikai nezettol fuggetlenul? Es ezt felrojak neki a Telexesek?

Ugorjunk.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....