Tervezett elavulás...

 ( SzBlackY | 2018. szeptember 14., péntek - 13:14 )

Csak gondoltam megemlékszem arról, hogy harmadik napja küzdök egy standard r=1-el, hogy a "14 éves, és már akkor is low end, P4-es kori Celeron laptopján Intel GMA-val" futó XP-n feltehetően nem fog tudni egy bizonyos szoftvercég kb. 7 verzió óta x64-only CAD termékével, aminek az ajánlott rendszerigénye a "vegyél brand vasat milla környékén, leginkább Xeonnal maxra speccelve és utána professzionális felhasználásra szánt GPU-t még fele ennyiért", kísérletezni.

Az utolsó levelemben linkeltem neki egy használt munkaállomásokkal és szerverekkel kereskedő cég oldalát, ahol össze lehet kattintgatni közel azt a konfigot, amit ajánlanak alá, és kap egy majd kétezer fontos árcédulát (ok, a minimális követelményt 200k HUF + perifériákból ki lehetne hozni).

Válasz levélben a kérdés: ő most rendelt külső vinyót, azzal sem?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Gép visszaad vegyél újat kommenttel :)
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

A gép nincs nálam, ezt természetesen távgyógyítással oldjam meg (apró részlet: következetesen rossz néven hivatkozik a szoftverre, a jól felismerhető márkanév helyett egy általános szóval, úgyhogy az első kör az volt, hogy ok, egész pontosan melyik cég melyik szoftveréről van szó), úgyhogy még visszaadni se tudom :)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Hagyd el. Ha dolgoznia kene vele (marmint penzt termelni) akkor ugyis vesz majd gepet. Fentiekbol az derul ki,hogy csak az idejet tolti ezzel. Mond meg neki ,hogy a tiednek ara van hamar befejezi a segitsegkerest...

Ez a munkád, hogy látatlanban baszakodsz random arcok gépével?

Nem, ismerős :(

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Adjál neki kölcsön pénzt az új gépre, lehet nem látod többet ;-)

A cím alapján azt hittem hajbazer kolléga újabb gyöngyszeméről van szó... De majd megjelenik itt is.

Az ilyen "ügyfelekkel" nem kell foglalkozni. Az első alkalommal vissza kell adni neki, hogy ez csak új hardverrel fog működni és kész. Ha akar vele foglalkozni, akkor a gép vétellel keressen csak meg legközelebb.

Részben direkt flame bait a cím :)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Az ilyen embereknek szoktam megadni az olyan kollégák telefonszámát, akivel ki akarok szúrni...

engedd el!

De tényleg :) Nem egy hasonló emberkével találkoztam már (többnyire ismerősök), elengedtem őket. Szívjon velük másvalaki... :)

Vállald el, hogy 1 millióból „felbővíted” a gépét, és kérsz +20% munkadíjat. Szerintem ez egy visszautasíthatatlan ajánlat lenne. :-)

nyehe :) viccet félretéve, anno így lehetett leépíteni az "ismerősöket", aki ha kellett hívott vasárnap délben is hogy neki most azonnal valami szarja van.
Anno kimentem megcsináltam, 10ezer. Utána többet nem hívott :D

És még mindig meg vannak lepődve az emberek, hogy az IT-seknek is fizetni kell... bezzeg a tvszerelővel/vízvezetékszerelővel/gázszerelővel anno nem "alkudozott". mmint nem feltételezte, hogy ez 0 forint, vagy 2 sörbe kerül ....

ah mind1 is :) csak felbszm magam a régi dolgokon :)

Egyszer a vízvezeték szerelő ismerős hívott fel, hogy szarawidóz. Mondom hozd át a vasat, amíg azzal szopok, addig te megcsinálod a régóta ígért fürdő lefolyó javítást. Nem hozta :-)

Csak nem a szolid élek standard részek? :)

Mi lenne az a bizonyos minimális követelmény ahhoz a CAD programhoz?
Melyik CAD progi? Creo? AutoCAD? Egyéb? Persze mindnél utána lehet nézni, de ezért érdekel melyik...

Szándékosan nem akartam megnevezni, mert egyébként a programot semennyire nem ismerem [csak a _hazai_ szoftverekkel szembeni előítéleteim vannak meg, remélem így egyértelmű ;) ], teljesen jogos is lehet az elvárt/ajánlott/nagyon ajánlott (ezek vannak itt-ott dokumentálva náluk) konfig és egyébként ritka korrekten le van írva, hogy melyik részegység (CPU, RAM, háttértár, GPU) mennyire fontos és mire kell figyelni a kiválasztáskor és szépen skálázzák a konfigokat (az i5+8G RAM+HDD+dedikált vidkari kisebb lakások tervezésére, aztán onnantól felfelé a Xeonig három szinten), ráadásul kb. az őskorig visszanézhető minden verzióra.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Akkor PM-ben
THX

PM ment.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

"vidkari kisebb lakások tervezésére"

Bizonyára ArchiCAD. Apósom egy öreg Corelben rajzol olyan terveket (3D-t is) amiket a modern tervezők is megirigyelnének. Mindezt egy Core2-es hardweren.
Pár éve, mikor a kriptovírusok divatba jöttek, vetettem vele egy másik gépet, amit csak netezésre használ (ha meg akarsz nyitni egy oldalt a böngészőjében legalább 4-5 fasznövelő tablettás reklámon kell átverekedned magad), a melós gépe csak offline működik.

Ebben azért lehet egy kis pszichológaiai fogás is: ha a programnak sok/erős/drága hardver kell (mégpedig verziónként egyre inkább), az a program értékét bizonyítja, tehát drágábban lehet eladni a programot is.

NevemTeve: vessző , jó tudjuk te még AS400on renderelsz térképet :)

Azt nem, de pénzes szoftvernél biztos nem azzal próbálnék híreskedni a vevőnek, hogy 'mit szól, az új verzió azonos hardveren gyorsabban működik', mert a vevő egyből levenné, hogy ezek szerint az új verzió kevesebbet tud, mint az előző.

Egyrészt igen, ez is benne lehet, másrészt a szoftver árának még így is csak egy része alá a HW, még ha újonnan veszel brand vasat is alá. (ingyenes hallgatói licenszre jogosult, mert ezt használják valami képzésen - gondolom ezért nem találkozott azzal, hogy egy standard közalkalmazott éves bruttó bére körüli összeg a progi, egy felhasználóra...)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)