[megoldva]Firefox - nem bevenni - helyette!

Nem is tudom mit mondjak, ez így egyre használhatatlanabb :(
XP SP3 -al vergődök:
Mikor 17.x -ről frissítettem 18.x -re nem tudok többé "egyszerűen" képeket menteni.
Mikor frissítettem a Java -t azóta ha bankolni akarok, kiírja hogy nincs engedélyezve - holott elvileg engedélyezett. A Firefox honlpján található leírás nem segít - nincs is olyan ikonom - nincs címsor egyáltalán :(
Csak én küzdök ilyen hülyeségekkel, vagy más is?
Talált már valaki megoldást?

FLAME:
Amikor megakarom nézni a bankot vagy lementeni egy képet, akkor nem a Firefox beállításainak rejtelmeit akarom felderíteni!
Mi az ördögöt használjak ehelyett a szartalicska helyett?
Milyen alapon dönt helyettem? Most akkor ez egy szabad szoftver?
Szabad NEM használni!

Hozzászólások

Na igen, a firefox nálunk is az agyunkra tud menni a túlbuzgó hozzáállásával.
Mi a régit használjuk, még valami 3.6.x-es verziót, az max azért rinyál, hogy frissítsük, de amúgy nyugton van.

+1

Kedvencem a teljes honlapok mentése mhtml formában.

Bár vannak oldalak amelyek nem támogatják de például a direkthitel direkt meg ezzel megy normálisan.

===============================================================================
// Hocus Pocus, grab the focus
winSetFocus(...)

http://c2.com/cgi/wiki?FunnyThingsSeenInSourceCodeAndDocumentation

Az elmúlt öt év alatt talán ha 3 oldallal volt problémám, abból az egyik full flash.

Ha minden igaz 4.x verzió óta használom, akkor még több oldallal problémázott, mára ez szinte megszűnt.
Sőt, FF-el sokkal több a baj, krómról ne is beszéljünk.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

én még mindig firefox-3.0.6-ot használok, igaz, sok weboldal könyörög, hogy frissítsem, de attól függetlenül működnek.
Egyszer frissítettem 7.0.1-re, de aztán visszatettem a 3.0.6-ost. Olyan nyűgök voltak vele, hogy elkezdtem beírni egy címet, aztán automatikusan felülbírálta másvalamilyen címmel... meg képes volt ip-cím elé is berakni, hogy "www.". Csak akkor működött, ha letiltottam a history-t. A 7.0.1-gyel még más baj nem volt... úgy látom a firefox is elindult a visszafejlődés irányába :D szóval, néha érdemes elspájzolni a régi forrásódokat.
-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

XP SP3: azt vettem észre, hogy erősen lerontja a rendszer hatékonyságát. SP3 után a lemezolvasás is több lett, meg a processzorhasználat is, ugyanarra a feladatra. SP2-re vissza se lehet downgrade-olni, csak ha újratelepítek.
-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Szépen menjünk sorba:

"XP SP3 -al vergődök:"

Részvétem. 11 éves op. rendszer helyett esetleg valami?

"Mikor 17.x -ről frissítettem 18.x -re nem tudok többé "egyszerűen" képeket menteni."

Erre tudnál egy konkrét példát mondani? Mert nem egészen értem, hogy mit nem tudsz. A képen jobb klikk -> Kép mentése más néven... nem működik?

--
trey @ gépház

" A képen jobb klikk -> Kép mentése más néven... nem működik?" PONTOSAN.
Előtte semmi gond nem volt. Most úgy lehet képet menteni, ha a "Képadatok megjelenítése" választom és ott van egy mentés gomb - tulajdonképpen jobb lenne ha egy kört kéne futnom érte - legalább lefogynék.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Végre egy építő jellegű kérdés.
Igen! Egy másik (szintén korlátozott) fiókban működik.
Ami roppant gyanús, én használom a "Download helper"-t majd mindjárt jóóól letiltom :D
Letiltottam, újra indítottam semmi javulás :( Mi rosszat tettem ...

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

A HUP logójánál sem jelenik meg a mentési lehetőség?

Próbálkozásnak jó lehet: Zárd be a Firefoxot, csinálj egy mentést a profilról, majd töröld/nevezd át a

prefs.js

-t. Indítsd el a Firefoxot, és ha megy a képmentés, akkor zárd be a Firefoxot, tedd vissza a

prefs.js

-t, indítsd el a Firefoxot, és nézd át a Beállításszerkesztő (

about:config

címen érhető el) módosított (félkövéren szedett) beállításait, mert azok között lesz valami, aminek köze van a dologhoz. Talán elsőre kiszúrod, mi az.

:)

XP SP3, Java 1.7u11 és FF 18.0.1 sok (22 darab aktív) kiegészítővel. Kiírta a hibát, hogy biztonsági problémája van a Javaval és nem megy, csak ha rányomok a herére. Rányomtam, ment, de ez tényleg macerás. Keresgettem a neten, azt írták, ha rossz verzió van telepítve valamiből, blokkolja a kiegészítőt. Így megnéztem van-e frissebb Java, van, a 1.7u13. Frissítettem és minden kérdés nélkül nyitja a Javas oldalakat. Milyen Java verziód van fent? Legfrissebb?

A képmentés természetesen hiba nélkül ment az első perctől.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

A Firefox profilt (magát a mappát) töröld az szerintem segíteni fog! Valami elkavarodott.
Persze arra figyelj, hogy ezután mintha első új telepítés lenne, mindent újból be kell állítani! Ha valami fontos is volt benne, akkor inkább mentsd (mozgasd) el valahova, míg kipróbálod, hogy ettől megjavul-e?

--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

"Részvétem. 11 éves op. rendszer helyett esetleg valami?"
Gondolj amit akarsz, a Vista - sz'r alapból. A win7már jó lenne, de sokkal komolyabb erőforrásokat igényel és semmi olyat nem nyújt ami nekem hasznos lenne. win8 - mit kezdjek vele?
Az XP kiforrot, jól működő cuccnak tűnik. A vírusokat, csak hírből ismerem. Nekem, kézre áll és mindent tud ami nekem kell.
Mit javasolsz?

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Az új csap látszólag csak neked csöpög. Lehet, hogy nem is az új csap csöpög, hanem a felxibilis cső mellett jön a víz, de te az új csapra próbálod ráfogni.

Bekezdtél itt keményen, hogy milyen szar a Firefox, aztán a végén kiderül, hogy csak nálad a kuplerájban nem megy valami. Utána meg ha ezt valaki szóváteszi, akkor hepciáskodsz.

--
trey @ gépház

Az a minimum, hogy úgy kezded a hibakeresést, hogy egy új, mindenféle kiegészítőtől mentes profillal indítod a böngészőt, amibe nem kavar be minden gagyi kiegészítő. Aztán esetleg kiderül, hogy a Firefox a hibás, vagy PEBKAC. Az Oracle „Biztonsági Rés” Java letiltós dologról pedig már volt szó egy párszor.

--
Ingyenes Ubuntu One tárhely:
https://one.ubuntu.com/referrals/referee/170278/

Szvsz. ennek semmi köze az OS-hez (fura is, hogy meghagytad a Microsoft Windows témában). Nem szokatlan, hogy egy Firefox frissítés váratlan változásokat hoz. Egyrészt jobban kellene kommunikálni a változtatásokat, másrészt néha olyasmi is megváltozik/elállítódik, aminek nem kellene.

:)

Nem kéne összemosni amit írtam és akkor nem lenne probléma. A Windows XP-hez csak egy részvétnyilvánítást és egy jótanácsot mellékeltem.

Mint említettem, a topiknyitó által hiányolt funkció nem hiányzik XP SP3 alatt sem. Nekem legalábbis nem:

http://flic.kr/p/dRnK8g

--
trey @ gépház

"sokkal komolyabb erőforrásokat igényel és semmi olyat nem nyújt ami nekem hasznos lenne"
Ez fura. Nekem ugyanazon a konfigon Windows 7 gyorsabb volt érzésre, mint az XP (1 GB Ram, 2800+ sempron 32bit, IDE HDD). Hasznos: Start menü keresője. Ahogy trey is elmondta az XP kernele 11 éves. Tehetnék egy gyors történelmi kitérőt, milyen technológia nem létezett 11 éve, de nem teszek.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

A Java-val nem tudom, mi történt nálad, arra nem kívánok reflektálni. :)
Valaki biztosan tud rá tanácsot adni. Lehet NoScript, vagy valami hasonló csalafintaság telepítve nálad, ami tiltja a Javascripteket esetleg?

A "nincs címsor egyáltalán" ha azt jelenti, hogy a menüsor helyett csak egy Firefox "gomb" van a bal felső sarokban, akkor a megoldás a következő:
rákattintassz arra a gombra, -> Beállítások -> Menüsor elé pipa

Kép mentése: Vagy jobb gombbal rányomsz a mentendő képre, majd a -találó nevű- "Kép mentése más néven" menüpontot választod, vagy ha az egész weboldal a kép, akkor CTRL-S és voila.
Szerk.: Közben olvastam trey kérédére adott válaszodban, hogy az első módszer nem működik nálad. Ha jobb gomb és Kép megnyitása új lapon (vagy Kép megjelenítése), majd ott CTRL+S-el próbálod, úgy megy?

openSUSE 12.2, vagy ami éppen jön.

A ctrl-S nem tudom mit csinál, nálam éppen semmit!?
Ha a cib.hu lapra elnézel, ott van egy "Belépés" nevű gomb, a kép jobb felső sarkában - katt. Nálam ez egy kis ablakot nyit a következő elmés szöveggel:
"Az Ön böngészője nem támogatja a Java kisalkalmazások futtatását"
A kis ablakon semmilyen gomb, icon nincs :(
Mielőtt frissítettem volna a Java -t akkor rákérdezett, hogy engedélyezem-e az elavult 7 es verzió 9 buildjének futtatását. Ha engedtem akkor működött.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Nekem semmi bajom nincs a Firefox 18-al, minden tökéletesen működik. Java, képmentés, minden. Esetleg csinálj egy hard restetet, töröld a felhasználói profilokat, mindent és úgy telepítsd fel.

Safe mode-ban működik? Ha igen, valamelyik kiterjesztés gubancolhatta össze, már csak egyenként ki kell próbálgatni, hogy melyik.

Semmi negatívumot nem észleltem a FF18-al kapcsolatban. Használtam eddig vele cib, otp, erste, axa bankokat (többet a megjelenése óta nem. Gond nincs vele. Képeket nem szoktam menteni, de látszólag ez is szépen megy.

Flame: Ha már egyszer nem akarsz szívni, akkor miért nem a hosszú támogatású kiadásokat (ESR) használod? (10, 17) miért telepíted a legújabbat?

Ott van az xp-ben a csodálatos beépített ie. Használd azt, azzal nem lesz gondod a java-val. Igaz minden egyébbel igen, de legalább tudsz majd képet menteni.

Valamikor réges-rég érdekes módon nálam is előfordult egy ősrégi Firefox esetén, hogy nem ment a képek mentése. A funkció ugyan szerepelt a jobbklikkes menüben, és látszatra el is mentette, gyakorlatilag azonban semmi nem jött létre a lemezen, semmilyen állomány. Ekkor még nem a mostani gépemet (a laptopot) használtam hanem egy "zörgő doboz" desktopot, s a firefoxomhoz volt jópár addon telepítve, többek közt a Vimperator is, meg noscript, meg reklámblokkoló meg valamilyen gmail levelezést figyelő micsoda. Sejtettem hogy a profilom törlése megoldaná a gondot de nem érdekelt annyira a dolog: ha nagyritkán képet akartam lementeni, a kép címét a vágólapra másoltam, majd letöltöttem parancssorból a wgettel. Megjegyzem különben hogy amikor e baj volt a képek mentésével, érdekes módon ugyanakkor bajom volt nekem is a JAVA-val is, amint ez most a topiknyitónál is gondot jelent! Mindez nálam Linux alatt jelentkezett. Konkretice a GoboLinuxnál. Minthogy a topiknyitónak windóza van, emiatt marad az hogy ez tényleg valami firefoxos baj, valami nyilván tényleg az addonoknál lehet.

Ennek ellenére nem értem, minek kínlódik a régi gépén xp-vel. Miért nem tér át Linuxra?!

-------------
Blogom: http://violazoli.blogspot.com
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#

Worksforme. Ha vannak mentett jelszavak,a kkor azokat exportáld (PasswordExporter príma erre), a könyvjelzőket szintén, aztán a profilkönyvtáradat (Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\ alatti könyvtár - ha több van, akkor a profiles.ini -ben van, hogy melyik) mozgasd el az a Profiles köyvtárból, és utána indítsd el a böngészőt. "Szerszámozd fel" azzal, amit használni szeretnél/szoktál (plug-inek, kiegészítők), de csak szigoróan egyesével, közben pedig teszteld, hogy fennáll-e még az a hiba, amit korábban tapasztaltál.

Az miert van hogy en a ~3-as verziotol kezdve mindennemu negativ velemeny ota FF-et hasznalok? Masok meg anyaznak agybafobe...

Megoldás:
1. A képek letöltése "Kép mentése más néven" menüpont működéséhez, reszetelni kellett.
"Súgó" - "Hibakeresési információ" és itt "A Firefox alaphelyzetbe állítása"
2. A Java aplet futtatás működéséhez, töröltem a régi Java 7u11 és feltelepítettem a Java 7u13 -at. Figyelmeztetés és egyebek nélkül fut :)

Apróságok:
Viszont, a reszetelés eredménye képpen a lapok tabja a navigációs sor fölé került :( Nem találom hol tudom ezt átpiszkálni.
Még valami, a navigációs sorban, hol kiteszi az URL -t hol nem ("Ugrás a webhelyre" vagy valami ilyesmi)

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Jaj de jó! Köszönöm!
Az URL-el az van, hogy a mondjuk az egyik lapon rákattintok egy linkre és egy másik ablakban szeretném látni - a navigációs sorban NEM jeleneik meg, hogy mondjuk http://... hanem csak annyi "Ugrás egy webhelyre".
(szeretem látni hol és merre vagyok)

utólag:
Olyat már találtam, hogy browser.urlbar.trim ami true volt, de a jelenség maradt :(

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Ubuntu Linuxos Firefoxban (18.0.1) nem működik a Könyvjelzők menüben a "húzd és ejtsd" megoldás, amikor egy mappába szeretném dobni a kiválasztott címet.
Mi lehet ennek az oka?

Azért a kalandnak még mindig nincs teljesen vége. Két újabb jelenség: frissítés után, a letöltések ablakban a "Lista törlése" mindig le van tiltva. Ha kijelölöm mindet (Ctrl+a) akkor jobb egér gombra tudok minden kijelöltet törölni.
Új telepítés, könyvjelzőket importáltam - léggé zsúfolt vagyok - minden alpanel tetején megjelenik a "Könyvjelző hozzáadása" bejegyzés.
OFF: Arról már nem is beszélve, hogy hetente kell frissíteni a firefoxot, a flasht és a java -t.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

A "lista törlése" a 19.0 frissítéssel megoldódott :)
A "Könyvjelző hozzáadása" bejegyzés megszűnt amikor kivettem egy bővítményt! - a fura az hogy nem emlékszem mikor raktam fel.
Viszont, mér megint nem elég friss a "Shockwave flash 11.6 r602"
A RealPlayer elavult verzió - nincs is rá szükségem (már), hogy kell lekaparni?

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.