Microsoft Windows

Proxy féreg kiirtása

 ( neutrino | 2018. június 12., kedd - 9:30 )

Sziasztok,

Pár napja a Win 10-es gépem elkezdett furcsán viselkedni. A böngésző irdalmatlan lassú volt, a voip szakadozott. Resource monitorban láttam, hogy nincs kimenő TCP kapcsolat sehol, ha mégis van akkor az ipv4 loopback-re megy. Ez felettébb gyanús lett és megnéztem a rendszerbeállitásokat, ahol legnagyobb meglepetésemre a következő volt beállitva mint proxy: 127.0.0.1:8080. Kitöröltem, viszont 2 perc múlva újra bekerült.

Ezután jött a vírusirtás:
-adwcleaner
-malwarebytes
-awast full system scan

Microsoft Open R linux telepito

 ( blackluck | 2018. június 11., hétfő - 21:00 )

Microsoft Open R linux telepito "baki":

https://www.preining.info/blog/2018/06/microsofts-failed-attempt-on-debian-packaging/

/Off: lehet kene egy Microsoft loves Linux forum reszleg is, ahova ilyenek jobban illenek :)

Windows Server 2008R2 cseréje WinServer 2016-ra

 ( cstommy | 2018. június 11., hétfő - 13:49 )

Üdvözletem.

Egy olyan probléma megoldásában kérném a nagyérdemű segítségét, hogy van nekem egy kb 500 felhasználót tartalmazó Windows Server 2008R2-m egy régebbi szerveren.
Na, most van egy "új" szerverem (PowerEdge T20) amivel le szeretném cserélni a régit, és ha már ezt meglépem, akkor kapásbók upgradelnék Windows Server 2016-ra is.

A kérdés valójában az, hogy hogyan tudom a lehető legbiztonságosabban (és egyszerűen migrálni a következő beállításokat:
- Active Director (domain, struktúra, felhasználók stb.).
- GPO-k!

Fájlok importja SD/CF kártyáról

 ( Fisher | 2018. június 9., szombat - 11:54 )

Anno a Win7 egyik funkciója majdnem pontosan az elvárásaim szerint működött, ez pedig a képek importja volt. Képes volt arra a csodára, hogy dátumok alapján tegye könyvtárakba, és ne találjon ki hülye neveket a fájloknak, sőt, még azt a "erőteljes" (pfejj) funkciót is bírta, hogy amit átcuccolt, azt rögvest le is törölte.

Win 10 mobil net vezetékes hálózattal együtt

 ( pista_ | 2018. június 1., péntek - 22:22 )

Hi!

Windows 10, T-s mobil stick, megy szépen a net. Ethernek kábelt bedug, fix IP-t beállítva, szépen kapcsolódom a videó megfigyelőhöz, DE ekkor az Internet kapcsolat megszűnik! Nem szakad le, de egyáltalán nem ping mondjuk az index.hu. Abban a pillanatban, hogy az ethernet interface feljön, a netkapcsolat megszűnik.
A route tábla látszólag rendben van, a default gateway továbbra is a mobilstick felé van, az ethernetnek manuálisan adtam címet és netmaskot, ott nincs gateway és DNS beállítva.

Windows 10 WiFi lassan kapcsolódik, néha lekapcsolódik

 ( lcsaszar | 2018. május 30., szerda - 12:14 )

Sziasztok!

Hogyan lehetne elérni, hogy alvásból felébresztve a gépet, vagy cold boot után a wifi egyből kapcsolódjon? Legalább 3-féle adapterrel próbáltam (mind TP-Link), a gép felébresztés után azt írja: nincs elérhető wifi hálózat. Majd 1-2 perc várakozás után megtalálja egyszerre mindet. Jelerősség tökéletes. Az eszköz energiagazdálkodásánál, nincs beikszelve az, hogy a Windows kikapcsolhatja az eszközt energia megtakarítás céljából. Ha már egyszer kapcsolódott, akkor úgy is marad, amíg a szgép nem megy készenléti állapotba.

Tisztaszoftver Program, 2018, Q2.

 ( freeoli | 2018. május 30., szerda - 6:50 )

Sziasztok!

Sajnos nem sikerült pontos válaszhoz jutnom 3 kérdésben, ha valaki tudja kérem segítsen.

- Most él-e a program és új / régi intézmény tud-e regisztrálni vés igényelni?
- Az oktatási intézmények esetében minden esetben iskola van megjelölve, ennek ellenére óvoda regisztrálhat és jogosult?
- A szoftverek aktiválásához mindenképpen kell fix ip és ip regisztráció?

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat.

Üdv,
Oli

Windows alatt Processzor sebesség optimalizálás kikapcs...

 ( Robika88 | 2018. május 29., kedd - 16:50 )

Sziasztok!

Feltelepítettem egy windows server 2016 ot amiben ha figyelem a feladatkezelőt, látom, hogy a processzor (i5 3470) sebessége 1,76 - 2,8 ghz között ugrálgat (Maximális 3,6 ghz).

Kérdésem, hogyan lehet ezt az energia gazdálkodást kikapcsolni belőle?

Mivel adatbázisként üzemel kell az azonnali teljesítmény...
kb. felére eset vissza a sebesség amikor az applikáció kér valamit az adatbázisban. Gondolom a szorzót kapcsolgatja ami szünetekkel jár...
ui. Bioshoz nem volt nyúlva, csak kapott egy szero 2016 os-t. Adatbázis: oracle12

Köszönöm

Windows 10 x64 nem hajlandó elindulni

 ( gergov | 2018. május 26., szombat - 12:34 )

Sziasztok!

Egy kolléga hozott nekem egy Windows 10 x64-el telepített Dell Inspiron 15 3878 laptopot, amely állítása szerint egyik napról a másikra, különösebb beavatkozás nélkül szűnt meg működni.
Mind a rendes boot folyamat során, mind az automatikus rendszerhelyreállítás betöltésekor megakad a Windows logó megjelenése után, csak a karikákat látom pörögni, egészen addig, amíg ki nem kapcsolom.
Ez idáig rendben is lenne, csakhogy a 64 bites Windows 10 telepítő is pontosan ugyanezt produkálja, viszont a 32 bites működik.

Wiindows Live Mail 2012 - ablak tükröződik

 ( mraacz | 2018. május 18., péntek - 18:02 )

Kedves kollégám gépén W10-en a Windows Live Mail ablaka a jobb felső sarokból húzott átlóra tükröződik. Nem teljesen, kicsit torzítva, az ablak méretétől függően. Viccesen néz ki, ma jelentkezett neki a probléma hosszas W10 frissítés után. Csak álltunk és néztünk rá, körben, annyira röhejes.

Értem én, hogy már nem támogatott, de esetleg valaki látott már ilyet? Helyre lehet ezt állítani? Így olyan dizájnos.

[Megoldva!] Windows hangszolgáltatás probléma

 ( zitev | 2018. május 17., csütörtök - 15:01 )

A következő dolog ütötte fel a fejét, amire egyszerűen nem találok megoldást:
A windows bemeneti hangeszközeit semmilyen programmal nem tudom használni, mert a legváltozatosabb hibaüzenetekkel megtagadják a működést. A driver többször is újra lett telepítve, a kártya hibátlanul működik ASIO-driverekkel. A vezérlőpult/hang/felvételi eszközökön belül a default bemeneti eszközön nem látszik, hogy lenne bemeneti jel (pedig van), az eszközt valamelyik DAW-ban kiválasztva "not working", vagy "unknown external error"-hibaüzeneteket ad vissza.

win7 update 30%-nál megakad, reboot loop

 ( kikuchiyo | 2018. május 12., szombat - 17:05 )

Apukám Windows 7 Home Premium rendszerrel terhelt gépén jött elő (először áprilisban, aztán most megint), hogy az aktuális "kumulatív havi frissítés" a gép indításakor nem tudott feltelepülni, 30%-nál megakadt, párszor újraindult, aztán csökkentett módból visszacsinálta magát, és utána a következő újraindításig használható volt a gép.

Rákeresve a frissítések számaira (KB4093118, KB4093121, KB4103718), a fórumok tele vannak anyázással, láthatólag nem csak nálam jött elő a probléma.

windows 10 jelszó törlés

 ( Robika88 | 2018. május 4., péntek - 13:36 )

Sziasztok.

Adott egy laptop aminek sajnos fiatalon elhunyt a tulaja, megkaptam, hogy kellene adatmentés, meg újra használnák, de nem tudom törölni a jelszót.

secure boot kikapcsolva, linux tudja irni a wines particiot
ami nem megy:
Kali linuxal probáltam kinyitni,(chntpw) ami azt jelszi, hogy *BLANK*
probáltam még active boot disck sam file törléssel is.

Probléma: hogy windows inditáskor csak kéri a nyomorult a jelszót. Ötletetek lenne rá???
Vagy megint csináltak valami egyedi fos frissitést, hogy nehogy menjen ami régen ment?

Köszönöm

Windows 7 (OS)RAID 1 primary disk fail

 ( th | 2018. május 4., péntek - 11:02 )

Sziasztok!

Google és tárolt jelszavak

 ( lcsaszar | 2018. május 3., csütörtök - 12:29 )

Lehetséges, hogy összefügg a Google bejelentkezés és a jelszavak tárolása lokális gépen? Egyik gépen véletlenül beállítva hagytam a Google szinkronizálást, erre a másik gépen automatikusan felhozta a megjegyzett login/password párost. Másrészt amikor kiléptem a Google accountból, minden megjegyzett login/password párost elfelejtett, olyan oldalakon is, amelyeknek semmi közük a Google-hoz. (Egyáltalán létezik ilyen oldal?)

intézményi levelezés hosszútávú megőrzése

 ( gentoojedi | 2018. április 25., szerda - 14:07 )

Sziasztok

Az új adatvédelmi törvénynek köszönhetően meg kell öt évre visszamenőleg őrizni az email címeket. Egy nagyságrendileg száz email címet jelent és 5TB-ot saccolok.
Mivel nincs saját levelező szerverünk, így külső szolgáltatónál van a levelezésünk, aminek a tárhelye nem korlátlan. Eddig ezt úgy oldottuk, meg, hogy mindenki levelezőklienst használt és a 14 napnál régebbi levelek a kliensek által törlődtek. Így a munkatársak levelezésének további sorsa mindenkinek saját felelősségére lett bízva.

Win8.x registry vezérlőpult/proxy védelem (lockdown)

 ( makgab | 2018. április 15., vasárnap - 9:18 )

Hi!
Win8 esetén (tehát nem tartományban!) hol lehet beállítani, hogy a user ne tudja a vezérlőpultot (proxy) elérni (átállítani)? (lockdown)
A google a tartományos beállítást adja csak, ha jól láttam.

Keresek egy programot levelező kliensben lévő régi üzenetek karakterkészletének átkódolására

 ( gentoojedi | 2018. április 12., csütörtök - 14:54 )

Sérült Outlook Express - igen, jól írtam, múzeum vagyunk, muzeális gépekkel, ahol még mindig előfordul XP-s pc - adatbázist állítottam vissza. Annyi a bibi, hogy néhol az üzenetek dátuma elveszett/elállítódott a mentés dátumára, de vannak üzenetek 2020-ból is, de ez a kisebbik baj. A nagyobb az, hogy az üzenetfájl visszaállítása után a karakterkódolás elállítódott, így az ékezetes szöveg szinte olvashatatlanná vált.

Keresem a megfelelő kulcsszót

 ( gentoojedi | 2018. április 12., csütörtök - 9:13 )

Sziasztok!

Munkám során elég gyakran kell adatokat migrálnom, fájlokat költöztetnem. Rengeteg Outlook és Outlook Express levél és címjegyzék migráláson vagyok túl, de az alábbi problémára nem találtam megoldást, pedig többször felmerül felhasználói oldalról az igény.

Win7 upgrade to Win10

 ( LinUserX | 2018. április 11., szerda - 13:42 )

Vettünk pár PC-t, van rajta WIN7 matrica is. (Windows 7 Pro OA)
Ezzel kapcsolatban lenne 3 kérdésem.

/1/ - Amennyiben van egy WIN7 ISO-m (Windows 7 Professional SP1 x64 VL HUN MSDN)
és azt telepítem,
aktiválhatom a matricán található kóddal jogtisztává?

/2/ - Ha az első kérdésre a válasz IGEN,
akkor ezt a már aktivált jogtiszta Win7 rendszert tudom upgradeelni
Win10-re hogy a win10 is jogtiszta és aktivált legyen?

/3/ - Esetleg az megoldható hogy egy Windows 10 rendszert

WiFi site survey-hez eszköz - milyet?

 ( lcseh | 2018. április 9., hétfő - 14:55 )

Sziasztok,

Szeretnék beszerezni egy alapvetően WiFi felmérésre használandó gépet, amitől a következőket várnám:

Legalább 13"-14" kijelző
min 2 USB3 port
Tablet méretre összecsukható
i5 vagy i7 CPU 8 gb RAM
Windows 10-el működjön
min. 7-8 órás folyamatos üzemidő
ceruzával használható legyen
legyen hozzá vmilyen rugged tok, amihez neadjisten hordozó hám is csatlakoztatható legyen

Van esetleg ötletetek, hogy miket nézegessek?

W7 RDP Protocol downgrade 8.1-->7.1 (??)

 ( mraacz | 2018. április 5., csütörtök - 21:59 )

Egyéb nem lényeges okból felhúztam egy W7-et egy virtuális gépre abból a célból, hogy kipróbáljak rajta valamit RDP-n. Telepítés után, miközben azon morfondíroztam, hogy vajon mi tart ezen a szaron 10x annyi ideig, mint bármelyik Linux disztró felhúzása, hagytam, hogy az összes Update-et telepítse magától. Ezzel elvolt egy darabig (hamar munka ritkán jó) és amikor fenn volt minden, már nem tudtam rá soha többet VPN-en keresztül RDP-vel belépni.

Licencelt szoftverek GPO-ban (W2012R2)

 ( makgab | 2018. március 30., péntek - 8:50 )

Üdv!
A Mandatory profile szépen működik (egyelőre VM-ben tesztelem). Azaz következő bejelentkezéskor a user profilja felülíródik a szerveren tárolttal. (A GPO proxy is működni látszik. :))

Egy dolog maradt, hogy a licencelt szoftvereket hogyan lehetne megoldani. Pl. AutoCAD, VisualStudio Community.

* A VS ingyenes, de azt is adott időközönként validálni kell (lsd. korábbi téma).

W2012R2 GPO proxy, vezérlőpult

 ( makgab | 2018. március 26., hétfő - 20:44 )

Üdv!
W2012R2 esetén GP-ből pontosan milyen beállítással lehet a proxy-t megadi?
Illetve a Vezérlőpultot a user ne tudja elérni (átállítani).

Ez csak IE-vel működik?

Batch program indítása pendrive csatlakozáskor

 ( pehsa | 2018. március 22., csütörtök - 13:07 )

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy ismer valaki olyan megoldást amivel lehetne figyeltetni, hogy egy számítógépbe dugott-e valaki egy pendrive-ot/külső HDD-t és ha igen, akkor egy adott program indulna el?

Nem az Autorun.inf-re vagyok kíváncsi, hogy az USB-ről induljon, hanem a rendszer vagy egy program észlelné, hogy történt-e USB csatlakozás és a gépről indítana egy programot (helyzetemben egy batch szkriptet).