Microsoft Windows

ADFS és autentikáció kérdés

Sziasztok!

Az alábbi a szituáció, és a kérdés, remélem jó hírekkel fogtok szolgálni!

Tetszőleges cég ADFSt vezet be, mert SSOzni szeretne. (kérlek ne vitassuk miért ADFS)

A felhasználók egy (kisebb) része ADben található, ugyanakkor egy (a nagyobbik) része egyéb más rendszerekben, adatbázisokban. (egyszerűség kedvéért legyen Non-AD felhasználó)

1, Megoldható-e az ADFSsel(Win2019-ADFS4.0), hogy ezen Non-AD felhasználók is bekerüljenek a játéktérbe? HA van egy NoSQL adatbázisom, meg tudom-e oldani hogy az ADFS az AD után ott is körülnézzen? Ha ehhez fejleszteni kell, nem baj, itt a lényeg, hogy lehetséges-e, vagy ez kizárt?

2, Megoldható-e az, hogy amikor "megvan" a felhasználó (AD, Non-AD források valamelyikéből), akkor a Claim elkészítéséhez további egyedi "tulajdonság forrást" is felhasználjak?

Teszem azt egy SQL adatbázist, vagy akár egy REST JSON service-t, ahova az ADFS bekérdez?(szintén nem baj ha fejleszteni kell)

Ezen válaszokból aztán az ADFS Claimet gyárt, és mehet ki a Relying Party számára.

Remélem érthető a kérdésem.

samba ad-dc gpo create

Üdv!

Adva van egy friss telepítésű samba ad-dc, és ha Windows alól akarok egy GPO-t kreálni, akkor közli velem, hogy "Access denied" holott a legfőbb Adminnal vagyok belépve. A fellelhető beállításokat már átrágtam, minden acl ránézésre rendben van, bármit lehet csinálni, csak és kizárólag GPO-t nem lehet létrehozni, a meglévőt viszont lehet módosítani.

A samba-tool gpo create paranccsal se boldogulok, aszondja: "ERROR(runtime): uncaught exception - (3221225524, 'The object name is not found.')".

Szóval ötlet?

Windows Server 2008 R2 Standard SMB naplózás

Sziasztok!

Adott egy file server, ahol a samba szolgáltatást egy Windows Server 2008 R2 Standard adja.

Alapvetően Linux rendszerekkel dolgozok, de itt SAP is fut a szerveren, ezért csak a Windows OS jöhet szóba.

Szóval a napokban valaki elkezdett random törölgetni fileokat a szerveren egy olyan könyvtárból, amiben a dolgozok közös dolgai vannak, így mindenkinek kell, hogy legyen teljes jogosultsága a megosztás elérésére.

Ezért szeretném bekacsolni a naplózást, úgy, hogy az eléggé részletes legyen, de ne terhelje túl az erőforrásokat.

Kerestem neten, hogy a Windows Server 2018 ezen verziójában hogyan tudom bekapcsolni a részletes logolást, de nem találtam olyat, amivel boldogultam volna.

Esetleg ha van egyszerű leírásotok, vagy olyan ami "step by step" írja le a beállítás mentetét , a fent említett művelet megvalósítására, akkor szívesen fogadnám.

 

Előre is köszönöm a segítséget!

A többség régi windows 10-et használ / az ms AI-val automatizálja a version upgrade-et

- Az AdDuplex jelentése szerint az emberek többsége tavalyi vagy régebbi windows 10-et használ.
- Az ms átáll machine learning alapú automatikus verziófrissítésre, ami elsősorban a támogatásának végéhez közelítő verziókat érinti.

Office365 E3-as Outlook kapcsolata az Exchange-vel

Sziasztok

Van egy ügyfelem, aki egy osztrák anyaválalat magyar leánya. Évekig használták feketén az office különböző verzióit és mikor odakerültem kb 1 éve előfizettetem velük az office 365 E3-as licensre. Azért erre, mert havi szinten probléma volt a levelezéssel és így gondoltam a microsoft majd megszünteti ezeket. De jött a probléma hogy az osztrák anyaválalat informatikusa hallani sem akar arról hogy nem az ő (akkor még 2013-as most már valamivel frissebb) exchange szerverén legyen a magyarok levelezése is, és nem engedi átrakni az általa kezelt cegnev.hu domaint (ami megegyezik az anyav. cegnev.at -val).

Azóta szenvedünk mert az outlook kb minden percben bekéri a felhasználói nevet és jelszót.

Ha ekkor nem csinálok semmit csak nézem a mindig elől lévő eltüntetthetettlen bejelentkező ablakot akkor a háttérben tölti a leveleket lehet nézeget, de nagyon zavaró az ablak. ha beírom a jelszót akkor fél-1 percen belül újra kéri, ha mégsét nyomok akkor nem tölti a leveleket.

Nem értek az exchange-hez, máshol van 600 fiókos office365-öm, ott gyakorlatilag még nem volt hiba. Itt ami feltünik hogy az outlookba fiók felvételénél emailcímet kér és megadom a jelszót kiválasztom, hogy exhange szerver. Majd mikor töltödik már (az oszták infos szerint) tartomány\felhasznév kell plussz a jelszó. De teljessen mindegy, hogy ezt vagy az emailcímet írom.

Szerintetek ez mitől lehet?

Hab a tortán, hogy a (magyar) fönök naponta felhívja az oszták informatikust, aki "Már megint a magyarok ugráltatnak"-al köszön.

Windows 95/98/2K Magyar frissítéseket keresek

Üdv Mindenkinek!

Segítségeteket szeretném kérni hogy tud e valaki, olyan elveszett helyet ahol a címben említett OS ek windows update archívumjai megtalálhatók? (Magyar nyelvű frissítések és kiegészítők kellenek: .net, IE6 és társai) 
-Tudom hogy van a W98 SP3 telepítő. De nem ezt szeretném.
-Tudom hogy angol W98 van frissítve (Nincs bajom az angolal, de nem akarok angolt)

FTP servert keresek vagy hasonlót.

U.I.:Továbbá magyar DOS 6.22 telepítőt is kutatok.

A segítséget előre is köszönöm!

[Megoldva] FTP szervert elérése!

Feltelepítettem egy windows szerver 2012 -őt és egy windows 7 klienst virtualbox alatt!

A szerveren fut egy ftp szerver!

El akarom érni windows klienssel!

Csak akkor látom a szervert ha a windows szerveren letiltom a tűzfalat!

Nem akarom emiatt letiltani az egész tűzfalat!

Az alkalmazások engedélyezésénél be van pipálva az ftp, a portoknál a bejövő 21 es engedélyezve van. Akkor miért nem müködik?

 

 

A tűzfal támogatáshoz  vegyek fel porttartományt?

https://drive.google.com/file/d/1eSa7KHT7vtY4EN2Skj5eGvD-BUBlDi-d/view?…

Exchange lvl 1 kérdések

Hala,

Amennyiben vásárolnánk Exchange 2019-et (STD?) és ahhoz szeretnénk kapcsolni 140+db vállalati fiókunkat a munkaállomásokon odabent belső hálón by IMAP, ezen felül közülük kb 30-40 user egyéb eszközét is (smartphone, anyámkínja) kintről by IMAP, akkor mit ill. miket kell vásárolnom?

Komoly igényem nincs, csupán a jelenlegi kiszolgálómegoldástól szabadulnánk, előre menekülve.
Szerver vas adott, Windows szerver érkezik.
A MS licenszelési információk nekem kissé zavarosak - vagy csak nagyon nem fogadja be a bélésem.

Nagyon köszönök minden, de tényleg minden tapasztalatból írt információt.