Microsoft Windows

Lámer Outlook 2016 megjelenés/nézet kérdés

Hala,

Hol tudom személyre szabni a bal oldalon lévő mappalista megjelenését? (Beérkezett üzenetek, Küldött, Szemetes, Piszkozat stb)
Nagyobbra kellene vennem a betűket *ott*, de semmit nem találok. Tehát a mappaablakban szeretnék turkálni úgy, hogy a fentebbi mappák nevei jobban látszódjanak.

Nagyon köszönöm,

Bat fájl bejelentkezés nélküli futtatása Windows Server 2019-en

Munkahelyement előfizetésünk van az arcanum adatbázisra, aminél a publikus ip cím alapján használható az előfizetés. Az igazgató és a helyettesek otthonról is szeretnék elérni.

Arra az egyszerű megoldásra gondoltam, hogy távoli asztallal felcsatlakoznak egy benti gépre és kész. A csavar a benti gép. Mivel egy állandóan működő gép kell, ezért a Windows szerverünkre gondoltam feltenni egy virtualboxot, abba egy debian linuxot és azt érnék el.

Úgy szeretném megoldani, hogy szolgáltatásként induljon, ha valamiért leáll a szerver és újraindul, akkor ne kelljen manuálisan indítani és ne kelljen bejelentkezni fiókba, továbbá a host winserver leállásakor is szabályosan állítsa le vagy hibernálja, tehát a host egy szolgáltatásnak lássa és amikor a hibernálás végzett, az után folytathassa a windows a leállást.

Ezt linux hoston (gentoon persze openrc-vel) tök könnyen meg tudtam oldani.

Indítószkript:

sudo -u {felhasznalofiok} vboxmanage startvm vendegosneve --type headless

Leállítószkript (elmenti a gép állapotát)
sudo -u {felhasznalofiok} vboxmanage controlvm vendegosneve savestate

Ugye gentoon ez milyen eccerű? Mert nem azzal a rettenet BLOAT agyontekert systemD-vel használom, hanem openrc-vel. - ez a mondat volt a flame része. Kérem itt ne ragadjunk le.
 

Tehát a hangsúly a bejelentkezés nélküli feladatütemezhető bat fájl létrehozása.

A bat fájl megvan és működik fiókból indítva és bejelentkezés alkalmával indítva, de hiába adom meg a feladatütemezőben, hogy script futtatása bejelentkezés nélkül is adott felhasználóval, továbbá a biztonsági fiókházirendnél is engedélyezve van a bejelentkezés nélküli script futtatása. A hibaüzenet száma szerint hitelesítési hiba van. Azt is kipróbáltam, hogy egy rendszergazda jogú felhasználó nevében (a saját fiókjába tett vboxprofillal) próbáltam. Nem segített. Találtam a neten egy olyan megoldást, amitől a szőr feláll a hátamon. Egy számomra nem megbízhatónak nyilvánított alkalmazással létezik megoldás, de nem akarok egy Windosw szerverre harmadik bizonytalan féltől való alkalmazásokat, aminek a neve is bizarr. http://nssm.cc/ Tehát ezt a megoldást kihagynám.

Szerintem ezzel Zeller Te is egyetértesz. Mellesleg hülyén mutatna a szoftvernyilvántartásba bele írni a Non-Sucking Service Manager-t, amikor a vezetőségből mindenki tud angolul.

ftp upload scanner szoftverből nem megy, más kliensből tökéletes

Alig van már hajam, az is ki fog hullani, segítséget kérnék.

Ügyfél fel akar FTP-zni scannelt doksikat, a kliens gép windows, a szoftver a Fujitsu-Siemens Scandall Pro 2-es verziójú szoftvere.

Ez a Scandall annyit tud, hogy beolvassa pdf-be a papírt, elnevezi, menti a filesystemre, majd automatice feltolja egy ftp site-ra. Nincsen más opciója, csak sima plaintext ftp, maximum más portszámot lehet beírni a konfigjába.

Az ftp site egy ubuntu linux, ProFTPd-vel. ProFTPd passzív módban van, ipv4-en és 6-on is figyel. Sima nemsecure 21-es port, plain text user/pass autentikációval.

A kliens gép más ftp szoftverrel (totalcommander, filezilla stb) tökéletesen működik az up/download, de szükség van erre a fostos Scandall proggira, mert ezt szokták meg. A vicc az, hogy egy másik ftp-t is kipróbáltam a konfigban, ez az ingyenes ftp.atw.hu lett, ugyanúgy sima user/pass plaintext, és oda tökéletesen uploadol. A szükséges ftp site-ra pedig kidob egy SA04303E hibakódot (Files save failed), de erről 2 nap gúgli után sem találtam infót.

Szóval szerveroldalon butítsam le a proftpd-t? Írjak az FSC-nek? Egyszerűen nonszensz, hogy a win kliensről minden mással ftp-zel a célsite-ra, de a Scandall ezt nem tudja, kideríthetetlen hibakóddal megáll - ja, és természetesen az ügyfél szerint ez "régen" tökéletesen működött... kínomban wireshark dumpot is csináltam a win kliens gépen, semmivel nem lettem okosabb, szóval pls helpme :)

[ Megoldva ] Windows 7 Felhasználói profil szolgáltatás nem tudott bejelentkezni

Egy barátom Windows 7 gépe a mai napon a következő hibaüzenettel tagadja meg a bejelentkezést:

Felhasználói profil szolgáltatás nem tudott bejelentkezni

A felhasználói profilt nem sikerült betölteni.

Többször is megpróbálta újraindítani, semmi változás.

A hibás jelszót érzékeli, csak belépni nem engedi. Egyetlen felhasználója van, és az nem a Rendszergazda, bár talán a rendszergazda csoportban van.

Csökkentett módba nem tud belépni az F8-cal bootoláskor.

Rendszergazdaként nem tud bejelentkezni. Ezt hogyan lehetne megtenni widnows 7 alatt?

Sajnos egyáltalán nem értek a windows-hoz, de mégis én vagyok a leginkább hozzáértő a környezetében, így minden tanácsnak, ötletnek örülnék.

Végszükség esetén, ha fizikailag találkozom a géppel, egy linuxról be fogok bootolni, de ez - remélem - csak B terv. Van valami olyan ötletetek, amivel életre lehetne kelteni a widnows-t, ki lehetne deríteni, mi a baj?

Elrontotta a fájlrendszert a decemberi Windows frissítés

 (Windows 10 20H2 Update Reportedly Damages SSD File Systems If You Run ChkDsk)

A PCX.hu cikke itt: https://www.pcx.hu/kek-halalt-es-hasznalhatatlan-fajlrendszert-is-hozot…

"A hiba állítólag 8 hónapja rejtőzködött a különböző bennfentes verziókban, míg végül rászabadult a nyilvános rendszerekre is."

Források alul: support.microsoft.com, guru3d.com, windowscentral.com, hothardware.com,

Bejelentkezés a windows10-be

Sziasztok. Tapasztalt kollégák információi érdekelnének az alábbiakat illetőleg:

adott egy aktivált, jogtiszta win10. Ebbe most helyi fiókkal lehet bejelentkezni.

Olvastam ezt itt, és az alábbi kérdésekre adható válaszok érdekelnének annak fényében, ha a gépen a leírtak szerint a fiókomat hozzákapcsolom a microsoft fiókhoz (hogy az aktiválást is hozzákapcsoljam a microsoft fiókhoz), mivel utána ugye microsoft fiókkal tudok bejelentkezni az adott gépen a windowsba.

1) Ez után visszaállítható-e a bejelentkezés helyi fiókra úgy, hogy az aktiválás kapcsolódva maradjon a microsoft fiókhoz (egy későbbi hardverváltozás ellenére megmaradó aktiválás reményében)?

2) Ez után visszaállítható-e a bejelentkezés helyi fiókra egyáltalán (újratelepítés nélkül)?

3) Ha nem állítható vissza az adott fiók bejelentkezése helyi fiókként, akkor lehet-e olyan helyi fiókot létrehozni, ami nincs microsoft fiókhoz kapcsolva, mégis be lehet jelentkezni vele a windowsba?

Windows frissités kikapcsolása?

Sziasztok

Hogyan tudom ezt nyomorult windows 10 frissítést kikapcsolni?

kötekedőknek:majd frissítem ha én akarom, nem én vagyok a gépért hanem ő értem. örüljön, hogy villanyt kap... Nagyon idegesítő ez a hypeolás, meg amikor nyavalyog, fejbe rúgnám aki kitalálta ezt amerikában...

Ma 10 órás adatvisszafejtő munkát megszakított mert ő inkább telepíti magát... hogy a fene enné meg  :-D

Köszönöm.

W10 és 80090016 - sorozatos TPM meghibásodás

Sziasztok,

Az utóbbi pár napban több HP laptopnál előjött, egy 80090016-os hiba, hogy meghibásodott a platformmegbizhatósági modul.
HP laptop, eredeti Windows 10 home,  office 365-el. 1 gépnél még okés, de 5nél már nem hinném, hogy hw hiba.
Kijött valami azureAD módosítás v. hasonló biztonsági szigorítás?

Köszi,
Sz.