[megoldva!] index.hu "csikicsuki" tiltása hogyan?

Az index.hu-n újabban használatos csikicsuki megoldás letiltására keresek valamilyen segédprogramot (akár adblock-ot is, ha lehet vele blokkolni), mert nagyon leterheli a gépeket, logikátlan a kezelése, a szabvány felbontásokon kívül hibásan jelenik meg a felület, stbstb... szóval nem kell. Van erre valamilyen módszer?

--
taxy tolta a megoldást, köszönöm!

Hozzászólások

Ha új tabon nyitom meg a cikkeket (amúgy eddig is mindig is kimazsoláztam az olvasnivalót), nálam ok.
<-------
You can't grep on dead trees.

akkor nekem is, viszont ha véletlenül nem figyel az ember, akkor ráklikkel és mire kikeveredik csak belekócolódik (pl. ráklikkelsz majd nyomsz egy visszagombot rutinból mint minden más normális weboldalon, akkor az egész indexből kilép - egy párszor beleszaladsz és el is megy a kedved az egésztől..).
ráadásul berakták egy keretbe a jobboldali sávot, így ha nem szabványos betűmérettel nézem (nagymama-üzemmód), akkor a dobozban lévő szöveg nem tördelődik, hanem egyszerűen eltűnik a fele, nem lehet elolvasni... lol, epic..)
--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Én NotScripts-ben fekete listázom. Próbaként felvettem az index.hu-t, és nem lett ugyan 100%-os a megjelenés, de jó gyors és olvasható.

Firefox:
http://noscript.net/
Chrome:
https://chrome.google.com/webstore/detail/notscripts/odjhifogjcknibkahl…

Mind a kettőben van blacklist mode.
Chrome-nál kicsit bonyolultabb a telepítés:
http://optimalcycling.com/other-projects/notscripts/
Egy jelszót kell bemásolni az egyik fájlba, de a program ad útmutatást menet közben.

A főoldal leges-legalsó sorában van egy "Cikkek rétegben" checkbox, azzal is vissza lehet régiesíteni.

de gondolom azt minden esetben meg kell lépni, ez pedig ha egyszer felkerült - végleges, többé nincs vele gond :)
(most nézem hogy nekem ez nem is látszik, úgyhogy gondolom másnál is előfordulhat hogy szükség van erre).
ja és bónuszként a video-k se jelennek meg automatikusan, csak ha akarom - tényleg jóval gyorsabb lett az oldal!
--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

én az ilyen problémákat úgy oldottam meg, hogy egyszerűen nem olvasom a zsindexet és fajtársait ...
_______
16,67 %

zitev az index.hu egy szélsőliberális bulvárlap szennylap,ami mindent gyaláz ami magyar. És minden mást is ami nem az értékrendjüket vallja.
Karácsonykor például ez a kereszténygyalázó provokácio volt fent, persze a tolerancia jegyében:

http://www.youtube.com/watch?v=_XjncVqjiNI&feature=player_embedded

Persze "senkit sem akartak megbántani, csak csipkelődtek"
LOL
De ha mi kiejtjük a zsé szót már kórusban antiszemitáznak.
zitev látom te is hivatásos rettegő vagy akinek mindenről ugyanaz jut az eszébe

A liberalizmus alapjaként már Voltaire is a magyargyalázást jelölte meg. Már az Encyclopédie címet is azért adták a könyvnek, mert tudták, hogy az 'y' magyartalan betű... éppen így nem véletlen a zindex névválasztása sem... még hogy 'x'... de ezek a tuggyukkik, ezek ilyenek. És még direkt rettegnek is, de csak addig, amíg szét nem verjük a fejüket testvéri megyavonatozás közben. Félkékenyek, az a bajuk... irigylik tőlünk Pataky Attist, a nemanyagias léleklényt, meg a kilencszer csavarodást.

Tévedsz, mert nem gondolom magam okosnak, hanem okos vagyok.
Mindazonáltal a videoról ki nem alakított véleményemről kialakított véleményeddel is tévedsz, ui. van: szánalmasnak tartom, ahogy bérrettegőzés szüneteiben viccektől rettegve próbáltok pápábbnak lenni a pápánál. Bármelyik vidéki fiatal papban több titkolatlan életöröm van, mint a kurucinfós álszent társaságban, amely álszentség egyébként az általuk 2. vonalban utált USA protestantizmusára is inkább jellemző már, mint mondjuk az olasz katolicizmusra. Majd ha a nem túlságosan tisztelt nyeregpuhító kompánia veszi a fáradságot, hogy a verőcei Magyar Szigetet látogatván ne a templom előtt nyomjon be a minemzetünk bolthálózatában vásárolt olcsó szlovák sörtől, akkor elkezdek azon töprengeni, hogy ez a nagylendületű kereszténység nem csak jusztseleszeklibsizsidóság, hanem belülről jön.
Addig is jót mulatok a nagyakaráson és eredményén.

Az indexről pedig: jobbat kő csinálni, és akkor azt a jobbat fogják látogatni.

lx nem okos vagy maximum okoskodsz.
Szánalmas ez az izzadságszagú Medgyesi Gusztáv féle, nol-os,indexes stílus, ugyanaz az undor fog el mint amikor néha véletlenül az indexre látogatok.
Hogy Szolzsenyicin-t idézzem:
"A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret".
Az mind az indexre mint rád is vonatkozik.
Szóval mivel nincs lelkiismeretetek , nem is értitek hogy bizonyos dolgokat, például vallások szakrális helyeit nem illik gyalázni, akkor sem ha nem abban hiszünk amiben ők.
Gondolok itt az iszlámgyalázó Mohamed prófétát gúnyoló karikatúrákra, nyilvánvaló provokációkra is.
Csak az a szerencsétek hogy a magyar birka nép, ha ezt az oroszoknál követitek el akkor nem pár évet kaptok mint a Pussy Riot

Mondta, írta, vagy sem (valószínűleg így nem), nem is lényeg - oka volt arra bőven, hogy akár mondhatta is volna. Viszont úgy is, mint világháborús veterán, úgy is, mint humanista valószínűtlen, hogy sokkal jobban kedvelte voln ill. kedvelné most a náci koncentrációs táborok hétköznapjait, mint a gulágéit; neotegezes-kétharmados-lószarbingós-lózungkeresztényes agybeszántást, mint a szocreálét; narancsos nerbolsevizmust, mint a vöröset; focistageneralisszimuszt, mint a vonatrablót.

Szolzsenyicin hátáról zsidózni és komonistázni (2013-ban...), ez olyan logikus és vakmerő tett... ja, csak vak.

nem vagyok liberális, de azt gondolom hogy nem a liberalizmustól, nem a zsidóktól, nem a cigányoktól kell tartani, hanem azon embertársainktól, akik ki akarják sajátítani maguknak a származáshoz való jogot és más rasszba tartozó emberekkel szemben bármit megengednek maguknak a hazára, a jóistenre, vagy akármi másra való hivatkozással.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

zitev írta:
"akik ki akarják sajátítani maguknak a származáshoz való jogot és más rasszba tartozó emberekkel szemben bármit megengednek maguknak"
Ugye most a szinte hetente történő cigányok által elkövetett gyilkosságokra gondolsz? Aki öld a magyart és paraszt cimkével illetik az őket eltartó gazdanépet.
Ők gondolják úgy hogy ők törvényen felül álnak, a "jogvédők" majd megvédik őket, kátrányos helyzetűek, megélhetési bűnözők. A hírekben polkorrekten "fiatalok" által elkövetett bűncselekményekkor, lincselésekkor minden józan gondolkodású ember azonnal tudja, melyik rassz követte el. Akik késsel a zsebükben járnak a szórakozóhelyekre, szórakozás helyett csak a balhé miatt.
Tippelek: nem az Avason laksz Miskolcon

bárki követ el bűncselekményt, azért csak kizárólag ő tehető felelőssé. ha már felhoztad a témát (bár már régen elkanyarodtunk az eredetitől), ne feledkezzünk meg a cigánygyilkosokról, akik hozzád hasonló elveket valló, magutak tisztes honpolgárnak gondoló bűnözők követték el, akik a legalja rasszista ideológiával igazolván, ártatlan embereket gyilkoltak, vagy tettek nyomorékká. most akkor a te gyermeteg logikádat követve akkor minden magyar egyben gyilkos is? vagy csak az, aki úgy gondolkozik, mint te? ez már az a megoldás, amiről bayer beszélt? érdekes emberek vagytok ti... (mondjuk téged legalább az a "megtiszteltetés" ér, hogy embernek vagy nézve)..

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Az index megjelenésével eleve az volt a probléma, ami rengeteg más weblapéval is (a hup szerkesztés üzemmódja sem kivétel): a minimum oldalszélességet 1024 pixelben követeli meg.

A felhasználók tömege rendelkezik olyan monitorral (én is), melynek a legjobb felbontása 1920x1200 pixel, átlója pedig 24 hüvelyk. Ekkora szélességet abszurd egyetlen ablakra elpocsékolni, ezért két oszlopra (böngészőablakra) bontja az ember a képernyőt; az egyikben a címlapon halad, a másikba pedig átnyitja, ami érdekli. Természetesen az 1920/2=960 vs. 1024 azt eredményezi, hogy a jobb oldalsáv mindkét ablakban csonkul. (*) Szerencsére ez többnyire nem baj, úgyis viszonylag haszontalan navigációs elemek vannak ott, vagy blokkolt reklámok.

Az indexen azonban blogokat szemelvényeznek ott. Így ezt a sávot külön menetben szoktam végignézni, amelynek megkezdéséhez a "kurzor jobbra" billentyűvel szoktam vízszintesen görgetni. Na, ezt sikerült elrontaniuk a "kettes füllel":

(1) a kettes fül sávjával a jobb oldali blog-doboznak akkor is levágják a szélét, ha teljesen jobbra görgeti az ember az oldalt,

(2) a "kurzor jobbra" billentyűt rákötötték a kettes fülre váltásra, tehát normálisan még görgetni sem tudok. (Kurzorvezérlők felülbírálásáért egyébként webfejlesztéstől való örökös eltiltásnak kellene járni.)

(*) Hasonló oknál fogva rúgnám páros lábbal seggbe azokat, akik nem tartják magukat a 80 karakteres forráskód-szélességhez. A monitor azért széles, hogy két diffet egymás mellé tehessek.

Szerintem meg abból indulj ki, hogy rengeteg a noti 1366, 1280 szélességgel és ne abból, hogy neked 1920-as monitorod van. Nekem is az van, de jelenleg ami még tartja magát a PC piacon az a noti. Aztán a kiscsillió tabletről még nem is beszéltünk.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Szerintem meg abból indulj ki, hogy rengeteg a noti

Jogos; ezekről megfeledkeztem, mert a céges laptopot többnyire dokkolva használom. Így a laptopok kedvéért módosítom: még az 1920/2=960 is túl széles volna követelményként, legyen inkább 1600/2=800 a maximum, amit egy weblap elvárhat. (Vagy csináljanak több, szélességre szabott elrendezést.)

Nézd, nekem is 1920 a monitorom szélessége (pontosabban fullhd + 1920x1200 dualban), de attól, hogy te azt gondolod, hogy mindenki 2 weblapot tart egymás mellett, attól még ez nem igaz. Én jellemzően ablakba rakom. Kb. mindegy, hogy mekkora az oldal szélessége, úgy 1000-1200 pixelig megtűröm. Szóval nem érdemes ebből kiindulni, hogy mindenki 2 hasábban használja.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Valószínűleg nem használsz Tree Style Tabs-ot. Azzal már egyébként sem férne el 2 oldal egymás mellett. Ami érdekel, az egy fában ott lesz. Nem szarakodok ilyennel, hogy ablakok ide-oda rendezgetése. Maximum, ha indokolt.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ennek a problémának az a fő forrása, hogy a full hd felbontás nem elég széles a 2 ablakos üzemmódhoz, de erről pont nem az index tehet :) Munkahelyen 2x(1280x1024)-es környezetben dolgozom, sokkal jobb, mint az otthoni 1x(1920x1200) - munkára és böngészésre is. Filmnézésre, játékra nyilván utóbbi a jó.

a full hd felbontás nem elég széles a 2 ablakos üzemmódhoz

Az én munkámhoz többnyire elég széles; kivéve, amikor a fizikailag adott lehetőséget agyatlan layout-tal ill. forráskódformázással elpocsékolják.

(A 2*1280=2560 pixel felbontású képernyő valóban nagyszerű, viszont (a) méregdrága, (b) ilyen mértékű felbontásnövekedés nekem csak akkor kellene, ha az a monitor fizikai méretének arányos növekedésével is jár (még drágább).)

A pixelek száma egyébként zavaró melléktényező itt; fent azt állítom, hogy egy 24"-es, 8:5 oldalarányú monitor fizikailag már támogatja a kétablakos munkát, bármelyik kommersz felbontással.

A glyph-ek simaságához nem fűzök különösebb elvárásokat. Ugyanakkor adott egy kb. 51.69cm * 32.31cm hasznos területű képernyő, amelyen min. 4.04mm magas karaktereket esik jól nézegetnem. Pl. teljes képernyős xterm-ben fizikailag 212x79 rögzített szélsségű karakternek képes helyet adni. (A karakterenkénti nyílásszöget most nem számolom ki a szem-monitor távolságból.)

Nehogy már egy ekkora képernyőt kettéosztva, azaz két darab, kényelmesen olvasható, külön-külön 106x79 karaktert befogadó ablakkal ne tudjak értelmesen dolgozni! Pusztán a monitor mérete és oldalaránya bőven megengedik ezt (pedig az én szemem nem igazán jó); a pocsékolás a grafikus felületekből és a weblapok elrendezéséből fakad.

Munkahelyen 2x(1280x1024)-es környezetben dolgozom

A nyers mérettel kapcsolatban igazad van, engem azonban zavar ott középen a dupla monitorszél. Időnként kell a teljes képernyő is (pl. táblázatokhoz, grafikonokhoz, diagramokhoz).

1) aki akkora tablazatot kuld, hogy nem fer el egy kepernyon, azt ott helyben eltiltani ket hetre mindennemu dologtol, amihez billentyuzet es/vagy eger kellhet.
2) szemely szerint en is jobban preferalom a ketmonitoros modot. Nem olyan marha draga, ma mar a legocskabb TFT-k is vigan hozzak az 1280x1024-es felbontast, ket ilyen monitor mar turheto munkakornyezetet ad. Es szet lehet funkcio szerint csapdosni az ablakokat.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

aki akkora tablazatot kuld, hogy nem fer el egy kepernyon, azt ott helyben eltiltani ket hetre mindennemu dologtol, amihez billentyuzet es/vagy eger kellhet

mimimimimi?

(reboot megvolt)

A nagy monitornak az az értelme, hogy sok minden fér el rajta egyszerre. Általában egy adatbázistáblát, abból egy exportot, vagy simán csak egy XLS-t nem annak alapján állítanak össze, hogy "elférjen a képernyőn"; az kerül egy rekordba / sorba, ami összetartozik. A nagy monitor pedig azért jó, mert a 80 mezőből így 20 helyett 35-öt vagy 40-et is látni fogsz. (Az összeset így sem fogod látni, de így több esélyed van összeválogatni egy képernyőnyibe mindazt, ami éppen érdekel.)

(Megjegyzés: például a C forráskód természetesen nem ilyen. Időnként abban is van táblázatosra formázott tömbinicializáció, de azért az ritka.)

es szet lehet funkcio szerint csapdosni az ablakokat

Otthoni környezetben négy db IceWM workspace-t használok; munkahelyi környezetben (= laptopon) sajnos nem volt elég, hatra kellett emelni. A monitor egy korrekt minőségű 22"-es HP (a mérete az elviselhetőség alsó határán van, de nem kezdtem cirkuszolni, mert még éppen megfelel).

  1. Thunderbird teljes képernyőn (bármilyen más módon használhatatlan), mellette xterm-ben az offlineimap / recollindex scriptem alszik ill. fut, többnyire minimalizáltan.
  2. Az elsődleges workspace, amelyben dolgozom; itt van nyitva a bugzilla a böngészővel, a build farm ill. teszt farm admin ablakaival, a NEdit a forrásfile-okkal, jegyzetekkel; plusz 2-3 xterm fordításhoz, greppeléshez, git-ezéshez stb. Hosszabb patch review-nál fél képernyő széles tbird ablak átdobva az aktuálisan vizsgált patch-csel, mellette a NEdit azokkal a file-okkal, amelyeket a patch módosít, alul egy xterm ablak, amelyben a patch series-ben léptetni tudom a fát a következő patch vizsgálatához. Mindig innen indulok; ami kezd nem elférni, azt funkció szerint tolom ki a maradékra (ld. lejjebb).
  3. Ha dokumentációt is kell olvasnom (PDF), akkor többnyire itt tartom. 3-4 spec is nyitva lehet; ha valamelyik folyamatosan kell, akkor átdobom eggyel balra, hogy könnyebb legyen váltogatni (esetleg fél képernyő forrás, fél képernyő spec).
  4. Távoli gépen tesztelve (teszt farm vagy helyi workstation) ide jönnek az ssh-t futtató xterm-ek illetve forward-olt X-es ablakok, valamint a hálózaton elért távoli soros portok (conserver / ipmi).
  5. Tartalék bugzilla work page; nem ritkán dolgozom két bugon / projekten / modulon egyszerre az idő jobb kihasználása érdekében. Lényegében a második workspace-szel megegyező szerepű; tartalék. Az xchat mindig fut, ha valamire tartósan kell, akkor itt van vagy az előzőn. Ha tíz perc kikapcsolódásra vágyom, itt böngészem a webet.
  6. Itt futnak az ssh master (-M) session-jeim xterm-ben, akár 3-4 gépre is, valamint itt érhető el a workstation-öm soros portja minicom-ban.

6 db 22"-es monitor sajnos nem férne el az asztalomon. Egy ideig volt kettő (a második a laptop saját képernyője volt), de csak felidegesített.

A gnome3-at meg használja, akinek két anyja van :)

dettó ugyanez a gondom, a user olvasási szokásainak bactak oda, olyan mintha a megszokott balról jobbra szövegolvasást hirtelen ötlettől vezérelve megfordítanák és még promózzák is hogy mekkora újítás, pedig egy szar az egész.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Arról már nem is szólva, hogy az eleve túlbonyolított, agyoncsicsázott index főöldalnak, amit idáig is elég nehéz volt mobilos eszközökről használni, most adtak egy akkora sallert ezzel új kinézettel, hogy gyakorlatilag teljes használhatatlanná vált pl. telefonról.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Tudom, hogy van neki mobilos verziója, csak én valahogy nem tudok megbékülni vele. Pl. nálam vastagon lesz.rja, hogy be vagyok-e jelentkezve az indapasson keresztül, a kommentelhető irasoknál a komment beküldése után gyakran megint a bejelentkezést dobja föl, a kommentem meg nincs sehol. A mobilos blog.hu szintén ezt csinálja, mindennek a tetejébe bizonyos komment mennyiség fölött nem nyitja meg a hozzászólásokat.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Tessek rendesen beallitani a bongeszodet. En egy szar Androiddal es egy meg pocsekabb iPhone 3GS-sel siman tudok bongeszni, sot, meg ket ujrainditas kozott is kepes megjegyezni, hogy be vagyok-e lepve.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Igen, alighanem itt a gond, hogy a böngésző az egyik véglet szerint a html1.0-ra való, kék, aláhúzott linkekkel, mások meg x86 emulátort futtatnak js-ből. Nekem kényelmesek az index változásai, nem jelentenek nehézséget az eddigi szokásaim alapján, bár előnyt se sokat. Gondolom ha lenne tabletem, akkor rém boldog lennék, de nincs.

JavaScript tiltása és nálam így jó.

Nem tudom eldönteni, hogy trollkodsz-e, mindenesetre

"JavaScript copies many names and naming conventions from Java, but the two languages are otherwise unrelated and have very different semantics."

http://en.wikipedia.org/wiki/Javascript

Különösen

http://en.wikipedia.org/wiki/Javascript#JavaScript_and_Java

nem trollkodom, csak nem értek hozzá, ezért kérdezek. feltételezem hogy a noscript pont ezeket hivatott kiirtani (külön javascriptet nem is tudom hogy hol lehetne kikapcsolni belőle, de gondolom nem is lenne célszerű, hiszen máshoz még szükség lehet rá).

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Csak kíváncsiságból: milyen géped van, hogy megakad?

Nem engem kérdeztél ugyan, de nálam is akad.

Debian squeeze / iceweasel 3.5.16-20, AMD Athlon(tm) II X2 B22 Processor; amíg nem tiltottam ki a "kettesért" felelős javascript-et (index.hu/assets/js/index2.min.js), addig kb. másodpercenként volt egy kis csúcs, amely közben pl. egy másik tab folyamatos görgetése rendre megakadt.

Én nem érzékelek lassulást index olvasás alatt a következő vassal (mérve is csak minimális a többlet igény, szinte mérhetetlen):
Pentium(R) Dual-Core CPU E6700 @ 3.20GHz × 2
2G RAM
Fedora 17 (64 bit).
Firefox 17.0.1

Azért is kérdeztem rá, hogy mivel tapasztaljátok, hogy lássunk egy összehasonlítást. Azért tényleg elképesztő, hogy ma már egy weblaphoz is erőmű kell (mondjuk az én gépemet nem sorolnám ebbe a kategóriába, nem egy nagy durr).