Total Commander kiváltása

A TC Shareware aminek a "demóját" egy hónapig lehet jogszerűen használni, utána törölni kell.
A "BésA" pénzbehajtó társaság hatósági segítséggel már ennek a programnak a fentlétét is ellenőrzi és bírságol utána.

Kellene, helyette egy teljesen ingyenes használható előny ha Linuxon is működik.
Első keresésre http://pcworld.hu/total-commander-ingyen-20080820.html ezt találtam.

Double Commander letöltése http://doublecmd.sourceforge.net/ magyar win és linux

Free Commander letöltése : http://www.freecommander.com/ magyar telepítése rendszergazdaként

Multi Commander letöltése : http://multicommander.com/ nincs magyar nyelv benne

Unreal Commander letöltése : http://x-diesel.com/download.php
A magyar nyelv kiválasztás után ingyenes új licensz kulcsot kér 10 napon belül, ezt nem tudtam lekérni.

Hozzászólások

+1, DN szerű színekkel használom. Egyszer pár éve próbálkoztam az explorer2-el, első ránézésre tetszett de aztán mégis maradt a Far, nem jön be a grafikus kattintós, billentyűről meg azért macerás mert állandóan nézni kell tényleg ott van-e a fókusz ahol kéne lennie, nehogy véletlenül valami más történjen. Így grafikus felületen maradt az intéző.

A cégnél a FreeCommander-t telepítjük ilyenkor. Bár véleményem szerint színvonalban magasan elmarad a TC-től, FAR-tól, (vagy az intézőtől :) de két paneles és azért használható ...

--
TH

Total Commander Shareware? Nekem ez új. Nem úgy van, hogy az elején kell nyomni egy gombot, hogy 1, 2 vagy 3?

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Total Commander, Version 8.01, is a Shareware file manager for Windows® 95/98/ME/NT/2000/XP/Vista/7, and Windows® 3.1

Mindig is shareware volt. Attól, hogy gombot nyomsz, még az is marad.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

http://hu.wikipedia.org/wiki/Freeware

A freeware olyan, a szerzői jog által védett szoftver, ami ingyen használható, tetszőlegesen hosszú ideig (szemben a shareware-rel, ami szintén ingyenes, de csak korlátos ideig használható). A freeware (ingyenes szoftver) nem összekeverendő a szabad szoftverrel (free software), ami bármilyen célra szabadon felhasználható, és szabadon módosítható: a freeware felhasználási módja gyakran korlátozott, például otthoni, nemkereskedelmi vagy tudományos használatra.

A TC inditó oldalán ott a felirat miszerint teljeskörűen működő (8.01rc3 demó) verzió amit egy hónapig lehet tesztelni és utána vagy regisztrálni=fizetni vagy törölni kell a gépről.
Ez alapján került fel a "pénzbeszedő cég" ellenőrzési és büntetési listájára.

Deja vu-m van, ket hete volt ez topic itt. Most hirtelen nem tudok node-t mondani.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Csak egyszer kell megvenni, utána minden jövőbeli frissítést megkapsz hozzá.

Anno én csak Turbo Pascal 6.0-t meg Turbo C 1.0-t vettem meg, mint "drágább" szoftvert, DOS 4.0-t bónuszként kaptam, az 5.5-öt, meg a 6.22-t szintén kiárusításon szereztem be, mint ahogy a Windows 3.11-et is. Az OS/2 Warp-ot viszont az egyetemi roadshow keretében osztották, az onnan van.

Nexus?
http://xiles.net
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

Esetleg kivaltas helyett egy powershell/bash (cygwin) script, ami havonta nyom a TC konyvtar osszes file-jara egy touch-ot?
Mondjuk meg kell nezni, hogy registrybe ir-e valami idot telepiteskor, de kb. ennyi.

--
ezt tényleg ennyire nem értitek? - turdus :)

"havonta nyom a TC konyvtar osszes file-jara egy touch-ot?"

En erre reagaltam. Maga a _mondat_ feltetlelezi, hogy 1 honapon _tul_ hasznaljak a szoftver. Es az nem legalis, akkor sem, ha nagyon erosen szeretnenk, hogy az legyen.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Volt egy cikk az Index-en egy winrar programmal kapcsolatban ahol a sracnak 2 laptopjat vitte el a NAV, mert allitolag lejart verzioju winrart hasznalt.
Birosagi vegzes utan sem adtak vissza neki a gepeket es nem sok elorelepes tortent az ugyben eddig.

http://rohejorszaga.blog.hu/2012/07/18/a_nav-ot_meg_mindig_nem_erdekli_…

http://rohejorszaga.blog.hu/2012/07/19/es_meg_mindig_probalkozik_a_nav_…

A velemenyemet a tortenetrol inkabb megtartom magamnak, mert meg a vegen kitorolnek :)

Lehet, hogy balfasz, de valahol* nem természetes az, hogy egy közig. szervezet, amely jogforrásokat eszik és iszik - mellesleg nyomozói jogkörrel is bír - egy bírósági végzést olyan szinten ignoráljon, hogy a jogkövető magatartására így kelljen felhívni a figyelmét.

Hogy ontopicnak tűnjek: melyik az a commander, amelyiknek biztosan engedelmeskednie kell egy total commandernek?

*Ez a valahol egyre inkább a határokon kívül tolódik.

Megvásárlás nem opció? Én bele pusztulnék, ha mindenféle ingyenes kacattal kéne kísérletezgetnem. Nem azt mondom, hogy bármi kifogásom van az ingyenes termékekkel szemben, de a mindennapos, legsűrűbben használt, jól bevált eszközökre azért célszerű kifizetni egy kis pénzt.

Én például nem is tudtam róla, hogy csak 30 napig használható a TC legálisan. Lehet, olvasni kellett volna.
Csak azt nem értem, akkor indíáskor miért az 1,2,3 gombokat kell nyomogatnom, miért nem hajt el a fenébe, hogy vegyem meg.

Persze ezzel nem a saját lustaságomat akarom mentegetni, de nem hiszem, hogy létezik olyan ember ezen a bolygón, aki az összes szoftvere végfelhasználói szerződését elolvasta. (Pedig még a South Park is figyelmeztet rá :)) TC-t például még sosem telepítettem más gépére, így hát az övé kimaradt.

Mindegyik SP epizód úgy kezdődik, hogy "megtekintését semmilyen korosztálynak nem ajánljuk". Mégis megtekinteni, aztán szörnyűlködni... eszembe juttat egy szakállast.

Anyóka riasztja az erkölcsrendészetet, mondván, hogy a szomszédok feltűnően sértik a közerkölcsöt, lévén a köz szeme előtt kamatyolnak.
Posztos ki.
- Nem látok semmit.
- Jöjjön csak aranyoskám... itt fel a padlásra, így... aztán ha felmászik erre a ládára... a ládán erre a székre, megkapaszkodik abban a lécben... elhúzza azt a két cserepet... kidugja megboldogult uram periszkópját és jobbra-lefelé fordítja, máris láthatja azt a szodomát és gomorrát!

Jó, nem vagyok bigott vagy maradi (sőt) nálam kevés dolog veri ki a biztosítékot, de a "szájbaszarós" poénok (poénok?) nem tartoznak a vicces dolgok közé. Egy nagy SP fan ismerősöm valami hasonló rész miatt szeretett ki belőle. A kula bácsi még-még talán, de ez nem. A mondanivalója a résznek rendben van, azt nem vitatom. Monty Pythonék is tudtak durvák lenni és viccesek is egyben, pedig ők sem kíméltek senkit semmit, de valahogy nem jött elő a bélsár téma. Beleértve a Meaning of life-t is.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Az SP momentumok közül számtalan egy vagy több film és/vagy napi esemény kisebb-nagyobb változtatásával nyeri el azt a szatírikus karakterét, amelyért bocsánatossá lesz a merülés.

Konkrétan itt egy meglehetősen jó szójáték, és az Apple akkori botrányának (persze, tudjuk, hogy nem olvassák el, hogy adatot gyűjtünk róluk... zakson) kifacsarása volt az a cél, amelyért bevállalták az igen ócska Az emberi százlábú - azon még változtatni se nagyon kellett - parafrázisát.

El tudok képzelni komolykodva, sőt ájtatosan előadott nagyobb gusztustalanságot is.

az ötlet nem saját, volt egy ilyen horrorfilm, illetve ha jól láttam, lett 2. része is. Szóval a "poén" erre van kihegyezve.

Egyébként az eredeti film ismertetőjének elolvasásakor én sem fogtam fel, hogy 1: ki az az elmebeteg aki ezt kitalálta, 2: ki az aki ebben fantáziát és a filmre beülő nézőket látott, 3: ki az aki az ismertető után felkiált, igen ezt akarom megnézni...
--
"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Nah erről van szó. Tehát van egy nyilvánvalóan pocsék film, amit a kutya nem néz, mert nem alkalmas emberi fogyasztásra. Erre jön a SP csapata és kiparodizálja. Mindez egy olyannak mint én, és velem együtt a többi, valószínűleg milliárdnyi ember akinek a filmről fogalma sincs, ők látnak egy szájbabélsárazós részt. Ha ti itt nem írjátok le sosem tudom meg, mert annyira nem érdekel. Vicces viszont így sem lett.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Mert Chris Ghisler jo fej, es nem akar megszivatni. Mivel sokan elsodleges programkent (gyak. explorer helyett) hasznaljak a TC-t, igy ha 30 nap utan megszunne mukodni, akkor paran szivnanak, nagyon. Es mivel igy is megvan a szukseges bevetele, nem kapal, hogy kieroszakolja a penzt beloled. Mivel sokakat idegesit a gombnyomkodos ugyessegi, sokan meg is veszik, cegek meg szinte mindig (most nem magyar cegekrol van szo).
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Csak tippelek: az MS-nek régóta célja lehet az, hogy a felhasználónak ne kelljen foglalkoznia a fájlredszerrel és a fájlokkal, azzal meg főleg ne, hogy melyik fájl fizikailag hol van. Az ő víziójukban a felhasználónak semmi keresnivalója nincsen fájlrendszer szinten. Az más kérdés, hogy nehezen sikerül elérni ezt a célt már sok éve. Ezért a mostani intézőben a meghajtók fájlrendszer szintű kezelésének képessége is csak átmeneti kényszermegoldás lehet, valószínűleg legszívesebben már rég kiszedték volna azt is és csak a virtuális mappák maradnának. Csak akkor - jelenleg még - megállna az élet, de attól még ez lehet a cél. A kétpaneles fájlrendszer szintű matatás így az ellensége ennek a koncepciónak, ezért gondolom eszük ágában sincs ezt erősíteni azzal, hogy beépítenek egy ilyen eszközt a Windowsba.

Melyik mióta. Amelyik kevésbé hülye/tájékozatlan/motiválatlan, mint amilyennek implikálod, azóta, amióta ismeri.

Mást ne mondjak, winben csekélységem is csak egy felhasználó, mindennemű területfoglalási engedély nélkül, aki viszont junikszselles gyökérzete folytán inkább volt arra predesztinálva, hogy belenézzen, mint a winek dedikált adminjai.

Nyilván a _rendszergazdának_ tudnia kell, hogy hol van a felhasználó profilja vagy a fájlok. A rendszergazda használja a cmd-t és a PowerShellt.

De átlag felhasználónak erről nem kell tudnia, ezért a cél, hogy az átlag felhasználó ne kapjon grafikus eszközt ehhez. A rendszergazdának meg boldogulnia kell grafikus eszköz nélkül is, arra ott a tartományvezérlő grafikus felülete, a cmd és a PowerShell... :)

Ahogy írtam fentebb is, ezt a célt még nem sikerült elérniük, de a cél attól még lehet változatlan, és ha van ilyen törekvésük akkor logikus lehet, hogy a meglévő szükségszerű kiskapuk mellé nem építenek újat még pluszban (kétpaneles TC szintű grafikus fájlkezelő). De alapvetően sajnos sosem fogjuk megtudni, hogy mi az igazi oka.

No ez érdekelne! Van olyan ismerősöm, aki ragaszkodik a jól bevált és már jól ismert Clipperes programjához és csak emiatt nem tud 64 bites Windows 7-et feltenni, pedig más alkalmazáshoz jól jönne neki 4GB-nál jóval több memória.
Szóval, a fentiek tükrében azt hiszem tudsz nekem egy linket adni, ami segít ezen a problémán.
Bocs, a kis kitérőért!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Hol olvastál ilyet? (Oké, lehet, hogy egyeseknek rontja a boltját, de ez van...)

TURBO NAVIGATOR LICENSE AGREEMENT: TERMS AND CONDITIONS OF USE

INSTALLATION OR USE OF THE ENCLOSED SOFTWARE INDICATES YOUR ASSENT TO THE FOLLOWING LICENSE AGREEMENT.

LICENSE GRANT. You are granted a free non-exclusive and non-transferable right to use and distribute, for personal or commercial purposes the enclosed software, and any associated documentation (the "Software"), provided any copy must contain all of the original proprietary notices.

RESTRICTIONS. Except as otherwise expressly permitted in this Agreement, you are not allowed to:

(a) modify or create any derivative works of the Software;
(b) reverse-engineer, decompile, disassemble or otherwise attempt to derive the source code for the Software except and only to the extent that such activity is expressly permitted by applicable law notwithstanding this limitation;
(c) manipulate or alter the components that make up this Software in any way;
(d) sell, rent, lease, sublicense, or otherwise transfer rights to the Software.

OWNERSHIP. This Software is licensed and not sold. This Software and its source code are proprietary products of Author of this Software (Marko Vodopija) and are protected by copyright and other intellectual property laws. You acquire only the right to use the Software and do not acquire any rights, express or implied, in the Software other than those specified in this Agreement. Author shall at all times retain all rights, title, interest, including intellectual property rights, in the Software.

DISLAIMER OF WARRANTY. THIS SOFTWARE IS PROVIDED FREE OF CHARGE AND ON AN "AS IS" BASIS, WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, EITHER EXPRESSED OR IMPLIED INCLUDING WITHOUT LIMITATION THE WARRANTIES THAT IT IS FREE OF DEFECTS, MERCHANTABLE, FIT FOR A PARTICULAR PURPOSE OR NON-INFRINGING. THE ENTIRE RISK AS TO THE QUALITY AND PERFORMANCE OF THE SOFTWARE IS WITH YOU. SHOULD THE SOFTWARE PROVE DEFECTIVE, YOU ASSUME THE COST OF ALL NECESSARY SERVICING, REPAIR, OR CORRECTION.

LIMITATION OF LIABILITY. IN NO EVENT SHALL THE AUTHOR, COPYRIGHT HOLDER, OR ANY OTHER PARTY WHO MAY REDISTRIBUTE THE SOFTWARE BE LIABLE TO YOU FOR DAMAGES, INCLUDING ANY GENERAL, SPECIAL, INCIDENTAL, OR CONSEQUENTIAL DAMAGES ARISING OUT OF THE USE OR INABILITY TO USE THE SOFTWARE (INCLUDING, BUT NOT LIMITED TO, LOSS OF DATA, DATA BEING RENDERED INACCURATE, LOSS OF BUSINESS PROFITS, LOSS OF BUSINESS INFORMATION, BUSINESS INTERRUPTIONS, LOSS SUSTAINED BY YOU OR THIRD PARTIES, OR A FAILURE OF THE SOFTWARE TO OPERATE WITH ANY OTHER SOFTWARE) EVEN IF THE AUTHOR, COPYRIGHT HOLDER, OR OTHER PARTY HAS BEEN ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGES.

TERMINATION. VIOLATION OR NON-ACCEPTANCE OF ANY OF THE ABOVE LICENSE AGREEMENT IMMEDIATELY AND UNCONDITIONALLY TERMINATES YOUR LICENSE.

Copyright (c) 1999-2001 Marko Vodopija. All Rights Reserved.

A Total Commander Ultima Prime szoftverek és egyéni beállítások telepítő csomagba rendezett gyűjteménye, a Total Commander (fájlkezelő) lehetőségeinek bővítésére. A projektünk különbözik a hivatalos kiadástól, amit Christian Ghisler közzétett a www.totalcmd.com oldalon. Ha szeretnéd látni és kipróbálni a mi kiadásunkat, letöltheted a szervereinkről, és véleményedet megírhatod a fórumunkon. A saját egyéni kiadásunkat ingyen szolgáltatjuk, de ne feledd, a Total Commander maga shareware. Ne feledd, a többi felhasznált alkalmazás licenszei különbözőek lehetnek, és lehetséges, hogy nem alkamasak kereskedelmi célokra. A felhasznált szoftverek részletes leírása megtalálható a fórumunkon.

http://tcup.eu/index.php?l=hu

én is használom egy ideje de sajnos a többlet funkciói nem annyira hasznosak, mint amennyire akadályozóak:

könyvtár készítés:
ha az F7-re felugró ablak megjelenése elõtt gyorsan nyomok egy billenyũt és a panel inaktívként jelenik meg, várok 6-7 mp-et és felmegy 100-ra a CPU kihasználtság. (aztán megszokásból ráEnterezek, mire persze visszalép a könyvtárból, ahelyett hogy belelépne - de ez már csak megszokás kérdése)

emellett a View/Edit funkciója a sok kiegészítõ és a "mivel is nyissam meg?" ablak miatt szintén használhatatlanul lassúvá teszi.

~~~~~~~~
http://www.youtube.com/watch?v=VbUVqODL1nE

A Total Commandernek van egy rakás alternatívája. Amit nehéz lesz találni, az egy olyan, ami tudja mindazt, amit a TC tud. Ha mindenképpen alternatíva kell, akkor azzal próbálkoznék, hogy megnézem, hogy a gyakorlatban mit használnak a felhasználók a TC-ből és egy olyan alternatívát keresnék, ami ezeket pont tudja. Úgy gondolom, viszonylag kicsi az esélye, hogy az FTP over HTTP proxy kezelése, a fájlokra checksumok számolása, a multi-rename tool és a párhuzamos porton IP protokoll kezelése is kellene Marika néninek :-p

Linux, mc, krusader. Problem? :D

-----------
"640GB sokmindenre elég"

A Multi Commander Windows XP Home alatt nem látta a Z:-ként felcsatolt NFS-t.
A Double Commander mindkét rendszeren jól működik, ezért fent hagyom, annak ellenére, hogy karakteres felületű fájlkezelő párti vagyok.

"A "BésA" pénzbehajtó társaság hatósági segítséggel már ennek a programnak a fentlétét is ellenőrzi és bírságol utána."

Erről van valami cikk, vagy csak szóbeszéd?

Miért kérdés ez?
Ha kell vedd meg! Ha nem akarod megvenni használj szabad vagy legalább ingyenes alternatívát!
Nem azért nem szabad lopni, mert elkaphatnak, hanem mert becsület is van a világon!
Igen rövid távon versenyhátrányba kerülsz azokkal szemben akik lopnak. De bízzunk benne, hogy hosszú távon jobban jársz! :-)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Mindenkinek igaza van, de
- a köztudatban az van , hogy ha nem regisztráltad akkor a gombok nyomkodásával használhatod
- minden eladott gépre jogtiszta oprendszert telepítenek aminek az ára több tízezer forint
vagy letörlik a hdd-t eladás előtt a többi programmal együtt
- az ügyfél által javításra beadott gépen levő összes programért a boltot veszik elő

Jelenleg a "pénzbehajtás" a régi cigarettás nyuszis vicc alapján működik : - Nézd már nincs rajta sapka :)

Pontosan. És azt is tegyük hozzá, hogy hiába BSA-tag szoftvere ügyében kerül bizonyítékként lefoglalásra egy gép, valamennyi, rajta fellelhető szoftver esetében vizsgálni fogják, hogy legálisan van-e a gépen, vagy sem. Ad absurdum az is előfordulhat, hogy BSA-tag szoftvere miatt történik feljelentés, de kiderül, hogy az a szoftver épp jogszerűen található meg a gépen, ellenben x darab másik meg nem - ekkor is el fogják meszelni a gép tulajdonosát.

NEM a BSA, hanem a nyomozóhatóság foglal/visz el bizonyítékként IT-eszközöket, a BSA feljelentése nyomán indult eljárás keretében. A BSA a vélt vagy valós jogsértés esetén a feljelentést teszi meg, illetve segíti a hatóságot azzal, hogy a nyomozáshoz szakértőket ajánl.

A kereskedőnél " lezajlott " a NAV vizsgálat, a három elvitt gépen talált nem legális Windows-zos programok után kb 1,9 Mft bírságot szabtak ki első körben.
A Total Commandert nem vizsgálták... Lehet hogy olvassák a HUP-ot is álnéven :D

Igen, jellemző :) Anno pár embert lerohantak a kommandósok, mert dvd-ket írtak filmekkel. A milliós Adobe, meg egyéb programokkal a gépeken semmit sem foglalkoztak :D

edit: Akartam már szólni, meg nem is kötekedni akarok, de magyarosan szoftver, angolul meg software az elfogadott leírás. Jó ez nem olyan súlyos mint a Silicon komputer bolt -aki logónak ráadásul Si, azaz a szilícium vegyjelét választotta- de járnak ide fiatalabbak is, ne helytelenül tanulják meg :)
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)