Médialejátszó dédinek?

Fórumok

Sziasztok!

Mint említettem ITT, nagyi-biztos, legalább 720p-t lejátszani tudó média-lejátszót keresek, ami barátságos áron beszerezhető.
Dédinek kéne, a lányomról készülő videókat, képeket nézegethetné. Frissítéseket mondjuk néhány hetente kapna pendrive-on, a szállítás megoldható :)
Ráadásul a tévéje analóg, még képcsöves -> no hdmi.
Szellemileg a kora ellenére (hála istennek! :)) friss, tehát néhány gombot meg tud tanulni nyomogatni, hogy menjenek a videók, képek, de túl bonyi eszközt azért nem szeretnék... :)

Hozzászólások

"legalább 720p-t lejátszani tudó média-lejátszót" vs "tévéje analóg, még képcsöves -> no hdmi"
yet another minek kategória :)
--
HUPbeszolas FF extension

óbazzz... a telefonom (Nokia N8) 720p-ben rögzít.
Konvertálni minek, a kép tökéletesen élvezhető így is: dugtam már rá a telefonomat az analóg csatlakozóján a tévéjére. Tulajdonképpen pengeéles analóg képet láttunk, jó hanggal. Neki az kell, hogy a dédunokáit meg tudja nézni, van videó/kép bőven.

Nem akarom másolgatni mittomén vhs-re, konvertálgatni más/kisebb formátumra... Fogok öccázé egy pendrive-ot (na jó: 7000 körül láttam 32gb-st), rámásolom az aktuális cuccokat (amennyi fér), aztán nézegesse, ha van ideje/kedve. Sajnos messze(bb) lakik, viszonylag ritkán jutunk el dédunokástól. Viszont az adatokat el tudom juttatni.

Tehát azért.
Így jó...?
<-------
You can't grep on dead trees.

Igen, én is fizetnék a kütyükért 5-10 dollárral többet, ha benne lenne a dobozban minden kábel, ami kellhet. Pont az AV-kábel olyan, hogy minden gyártó máshogy permutálja a 4 pin kiosztását. Akkor legalább azt leírhatnák, hogy az ő cuccukon mi is a helyes bekötés, de még ezen is spóroltak vagy 1 centnyi munkabért.

Valaki érdeklődött a gyártó egyetlen elérhetőségén is, de érdemi választ nem kapott.

Nem tudom, nekem egy BluePanther Syvio mediacenterem van, SATA winyot tud fogadni, nem igazan pici (gondold el, 3.5-os diszket is tud fogadni), viszont konnyen kezelheto. Egy van: kikapcsolni nem szabad, mert felorat bootol (fsck valszinuleg). Bekapcsolas utan kisvartatva megjelenik a fopanel, eleve a video az alapertelmezett, ha nem szervezed oket mappaba, akkor rogton tud is valasztani kozuluk.
Ekezetet csak UTF8-ban tolj, de a legjobb, ha nem tolsz a fajlnevbe ilyeneket.

Alapbol RCA csatlakozos, nem is tul draga, a tavszabija elsore bonyolult csak, a dedinek csak a negyiranyu gombot kell megtanulni kezelni, semmi mast. OK, fel/le, OK - kb ennyi egy film elinditasa.

Hatranya, hogy direktben nem tudsz usb-rol masolni ra, kell valami gep is, es akkor vagy mint usb diskre felmasolod, vagy megosztason at rarakod. Bar vegulis elegge hekkelheto a firmware, szoval ha kell, lehet olyan scriptet csinalni, ami a hatterben fut, figyeli, hogy kap-e USB disket, es egybol lemasolja a filmeket.

Viszont a formatum kerdojeles. MPEG2-t biztos tud, MP4-ben nem vagyok biztos, eddig csak ket - mint kiderult hibas - MP4 fajllal probalkoztam.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Mi digitális képkeretet vettünk , ezek többnyire lejátszanak videót is nem kell TV , nem kell kezelni !
csak bekapcsolni.

+1
Vagy valami egyszerű tablet, herélt rendszerrel, hogy alapból ne legyen benne más, csak az alapértelmezetten a rendszerrel induló galéria, és esetleg valami hálózat, a fájlfeltöltésekhez...
Kezelni egyszerű, amire bök, azt játsza le.
Ha pedig abban a szerencsés helyzetben van, hogy dédinél van internet (mondjuk több generáció lakik ott együtt) akkor otthonról is lehet feltölteni...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

+1

Nagyim is digitális képkeretet kapott tavaly karácsonyra. SD kártyát, pent ismeri, játszik képet, videót, zenét. A távirányítóhoz kapott egy öcsém által készített user manual-t, azóta profin kezeli.

[OFF]
Azóta készült ilyen manual a távirányítóhoz, mobiltelefonhoz is
[/OFF]

Akkor ide egybe:
Köszönöm mindenkinek a tippeket!
A lejátszókat is (megnézegetem majd őket, neten, fórumokon), meg a digit frame is jó ötlet! Még tévé sem kell hozzá :)
<-------
You can't grep on dead trees.

Kb. ugyanazok az igényeim, annyival tudok többet, hogy lehetőleg nagy, jól olvasható betűi legyenek (értem, hogy akkor meg nem fér ki a szöveg) 4:3-as CRT-n (is), illetve pendrive-ot tudjon fogadni, és ami a legfontosabb - bár szerintem mind ilyen, de azért leírom -, az az, hogy ha bedugom a pendrive-ot, akkor annak a tartalma jelenjen meg, ne kelljen menüből kiválasztani.

Tehát ha valaki ennek a fényében tud konkrét típust ajánlani, akkor azt szívesen venném.

Utána már csak olcsó pendrive fog kelleni :D