Multimédia

Beszédhang erősítés

Fórumok

Adott egy hangfelvétel, amelyen két ember beszélget. Az egyik ember hangja jó (kicsit erős, de megfelelő), a másik hang viszont nagyon-nagyon halk. Tudtok arra megoldást, hogy csak a halk ember beszédét erősítsem fel?

Animalt banner keszito

Fórumok

Tudtok celprogramot/vagy weboldalat javasolni, amellyel tudok kesziteni animalt bannereket. Az X iranyu felbontasa kellene sokkal nagyobbnak lennie, azaz  pl 1980x350.   Es nem 320x70-es felbontasban akarom ezeket, amit a legtobb oldal kinal.

Ha lehet, ingyenes megoldas lenne jo. Hat persze.

Az sem aratana, ha lennenek benne sablonok, amiket lehet hasznalni.

Sunshine error Fatal: [h264_nvenc @ 0x555ba40ad040] Provided device doesn't support required NVENC features

Fórumok

Miért kapom a Fatal: [h264_nvenc @ 0x555ba40ad040] Provided device doesn't support required NVENC features hibát Sunshine stream szerver kezdőoldalán? 

FFMPEG-el teszteltem: ffmpeg -i "file_example_MP4_1920_18MG.mp4" -vcodec hevc_nvenc -preset fast "output.mp4"

ffmpeg -i "file_example_MP4_1920_18MG.mp4" -vcodec h265_nvenc -preset fast "output.mp4"

és ennél minden rendben, nincs hiba.

Hangcsatornák szétválasztása

Fórumok

Üdv!

 

Van 2 hangfájlom, aminek a lényegi részét szeretném meghallgatni, de időnként megjelenik a háttérben egy hangosbemondó. Szeretném azt valahogy eltűntetni a felvételről. Van olyan eszköz, amivel ezt meg tudom tenni linux alatt?

 

Egyáltalán nem értek ehhez a témakörhöz, de ahogy én elképzelem a minimális tapasztalataim alapján, vannak hangcsatornák, amiket - az esetleges átfedéseket leválasztva - külön lehet választani. Egy ilyen programra lenne szükségem.

 

Köszönöm a válaszokat.

 

u. i.: bizonyos dokumentumfilmekben lehet ilyen programot látni, ahol pl. egy fekete doboz felvételeit hallgatják vissza. Igaz, ott van valami komolyabb fizikai keverőpult is.

 

-----

 

Gondolom ez valamelyest függ a felvételtől.

 

2 van ugyanarról. Egy mp3 és egy aac:

Stream #0:0: Audio: aac (LC), 48000 Hz, stereo, fltp, 194 kb/s

MPEG ADTS, layer III, v1, 128 kbps, 44.1 kHz, Monaural

[Megoldva] MKV editor

Fórumok

Sziasztok,

van egy külföldi sorozat MKV-ban, amiben az epizódok fájlneve helyett a DLNA szerver valami zavaros krikszkrakszot jelenít meg a listában.

Belenéztem w10 alatt MediaInfo-val, és úgy látom a title attributum-ban szerepel ez a zagyvalék szöveg, és ezt kapta fel elnevezésképpen a DLNA szerver, ezt mutatja a DLNA kliens felé. Így viszont a DLNA lejátszási listában nem lehet kideríteni milyen sorrendben vannak az epizódok a valóságban, nem lehet kitalálni az eredeti fájlnevet (amik az epizódok szerint amúgy sorrendhelyesek).

MediaInfo-val esélyes h. nem tudtam ezt eltávolítani. Legalábbis szerintem az csak read-only tool.

VLC-vel is megnéztem a Metadata-t, ott próbáltam is kitörölni ezt a szöveget, de Save metadata után egyből visszaugrik a régi text value.

Milyen programmal (win10 alatt, lehetőleg egyszerű, és free) tudnék ezektől a felesleges attributumoktól megazabadulni, anélkül h. bármifelé videó/audió újrakódolást is rá kelljen ereszteni ezekre a fájlokra?

https://www.videohelp.com/software/MKVToolNix

itt lenne az amit szeretnék?

Update: ez az mkvtoolnix volt a megoldás, van letölthető windows pack, van benne GUI-s tool, abban Header editor, 2-3 kattintás volt a title-t eltávolítani, így a DLNA visszavált a fájlnév alapú listázasra az mkv-ban levő (hibás) title helyett.

Kodi radio plugin stream más eszközre

Fórumok

Van egy kis home szerverem, amin fut egy Kodi is. Telepítettem rá a  radio plugint. Ám szeretném mondjuk telefonról is ezen keresztül hallgatni az adásokat. Az androidos Yatse illetve Kodi Remote appok nem tudják lejátszani. Hibakód: Ezt a médiát nem tudja lejátszani a távoli renderelő.

Milyen technikai követelményei vannak, hogy ez sikerüljön? Van egy Jellyfin is telepítve. Esetleg ott van hasonló plugin/megoldás, hogy rádiót streamelni sikerüljön? Gondolom valami UPnp megoldás hiányzik neki, de sajnos nem értek hozzá.

Videó letöltés az ok.ru oldalról, de mivel?

Fórumok

Sziasztok!

A tárgyban jelzett oldalról szeretnék leszedni egy videót,  - egy régen keresett, kevéssé ismert magyar ifjúsági filmet, - de az általam eddig használt Firefox add-on, illetve telepített letöltőprogramok vagy hibára futnak, vagy maximum a feliratot vagy a hangot szedik csak le. Ismertek valami progit, ami ezen az oldalon is teszi a dolgát...?

Erről van szó: https://ok.ru/video/2847945198232

Köszi előre is.

7.1 virtual spatial audio

Fórumok

Aki meglépte a pipewire migrációt javaslom tesztelje le innen az első opció szerinti leírás rendszerbe mókolása után fülhallgatóval és hangszórókkal a lenti yt videót:

https://lemmy.world/post/1865680

ezzel:

https://www.youtube.com/watch?v=ClpEj1ayNSs

https://www.youtube.com/watch?v=vAhzoXdhaY4

(Raktam hozzá easyeffects loudnessequalizer-t, de igazándiból mellékes.)

Érdekelne a véleményetek...