Multimédia

Google Music > Youtube Music

Fórumok

Van valamilyen hátránya a Youtube Music-nak a Google Music-kal szemben? Kizárólag saját zenékkel használva. 

Ha tud mobilon kikapcsolt képernyővel is zenét lejátszani és kezeli YT Music-ban is a lejátszási listáimat akkor átkonvertálom magam a Google Music zenegyűjteményeket. 

Ajánljatok képméretezőt

Fórumok

Az évek alatt felgyülemlett családi kép- és videóanyagom rendberakására készülök, amivel csak annyit foglalkoztam eddig hogy nagyjából azonosítható mappákban legyen és legyen backup. A viszonylag nagy mennyiségű adat (kb 2TB) több tízezer képet (4K+ mobilos képek) és többszáz videót tartalmaz (20-30M/s full HD mobilos és Gopro videók). A videók nagy része egyébként nyersanyag, kb 1 órából lesz vagy 10 perces videó, ennek neki is álltam és a Wondershare Filmora, OpenShot és ffmpeg trioval a vágás és tömörítést is megoldottnak tekintem, az elképzeléseim szerint tudok haladni. A képeknél leginkább az az elképzelésem, hogy sokszor totál felesleges a 4k+ felbontás, tömöríteni szeretném.

Szóval a képek jó minőségű, méretarányos, jól konfigurálható (álló? fekvő? 4:3? 16:9?), tömbösített tömörítését megvalósító szoftvert keresek és örömmel fogadnék tapasztalatokat. Fizetős, ingyenes, Windowsos és Linuxos is jöhet.

Köszönöm

Internetes rádiók működése

Fórumok

Hali!

 

Felmerült bennem egy kérdés, ami mindig újra előjön ha böngészem az onlinestream.live oldalt.

 

Az ilyen-olyan - a címből is jól láthatóan YouTube-ról letöltött zenékkel - brillírozó, alacsony (0--3 fő) hallgatottságú rádiók hogy sugározhatnak, pláne nyilvánosan?

 

Elvileg ez nem kevés pénzbe kerül, de valahogy kétlem, hogy ezek az üzemeltetők komolyabb suskát ölnének bele egy VPS / online rádiószerver + autodj havi költségénél.

 

Hogy működhet ez még is így? Ha nagyon akarnék indítani valami zenei rádiót, a jelek szerint én is lazán megtehetném, retorziók nélkül?

 

Nem az ilyen kis önszórakoztató rádiók ellen beszélek, mert szerintem ez senkinek nem termel mínuszt, tényleg csak az emögött lévő miértek és hogyanok érdekelnének.

mkv kiterjesztésű videókból gyors vágás-renderelés. Linux alatt.

Fórumok

Készültek videók, amiknek a végéből és az elejéből is le kellene vágjak úgy, hogy ne kelljen újra renderelni a filmeket, csak kijelölöm, hogy mennyit vágjon le (akár konzolos parancs is) és utána ezen részek nélkül kellene mentenie a filmet. 

Létezik ilyen opció?

Hangerő normalizálása több mp3-as fájlon

Fórumok

Sziasztok!

Egy családi születésnapi rendezvény alatt szeretnénk egy mp3-as gyűjteményből véletlenszerűen lejátszani a zenéket. Egy jobb minőségű CD-s rádió lenne erre kinevezve, aminek USB-s bemenetére dugott pendrive lenne a "zeneforrás".

Sokszor tapasztalom azt, hogy egyik zene hangosabb, a másik halkabb. Nem akarjuk állandóan állítgatni a hangerőt, nem szeretnénk ha egyik szám bömbölne, míg egy másikat pedig alig hallanánk.

Van valami lehetőség arra, hogy előtte az mp3-as "csokrot" beadjuk valami programnak, ami egységes hangerőre konvertálja őket? Tudtok ilyesmiről? Vagy ti hogyan oldanátok ezt meg?

cvlc/vlc - nehézkes kilépés

Fórumok

cvlc-vel nézek valamit konzolról indítva, és amikor bezárom az ablakot, bezáródik, de a konzolon még fut. CTRL+C -re nem történik semmi, CTRL+Z -re visszaadja ugyan a parancssort, de a vlc ( és nem a cvlc!) továbbra is fut.

Egy sima kill/killall nem végzi ki, egyedül csak a killall -s 9 ... az is csak úgy, ha 2x egymás után adom ki.

Hol a hiba?

fellegis@DSK01:~$ cvlc rtsp://...:...@192.168.2.2:554/videoMain
VLC media player 3.0.8 Vetinari (revision 3.0.8-0-gf350b6b5a7)
[000055608b819980] dummy interface: using the dummy interface module...
Created new TCP socket 11 for connection
[000055608b7ea650] main audio output error: cannot add user audio filter "headphone" (skipped)
[00007f72f4052e30] main decoder error: buffer deadlock prevented

_______ ITT FUT________ bezárom az ablakot:
[00007f72ec077320] xcb_window window error: X server failure
^C^C^C^Z
[1]+  Megállítva            cvlc rtsp://...:...@192.168.2.2:554/videoMain
fellegis@DSK01:~$ killall -s 9 vlc
fellegis@DSK01:~$ killall -s 9 vlc
[1]+  Kilőve                 cvlc rtsp://...:...@192.168.2.2:554/videoMain
fellegis@DSK01:~$