Multimédia

Plex - magas CPU használat üres járatban

Fórumok

Sziasztok!

Gondolom sokan használtok Plex-et. RPI4-en futtatom docker containerben a linuxserver/plex image-ből.

Pár hete azt vettem észre, hogy üresjáratban folyamatosan 370%-on pörgeti a CPU-t (korábban rendben volt). Az image törlése, és újrahúzása, a configok teljes törlése nem segített. A logban semmi extrát nem látok, elindult szépen. Nincs folyamatban videó transzkódolás, beragadt dolgot sem találok, tehát "semmit" nem csinál elvileg az alkalmazás.

Találkozott már valaki ezzel, vagy van esetleg valakinek ötlete?

Köszönöm

(MEGOLDVA) Z8-a Pet tracker működik, de lehet hibásan?

Fórumok

Amiket eddig kipróbáltam vele és működött:

tabletben mobil nettel is ment, a telefon is működött.

A szolgáltató szerint is minden rendben a kártyával.

A GPS trackerbe azt tapasztalom, hogy ha felhívom a benne lévő kártyához tartozó mobil számot, akkor szépen felveszi és oda-vissza kommunikáció van hangban is, ugyanakkor egyik applikáció sem tudja regisztrálni az eszközt, azt kérdezi mindegyik, hogy az IMEI számot jól írtam be? Itt a 2G lefedettség a telekom szerint 100%.

Hogyan tudnám egy másik trackeren kívül megnézni azt, hogy ez az új eszköz lett-e kuka?

Köszönöm a segítséget, GPS alapon elég korrekten határozza meg a helyet.

Magyarul tudo teveokosito

Fórumok

Boldog Karacsonyt hupperek!

 

Szuleimnek vennek teveokositot. LG webOS-uk van, es mint kiderult, arra nincs Kodi, pedig szeretnenek kulfoldi tevecsatornakat nezni.

Ezert a csodaotletem az, hogy egy random, hdmire dughato, taviranyitos teveokositot vennek nekik, kodival elore beallitva, VPN hozzateve, hogy a kulfoldre korlatozott dolgokat is tudjak nezni.

Viszont a szuleim nem beszelnek kulfoldiul, es ha eppen ott vagyok, hogy gyakorlatilag barmelyiket megvehetem, akkor olyat vennek, aminek a feliratait megertik.

 

A harmadik generacios Chromecast egesz szimpatikusan nez ki, viszont nem talalok sehol sem leirast rola, hogy tud-e magyarul; *akad-e valamilyen extra szuper licenszelesi handicap* ami miatt esetleg nem mukodne Magyarorszagon? Valakinek van ebben tapasztalata?

Esetleg ha masban van tapasztalatok, mi mast ajanlanatok?

Videó kódolás streamléshez

Fórumok

Sziasztok!

Két napnyi keresgélés után sem sikerült jó forrást találnom, ezért fordulok most hozzátok. Elsősorban kutatáshoz/kísérletezéshez kellene olyan videó, amit tudok streamelni a hálózaton. Azt nézném meg, hogy valamekkora csomagvesztés esetén hogy alakul videó minősége. Aztán ezt a csomagvesztést egy QoS algoritmussal küszöbölném ki, ami hatására a videóstream megjavulna.

Jelenleg ott tartok, hogy stackoverflowon talált ffmpeg parancsokkal képes vagyok videó kódolására, streamelésére a hálózaton (RTP) és fogadásra valamint mentésre a fogadó oldalon (szintén ffmpeggel). Amihez viszont segítséget szeretnék kérni, az a videó kódolása. Hogyan kellene kódolnom a videót, hogy az hálózati lejátszáshoz legyen ideális? Merre találok erről értelmes információkat? Egy cikkben találtam olyat, hogy valaki 30%-os csomagvesztés mellett streamel és a kódolás miatt még így is kivehető mi zajlik a videóban. Én amit streamelek viszonylag kis csomagvesztés mellett is szétesik. Konstans bitrate-ű kódolásnál is vannak olyan bitrate spikejaim, amik az átlag bitrate közel kétszereséig ugranak fel például.

Előre is köszönök minden infót!

Hol kezdődik egy hang?

Fórumok

Zongora hangmintákat szerkesztek amiket egy digitális zongorából "nyertem" ki. A célom egy virtuális zongora összeállítása ezekből a hangokból.  A probléma amivel szembesültem, hogy nem tudom kellően precízen elhatárolni a csendet a hangtól.  Maga a felvett hangfájl csenddel kezdődik és utána jelenik meg a zongora hangja.  Arra van szükség, hogy ezredmásodperc precizitással tudjam levágni a csendet a minta elejéről. Ennek óriási jelentősége van,  hisz minden egyes benne hagyott csend ezredmásodperc rontja a játékélményt. A billentyű lenyomásakor a hangnak "rögtön" meg kell szólalnia, komoly kompromisszumokat kell egyébként is kötni, hogy 10 ms alatt legyen a latency, hát így nem maradhatnak benne a mintába további ezredmásodpercek.  

Először próbálkoztam automatizálni a dolgot és Sox -szal vagdostam, de a minták annyira eltérőek, h ez nem hozott kielégítő eredményt. Most úgy döntöttem, hogy kézzel vágom le legalább az elejéről a csendet (kb 1500 fájl :-Z)  Ocenaudio programot használom (jobb mint az Audacity erre a feladatra) 

Ez kép jól mutatja a problémát: http://i.imgur.com/vCpbZge.png

Nyilván füllel semmi különbséget nem hallani most a szerkesztésnél, az majd csak akkor lesz érezhető ha elkészül a virtuális zongora és használatba lesz véve. Most csak vizuálisan van lehetőség meghatározni a vágás pontját. Hol vágjam? pl Amikor hullám lefele megy v. amikor felfele? És melyik hullámnál?

Mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy lesz-e olyan aki tud erre érdemben válaszolni? De hátha!

videó lejátszási problémák

Fórumok

ext3-as HDD-n van egy sorozatom mely még 4:3-as xvid avi. Van egy ősrégi Asus O!Play HDP-R1 lejátszóm, mely gond nélkül lejátssza. A HDD egy dokkolóban,
és E-SATA-val össze van kötve a lejátszóval, az meg HDMI-vel csatlakozik a tévéhez.

S mivel haladni kell a korral, így van egy Xiaomi MI BOX S-em is de az nem látja az ext3-as HDD-t. Amit nem is értek.
Ezért meghekkeltem az ASUS routeremet egy Padavan firmmel, melyben ott egy NFS megoldás. S mivel a routeren csak USB bemenet van, így a dokkoló USB-vel van összekötve a routerrel, az E-SATA nem játszik. A VLC-nek megadtam az átjárót, és már látja is a megosztást.

No de hiába a jóval erősebb processzor, a több RAM, a lejátszás minősége csapnivaló. Akadozik, szaggat, meg megáll. Már kikapcsoltam a GPU-t, bekapcsoltam a blokk szűrőt közepesre. Tehát szórakoztam a beállításokkal. De nem javult meg. Ok, akkor jöhet a Kodi mester. De az is csinálja a fesztivált.

Nem értem. Az NFS adatátviteli sebesség nem lehet gond, mert csak ezek a hitvány 640x480 felbontású xvid videók akadnak, de a FHD mkv az nem. Holott ugyanazon a HDD-n figyel. Ergo, szar minőségű a codec a szoftveres lejátszókban. Mi a megoldás? Mert nem valószínű hogy 8 évadot emiatt átfogok konvertálni. MI BOX S őnagysága számára.

Video magnó manapság és a Vodefone @#&

Fórumok

Idős Édesanyám (82 éves) UPC előfizető volt, míg volt UPC. Azóta lett Vodafone, és a médiabox pedig nem teljesítette az ő feladatát, azaz véletlenszerűen vette fel vagy nem vette fel a filmeket. Vodafone ígéret szerint új médiabox mindent tud, amit a régi, csak nem helyben tárol, hanem felhőben max 90 napig.

Csere megtörtént. Kiderült, ígéret volt hazugság. Csak HD filemeket képes rögzíteni. Édesanyám nyelvet tanul, így német adókat néz felirattal. Ezek nem menthetők. Régi típusú médiaboxot nem kaphat már, azokat a Voda bezúzza. Van egy harmadik típusú médiabox, de az egyáltalán nem tud felvenni.

Az anyázások után meg kellene oldani, hogy fel tudja venni a német adásokat. Lehetőség:

- Szolgáltatóváltás. Ettől nagyon fél - megértem. Nem tudni, ott mi lesz a bibi. (Vidék)

- Online felvételek. A legfontosabb a ZDF és a Sat1 lenne, de ezeknek nem találtam még VPN mentes stabil KODI pluginjét. Olyan tárolót sem találtam, ahol feliratosan vissza lehetne nézni a régebbi adásokat. Egyáltalán, még KODI capture plugint sem találtam, pedig egészen beleillene a funkcionalitásába. Ilyen irányú információkat is megköszönnék.

- Külső videómagnó ... vagy hogy is hívják. Egy ismerősömnek van ilyen. Annak "média box" a neve. A neten a "HDMI capture" eszközök voltak még a leginkább használhatóak, bár azok csak a gépbe vezetik be a videó jelet, és azt ott kellene rögzíteni. Nem tűnik idősbarát megoldásnak. Amilyen egybe dobozokat találtam eddig, azok meg inkább folyamatos kamera és egyéb videójelek rögzítésére voltak. Olyan hagyományos videómagno-szerűséget nem találtam sehol. Persze HDD-re, SSD-re vagy USB-re rögzítene, de lenne saját kezelőfelülete a TV képernyőjén, reményeim szerint CEC-es, hogy külön távirányító se kelljen hozzá.

Van ilyen? Tudtok ilyent? Mi az eszköz neve, amire keresni kell?

Vagy további alternatív megoldási javaslatok?

Internet-Rádió szoftver

Fórumok

Fontolgatom egy Internet Rádió beszerzését. Árban elég széles a kínálat, úgy 25 ezertől sok-sok százezerig. Van kinézett eszköz az alsóbb ártartományban, de most nem erről szeretnék kérdezni. Az majd egy másik topik tartalma lesz.

Szóval mielőtt belevágnék az Internet Rádió vásárlásba, arra gondoltam, hogy kipróbálom hogy mennyire használnám ki ezt az eszközt.
Szeretnék Internet Rádió programot telepíteni, ami viszonylag sok csatornát tud venni. Az ingyenes lenne a legjobb, de egy időre akár elő is fizetnék rá.

Természetesen Linuxos szoftvert preferálok, mert az otthoni gépeimen (asztali és laptop)  többnyire az van.

Van Androidos TV-Boxom is, így android alkalmazás is szóbajöhet. De végső soron a Windowsos szoftvert sem vetem el, ha ez az ára hogy sok csatornát érjek el.

Tanácsot, javaslatot kérnék, hogy mely programokat érdemes telepíteni? (A csatornaszám mellett az olyan szolgáltatások is számítanak, mint a keresés tematikára, zenénél stílusra.)
 

[MEGOLDVA]smplayer, mpv player és az m3u lejátszási lista

Fórumok

Debian 9.13 smplayer nem tudja lejátszani az fapg -vel generált m3u formátumú lejátszási listát. Az mpv igen.
Jobban örülnék az smplayer -nek, mivel ott megjeleníti a lejátszási listát és van "keverés" üzemmód (több ezer szám van a gyűjteményben), illetve mintha megjegyezné hol tartottam. Az mpv sajnos csak az elejéről és nehézkes a listában történő navigálás.
Arra már rájöttem, hogy az smplayer ott akad el, ha a path -ban megjelenik a zárójel (még a szóköz sem zaarja meg, de ha zárójelet talál ott leakad azzal hogy nem tudja megnyitni).
Próbáltam szimpla és dupla idézőjelekkel (a teljes relatív path -ra), nincs változás, próbáltam eszcape chracterrel \( semmi változás. (Az mpv simán eszi ezeket a pathokat)

Van valami ötlet még?
Azon kívül hogy gyomláljam ki az összes zárójelet. (Általában az albumok megjelenési évét jelölik így)

Megoldás? Nem egészen. Pár napja az audio szekcióban beállítottam a normalizálást. Attól fogva jöttek ezek a furcsa hibák, amire tévesen azt hittem a fájl nevekben előforduló zárójelek a bűnösek. A "cdr" szűrőt reklamálta, ami úgy tűnik nekem nincs és valójában azt sem igazán tudom mi az (a google alapbó a Kongói Demokratikus Köztársaságot dobja fel).