II. OpenScope este

 ( gyarakilaszlo | 2018. január 31., szerda - 21:47 )

Az FSF.hu Alapítvány egyik kiemelt célja a szabad szoftverek honosítása. Ezért most rendezvénysorozatot indítunk az OpenScope projekt keretében, melynek célja az új emberek bevonása a fordítási erőfeszítéseinkbe, és rövid fordítói sprintek tartása, melyek során egy-egy adott feladatra, feladatcsoportra koncentrálunk. Az egyes események mindig egy adott projekthez fognak kapcsolódni, és főleg azok megismeréséről, illetve fordítási módszereik elsajátításáról fognak szól. A konkrét projekt mellett pedig kifejezetten várjuk a saját ötleteket, projekteket is.

A soron következő, második eseményünk 2018. február 1.-jén este 18.00 órakor lesz, a magyar Mozilla közösség jóvoltából a D18 Irodaházban. A témánk a KDE lesz, melynek aprója egy friss HUP szavazás, mely szerint elég népszerű, viszont a honosítási munkálatokkal jócskán le van maradva, ha más asztali környezetekhez viszonyítjuk. Ha érdekel titeket a KDE honosítása, akkor gyertek, és kapcsolódjatok be a munkánkba. De ha csak maga a honosítási munka érdekel, vagy valamilyen más projekten szeretnél dolgozni, akkor is örömmel várunk.

A rendezvény pontos helyszíne: 1066 Budapest, Dessewffy utca 18-20. Térkép az odajutáshoz:

Bejutás a helyszínen: gyertek be a kávézóba, és a pult mellett baloldalt elhaladva menjetek le a lépcsőn, majd az alagsor vége felé, a jobb oldalon lévő tárgyalóba megtaláltok minket.

A jövőben kéthetente fogunk hasonló rendezvényeket tartani, tehát minden páratlan csütörtökön. Az eseményekről a blog.fsf.hu oldalról, illetve a Facebook oldalunkról értesülhettek.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"Az egyes események mindig egy adott projekthez fognak kapcsolódni, és főleg azok megismeréséről, illetve fordítási módszereik elsajátításáról fognak szól."
Első lépésként jó lenne ha nem kellene magyar-magyar tolmács a cikkhez. :-)

A KDE honosítás felpörgetése jó ötlet.


Normális HUP-ot használok!

Mentségemre szolgáljon, hogy a reggeli kávém előtt írtam a bejegyzést. Szóval sokkal rosszabban is sikerülhetett volna :)