Open Source

Fut a VirtualBox 2.1.0 VT-x támogatással ReactOS-en

Címkék

FYI: újabb ReactOS mérföldkő!

Teljes r/w támogatással működik a Windows XP NTFS drivere a ReactOS-ben

Címkék

Afféle karácsonyi meglepetésként jelentette be a ReactOS projekt, hogy az Windows XP-ből átmásolt NTFS driver teljes írás/olvasás támogatással működik immár a ReactOS-ben.

ReactOS fejlesztések - 2020. 49. hét

Címkék

Szépen fejlődik a ReactOS 64 bites (x64) portja

Címkék

A 64 bites Windows XP-ről átmásolt Notepad és Paint, valamint a 64 bites CPU-Z 1.91 és 7-Zip 19.00 is fut már rajta.

opensource.microsoft.com

Címkék

A Microsoft részéről Jeff Wilcox - Principal Software Engineer @ Microsoft Open Source - bejelentette, hogy elindították az opensource.microsoft.com-ot.

Végzett a GitHub a nyílt forrású kódok jég alá lapátolásával

Címkék

A GitHub bejelentette, hogy befejezte GitHub Arctic Code Vault műveletét, vagyis biztonságba helyezték a nyílt forrású kódokat a jövő nemzedékek számára:

Főállású fejlesztőt alkalmazott a ReactOS projekt

Címkék

Jelentősen megdobatja a ReactOS storage stack-jének fejlesztési ütemét azt, hogy a projekt egy főállású fejlesztőt tudott alkalmazni három hónapra Victor Perevertkin személyében. Perevertkin tapasztalt fejlesztő, aki mélyebb kerneloldali tudással rendelkezik. Korábban Btrfs boot sector kódot írt,  levezényelte egy új USB stack integrálását, újabban pedig a ReactOS szinte minden területének fejlesztésében részt vállalt. Alkalmazása a projektet támogatók adományainak köszönhetően vált lehetővé.

Részletek itt.

Nyílt forrású Vulkan grafikus drivert jelentett be az NVIDIA egyik mérnöke régebbi Raspberry Pi-okhoz

Címkék

Az RPi-VK-Drive driver több mint két év megfeszített munkájának eredménye. Ez az első alacsony-szintű GPU driver a régebbi Raspberry Pi-kben található Broadcom Videocore IV GPU-hoz. A driver és a telepítési információk megtalálhatók a projekt GitHub oldalán. Hogy a driver segítségével hogyan lehet például vulkanosított Quake3-at, azaz vkQuake3-at játszani, ahhoz instrukciók: