A Microsoft azt állítja, hogy az Android megsérti egyes szabadalmait; Szabadalmi egyezséget kötött a HTC-vel

 ( trey | 2010. április 28., szerda - 12:37 )

Újabb fordulatot vett a mobil háború, amikor tegnap a Microsoft először állt elő azzal, hogy a Google Android mobil operációs rendszere megsérti egyes szabadalmait. Konkrétan nem közölte a redmondi vállalat, hogy milyen szabadalmaztatott technológiákat sért meg az Android, de közelálló források szerint a Microsoft állítja, hogy széleskörű a szabadalomsértés, a felhasználói felülettől kezdve egészen az operációs rendszer alapjáig.

Horacio Gutierrez, a Microsoft jogtanácsosa azt nyilatkozta, hogy noha a vállalt előnyben részesíti a peren kívüli megegyezéseket a szerzői jogi licencelési ügyekben, kötelességük biztosítani, hogy a versenytársak ne használják ki szabadon az innovációikat.

A nyilatkozat azután érkezett, hogy a Microsoft tegnap bejelentette, az Android platformmal kapcsolatos szabadalmi szerződést kötött a HTC-vel. A szerződés értelmében meg nem nevezett összegű jogdíjat fizet a HTC a Microsoft-nak.

A hírek szerint a szerződés minden egyes, a HTC által gyártott Android-os telefonra kiterjed, beleértve a Google Nexus One-t is.

A Microsoft évek óta hangoztatja, hogy a Linux és más szabad szoftverek számos szabadalmát sértik. Ebből kifolyólag a vállalat számos vezető céggel kötött a múltban hasonló szabadalmi szerződést. A vállalat nem közölte, hogy szerinte mely Android összetevők sértik a szabadalmait.

A részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

ha már winmobileból nem számíthat jelentős bevételre a jövőben a MS, legalább megpróbálkoznak a sikeres Androidra felkapaszkodni potyautasként:)

Az lesz szép, amikor az Apple és a Microsoft összevesznek, hogy az adott szabadalmat kitől lopta a HTC.

(Az Apple szabadalomsértés miatt perelte be a HTC-t)

Gondolom ment a diszkrét nyomásgyakorlás, amiért a HTC a Windows Mobile szutykok mellett elkezdett Android telefonokat gyártani. Majd amikor ez nem vezetett eredményre, akkor jött a szokásos "elloptad a meg nem mondom mit", de ha nem fizetsz akkor beperellek, hogy arról koldulsz.

--
trey @ gépház

ilyenkor jön jól, hogy Európában nincs szoftverszabadalom. lesz végre valami, amit az ebayen mi adunk el olcsóbban az amcsiknak:)

Ezt nevezem pozitív hozzáállásnak! :)

Ilyeneket csomagküldéssel (Európából, vagy inkább közvetlenül Kínából) kéne forgalmazni. A postaszolgálat nem felelős azért, hogy mi van a csomagokban, a forgalmazó cég meg messziről elkerüli az USA-t, kivéve persze a pénzátutaláson keresztüli kapcsolatot. Csak azt kéne elérni, hogy a posta kedvezményt adjon, ha az ember sok ugyanolyan dobozt ad fel - aminek a tartalmáról továbbra se kell tudnia -, hogy használható szállítási mód legyen.

Mwg a garanciat is intezni kell vhogy.

Szerintem, pedig elég érdekes az hogy mint a maffia, minden egyes innovációra ugrik az Apple és az MS, de inkább csak az MS - és szedik a "fejpénzt", vagy inkább "védelmi pénzt". Először csak ejnye-bejnye, aztán odapancsolnak, és... eh, gusztustalan. Fura, hogyha - nem tud valamit szép szóval megszerezni, akkor - korábban ugye csak lejáratott, és kilóra megvette a céget -, most pedig újabban ügyvéd hadsereget tart "pórázon behajtóként". Ami pedig az amerikai joggyakorlatot illeti, el birok képzelni ennél cifrábbat is. Főleg hogy macskát nem lehet a mikróban szárítani....

Igaza van/volt Stallmann-nak amikor azt állította, hogy ember legyen a talpán aki eligazodik a keresztlicenszek között, és jobb ha odafigyelünk a saját kódunkra.

Én azt állítom, hogy a microsoft jobban tenné ha a saját portáján tenne rendet, és nem egyszerűen lekaszálná mások véres munkáját. Vagy netalántán attól fél, hogy újra megismétlődik a történelem? Kihalnak a dinoszauruszok? Remélem megérem.

:DDD
Érdekes, hogy szinte fejből tudtam a cikket, pl. a "nem közölte a redmondi vállalat, hogy milyen szabadalmaztatott technológiákat sért meg".

********************
"Aki nem backupol az tehetsegtelen :-)"
"...ha nem tévedek!" (Sam Hawkins)
http://holo-media.hu

Mobiltelefon illetve operációs rendszer készítésének ötlete vajon még nem sért szabadalmat? ;)

Éppen erről van szó, ott tartunk, hogy ténylegesen Microsoft vagy Apple szabadalmak megsértése nélkül képtelenség operációs rendszert fejleszteni, készüléket gyártani, terméket előállítani.

Ez az Egyesült Államokban jogszolgáltatásnak nevezik, nálunk piaci monopóliumnak.

En csak azt nem ertem, ha minden jo termek serti az o szabadalmaikat, ergo mar regota a kezukben van a technologia, akkor miert nem ok gyartanak valami jot a sok hulladek helyett? :-)

Nyihahahaha....értem én hogy nem komolyan kérdezted. Meg a vigyorit is láttam a végén, de belegondoltam abba, amit írtál...hehehehehe.
Gondolkodom, hogy vajon a hulladék winmob-ban mi van, amit elloptak az adnroidban, de nem tudok kitalálni semmit....ég és föld a kettő...vagy az van, hogy az MS beperli a Holstein-Fríz tenyésztőket, mert a tehén szarik...ők is szarnak... a szar az övék, ezért a Holstein-Fríz is az övék. :)

Ez jó :)
+1

Mert az olcsó szemetet nem kell tervezni és kitalálni. Ők nem innovációra álltak be, hanem fogyasztói tömegre. Windowst megnézed technikailag még mindig a win95-öt súrolja alulról, és akkora kompatibilitási ballaszttal van ellátva, csoda hogy még él. Arról nem is beszélve, hogy általában azoknak az embereknek készitik, akiket más, a klikk-klikken kívüli megoldás nem érdekel. Tudod - csicsát, és vakítást. Ha belegondolsz a mai napig, a teljes karbantartása abból áll, hogy letörlöd és újrarakod.
Hogy miért nem használják fel a technológiákat, amiket megvesznek? Mert nem érdekük, inkább csak azt akkarják, h nehogy versenytársuk akadjon egy oligopoliumos piacon. A másik, hogy amíg ők nem innoválnak, mások megteszik helyettük. Nem viccből van a MS-nek linux laborja...

:D

Asszem itt osszefoglalva lathatjuk mindazt, ami miatt a FLOSS-hivok reputacioja nem az igazi. Komolyan gratulalok, es egyben orulok -- minden ilyen hozzaszolas novel egy kicsit annak az eselyen, hogy a jo szakembereket tovabbra is jol megfizetik. :)

----------------------
while (!sleep) sheep++;

azoknak a "jo szakembereknek", akiknek a munkaadója fórum és cikkhozzászólások alapján dönt az aktuális havi fizetésükről, el kellene gondolkozniuk azon, talán nem megfelelő helyen vannak:)

Valamit felreertettel :)

----------------------
while (!sleep) sheep++;

vagy az is lehet, hogy nem volt értelme a hozzászólásodnak:)

Akar. :)

----------------------
while (!sleep) sheep++;

nyugodj meg, a jó szakembereket eddig is megfizették, még a szabad szoftveresek között is. ezután is meg fogják.

"Asszem itt osszefoglalva lathatjuk mindazt, ami miatt a FLOSS-hivok reputacioja nem az igazi"

hat ez sajnos igaz...

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

a gyurcsány.hívőkhöz képest még így is milliószor elviselhetőbbek:) OSSben szerencsére a hívőkön túl van a lényegi tartalom.
a hívők pedig mindig gáz mentalitást mutatnak, ha egy alapvetően nem vallási témát emelnek a felhőkbe. legyen szó akár Amwayről, akár OSSről, akár Windowsról.

Köszönjük az előadást... Egyeses, leülhet..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Windowst megnézed technikailag még mindig a win95-öt súrolja alulról, és akkora kompatibilitási ballaszttal van ellátva, csoda hogy még él.

ROTFL, már megint számítógép szakkör van a gyogyóban?

+1 :)

ROTFL

kompatibilitási ballaszt, b+, ez megcsinálta a napomat.


"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

a vicc az, hogy amit mögé gondol, az valós probléma, a microsoft is elismeri. lásd: xp mód a w7-ben.

Ja, hogy opcionális kompatibilitási ballaszt? Így még jobb.


"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

A stable API miatt tudtommal nem a Microsoftot szoktak fikazni. Bar a tevhittel ellentetben regebbi binarisok elindulnak linuxon is, ha a libeket megtalalod, inkabb a driverekkel, meg az azt kezelo elavult programokkal (pl arts es arts ala ganyolt app kde4 utan) van a baj.
Azert meg ne leygen amr a Micorosft hibas, mert nem indul el a Windows 3.1-rol az agyulovoldozos jatek Windows 7en. Bar a driverek még Vistan meg Win7-en is hagynak maguk utan kivannivalot (pl. audigy), de linuxon ez még jellemzobb, mikor egy driver csak egy kernel verziora hajlando felmaszni pl :D
-----------
Happy, satisfied and completely up-to-date Archlinux user since 2009 september (KDE)
"Which version do you use?" "The latest stable" (a random archlinux user)

"ha a libeket megtalalod, inkabb a driverekkel, meg az azt kezelo elavult programokkal (pl arts es arts ala ganyolt app kde4 utan) van a baj."

Ehh. A gond hogy Linuxos binarisoknal kulon oprendszert erdemes osszerakni, s az ugy pikk-pakk futtatja azt az egy adott alkalmazast (jelenleg minden ceg/gyarto igy dolgozik).

Ugye érzed azt, hogy ezt könnyen meg lehetne oldani vagy statikus linkeléssel, vagy saját lib-könyvtárra linkeléssel. Az hogy a "gyártók", pl az Oracle, a kritikus rendszerét az alatta levő OS tudjisten milyen libjével akarja linkelni magát, ahelyett, hogy az $ORACL_HOME/lib-ben levő előkészített minőségbiztosított libekkel tenné....hát ebben talán a gyártó a hibás. Érdekes, hogy a Windows-on nem okoz gondot ezeknek a gyártóknak, hogy a Program Files/XYprogi alá betegyék a sok dll-jüket.
És nem hiszem, hogy ennyire hülye lenne, mondjuk az Oracle a Linux-hoz. Itt én mást érzek azért, pl. hogy egy gyártó saját maga altt tudja a termék összes komponensét és ne kelljen mondjuk RedHat/Novell/MS-el egyeztetnie.

"a teljes karbantartása abból áll, hogy letörlöd és újrarakod."

Bocs, de ha valaki túl van a pubertáson és legalább Win2000/XP -ről van szó, akkor az nagyon fail, hogy eddig jutott el.

********************
"Aki nem backupol az tehetsegtelen :-)"
"...ha nem tévedek!" (Sam Hawkins)
http://holo-media.hu

Hát ....
amikor bejött a "http://" forgalom nem megy, a gép tiszta probléma nem nagyon maradt más mint a format -> setup.

Meg fogsz lepődni, de az átlag felhasználó még eddig sem jut el, mással rakatja fel.

precious. subscrube! :)

Én a Win95-ért fizettem, megvan az eredeti CD+doboz+könyv, még a 14 éves számla is hozzá!!!

A Win verzió meg ennek a hibajavítása ugyebár, tehát akkor az ingyen jár nekem.. szerintem.

Örülnék neki, ha végre lenne egy vállalat, amely felveszi a kesztyűt és nem peren kívül adóztatná meg a Microsoft.
Kiderülhetne legalább, hogy mik is azok a szabadalmak. Kopogtassanak a Google-nál, ők biztos nem hajolnának le a szappanért.

Igen, erre én is kíváncsi lennék, ha jól emlékszem néhány cég (IBM meg még 1-2) összeállított olyan szabadalmakat, amiket a Microsoft sért, hogy legyen mivel visszavágni az ilyen esetekre. Ebből látszik, hogy elég besz*ri egy cég, saját súlycsoportjával nem mer kezdeni, csak a kisebbeket meri fenyegetni, mint egy 5-es :)

---
BME-VIK '09
A jövő generáció

kicsit vicces, hogy két cég megállapodik valami olyanról, amihez egyiknek sincs köze... rotfl.
mondjuk az ms-től nem is vártam mást.

a kérdés csak az, hogy konkurens Nokia dobozokban, vagy saját HTC dobozokban is odaadhatják a védelmi pénzt Redmondnak?:)

Szerintem a nyílászáró gyártók egy csoportja megsérti a Microsoft szabadalmát, mert a windows régóta szabadalmaztatott termék. Most pedig az összes ablak gyártó fizessen peren kívül a Microsoftnak, mivel sértik a szabadalmát.
Ablakok beszerelésekor pedig meg kell lennie a windows oem licencnek, amely az ablak elválaszthatatlan része, ezért ablakcserekor újat kell vásárolni. Amely ablak beszerelő ezt az előírást megszegi, azt a szabadalom védők szólítsák fel, hogy fizesse meg az elmaradt szabadalmat.
Ablakot kitalálni és forgalmazni ezen túl csak a Microsoft engedélyével szabad.
Az ajtónak nevezett ablakra erősen hasonlító termékek valójában az ablak szabadalmat sértik, mert az ajtó tulajdonképpen az ablak módosított változata.
:) :(

Na akkor vilagositson fel valaki.
Az adntroid az nem a google-e? Ha de, akkor dogoljek meg ha ertem hogy miert a HTC-t perlik es miert nem.
Annyira varom mar hogy az MS beperelje a google-t ilyenek miatt. Akkor vegre talan kialakulna a vita, es vegre kiderulne ki lopott kitol
------------------
http://www.youtube.com/watch?v=Sf8cM7f6P2I

Gondolom ez a forduló a chromeOS megjelenéséig várat magára

pedig milyen egyszerűbben is megoldható lenne. a Google befektetési alapokon keresztül tulajdonjogot szerez egy panamai cégben, amelyik többek között egy kajmán szigeteki céget birtokol. annak az amcsi leánya már kiadhatja a ChromeOSt:)

Az eszközt forgalmazó cég akkor is perelhető marad, ezen még gyúrni kéne egy kicsit :D
Az egészben az a vicces, hogy nemrég épp a ms sírt, hogy el kéne törölni ezeket a szabadalmakat, vagy legalább alaposan megnyirbálni.

Amúgy tetszik az elemzésben az, ahogy kiemeli h nem a "széles szabadalmi portfólióval rendelkező" naaaagy Motorola lett a célpontja ezeknek a pereknek

csak egy rövidke felvetés volt arra, vajon miért ismeretlen Ámerikában az a Magyarországon oly gyakori jelenség, hogy nem lehet perelni a céget, mert az időközben eltűnt a tulajdonos pedig mindig is titok volt:)

Nem. A HTC a megállapodás szerint - vagy köt új megállapodást - majd gyárthat ChromeOS -t futtató gépeket. A Google is majd gyártat tabletet meg minden jóságot a HTC -vel, nem lesz itt nagy súrlódás.

A többi netbook gyártó meg majd eldönti, hogy ChromeOS -t gyógyít a termékére és egyezkedik az MS -sel vagy más rendszert használ.

Ez az egészben a csavar. Jönnek nagy bőszen az android-os tegra és atom alapú tabletták, aztán a gyártók meg elkezdhetnek félni, hogy ajjaj milyen szabadalmakat fogunk megsérteni.

"The Empire is on the verge of success. Soon, peace and order will be restored throughout the galaxy. Even now, our capable forces, led by Darth Vader, are striking back at the Rebel insurgents." :)

valószínűleg pont ez a cél.

azert mert konnyebb a htct mint a googlet perelni

Tiszta SCO feeling, semmi pontos info rola, hogy konkretan _mit_ sertenek, vedelemi penz persze beszedve azert ...

ez már régi bevált microsoft recept. a megállapodás minden részlete titok. nem véletlen, hogy kerüli az ilyen súrlódásokat a nagyobb ellenfeleivel. még kiderülne, hogy a király meztelen, nemcsak kopasz:)

Istenem ennyi sotet hozzaszolast...

istenem ezt a sötét kislányt...

Ugyan nem ide tartozik, de nem lehet valahogy beloni itt hogy adott emberek hozzaszolasait meg se jelenitse?
Sot ha valamelyik szalhoz hozzaszolt onnantol az arra a szalra erkezo uj commenteteket is tekintse "tainted" -nek, es meg se jelenitse meg.
Sokkal atlathatobb lenne az ossze thread, es tobbnyire csak az ertelmes hozzaszolasokat latnam.
Trey nincs erre valami hack?
------------------
http://www.youtube.com/watch?v=Sf8cM7f6P2I

talán a mouse magától kattint minden linkre? :)

btw a firefox nyílt forráskódú, módosítható ilyen igényekkel, és lefordítható

Ha van Firefoxod, akkor: http://hupper.mozdev.org/

Koszike.
Chrome-t hasznalok, FF-et csak fejlesztesre es tesztelesre. De meglesem, aztan kiderul lehet-e valamilyen formaban portolni chromera.
------------------
http://www.youtube.com/watch?v=Sf8cM7f6P2I

Ezek az amerikai cégek már csak ilyenek, az egyik fontos területük a szabadalmi jogok és az ehhez való ragaszkodás...
IBM, MS, Apple, Xerox ... mindenhol van ilyen ügy

B10

Meg kene szuntetni az egesz szabadalomrendszert, ahogy van! Vagy olyanra csinalni, hogy ne az szabadalmazhasson, akinek van rá penze (hanem akkor mar legyen szinte ingyé'), es ne akarmit, es legyen benne a szabadalom fogalmaban a rakoltott penz es munkaido. Mert eleg sok embert szivattak már meg, csak mert nem akard húszcsillió dollart felvenni szabadalmaztatasra, pedig sokat dolgozott a projektjén, es sokat erne, de az a ceg, amelyiknek meg van 20csillioja szabadalmaztatni, annak meg ugyis mindegy, hogy ellopjak-e a szabadalmát! Nagyon nincs ez a szabadalomrendszer igy rendben.

Off: szerintem a KDE-nek se kéne a Win7 teljes kulsejet beimplementalnia! Remelem ezt a popup-os systrayt ki lehet majd kapcsolni, ahogy kikapcsoltam az "ablakszélénfélscreentetejénfullscreen" masolast es a "csakazikonlatsziknincsszoveg" masolmany-ganyolmanyt is a KDE 4.4-bol. Hogy a Win7-nek pont a legszarabb feature-eire van igeny a KDE-ben azt nem hiszem el!
-----------
Happy, satisfied and completely up-to-date Archlinux user since 2009 september (KDE)
"Which version do you use?" "The latest stable" (a random archlinux user)

ha már be van vezetve, nem lehet csak úgy megszüntetni. azzal megfosztanák a tulajdonuktól a jelenlegi szabadalmasokat. kártérítést kellene fizetni nekik kárpótlásként, ami pont szabadalmak esetében imaginárius összegeket jelentene a folyamat végén. Venezuela2t pedig a többség nem szeretne, egyelőre:)
ezért nagyon fontos, hogy az EUban soha ne vezessék be a szoftverszabadalmak lehetőségét.
a megoldás az lehet ott, ahol élnek ezek a szoftverszabadalmak, hogy egy időpont után szüntetik meg további szoftverszabadalmak bejegyzésének a lehetőségét. az addigiak érvényben maradnak, és pár évtized után megszűnnek, miután az a jelenlegi szabályozás szerint sem örökre szólnak.
az egész szabadalmi rendszert imho nem lehet eltörölni. számtalan olyan termék van ma forgalomban, amelyek mögötti k&f szellemi munkát csak szabadalmakkal lehet kezelni. de a copyright és szabadalmak együttes használatát már lehetne tiltani.

Igy mar jobb! Es a kulcs a szoftverszabadalmakon van, meg az "eddigiek utan nem lehet"-en
-----------
Happy, satisfied and completely up-to-date Archlinux user since 2009 september (KDE)
"Which version do you use?" "The latest stable" (a random archlinux user)

"azzal megfosztanák a tulajdonuktól a jelenlegi szabadalmasokat"

Az országgyűlés ezt megteheti, kártérítés nélkül is, egy tollvonással - legrosszabb esetben alkotmánymódosítással.

Szerk.: ha jól tudom, a törvény a köznyelvvel ellentétben nem használja a "tulajdon" fogalmat szabadalmakra; a tulajdonjogtól független törvények vonatkoznak rájuk. A magyar alkotmányban nincs szó szabadalomról.

a mostanában egy kisebbség által gerjesztett rémhírekkel szemben, még az alkotmánymódosításoknak is ki kell állniuk az Alkotmánybíróság próbáját. USAben pedig nem is lehet módosítani az alkotmányt, kiegészítéseket un Amendment lehet hozzá tenni.
Intellectual property a szoftverszabadalmak is, amelynek a jelentését a tulajdon szó megfelelően kifejezi magyarul.

"Intellectual property a szoftverszabadalmak is, amelynek a jelentését a tulajdon szó megfelelően kifejezi magyarul."

Ez az a fogalom , amit ha jól tudom, a törvények nem használnak. Címükben lehet, de a törvények szabadalomról, szerzői jogról stb. beszélnek, és nem mondják azt, hogy ez tulajdon, vagy hogy a tulajdonra vonatkozó törvények vonatkoznának rájuk.

"még az alkotmánymódosításoknak is ki kell állniuk az Alkotmánybíróság próbáját"

Az AB mikor utasíthatja vissza? Gondolom, ha az Alkotmány egy másik pontjába ütközik, így az alkotmány önmagával ellentmondásba kerülne. Ha azt a másik pontot is módosítják, akkor már nem utasítják vissza (kivéve persze, ha az újabb módosítás is alkotmányellenes, de mivel az alkotmány véges, ez előbb-utóbb végetér).

A magyar (europai) (jogi) logika alapjan gondolkozol.
Az USA-ban egeszen maskeppen mukodnek a dolgok.

még európán belül is sok különbség van kontinentális és angol jog között. az EU közös jog inkább az angolszász szemléletet tükrözi, ezért a tagországok is ebbe az irányba mozdulnak el, de ez egy nagyon hosszú folyamat.
ezért fontos, hogy a szoftverszabadalmak ne legyenek bevezetve soha, mert utána szinte lehetetlen lenne megszabadulni tőle. szerencsére egyre több Eu székhelyű megacég kezdi felismerni az előnyeit annak, hogy nincsenek szoftverszabadalmak. a folyamatos tengerentúli softpat botrányok pedig az Eu politikusok véleményét formálják helyes irányba. ma már talán a begyöpösödött Bizottság is megérti a károsságát.

Trade-Related Aspects of Intellectual Property Rights
az angolszász országok jogrendszerébe való átültetésekor nem változtatnak a fontosabb fogalmak megnevezésén. a USA esetében pedig egyenesen fordított a logikai kapcsolat. az egyezmény szövegét jórészt a saját joganyaguk alapján lobbizták nemzetközi szintre. különbségek így is vannak, lásd first2invent vs First3file, de nem fő fogalmak szintjén.

Nekem a Microsoft ilyen jellegű dolgairól először mindig a védelmi pénz jut az eszembe.
Havi fix, és békén hagyunk.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

joggal.

Szepen mutat ez a hozzaszolas, foleg az alairasod tukreben :)

Szépen mutat ez és az összes többi fikázó hozzászólásod, főleg annak a tükrében, hogy egyszer már kibuktál a hup-ról. Kiutáltak innen is, új néven visszakúsztál és azóta minden írásoddal demonstrálod, semmit sem tanultál és semmit sem felejtettél.

Egyszer?

--
trey @ gépház

Többször is ki lett pakolva? Még cikibb, hogy azokból sem tanult.

timi, bukni hogy lehet a hupkón? beleírsz az ellenőrzőbe? amúgy nem tudom kiről beszélsz de leállhatnál

privát balhét privátban

azért tényleg magadba nézhetnél, vagy így éled ki a naponta átélt sérelmeidet? sajnállak, de tényleg!

mi az hogy "magadba nézhetnél"? és írjak blogot abból amit láttam vagy mi? érdekel ez téged? írjál e-mailt akkor. mi köze ennek az androidhoz?? személyeskedés ignored, legyen ez iránymutató a többieknek is

poén, hogy te kéred ki magadnak az offtopicot és a személyeskedést :D

Ez a patentosdi a vesztesek strategiaja. Ha legyozni amugysem tudod, megprobalod megfejni. Aki eleg luzer azt meg is lehet.

Amugy gyanus ez a rengeteg titkolozas (nem csak itt, Samsung, LG, Amazon), foleg annak reszerol, akinek ez hatranyos kene hogy legyen. En kinezem, hogy az egesz egy bloff, es valojaban egy fillert sem fizet, viszont eljatsza a vesztest, es ez eleg fizettseg.

Igazabol a Microsoftnak az XP es a Win7 kozt tulajdonkeppen minden terméke bukas volt (ezt a kettot elismerem, sikerult), es az Apple marketingesei okosabban dolgoztak az elmult evekben. Ez a Microsoft már arnyeka annak a Microsoftnak, ami a 90-es evekben "lopott" technologiat, nem pedig "tőle lopták" a technologiat. Es pont a Micorosft 90-es evekbeli tevekenysege (az SCO/Novell mellett) a legjobb pelda arra, hogy a "technolgiat loptak tolem" a vesztesek vedekezese a nyertesek ellen.
-----------
Happy, satisfied and completely up-to-date Archlinux user since 2009 september (KDE)
"Which version do you use?" "The latest stable" (a random archlinux user)

Szép lassan feketeébb dolog lesz a programozás, mint a warezolás. Szánalmas ez az egész microsoft, meg a korrupt politikusok, akiket megvéve ezeket el tudja érni. Persze sok cég nem különb, de azért az m$ a legalja.

Akkor én most nagyon elvetemült népellenség vagyok :)

Mostanában a szabadalmi izékről Jonathan Schwartz jut eszembe:

Bill skipped the small talk, and went straight to the point, “Microsoft owns the office productivity market, and our patents read all over OpenOffice.” That was code for “We’ll go away if you pay us a royalty for every download” [...] “We’ve looked at .NET, and you’re trampling all over a huge number of Java patents. So what will you pay us for every copy of Windows?” Bill explained the software business was all about building variable revenue streams from a fixed engineering cost base, so royalties didn’t fit with their model… which is to say, it was a short meeting.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/FREEBSD

Elképzelek egy redmondi MS meetinget a legfelső körökben:

- Te Joe, ez az Android nagyon jön fel, valamit tennünk kell.
- Vegyük meg.
- Nem jó, nem eladó.
- Akkor pereljük be.
- Jó.

--
return 0;

"- Vegyük meg."

Yay.. Apple-t is idekeverted ugylatom .. ;P

Most komolyan bakker, szarjon sünt az egész rohadt M$ banda ...

Sunt. :)


suckIT szopás minden nap! iPhone-ból iPad olcsón, házilag

Tudhatnák, hogy Duke Nukemmel a Google-el nem fasza kikezdeni...
---------------------------------------
Vostro 1015 // Lucid Lynx // Windows 7

ezért vették célba a HTCt.

Azért nem semmi az M$... még a Linuxból is pénzt csinál magának... direkt nem fedi fel a sértéseket, hogy ne lehessen szakmailag vitatni illetve cserélni a kódot...

Be kellene vezetni a törvényhozásba, hogy a szabadalmi vétséget csak akkor lehet beadni, ha már 3 hónapon belül nyilvánosan benyújtotta a szakmai kifogásokat... addig pedig a háttéralkuk bűncselekménynek minősüljenek.

az egész szabadalmi iszapbirkózás polgári és nem büntető törvénykönyv területe. nem bűncselekmény miatt emelnek vádat a szabadalmakat esetleg megsértő felek ellen, polgári perek indulnak. de ezeknek a kimenetele milliós, vagy akár milliárdos nagyságrendű is lehet, ami egy kisebb cég számára végzetes.

Ha nem fedné fel az MS a zárt ajtók mögöt, hogy milyen szabadalom sértések vannak, akkor tuti nem mennének bele a cégek egy peren kívüli megegyezésbe. Higgyétek el a Novell-nél is voltak/vannak körmönfolt jogászok és egyszerűbb egy keretmegállapodást kötni, mint a bíróságon betiltani egy terméket...

B10

épp ez a gond, hogy zárt ajtók mögött... nem pedig nyilvánosan.
Ügye ha nyilvánosan lenne, akkor
1. lehet több szem többet lát alapján előjön valaki valami kézzel fogható kifogással, s hitelüket vesztenék
2. Kikerülnék más megoldással

Egyszerűbb megfenyegetni, megegyezni, majd követelni a titokban tartását, hogy egy újabb balekot találjanak... hisz pénzről van szó.

Sracok: Microsoft spends more than 9 billion on research
Nem veletlenul van ennyi (ervenyes es teljesen jogos) szabadalmuk. Ez van.

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Ennek az összeg a döntő része gondolom a csilliárdnyi szabadalom bejegyzésére, és fenntartására ment el ;] (duplaklikk *fizet)

Ahja, első mondat: "Microsoft plans to spend $9.5 billion on research and development this year"

Egyrészt tervezi, másrészt pedig nem csak kutatásra... ha hozzávesszük, hogy éves szinten a 50-55 milliárd dollár a forgalmuk, akkor nagyjából látszik, hogy ezt az összeget tekintve a "development" nem a techológiai fejlesztés költségét jelenti, hanem a termékek szokásos fejlesztését... ráadásul sehol nem írják, hogy mi a K és az F aránya.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/FREEBSD

nem mondom, hogy a szoftver szabadalmak jok, csak, hogy ertheto, ha szeretne a torveny altal adott eszkozokkel megvedeni a beruhazasait

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

elvégre a bíróságok kilincsét arrafelé egymás kezébe adják az MS és különféle gnuszakállas-mezítlábas emberek

De az sem lehetetlen -- lévén a nagy titkolózás -- hogy a HTC egyszerűen nem bírta volna anyagilag végigjátszani a pert, így könnyű préda volt -- akár az is lehet hogy alaptalanul.

Végső soron, az auschwitzi tábor SS őrei is csak az akkor érvényben levő törvény alapján jártak el.

Értem.

Azokkal a szoftver vagy eljárás szabadalmakkal semmi bajom nincs, amelyik eszközök, hónapok, kutatók és mérnökök tucatjait követelik, de azokkal már van bajom, amikor kussban vannak hónapokon keresztül, aztán amikor kezd feltörni egy másik cég ÉS veszélyezteti a piaci egyeduralmat, akkor odamennek és lágyan megzsarolják jogi eszközökkel.

Van egy megérzésem, hogy nem a Linux kernel, nem az ütemező, nem a nem a DivX codec, nem az OpenGL implementáció és nem is a Java2D render implementáció sérti az MS szabadalmakat, hanem vittek egy listát a HTC-hez, hogy a például transzparens státusz sor, az OK gomb, a duplakattintás és a színes háttérkép a mi szabadalmunk, ezért fizess értük.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/FREEBSD

Az éves költésből hogyan derül ki, hogy a szabadalom jogos-e? Duplaklikk, egyklikkes vásárlás, ezek mind olyan dolgok, amire egy kezdő diák is rájönne magától (függetlenül attól, hogy kié a szabadalom, csak példa).

Ha az éves költés számítana, már az övéké lenne az összes unixhoz kapcsolódó jog és szabadalom is... a bíróság valahogy nem így gondolta.

a pénz nem minden. hiába kerül nekünk 2.4milliárd dolcsiba a 4es Metro eddig nincs sok hasznunk belőle. bár majd egyszer valamikor, biztosan jókat utazhatunk rajta:)