Microsoft, Windows

Újabb 0day sebezhetőséget javított a Microsoft a Exchange szerverben

Az elmúlt időszakban keményen rájárt a rúd a Microsoft Exchange szervert üzemeltetőkre. Nyugtuk most sem lehet, a Microsoft bejelentette, hogy egy újabb, jelenleg aktívan kihasznált 0day sebezhetőséget javított a széles körben elterjedt és használt levelezési- és csoportmunka szoftvermegoldásban:

Microsoft has released an advisory regarding a critical vulnerability in Exchange Server. The company disclosed this zero-day flaw in the February 2024 Patch Tuesday updates and cautioned that it is currently being actively exploited in the wild.

Részletek itt.

Január 1-gyel a Steam dobta a Windows 7, Windows 8 és Windows 8.1 támogatását

A Valve bejelentette, hogy a világ egyik legnépszerűbb digitális tartalomterjesztő platformja, a Steam január 1-től hivatalosan befejezi a régebbi Windows operációs rendszerek (7, 8, 8.1) támogatását. Azokon játszók a Steam kliensükre se frissítéseket, se support-ot nem kapnak a jövőben. Újabb koporsószög ezekbe a Windowsokba.

Karakterszámlálót kapott a Windows Notepad

Character Count: Keep track of your document’s length with the new character count display in the status bar. When text is selected, the status bar shows the character count for both the selected text and the entire document. If no text is selected, the character count for the entire document is displayed, ensuring you always have a clear view of your document’s length.

Részletek itt.

Nap képe: Amikor az emberek még nem iPhone-ért campeltek

Az új generációsoknak már fura lehet, de a '90-es évek közepén az emberek nem iPhone-ért, PlayStation-ért, MoonSwatch-ért, lépőkért hanem dobozos Windowsért campeltek ... 🤷‍♂️ Nem is csoda, amikor ilyen nagyszerű marketing team rúgta be a termékbejelentést ...

Az európai Windows 11 felhasználók eltávolíthatják majd az összes Windows alkalmazást

"All apps in Windows can be uninstalled." - jelentette be a Windows blogon a Microsoft. A kijelentés az Európai Gazdasági Térség tagjaira vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy a nevezett országok tagjai letilthatják/eltávolíthatják a Bing-et, Edge böngészőt és az összes bundleware-t. A Microsoft ezzel a lépéssel az európai Digital Markets Act-nak szeretne megfelelni.

A Microsoft vezérigazgatója elismerte, hogy hiba volt lemondani a Windows Phone-ról és a mobilról

Satya Nadella, a Microsoft jelenlegi vezérigazgatója a harmadik a redmondi vállalat vezérigazgatóinak sorában, amelyik őszintén beszélt a Microsoft mobilpiacon elkövetett szarvashibáiról. A Microsoft ma androidos okostelefonokat árul, kb. zéró sikerrel és életképes jövőkép nélkül.

Részletek itt.

14 éve jelent meg a Windows 7

A Windows Vista gyér fogadtatása után ...

A Win11 Pro alapból bekapcsolt lemeztitkosítása akár 45%-kal is visszavetheti az SSD teljesítményét

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor nagy teljesítményű számítógép-összetevőkért fizetsz, majd a teljesítmény kiaknázatlanul marad, mert a szoftver lelassítja a rendszert. Sajnos a Windows 11 Pro alapértelmezett beállítása az, hogy a BitLocker szoftveres titkosítás engedélyezve van, ami akár az SSD sebességének 45 százalékát is felemésztheti [...] Tesztjeink szerint a véletlenszerű írások és olvasások – amelyek befolyásolják a számítógép általános teljesítményét – sérülnek leginkább, de még a nagy szekvenciális adatátvitelek is érintettek.

Részletek itt.