Microsoft, Windows

Microsoft, Windows

Elérhető a WSL Utilities legújabb verziója

A Canonical alkalmazásában álló Réczey Bálint bejelentette a WSL Utilities legfrissebb verzióját, benne PulseAudio és X Server automatikus detektálási funkcióval. Arról, hogy a WSL Utilities segítségével hogyan lehet Windows Subsystem for Linux alatt futó Ubuntu-n hangot és grafikus felületet csiholni, részletesen az Ubuntu Wiki WSL szócikkében lehet olvasni.

Hivatalos: Linuxra is jön az Edge böngésző

Az MSIgnite-on a Microsoft Edge Dev Team bejelentette, hogy a többi, Edge böngésző által támogatott platform mellé érkezik a Linux is!

Új logót kapott a Microsoft Edge; a Linux verziót még mindig csak fontolgatja a Microsoft

Új logót kapott a nyílt forrású Chromium-ra épülő Microsoft webböngésző, az Edge. Noha a nyílt forrású alapok valószínűleg egyszerűen lehetővé tennék az Edge kihozását Linuxra is, a fejlesztőcsapat egyelőre csak fontolgatja a Linux verzió kiadását. Jelenleg visszajelzéseket gyűjtenek. Ennek részeként egy kérdőívet is elérhetővé tettek "Web Development on Linux Survey" címmel. Ezt itt lehet kitölteni. Részletek itt.

Mi történt, amikor a Microsoft tesztképpen három napos hétvégét rendelt el?

A Microsoft Japan augusztusban tesztképpen 1 hónapon keresztül 4 napos munkahéttel üzemelt. A pénteket - fizetett napként - hozzácsapták a szombathoz és a vasárnaphoz. A 2300 dolgozóval elvégzett kísérletben arra voltak kíváncsiak, hogy hogyan hat ez a munkavégzésre. Az eredmények dióhájban:

WSLconf - Linux témájú konferencia lesz a Microsoftnál

Közösségi szinten szervezett, Windows Subsystem for Linux (WSL) és azzal kapcsolatos témájú konferenciának ad otthont a Microsoft jövő tavasszal. A 2020. március 10. és 11. közt megrendezésre kerülő WSLconf 1 a Microsoft redmondi fő campusán, a Microsoft Reactor Building 20-ban lesz. A rendezvényen workshopok, előadások, hackathonok lesznek. A rendezvény meghívott vendégei közt ott lesz a Microsoft és a Canonical WSL csapata is.

Jön a Microsoft Teams kliens Linuxra

A fejlesztők hivatalosan megerősítették, hogy aktívan dolgoznak a Microsoft Teams linuxos kliensén. Hogy mikor érkezhet, arról egyelőre nincs infó.

"Zabálja a processzort a Windows 10 új frissítése"

"Irreálisan magas terhelést ró egyes konfigurációkra a Windows 10 pénteken kiadott egyik frissítése. A problémát több tesztelő is előre jelezte, a Microsoft azonban ismét figyelmen kívül hagyta a visszajelzéseket. [...] A pénteken publikált KB4512941 több problémát hivatott orvosolni. A Microsoft hivatalos közleménye szerint többek között a Remote Desktop, a Windows Sandbox, a TPM, illetve a játékok alatti térhangzás (Spatial Audio) javítást is tartalmazza a csomag. Ahogy azonban olykor lenni szokott, a javításokkal együtt újabb hibákat érkeztek. A leginkább szembetűnő problémát a szóban forgó irreálisan magas erőforrás kihasználtság jelenti, amely a SearchUI.exe fájlhoz köthető."

A teljes cikk itt olvasható.

"Elkezdődött a magyar nyomozás a Microsoft-botrányban"

"A Fővárosi Főügyészség egy szerdai levélben arra kéri az Esterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatóját, hogy küldje el a Microsoft-szerződéseket, amelyekkel kapcsolatban korábban korrupciógyanú merült fel amerikai részről [...] Mindennek előzménye, hogy a magyarországi Microsoft-leányvállalattal együttműködő viszonteladók, akik magyar állami intézményeknek értékesítették a Microsoft-licenszeket, a Microsofttól kapott diszkontoknak köszönhetően nagyon olcsón jutottak a termékekhez, a kedvezményt pedig nem adták tovább a végső vevőnek. A profitrátájuk olyan magas volt, hogy arra már nem nagyon akadt észszerű magyarázat, ha csak az nem, hogy a profitból állami döntéshozókat vesztegettek meg, méghozzá a Microsoft tudtával – ez persze csak feltételezés, de elég komoly volt a gyanú ahhoz, hogy először a Microsoft vizsgálódjon (ki is rúgtak hazai fejeseket), majd az amerikai igazságügyi minisztérium is nyomozott az ügyben, ez utóbbi elégséges bizonyíték híján egyezséggel zárult (ilyesmire az amerikai jogrendszer sajátosságai miatt van lehetőség)."

A teljes cikk itt olvasható.

Microsoft Edge Beta

A Microsoft bejelentette, hogy az immár Chromium-alapú Edge böngészője béta állapotba került, így a szélesebb publikum számára is tesztelhetővé vált az összes támogatott Windows és macOS platformokon. Részletek a bejelentésben.