harlequin blogja

Randi

Nemrég volt James Randi halálának az évfordulója, emlékezzünk meg egy kicsit róla...

Aki nem ismerné: eredetileg bűvész, de később rákapott az emberek tudatlanságát kihasználó csalók leleplezésére. Elég ismert volt az a kihívása, melyben egymillió dollárt igért annak, aki ellenőrzött körülmények között képes bemutatni valamilyen termeszetfölötti képességet.... 

Egy videó tőle, ha valaki ismerkedne (TEDes, azt itt sokan szeretik :), szóval kicsit lazább ): https://www.youtube.com/watch?v=c0Z7KeNCi7g

 

Hány éves a kapitány?

Ha egy hajó 26 birkát és 10 kecskét szállít, hány éves a kapitány?

https://www.youtube.com/watch?v=uyS1cXrsgIg

A megoldáshoz (lelőve a videó eredményét, úgyhogy kicsit spoiler): elég gyakran jut eszembe ez a videó hupos hozzászólásokat olvasva, ahol pár számból egy azokkal össze nem nagyon függő eredményt olvas ki valaki, csak azért, mert egyszerűen ki kell jöjjön valami, olyan nincs, hogy nem... (meg van ennek egy kicsit továbbfűzött változata, ahol számok sincsenek, csak pár infó az egyik felén, és egy abszurd kimenet a másikon)... de hát mint ahogy kiderül, ilyenek vagyunk... csak néha jó ezt kicsit tudatosítani, abból nem lehet baj :) 

Úgy értem

Most így eszembe jutott, mert ma valahogy különösen sok ilyen hozzászólás jött szembe, van egy ilyen fura kommunikációs stílus, mikor valaki nem tudja rendesen megfogalmazni, hogy mit is szeretne, de valami nagyon fáj neki egy kommentben, akkor az helyett, hogy leírná, hogy mi a baja, odanyom egy "úgy érted, hogy ..." kezdetű kérdésnek álcázott választ, aminek a második fele valami irtózatos faszság, és elég egyértelmű, hogy az előző komment nem úgy értette....

Mai jótanácsunk: ne csináljátok, mert kibaszott fölösleges :) . egyszerűen írjátok le, amit szeretnétek mondani, egyenesen mint egy felnőtt, ha nem sikerül elsőre jól megfogalmazni, nyugodtan játszatok vele egy kicsit. Ha sokadszorra sem sikerül, akkor meg hagyjátok ott.

Mindenkinek jobb lesz.

Remélem jön ide 1-2 úgy érted hogy... kezdetű komment, hogy ne érezzem, hogy fölöslegesen írtam :D

 

Öltözz Haikuba

Lehet őket végre támogatni merccsel: https://www.freewear.org/Haiku

Illetve végre jön egy normális browser, de erről csak videó jött szembe, szöveget nem sokat találtam: https://www.youtube.com/watch?v=lMcLIgPSj4w (még fejlődni is van hova :) )

A fulltime alkalmazottjuk októberi updateje: https://www.haiku-os.org/blog/waddlesplash/2021-11-04_haiku_contract_re…

Inside Job

10 részes rajzfilmsorozat a Netflixen, az összeesküvés-elmélet-rajongóknak ajánlott. (amúgy meg a nagyszerű Gravity Falls készítőitől, de azért attól különbözik...)

Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=s9VEJvCXN1s

(előre szólók, mert tudom hogy ezt sokan nehezen dolgozzák fel itt: ebben is női főszereplő van, és ő a legkompetensebb a bandában)

Még 10 rész várható valamikor... majd...