harlequin blogja

Úgy értem

Most így eszembe jutott, mert ma valahogy különösen sok ilyen hozzászólás jött szembe, van egy ilyen fura kommunikációs stílus, mikor valaki nem tudja rendesen megfogalmazni, hogy mit is szeretne, de valami nagyon fáj neki egy kommentben, akkor az helyett, hogy leírná, hogy mi a baja, odanyom egy "úgy érted, hogy ..." kezdetű kérdésnek álcázott választ, aminek a második fele valami irtózatos faszság, és elég egyértelmű, hogy az előző komment nem úgy értette....

Mai jótanácsunk: ne csináljátok, mert kibaszott fölösleges :) . egyszerűen írjátok le, amit szeretnétek mondani, egyenesen mint egy felnőtt, ha nem sikerül elsőre jól megfogalmazni, nyugodtan játszatok vele egy kicsit. Ha sokadszorra sem sikerül, akkor meg hagyjátok ott.

Mindenkinek jobb lesz.

Remélem jön ide 1-2 úgy érted hogy... kezdetű komment, hogy ne érezzem, hogy fölöslegesen írtam :D

 

Öltözz Haikuba

Lehet őket végre támogatni merccsel: https://www.freewear.org/Haiku

Illetve végre jön egy normális browser, de erről csak videó jött szembe, szöveget nem sokat találtam: https://www.youtube.com/watch?v=lMcLIgPSj4w (még fejlődni is van hova :) )

A fulltime alkalmazottjuk októberi updateje: https://www.haiku-os.org/blog/waddlesplash/2021-11-04_haiku_contract_re…

Inside Job

10 részes rajzfilmsorozat a Netflixen, az összeesküvés-elmélet-rajongóknak ajánlott. (amúgy meg a nagyszerű Gravity Falls készítőitől, de azért attól különbözik...)

Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=s9VEJvCXN1s

(előre szólók, mert tudom hogy ezt sokan nehezen dolgozzák fel itt: ebben is női főszereplő van, és ő a legkompetensebb a bandában)

Még 10 rész várható valamikor... majd...

Windows File System Tunelling

Melóban kellet írnom egy rövid szkriptet, ami képernyőmentéseket ment el, konkrét helyre a filerendszerbe (mindig letörli az előzőt, és ugyanoda elmenti az újat), windowson.
Kipóbáltam, működött, elkezték használni, jött a panasz, hogy nem működik. Mert hát a fájlok nem frissülnek. Megnéztem, kiderült, hogy bár a modification date azt mutatja, amit kell, a creation date meg azt a dátumot, amikor a legelső fajl lett mentve, ők meg pont azt nézték... szóval tényleg úgy tűnt, hogy semmi változás, semmi új dolog nem kerül mentésre...

Na de ha én letörlöm az eredeti fájlt, hogy a fenébe marad meg a régi creation date-je?