Freedom Phone

https://freedomphone.com

- Saját, cenzúrázatlan app store
- előre telepített szoftverek melyek nem követnek (duck duck go, parler)
- saját fejlesztésű OS - "based on free speech"
- csak 500$
 
Bővebben: https://www.xda-developers.com/freedom-phone-overpriced-smartphone/ 

:)

Hozzászólások

Mi a kölönbség ez meg egy mezei telefon között amit legyalulok és felteszek rá egy sima Lineage OS-t Google appok nélkül, a többi cuccot ami meg kell összeszedem innen-onnan, mint pl az F-Droid?

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

tldr

 

"Irrespective of whether you believe that Big Tech has it out for you or not, the Freedom Phone is not worth buying. In essence, the phone is just a cheap Chinese phone with LineageOS and the Aurora store on top. For $499, it doesn’t offer enough value in terms of hardware and software. You’d be better off buying a much cheaper phone and flashing LineageOS with or without microG yourself, which will leave you with a decent phone and several hundreds of dollars to enjoy your freedom."

No rainbow, no sugar

Nekem kissé túl sok az amerikai zászló - oké, hogy a szabadság földje, meg minden, de mit szólnak ehhez az indiánok.?

Ha a wikipédiának lehet hinni: "Parler is an American microblogging and social networking service. It has a significant user base of Donald Trump supporters, conservatives, conspiracy theorists, and far-right extremists. Posts on the service often contain far-right content, antisemitism, and conspiracy theories such as QAnon." Óriási móka lehet :).

Parler az tényleg egy vicces dolog, pl. azon beszélték meg a Capitolium lerohanását, Trump követői, majd megijedve törölték a posztjaikat.

Később kiderült, hogy amit a Parler töröltnek igért, az valójában csak flaggelték, de nem törölték, mert minek. Bővebben: https://gizmodo.com/every-deleted-parler-post-many-with-users-location-…

Valahogy ezek a posztok elérhetőek maradtak kívülről is, így mások meg letöltötték őket, bővebben: https://www.vice.com/en/article/n7vqew/the-hacker-who-archived-parler-e…

Összegezve: a Parler egy minden tekintetben fos dolog.

És ezt most egy kamu "cenzúrálatlan és biztonságos" telefonnal használhatod, amiről két biztos dolog derült ki, hogy nem cenzúrálatlan és nem biztonságos.

:)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Kezembe került egy PinePhone, ez szerintem jobb alternatíve a biztonságra és szabadságra. És nem is annyira drága. Apropó, ezzel van valakinek tapasztalata, hogy milyen oprendszerrel érdemes használni?

Szabadsag ?

Ertelmezhetetlen dolog. Sosem leszel szabad, valami, valaki, valahol, valamikor uralommal fog rendelkezni feletted.

Szabadsag es biztonsag olyan szavak ami ala jo sok mindennel lehet terelni a birkat.

En inkabb a bankszamlaban hiszek es a csekkonyvemben. Masnak legyenek elvei nyugodtan. Nekem eleg az elozo ketto.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

"En inkabb a bankszamlaban hiszek es a csekkonyvemben."

Azokat egy tollvonással érvényteleníteni lehet, a börtönben meg a hullaházban amúgy sem érnek semmit. Az infláció is egy napon belül elviheti, ha azokra hagyod a gazdaságot, akik észérvek helyett az őrült ideológiáikkal csődbe taszítják a gazdaságot.

Igaz, de azért törekedni lehet rá. Például a jobbágytartásnál lényegesen jobb a mai jóléti/fogyasztói/"demokratikus" társadalom, hiszen rengeteg területen azt csinálsz, amit akarsz. A jobbágytartód például nem hághatja meg a nejed/lányod amikor neki jól esik.

A weboldalon van ~15 darab buy now gomb és nulla olyan ami részletesen elárulná hogy miről is van szó. Milyen a base ROM? Mik vannak előtelepitve? Gapps-os vagy microG-s? Stb stb. Vagy csak én nem látom?

Én kérek elnézést :DD

szerk.: az xda-s link alapján egy létező umidigi telefonról van szó, amin LoS, microG és egy átnevezett Aurora Store van. Ami ugye egy play store előtét. Sokat nem ér az egész. Max annyit hogy gyárilag felrakták rá a parlort ahol lehet büntetlenül Trumpliskodni?