d3xt3r blogja

nyaralás lakókocsival

 ( d3xt3r | 2017. június 17., szombat - 14:55 )

Felmerült a kérdés, hogy Horvátország + lakókocsi (horogra akasztós) lenne az idei program. Bérlése ~10.000Ft/nap. Van valakinek ezzel tapasztalata? Előnyök és hátrányok érdekelnek. Perpillanat csak a buli kedvéért jött az ötlet.

lopás hegyek

 ( d3xt3r | 2017. május 20., szombat - 9:08 )

Sziasztok!

otthoni szabadidő

 ( d3xt3r | 2017. április 3., hétfő - 7:32 )

Rávettem magam, hogy vegyek otthonra "TV-t."
Következő a helyzet;
Alacsony költségvetésű a sztori tehát, ami maximálisan szoba jöhet:
Ne legyen több mint 150 ezer magyar forint.

Ha tv akkor ami fontos nekem, legyen viszonylag normális hangzása, legyen bent kártya hely (nem tudom minek hívják, hogy ne kelljen külön beltéri), hdmi, 100hz, Smart nem fontos. Falra szeretném felfogatni.

keresek egy filmet

 ( d3xt3r | 2016. november 27., vasárnap - 23:06 )

egy csaj szerepel bent, elvileg most fog megjelenni vagy már megjelent azt sem tudom mert nagyon nem találom.

olyan én a robot feeling trailer alapján (egyszer láttam a trailert moziba), egy ilyen szellem vagy robot vagy mifene és nem tudja a csaj eldönteni hogy ő micsoda, fekete feszülős cuccban van, meg van egy olyan kép is a trailerből hogy egy műtőasztalon fekszik.

tudom elég tág meg elég furcsa leírás, de hátha valakinek beugrik :D

i5s kijelző szellemek, mumusok, akkumulátorok

 ( d3xt3r | 2016. október 14., péntek - 23:35 )

Egy jónéhány éves készülékről van ugyan szó, de hozzám nőtt, szeretem és nem válok meg tőle. Tavaly betört a kijelzőm, használtam töröttem kb 7-8 hónapot, majd rávettem magam (bár félve az utángyártott szaroktól) kicseréltettem "alma szervizbe". Akksi, hangszóró, mikrofon, kamera, stb. alaplapon és a házon kívül minden ment kb.

android, kitépem a hajam

 ( d3xt3r | 2016. szeptember 9., péntek - 15:12 )

Helyzet az, hogy almáról váltottam androidra, "elhasználódott" szegény. Mivel nem akartam csúcskategóriát venni, se egy fapad használhatatlan lassú eszközt ezért vettem egy használhatatlant :D.
Nade a helyzet az, hogy egy HTC One X plus készülék a szerencsés az én szerencsétlenségemre. Olcsó pénzért kaptam, az első adandó alkalommal cwm recovery, majd egy cyanogenmod, 4.4.4-el.

n95 avagy keressünk retro telefont

 ( d3xt3r | 2016. augusztus 6., szombat - 10:52 )

Lett egy fétisem, alma után (betört a kijelző és 3-szor volt szervizben és mind a 3 alkalommal szarul csinálták meg) nem akarok drága telefont venni és mivel amikor bejött az a bizonyos 8gb-os mindig akartam egyet. Esetleg van otthon a fiókban valakinek? (n95 8GB kifejezetten)

Olasz nyaralás

 ( d3xt3r | 2015. augusztus 13., csütörtök - 16:53 )

Idén spagetti hazájába látogatunk el nyaralni, San Marino mellé Marotta nevű településre. Vacilálok azon hogy melyik útvonalat válasszam a Szlovént vagy ne, hol jobbak az utak, hol jobb a közlekedés, illetve merre jövök ki olcsóbban.
Aki esetleg jártas a dologban megoszthatná velem a tapasztalatait.

Köszi :)

amikor az ember kreatív....

 ( d3xt3r | 2015. június 24., szerda - 23:39 )

és abból dolgozik amiből tud, vagy ami épp kéznél van....

aligha morbid :)

harc a nyest ellen

 ( d3xt3r | 2015. június 7., vasárnap - 7:01 )

Kb 3 éve lakunk itt és azóta minden egyes nap parti van a kocsi tetején, a motortérben és az összes szélvédőn.
eddig a következő módszert alkalmaztam:
- "állj odébb mert az a nyest napi útja amit minden nap bejár" szegényt csak sajnálni tudom, mert az udvar és a ház környékét minden egyes nap az elejétől a végéig bejárják. fail.
- "kutyaszőr a motortérbe" na azóta vacsorára a hővédőt fogyasszák utána rász.rnak a szélvédőnél a légbeömlőre. fail.

Megvan

 ( d3xt3r | 2015. április 25., szombat - 14:35 )

Megvan... Hosszas várakozás (3 hét) után garanciából megkaptam az új készülékemet. TouchID romlott el az előzőn és szerencsére nem javították, hanem kaptam helyette egy újat. Azt hittem, hogy új doboz, új töltő, új minden, de "csak" a készüléket cserélték, de attól függetlenül meg vagyok elégedve a garanciális "javítással". Köszi kedves cég.

Notebook márkájú notebook :)

 ( d3xt3r | 2015. február 5., csütörtök - 19:33 )

Ajcsiba kaptam egy elmondások szerint működő laptopot, aminek csupán a töltője hiányzik. Ezen kívül egy "j" betű :). Vagy szerzek egy hozzá való töltőt, vagy kísérletezek, valami más töltővel. Azt nem értem minek oda 4 vezeték, nem elég ezeknek a simán plusz és minusz? Szükségem lenne egy kisebb linuxos gépre, és úgy gondolom ezen egy debian nagyon faszán menne, kaptam annó fix ip-t, tehát nyert ügyem lenne.

Toshiba Win 8.1 Atheros driver hiba

 ( d3xt3r | 2015. január 15., csütörtök - 22:41 )

Kíváncsi voltam milyen a 8.1, tehát feltettem. Az első tapasztalat, kapásból bluescreen. Király. / athwbx.sys / -re hivatkozik. Gugli, több Toshiba tulaj kereste a megoldást, elsőre sikerült szerencsére javítani. Gép bekapcsol, eszköz rögtön letilt (ilyenkor nem fagy meg a rendszer), majd driver újratelepít, (azt raktam fel, amit win7-nél használtam), és hibátlanul működik. Be happy :)

Ideért a fagy

 ( d3xt3r | 2014. december 29., hétfő - 14:09 )

Reggel már -6°C-ot mért a kocsi, kissé nehezebben is indult szegényke, de szerencsére megoldottam, üzemanyagszűrőt kicseréltem már ráfért. Későn jutott eszembe hogy a szobánkban is a redőny "tok"-ot ki kellene bélelni valami hőszigetelő dologgal, mert úgy jön be a hideg ahogy nem lehet, következő projekt ez lesz. Van itthon ilyen régi ágyból maradt szivacs, az szépen be lesz tömve, ablakokat is újra körberagasztom. Remélem a hókotrók is ideérnek, egy-két kiló sót ledobhatnának az útra, mert úgy rá van fagyva a hó, mint annak a rendje...

Toshiba.

 ( d3xt3r | 2014. december 23., kedd - 19:08 )

Karácsonyra vettem magamnak egy Satellite 750D-t. pic pic

újabb hw

 ( d3xt3r | 2014. augusztus 3., vasárnap - 17:18 )

Tehát. Ismét eljött az idő, hogy új hardvert vásároljak. Régóta szemezek az apple féle macbookkal, sajnos ebből nem tudok újat venni, de meg is elégszek belőle egy 2008-as környéki vassal. Egy a probléma, soha nem használtam még se osx-et, se mac-et. Mielőtt beleugrok bármibe, szeretek mindig körbekérdezni, körbenézni, mi micsoda, mit tud és hogy nekem mire is van igazából szükségem. Úgy indult az egész projekt, hogy az asztali gépem, amit már évek óta használgatok, vagyis az utóbbi időben már csak próbálom használni...

Ma forró volt a helyzet

 ( d3xt3r | 2014. július 18., péntek - 17:50 )

Kb ez a kép fogadott nagy navigálások közepette, igaz napon volt vagy 50 fok plusz dolgozott is a vas, meg szélvédőn is volt, de meglepődtem :) be a kesztyűtartóba, kikapcs, lehűlt, utána persze jó lett.

A kép illusztráció.

Ennyi

 ( d3xt3r | 2014. július 9., szerda - 19:59 )

Ennyi az annyi. Folyamatos mobil net, néha WiFi, & elég sok app használ push-t.

Vírusirtó

 ( d3xt3r | 2014. július 8., kedd - 7:28 )

Haha. 3 éve van fent kb az os a gépemen (win7) azóta vírusirtót nem látott, de szerintem vírust sem. Egy dolog van ami szerintem elkerülheti a vírust, a felhasználói korlátozás. Azaz, bármit is akarok telepíteni, megkérdezi van harmincszor, hogy hét te paraszt oszt biztos akarod-e?! Aztán ha úgy ítélem engedem neki. Ennyi

Térkép venni vagy nem venni

 ( d3xt3r | 2014. július 5., szombat - 1:38 )

1 hét múlva indulunk Horvátországba, nem szeretnék jb-t, de kicsit sajnálom is a pénzt az igo-ra, de most 11.000ft (+-100ft). Legjobb az lenne ha ki lehetne választani ha nekem mondjuk kell csak a magyar és csak a horvát. Megvásárolt igo-m még nem volt soha, de gondolom legális az app sokkal több funkció használható rajt. Ugyebár default app Google maps és az apple térkép sem jó mert online. Szóval ja.

Valami eszi

 ( d3xt3r | 2014. július 4., péntek - 21:33 )

Valami elkezdte zabálni az akkumat (5S) anélkül hogy bármit módosítottam volna vagy bármit telepitettem volna. Mobilnet pörgött mindig, Facebook app van fent ami esetleg eheti, vagy insagram, ezen kívül más nincs is fent. Nincs sok ötletem, max lesz egy restore aztán ha az se jó akkor gari.

Szerk.: iphone 5s-ről van szó

Megvan a vas :)

 ( d3xt3r | 2014. május 10., szombat - 3:43 )

Sikeres telefonvásárláson vagyok túl. iPhone 5s lett a vége. Gyors, szép, okos, táccs id tökéletes, rezzenéstelen működés, akkuja hibátlan. Meg vagyok eddig elégedve vele. Tesztelgetés, egész éjjel, LTE Győrben is hibátlan, halottam róla egy-két negatívumot, de mindenkit aki ilyent akar esetleg vásárolni, csak biztatni tudok, mert minden funkciója teljesen tökéletes.

Ismét telefon vásár lesz :)

 ( d3xt3r | 2014. május 4., vasárnap - 10:38 )

Ebben a hónapban újabb kihívást kell leküzdenem, méghozzá telefont veszek. Probléma sosem azzal volt hogy bemenjek és megvegyem, vagy akár használtan kinézzem és megvegyem, hanem a kiválasztás. Semmiféle vitát nem áll szándékomban elindítani, mint más fórumokon, de pont a két nagy rivális között kell választani, mindegyik mellett van érv és ellenérv is. Konkrétan:

Iphone 5S <---> HTC One M8

Telekom és a Tv

 ( d3xt3r | 2014. január 17., péntek - 3:42 )

Töntént, hogy tv-t rendeltem a telekomtól, december 25-én. Magát az beltérit ki is hozták kb 2 nap alatt, tv-re meg várni kellett. Furcsa is volt hogy nem hozták 3-4 nap alatt, mert ismerősnek 4 napon belül ott is volt. Telefonáltam kb nekik 4-5 alkalommal de mondták hogy legyek türelmes. Mondom jó. Január 4. Felhívtam újra őket és kiderült hogy egy számlámáról 1000 ft hiányzott, de erről se nem értesítettek se nem szóltak csak törölték a rendelést. Befizettem. Megrendeltem újra a tv-t, majd 2 nap múlva telefon.

monitor vásárlás

 ( d3xt3r | 2013. október 27., vasárnap - 11:10 )

Sziasztok!

Régebben volt egy LG monitorom, ami a lényeg, hogy 2ms a válaszideje, érintőpanelos, fullhd, 22"-os.
Képem van róla, de nem tudom mi a pontos típusa.

kép

Pont ezt a típust akarom, meg voltam vele nagyon elégedve és nem tudom elolvasni a pontos típusát. Aki esetleg tudja, kérném ossza meg velem :)

szerk.: azért keresem a típusát mert már eladtam és kell egy másik ugyanilyen