d3xt3r blogja

nyaralás lakókocsival

Felmerült a kérdés, hogy Horvátország + lakókocsi (horogra akasztós) lenne az idei program. Bérlése ~10.000Ft/nap. Van valakinek ezzel tapasztalata? Előnyök és hátrányok érdekelnek. Perpillanat csak a buli kedvéért jött az ötlet.

lopás hegyek

Sziasztok!

Szerdán sikeresen ellopták a lépcsőházból (zárt) a biciklimet, alul van egy biciklitároló és onnét. Este 9-kor levittem, reggel jövök dolgozni, párom hív, hogy mivel jöttem, mert hogy nincs ott a bicikli. Mondom oké akkor azt megfújták, rendőrséget felhívtam, a válasz konkrétan az volt, hogy menjek be vagy írjak nekik egy emailt, és majd lesz valami. Na ezen én rendesen berágtam, lehet hülye döntés volt, de hagytam az egészet. Ma reggel megyek le, látom a bicikli tároló üres, lakatok lemetélve (6-7 bicikli). Jövök be melóba, ismerősöm mondja, tegnap itt Győrbe Audi kint az utcán téglákon állt. Autóhoz megvettem ugyan a kerékőr csavarokat, de valahogy azt is feleslegesnek találom, lévén hogy egy perc alatt leveszik azt is ha nagyon akarja valaki és jártas a dologban.
Mivel a pénz nekem is pénz, a bicikli is ~60ezer kb, a kerék a kocsik 150 nagyjából, arra a döntésre jutottam, hogy megfigyelek.

otthoni szabadidő

Rávettem magam, hogy vegyek otthonra "TV-t."
Következő a helyzet;
Alacsony költségvetésű a sztori tehát, ami maximálisan szoba jöhet:
Ne legyen több mint 150 ezer magyar forint.

Ha tv akkor ami fontos nekem, legyen viszonylag normális hangzása, legyen bent kártya hely (nem tudom minek hívják, hogy ne kelljen külön beltéri), hdmi, 100hz, Smart nem fontos. Falra szeretném felfogatni.

Ha projektor akkor legalább egy hd felbontás vagy ami a végső minimum egy 1024*768, hdmi és vga kimenet. Mivel sosem volt dolgom projetorral ezekről szeretnék infót gyűjteni miben lenne jobb vagy rosszabb mint egy tv, mivel tudnám kihasználni jobban vagy kevesebben, esetleg a fényviszonyok mennyire lesznek befolyásoló tényezők. LEDes mennyire elfogadható?

keresek egy filmet

egy csaj szerepel bent, elvileg most fog megjelenni vagy már megjelent azt sem tudom mert nagyon nem találom.

olyan én a robot feeling trailer alapján (egyszer láttam a trailert moziba), egy ilyen szellem vagy robot vagy mifene és nem tudja a csaj eldönteni hogy ő micsoda, fekete feszülős cuccban van, meg van egy olyan kép is a trailerből hogy egy műtőasztalon fekszik.

tudom elég tág meg elég furcsa leírás, de hátha valakinek beugrik :D

i5s kijelző szellemek, mumusok, akkumulátorok

Egy jónéhány éves készülékről van ugyan szó, de hozzám nőtt, szeretem és nem válok meg tőle. Tavaly betört a kijelzőm, használtam töröttem kb 7-8 hónapot, majd rávettem magam (bár félve az utángyártott szaroktól) kicseréltettem "alma szervizbe". Akksi, hangszóró, mikrofon, kamera, stb. alaplapon és a házon kívül minden ment kb.
Elhoztam a szervízből (50E Ft.) boldogság, újra szép a drága. Nyomkodom használom, majd lemerítettem teljesen aztán kerestem a töltőjét, dugom be, semmi... Visszavittem, hogy nem jó a telefon, nem kapcsol be. Szétszedte a srác előttem, akku csatlakozó lehúz, bedug, voálá, javítás kész... Na oké, akkor kis félelem volt ugyan bennem, de nyomkodtam tovább. Egy nap múlva nagyságrendileg kijelző érdekes dolgokat csinálgatott magában. Néha nem érzékelt, néha magától nyomkodott mindent, majd besokalltam, visszavittem, másnap kész ismét, kijelző csere garanciában. Oké.
Az a kijelző ami másodszor került bele, ismét elkezdett lassacskán 2 nap után furcsa dolgokat művelni, majd nem foglalkoztam vele, mondom majd visszaviszem... Hát miért is ne, betörött a kijelző álló helyében. Megfeszült és elpattant. Nem akartam nagyon visszamenni és vitatkozni, lévén hogy a ház is tropa volt. Állt 2 hónapot a drága, majd az android-ot kezdtem megszokni, aztán kijött az ios 10, kiváncsiság hajtott, elvittem másik szervizbe. Mondtam a srácnak csak akkor kell a kijelző ha nagyon tuti biztos, hogy nem csinálja a dolgot meg az akku is csak akkor kell ha tuti tuti jó.
Oké.
Elhozom pár óra öröm. ios 10 feltelepít, használ majd ahogy egyre többet nyomkodtam hát ismét előtörtek a telefonomba lévő mumusok. Beszéltem a sráccal, holnap elviszem neki hogy nézze át a dolgokat, aztán meló közbe volt kis időm és keresgéltem neten, csak nem tudtam mit kell keresni. Mi ez? iphone screen replacement az még oké, aztán tovább böngészve keresgélve találtam úgynevezett ghost touching hibát, ami ezt a dolgot eredményezi. Amit kivettem a fórumokon a "megoldások"-ból a leírásokból, az, hogy a csatlakozó esetleg koszos, alkoholos tisztítás segít, vagy ami még számomra érdekes, hogy a 3 szalagkábel között meg az alaplap és a szalag között esetleg fellép valami hiba.
Szigetelés? Papírlap közé? Szigetelő szalag? WD40? Krumpli?

android, kitépem a hajam

Helyzet az, hogy almáról váltottam androidra, "elhasználódott" szegény. Mivel nem akartam csúcskategóriát venni, se egy fapad használhatatlan lassú eszközt ezért vettem egy használhatatlant :D.
Nade a helyzet az, hogy egy HTC One X plus készülék a szerencsés az én szerencsétlenségemre. Olcsó pénzért kaptam, az első adandó alkalommal cwm recovery, majd egy cyanogenmod, 4.4.4-el.

Következőn gondolkodom: nem vagyok se programozó se fejlesztő se semmi, de... Valami féle linuxhoz hasonlító dolog ez az egész android dolog, tehát, ha nyitva van a telefon, valahogy módosítanom kellene annyira, hogy:
- felesleges alkalmazás semmi ne legyen rajt.
- ne lássam mégegyszer, hogy "az alkalmazás váratlanul leállt"
- ha meg akarok nyitni valamit ne kelljen várni fél napot
- ha reggelre beállítom az ébresztőt, ne arra keljek, hogy már másfél órája bent kellene lennem mert ez a szar nem ébreszt, mert az alkalmazás leállt....
Egyszóval kicsit bele kellene nyúlnom a rendszer lelkébe, hogy ne csináljon olyan dolgokat amiket nagyon nem akarok.
A probléma az, hogy sose nem csináltam még ilyesmit és neki állni sem tudok, mert nem tudom honnét induljak el. Vagy... van még az a megoldás addig keresgélek romot amíg nem találok használhatót, de ugye ahhoz nem 1-2 romot kell lepróbálnom, én meg biztosra akarok menni.

n95 avagy keressünk retro telefont

Lett egy fétisem, alma után (betört a kijelző és 3-szor volt szervizben és mind a 3 alkalommal szarul csinálták meg) nem akarok drága telefont venni és mivel amikor bejött az a bizonyos 8gb-os mindig akartam egyet. Esetleg van otthon a fiókban valakinek? (n95 8GB kifejezetten)

Olasz nyaralás

Idén spagetti hazájába látogatunk el nyaralni, San Marino mellé Marotta nevű településre. Vacilálok azon hogy melyik útvonalat válasszam a Szlovént vagy ne, hol jobbak az utak, hol jobb a közlekedés, illetve merre jövök ki olcsóbban.
Aki esetleg jártas a dologban megoszthatná velem a tapasztalatait.

Köszi :)

harc a nyest ellen

Kb 3 éve lakunk itt és azóta minden egyes nap parti van a kocsi tetején, a motortérben és az összes szélvédőn.
eddig a következő módszert alkalmaztam:
- "állj odébb mert az a nyest napi útja amit minden nap bejár" szegényt csak sajnálni tudom, mert az udvar és a ház környékét minden egyes nap az elejétől a végéig bejárják. fail.
- "kutyaszőr a motortérbe" na azóta vacsorára a hővédőt fogyasszák utána rász.rnak a szélvédőnél a légbeömlőre. fail.
- "fújd be valami erős illatú dologgal a kocsit" na kérem elmásztam a szomszédos településre a mosóba, lemostam majd a végén valami illatosított "lakkvédő" izébizével lemostam. kocsi este letesz, reggelre nem láttam ki anszélvédőn. fail.
- " epresfagyi" és tej koktél" szerintem még ízlett is a kis barátomnak, mert lelkesen öntöttem ki kis tálba, reggelre elfogyott, és folyt. köv. fail.
- "palack a kocsi mellé" egy két alkalommal használt, csak azt nem derítettek ki ez miért használhat és hogyan kell alkalmazni, hold.

Megvan

Megvan... Hosszas várakozás (3 hét) után garanciából megkaptam az új készülékemet. TouchID romlott el az előzőn és szerencsére nem javították, hanem kaptam helyette egy újat. Azt hittem, hogy új doboz, új töltő, új minden, de "csak" a készüléket cserélték, de attól függetlenül meg vagyok elégedve a garanciális "javítással". Köszi kedves cég.

Notebook márkájú notebook :)

Ajcsiba kaptam egy elmondások szerint működő laptopot, aminek csupán a töltője hiányzik. Ezen kívül egy "j" betű :). Vagy szerzek egy hozzá való töltőt, vagy kísérletezek, valami más töltővel. Azt nem értem minek oda 4 vezeték, nem elég ezeknek a simán plusz és minusz? Szükségem lenne egy kisebb linuxos gépre, és úgy gondolom ezen egy debian nagyon faszán menne, kaptam annó fix ip-t, tehát nyert ügyem lenne.

Toshiba Win 8.1 Atheros driver hiba

Kíváncsi voltam milyen a 8.1, tehát feltettem. Az első tapasztalat, kapásból bluescreen. Király. / athwbx.sys / -re hivatkozik. Gugli, több Toshiba tulaj kereste a megoldást, elsőre sikerült szerencsére javítani. Gép bekapcsol, eszköz rögtön letilt (ilyenkor nem fagy meg a rendszer), majd driver újratelepít, (azt raktam fel, amit win7-nél használtam), és hibátlanul működik. Be happy :)

Ideért a fagy

Reggel már -6°C-ot mért a kocsi, kissé nehezebben is indult szegényke, de szerencsére megoldottam, üzemanyagszűrőt kicseréltem már ráfért. Későn jutott eszembe hogy a szobánkban is a redőny "tok"-ot ki kellene bélelni valami hőszigetelő dologgal, mert úgy jön be a hideg ahogy nem lehet, következő projekt ez lesz. Van itthon ilyen régi ágyból maradt szivacs, az szépen be lesz tömve, ablakokat is újra körberagasztom. Remélem a hókotrók is ideérnek, egy-két kiló sót ledobhatnának az útra, mert úgy rá van fagyva a hó, mint annak a rendje...

Toshiba.

Karácsonyra vettem magamnak egy Satellite 750D-t. pic pic

BIOS-ba találtam egy érdekes funkciót. Tudtam hogy mit fog csinálni, de fáradt is voltam, meg nem is olvastam el a kisbetűs részt és bekapcsoltam. Ami annyit jelent, hogy amikor benyomom a power gombot, abban a pillanatban elkezd a rendszer bootolni, kihagyja a "felesleges" dolgokat, tehát nem tudok belépni most BIOS-ba. Hogy tudom ezt visszahozni? :D

újabb hw

Tehát. Ismét eljött az idő, hogy új hardvert vásároljak. Régóta szemezek az apple féle macbookkal, sajnos ebből nem tudok újat venni, de meg is elégszek belőle egy 2008-as környéki vassal. Egy a probléma, soha nem használtam még se osx-et, se mac-et. Mielőtt beleugrok bármibe, szeretek mindig körbekérdezni, körbenézni, mi micsoda, mit tud és hogy nekem mire is van igazából szükségem. Úgy indult az egész projekt, hogy az asztali gépem, amit már évek óta használgatok, vagyis az utóbbi időben már csak próbálom használni... Elindítok egy youtube videót, nem képet fullhd-ba lejátszani? Megnyitok egy chrome-ot, kb 4 lappal és megeszi a proci 110%-át? 'nyád.
Persze nem feltétlenül mac a kiválasztott, ez abból indult ki, hogy ha már telefonból azt a céget választottam és kielégíti minden vágyamat, akkor egy számítógép, vagy egy laptop is képes erre Tőlük.

Ma forró volt a helyzet

Kb ez a kép fogadott nagy navigálások közepette, igaz napon volt vagy 50 fok plusz dolgozott is a vas, meg szélvédőn is volt, de meglepődtem :) be a kesztyűtartóba, kikapcs, lehűlt, utána persze jó lett.

A kép illusztráció.

Vírusirtó

Haha. 3 éve van fent kb az os a gépemen (win7) azóta vírusirtót nem látott, de szerintem vírust sem. Egy dolog van ami szerintem elkerülheti a vírust, a felhasználói korlátozás. Azaz, bármit is akarok telepíteni, megkérdezi van harmincszor, hogy hét te paraszt oszt biztos akarod-e?! Aztán ha úgy ítélem engedem neki. Ennyi

Térkép venni vagy nem venni

1 hét múlva indulunk Horvátországba, nem szeretnék jb-t, de kicsit sajnálom is a pénzt az igo-ra, de most 11.000ft (+-100ft). Legjobb az lenne ha ki lehetne választani ha nekem mondjuk kell csak a magyar és csak a horvát. Megvásárolt igo-m még nem volt soha, de gondolom legális az app sokkal több funkció használható rajt. Ugyebár default app Google maps és az apple térkép sem jó mert online. Szóval ja.

Valami eszi

Valami elkezdte zabálni az akkumat (5S) anélkül hogy bármit módosítottam volna vagy bármit telepitettem volna. Mobilnet pörgött mindig, Facebook app van fent ami esetleg eheti, vagy insagram, ezen kívül más nincs is fent. Nincs sok ötletem, max lesz egy restore aztán ha az se jó akkor gari.

Szerk.: iphone 5s-ről van szó

Megvan a vas :)

Sikeres telefonvásárláson vagyok túl. iPhone 5s lett a vége. Gyors, szép, okos, táccs id tökéletes, rezzenéstelen működés, akkuja hibátlan. Meg vagyok eddig elégedve vele. Tesztelgetés, egész éjjel, LTE Győrben is hibátlan, halottam róla egy-két negatívumot, de mindenkit aki ilyent akar esetleg vásárolni, csak biztatni tudok, mert minden funkciója teljesen tökéletes.

Ismét telefon vásár lesz :)

Ebben a hónapban újabb kihívást kell leküzdenem, méghozzá telefont veszek. Probléma sosem azzal volt hogy bemenjek és megvegyem, vagy akár használtan kinézzem és megvegyem, hanem a kiválasztás. Semmiféle vitát nem áll szándékomban elindítani, mint más fórumokon, de pont a két nagy rivális között kell választani, mindegyik mellett van érv és ellenérv is. Konkrétan:

Iphone 5S <---> HTC One M8

Probléma a következő. Az új alma a kezemben egyszer volt még csak, méghozzá tegnap a T-be, picit nyomogattam, forgattam, nézegettem, kijelző, külső, súly, dizájn 5 csillag. Akárcsak az M8. Egyben van az egész, nem lehet szétbontani, kitisztult. A rendszerrel vannak némi problémáim. Vagy azt kell "elviselnem", hogy stabil, egyben van, de kissé idézőjel_korlátozottt_idézőjel, akkor ios-t választom, ami kissé furcsa nekem az új verzió óta. Ha pedig a szabadságot választom, aminek egy hátulütője van, méghozzá a hibaüzenet ami oly sokszor megjelent egy _gyári_ sony s-en, a legfrissebb rendszeren, hogy az kissé kiábrándító. Mindegyik készülék és OS szívemhez nőtt és nem is. Mindegyiknek van előnye hátránya, mindegyiket szívesen nyomkodom napokon át, és mindegyiket tudom utálni a maga kis problémái miatt. Csak az a kérdés merült fel bennem, hogy melyik kijelzőjét akarom nézegetni 1-2 éven keresztül és melyik nyűgöt akarom elviselni. Igen kissé költői volt eme megfogalmazás azt látom, de ezek a szavak jöttek ki a számon :D

Telekom és a Tv

Töntént, hogy tv-t rendeltem a telekomtól, december 25-én. Magát az beltérit ki is hozták kb 2 nap alatt, tv-re meg várni kellett. Furcsa is volt hogy nem hozták 3-4 nap alatt, mert ismerősnek 4 napon belül ott is volt. Telefonáltam kb nekik 4-5 alkalommal de mondták hogy legyek türelmes. Mondom jó. Január 4. Felhívtam újra őket és kiderült hogy egy számlámáról 1000 ft hiányzott, de erről se nem értesítettek se nem szóltak csak törölték a rendelést. Befizettem. Megrendeltem újra a tv-t, majd 2 nap múlva telefon. Akció csak úgy érvényes ha neten rendelem meg. Mondom ok. Szolgáltatás nem a nevemem volt, szóval át kellett írni. Új mt azonosító 2-3 nap volt mire megjött a jelszó. Neten megrendeltem ismét. 3 napjára rá telefon hogy hozzák a beltérit. Wtf?! Felhívom őket ismét hogy mi ez, kiderült hogy a decemberbe bekötött szolgáltatást, papíron ki sem hozták még. Ezt a mai nap sikerült rendezni, és holnap 4re nálam a tv.

monitor vásárlás

Sziasztok!

Régebben volt egy LG monitorom, ami a lényeg, hogy 2ms a válaszideje, érintőpanelos, fullhd, 22"-os.
Képem van róla, de nem tudom mi a pontos típusa.

kép

Pont ezt a típust akarom, meg voltam vele nagyon elégedve és nem tudom elolvasni a pontos típusát. Aki esetleg tudja, kérném ossza meg velem :)

szerk.: azért keresem a típusát mert már eladtam és kell egy másik ugyanilyen