android, kitépem a hajam

 ( d3xt3r | 2016. szeptember 9., péntek - 15:12 )

Helyzet az, hogy almáról váltottam androidra, "elhasználódott" szegény. Mivel nem akartam csúcskategóriát venni, se egy fapad használhatatlan lassú eszközt ezért vettem egy használhatatlant :D.
Nade a helyzet az, hogy egy HTC One X plus készülék a szerencsés az én szerencsétlenségemre. Olcsó pénzért kaptam, az első adandó alkalommal cwm recovery, majd egy cyanogenmod, 4.4.4-el.

Következőn gondolkodom: nem vagyok se programozó se fejlesztő se semmi, de... Valami féle linuxhoz hasonlító dolog ez az egész android dolog, tehát, ha nyitva van a telefon, valahogy módosítanom kellene annyira, hogy:
- felesleges alkalmazás semmi ne legyen rajt.
- ne lássam mégegyszer, hogy "az alkalmazás váratlanul leállt"
- ha meg akarok nyitni valamit ne kelljen várni fél napot
- ha reggelre beállítom az ébresztőt, ne arra keljek, hogy már másfél órája bent kellene lennem mert ez a szar nem ébreszt, mert az alkalmazás leállt....
Egyszóval kicsit bele kellene nyúlnom a rendszer lelkébe, hogy ne csináljon olyan dolgokat amiket nagyon nem akarok.
A probléma az, hogy sose nem csináltam még ilyesmit és neki állni sem tudok, mert nem tudom honnét induljak el. Vagy... van még az a megoldás addig keresgélek romot amíg nem találok használhatót, de ugye ahhoz nem 1-2 romot kell lepróbálnom, én meg biztosra akarok menni.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Az első adandó alkalom (cm telepítés) után törölted a cache/darvik cache/datat. Mert váratlanul leállni leginkább akkor szokott. :D

+1

Azért 1 GB RAM-mal el kell mennie 4.4-es Androidnak minden galiba nélkül.

A 4.4-esnek leginkább a /dev/null-ba kéne mennie, nem a RAM-ba...

+1.
Valószinüleg teljesen rosszul csináltad a ROM telepitést, ezért jönnek elő ehhez hasonló hibák.
Ha már hackelésre adtad a fejedet akkor aprólékosan nézz utána.

--
arch,debian,osmc,android,windows

Csak megjegyzem, hogy egy 4 éves telefontól, tákolt ROM-mal ne várj túl sokat.

+1

> nem vagyok se programozó se fejlesztő se semmi, de...
de azért az első jöttment írás után romot cserélsz, meg belenyúlsz, aztán meg fröcsögsz.

> Egyszóval kicsit bele kellene nyúlnom a rendszer lelkébe, hogy ne csináljon olyan dolgokat amiket nagyon nem akarok.
belenyúltál, s csinál olyanokat, amiket nem akarsz. én nem nyúltam bele a nexus 5x-embe (de előtte a 1st gen Moto G-be se, sokáig), s egyik fentebbi dologgal sem találkoztam. Cserébe nem is volt egyik se az apple telefonjának árához mérhető...
--
blogom

+1

- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

+1

Oszt jön a szarazandroid kezdetű történet.

Acer tablet gyári image-dzsel hivatalos repoból érkező rendszerfrissítés után folyamatosan crash-el a 'random acer alkalmazás'. Azért ilyenkor szabad szarazandroidozni? :P
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods
Get dropbox account now!

Szarazacerezni, legfeljebb.
--
blogom

+1

szabadni épp szabad, de ha az acer appok fosok, akkor ilyen alapon szarazmsezni is lehtne emiatt :D

Se a 4 éves telefon se a CyanogenMod nem ad okot a fentiekre (és ez utóbbi nem tákolt).
Elrontotta a telepitést.

--
arch,debian,osmc,android,windows

Rosszul telepítve - azaz tákolmányként "valahogy felment"...

Ilyen koros jószágoknál, ahol a hivatalos CM megállt a 11-nél, érdemes a nightly csatornából halászni, mert - tudtommal - a havi Android biztonsági csomagok abban kerülnek terjesztésre, backportolva is.
Van saját CM recovery is, a CWM egy ideje már nincs aktívan fejlesztve. A CM recovery meg igen, párhuzamosan a ROM fejlesztésével.
Open GApps esetében a pico csomagot választva semmilyen extra nem lesz rajta még a Google appjaiból sem, csak a Play és a Play Szolgáltatások, valamint a címtár és a naptár szinkronizálása. A hivatalos CM maga nem tartalmaz semmilyen hozzáadott ballasztot.

Ami az alkalmazások megnyitási sebességét illeti: sajnos az alkalmazások híznak, a régi telefonok meg nem javulnak hw szinten.

Mit szeretnél egy 4 éves telefontól? Ez kb. olyan, mintha most vennél egy core2duo-s gépet...
--
The Community ENTerprise Operating System

hát nézd, lehet hogy 4 éves telefon, de attól függetlenül legjobb tudomásom szerint van bent egy 4+1 magos processzor 1 vagy 2 gb rammal. nem hinném, hogy ennek így kéne működnie ahogy most teszi. A gyári rendszer ami rajt volt még ennél is katasztrófálisabb volt, lassabb, lagosabb, bugosabb. Annyit nyúltam bele a telefonba, hogy raktam rá egy elvileg "rá való" romot. Én csak azt akarom elérni, hogy stabil és rugalmas rendszer legyen rajt. Ubuntu hogy áll egyébként? használható már rajta?

Nem a magok számítanak. core2quad proci is volt, mégsem lehet össze sem hasonlítani egy mai négymagossal. Én anno mikor az S4 minit megvettem, 2 krait magos volt, a legerősebb processzor ami akkor létezett, a négymagosokat verte minden tekintetben. Vagy 2 hónapja a szekrényben pihen. Abban 1,5GB ram volt, és én is azért cseréltem, mert már lassú volt, szar volt az akksi, és sok volt az eldobott vagy ki nem csengő hívás. Pedig imádtam.
Amúgy 1GB ram van benne, ami ma már kevés akármire is.
--
The Community ENTerprise Operating System

akkor marad az az opció, hogy nem megfelelő rendszert választottam rá, vagy marad az, hogy felteszem netre meghirdetem és veszek helyette egy Nokia n95 telefont. Hezitálok rajta még.

Az androidot sokszor azért szidják, mert veszenek 20-30 ezerért egy szar hardvert, és csodálkoznak hogy nem megy, pedig "új" telefon.
Vegyél annyiért (vagy nem kell annyiért, csak feleannyiért) egy androidot, mint amibe egy új iphone kerül, és azzal hasonlítsd össze.
--
The Community ENTerprise Operating System

hát, amit tegnap láttam, leesett az állam... honor 8. tiszta ios az alap rendszer. bámulatosan gyors és az ára is "elfogadható". Probléma nálam kicsit ott is kezdődik, hogy ugyan a htc-m is nagy, de hozzá vagyok szokva az egy kezes működéshez és arra számomra a legkézenfekvőbb az 5s-em volt. Ebből kiindulva a honor 8 is batár nagy lenne nekem, de legalább az igényeimnek megfelelne mind hardver és mint szoftver ügyileg is.

Két év múlva már olyan kicsi telót sem fogsz kapni, mint a honor 8. Mert addigra már mindenki torkán lenyomják a 7"-t. :)

+1

jAzz

Mégis mi köze az eldobált/ki nem csengő hívásoknak a CPU teljesítményhez és/vagy memória kapacitáshoz? Pláne úgy, hogy új korában gyanítom ezzel nem volt probléma.

Nekem egy Windowsos Lumia 735-öm van, ez egy két éve megjelent telefon 1GB rammal, igaz, 4 magos CPU-val. A legfrissebb, Windows 10 Anniversary Update-et futtatom rajta, és hozza ugyanazt a szintet teljesítményben, használhatóságban, amit másfél éve (amikor vettem) WP 8.1-gyel.

Annak semmi, elfáradtak a chipek. Ilyenkor már a GPS is sokkal nehezebben talál műholdat.
Viszont annak, hogy 10 másodperc megnyitni a telefonkönyvet, vagy egy emailt, annak igen.
--
The Community ENTerprise Operating System

Ha eléggé lagol, ki sem csörög, sőt, be sem teszi a híváslistába az eseményt.

A lumia 735 gondolom supportálva van még, nem hackelt ROM van rajta. Ez a HTC már nem támogatott. Elég egy összetákolt szar driver, hogy instabil legyen egy eszköz. Nem nehéz belátni, hogy itt is ez lehet a helyzet.

Új korában a többi app is kevesebb memóriát evett, és valószínűleg azért volt pörgősebb gyári ROM-mal 4 éve.

Többen is arra tippeltünk, hogy a ROM csere során nem volt meg a szükséges full wipe, és az új ROM találkozott a régi ROM beállitásaival és szemetével.

--
arch,debian,osmc,android,windows

Ciánosgány feltákolva rá valahogy - nem biztos, hogy az előnyére változnak az eszköz tulajdonságai.

Megyek ki is próbálom az 7.0-át Nexus 4-en. :) (szerintem nem fog laggolni :D)

Tényleg megy rendesen, pedig 4 éves.... ki érti ezt?

Nem tudom, mennyibe került az az olcsó htc, de a saját kínai telefonom, ami ~1 éves nem lagol, nem lassú, minden hívás kicsörög és a gyári androiddal használom. És 100$ alatti áron kapható. Nézz körül kicsit kínában, meglepően jó készüléket találni 150$ alatt.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.