barii blogja

Galaxy s2, t-mobile, 4.0

Kb egy het elérhető a t-mobilos ice cream, tegnap felpakoltam, elsőre nagyon melegesett, de szerintem csak a telepítés miatt, amúgy a szokásos.
Nagyon hamar települt, az előző kb órához képest 20 perc volt
Kicsi szaggatások eltűntek, pörgősebb, a scroll kicsit túl érzékeny is, fura.
fut az új chrome rajta
ma volt egy kis bajom a wifivel, bekapcsoltam, de az átmeneti, félig bekapcsolt állapotban maradt, amikor nem látja a neveket, újra kellett indítanom, remélem többet nem lesz ilyen.
Apex Launcher jött be nekem hozzá

iskolalátogatási most?

Valahol hallottam, hogy valami tanfolyamot hirdetnek amin adnak diákigazolványt. olyan kéne, amin iskolalátogatásit is. És most, év közben lehetőleg. És olyan hülye gyereknek, aki érettségizni sem volt képes. Hát ennyi. Vajon létezik ilyen?

rejtvény labirintus

valamilyen blogvan olvastam egyszer hogy van valami hely ahol egy labirintus szerű dolgot épitettek es kulonbozo ravezetesekkel kell rajonni hogy lehet tovabb menni
nem tudtok valamit a helyrol, vagy hogy hol olvashattam?
köszi

Toshiba Satellite A300 - végre :)

Amikor 8.10 környékén megvettük a gépet, akkor 8.04 valamiért nem ment fel, pedig LTS-t akartam, maradt a 8.10, viszont minden kernelfrissítésnél kézzel kellett telepíteni az omnibook modult. Frissítgettem 9.10-ig, vártam, hogy akkor most jön az LTS, és puff, 10.04-el nem működött az omnibook. Egész mostanáig a 9.10 volt fenn, és a felhasználóinak hozzáállása eleve az volt, hogy működik, jó úgy :)
Viszont nem működött az új HP nyomtatóhoz a hplip sem tárolóból sem kézzel, meg a skype-al is volt valami gond. Végre találtam ezt:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Toshiba_Satellite_L300
Az L300 viszont majdnem ugyanez a notebook. Kell egy v2.20 BIOS frissítés, egy >= 2.6.36 kernel (>=Ubuntu 11.04) és egy grub paraméter.
Kipróbáltam live cd-vel, működött a nyomtató is. Végig frissítgettem 9.10-től 11.04ig:), viszont a hplip nem javult meg. Kénytelen voltam újra telepíteni.
És most minden működik: hplip egyből, hűtés, gyorsbillengyűk, suspend-resume, hang, mikrofon, webkamera :)

chrome, bővítmények, lassulás

Próbálgattam egy kicsit, hogy hogy hat az oldalak betöltésére a bővítmányek
böngésző megnyitása, webisztan.blog.hu betöltése (általában jó lassan tölt be), bezárás
Azt néztem, hogy érzésre mennyi idő alatt lesz gördülékenyen lapozható az oldal.

nos, nekem a flash és reklámblokkolás lassít nagyon. Flashblockot eddig azért használtam, hogy gyorsabb legyen, mégis, a youtube videok ellenére a bővítménnyel lassabban tölt be
próbáltam a reklámblokkolókat: stoptáblás, tenyeres és ördögös ;) és mind szépen lassít, talán a tenyeres a legjobban.
Ti melyiket használtok reklámblokkolásra?

Látáskimaradás

Hallottatok már ilyenről? Elhomályosodik a világ, aztán nem lát kb 5 percig, csak feketeség, hányinger, aztán hirtelen megint lát. Az én vérnyomáshoz köthető dolgomtól abban különbözik, hogy hosszabb, én fehéret látok, és össze tudnék esni. De csak egy pillanat. Utána egy ideig nehezen mozgott az egyik keze egy ideig. Most volt másodszor, először pedig 2 éve. Ismerős esetleg?

Galaxy s2 akku újra

Akku használat információknál ezt írja:
8,5 órája használom
android operációs rendszer: 43% (2h 6m)
kijelző: 24% (1h 20m) - automatikus fényerőn
hanghívás: 8% (17m)

töltöttségi szint 23%. reggel óta.. a kijelszőből jól látszik mennyit haszánltam valójában, ma tényleg opera mobile-al és a hanghívásokkor.
Amit nem értek, hogy: opera mobile: 2% (4m) pedig ez nem igaz
térkép: 6% (17m) - pedig nem is használtam ma

automatikus szinkron be van kapcsolva, néha hsdpa+ -on

Galaxy s2 akku teszt

Kipróbáltam mennyit bír.
Letöltöttem a Flash Lamp Touch Led programot.
Teljes töltés után wifit, bluetootht, gps-t kikapcsoltam, szinkronizáciot elfelejtettem, utána meg már nem akartam, na mindegy. Ez EDGE-n volt. Leállítottam az összes programot: feladatkezelő: mindet bezár, ram fül > mem törlése
Elindítottam a zseblámpát, képernyővel lefelé fordítottam, és vártam míg lemerül.
3 óra 45 percig bírta. (Kb forma1 elején kezdtem és most merült le;)) Azért kezdtem neki, mert azt olvastam valahol, hogy a tesztelőnek egész napos nyúzás után is este még volt benne, én meg pár óra alatt lemerítettem.
Kíváncsi lennék, más s2 tulajoknak is ennyi az eredmény?

Munkakeresés

Barátnőm keres munkát, én meg próbálok neki segíteni, hát nehéz ügy. A tanulmányi átlaga közelítette az ötöst, de szerintem nem jól választott pályát. Először ruhaipari OKJ-re járt, utána pedig web-programozást tanult, de az nem egy női szakma, nem is nagyon megy neki. Nálam már egy kicsit megnyomták a pánik gombot, mert szülei mindketten elhunytak, egyedül van az öccsével, én pedig elvileg egy évre utaznék Erasmussal, de így nem tudnék. Ebben a hónapban már előlegeket kell fizetnem. Neki pedig ebben a hónapban megszűnik a tanulói jogviszonya, és onnantól kezdve nem kap árvaellátást.
Kicsit több, mint fél éve vagyunk együtt, de már egy ideje szinte együtt élünk, elég pocsék lenne amúgy is 1 évig külön, hát még így. Elég pocsékul érzem magam.
Ha esetleg van egy ismerősödnek boltja, aki eladót vesz fel, vagy valami hasonló, vagy egy jó ötleted, akkor kérlek na habozz megosztani velem. email: barii[csiga]axelero.hu

Dombornyomott bankkárgya, netes fizetés

Sima nem dombor bankkártyához titkos borítékban kapom a pinkódot, a bankban kell átvenni. Dombornyomott ugyanez, de netes fizetéshez a bankkártya száma kell és a hátulján lévő 3 jegyű szám. Ez hol biztonságos? Vagy a dombor bankkárgyát eleve széfben kell tárolni, vagy hogy van ez?

egyáltalán minek van ráírva az a 3 szám, miért nem lehet az is külön boríték?

Toshiba Satellite A300

Hmm.. Ubuntu 9.10 idején egy omnibook modullal lehetett megoldani ,hogy az acpi működjön, legyen bluetooth, gyorbillentyűk, normális hűtés. Azóta a modul nem működik nálam, és nem is találtam rá semmit gogliban, viszont kipróbáltam az OpenSuSe 11.4-et. És kicsit meglepődtem, fényerőszabályzás nem működik, viszont suspend2ram igen. és hopp, felélesztés után van fényerő gyorsbillentyű. Nem akartam elhinni, kipróbáltam reboot után, és ugyanez. Ez még csak live cd, de nem értem

mondjuk én annak örülnék, ha lenne megoldás ubuntura, vagy másra amit jobban ismerek, debianalap vagy arch. fura

Pszichológus?

Sziasztok!

Van egy ismerősöm, 22 éves, gyerekkorában meghalt az anyja, fél éve az apja, és van egy pocsék kapcsolata, csak ő akar valamit a másiktól, de semmi viszonzás vagy segítség. Már otthagyná, de se vele, se nélküle
Na most egyik ismerősöm azt mondja, hogy pszichológus, és a kineziológia áltudomány, a másik, hogy a pszichológustól csak bogyókat kap az ember, és nem foglalkoznak ővele, meg itt van még a mentálhigénia nevű csoda, ami megint kicsit hülyén hangzik, de valaki szerint legalább nem bogyókról szol, hanem beszédről. Van valakinek ilyenben tapasztalata, ötlete, tanácsa?
köszi

HTC Desire HD?

Sziasztok!

Az érdekelne, hogy mennyire gáz ez a 1230 mAh-s akkumulátor? Most pulse-om van, és igen csak le tud merülni egy napon belül ha mondjuk a buszon netezek oda-vissza EDGE-en, akkoris épp hogy kibírja kisebb kijelzővel 1500as akksival. Ha ennél hamarabb merül, az nagyon gáz. Másfelül nem tudom, hogy esetleg a HTC jobban használja-e az akksit, mondjuk mert jobb a processzora. Szóval a kérdés, hogy aktív használat mellett ki fogja-e bírni az egy napot? Van valakinek tapasztalata?

köszi

Kipróbáltam a Chakra Jaz-t

Letöltöttem a 64 bites cd verziót, megpróbáltam felpakolni virtualboxba, a particionáló valahogy nem akart működni, de ennek ellenére tovább ment, csak nem tudom, hogy akkor hova telepített, minden esetre közben nekem is elhalt, egész pontosan megállt egy százalék után.
Mikor ezt olvastam, úgy döntöttem felpakolom natívan, meglálátjuk mi lesz. Nos, nem csak a telepítés eleje Windows-os, hanem a vége is, szóval meg kell adni egy user-t, akiről megmondhatom, hogy admin legyen-e (nem tudom, hogy ez mire jó, mert a sudo pl nem ment alapból) ezen kívül van egyéb felhasználó hozzáadása gomb, a következő képernyőn pedig root jelszó külön.
A telepítés tényleg nagyon gyors, 4,5 perc volt egy core2-es gépen.
én a zárt meghajtós telepítést választottam, úgyhogy felismerte az nvidia kártyát, már a live rendszer 3d támogatással töltött be, és telepítette is. Azt is kiválasztottam, hogy flash-t telepítsen, azt furcsa mód mégis fel kellett tenni kézzel:) érdekes
pacman van, packer van (nem ismerem), yaourt nincs.
konqueror van, opera van (repoban), firefox és chrome nincs. Azok a bundles-testing repoban vannak. Biztos én bénázok valamit, de hiába engedélyezem a pacman.conf-ban a repot, nem találja, mintha elírtam volna valamit, pedig nem.
[bundles-testing]
Include = /etc/pacman.d/mirrorlist
mit csináljak még? Pedig a repo ott van. Szóval kézzel telepíthettem böngészőt:)
Mellesleg a firefox csomag neve firefox, viszont a címsorban és a névjegyen Namoroka felirat látszik. (A "Róka" stimmel:))
Kellemes meglepetés, hogy a bluetooth alapból működött, bluedevil-t telepít a chakra alapból.
Live módban volt két program is, ami elhasalt, nem is tudom már mi volt az, viszont mióta telepítettem (néhány óra) nem történt ilyesmi. Saját Chakrás fejlesztéseket nem használtam.
/*Szerk: hopp, a mikroblog plazmpidnál, ha twittert választok, és leokézim, akkor ujra indul a plasma, identicára nem. Részrehajlás :D Viszont a kbluedevil alatt újra lehet inditani a bluetooth szolgáltatást anélkül, hogy összeomoljon, mint a kbluetooth az arch-on*/
pacman.conf repók telepítés után:
#[xorg18]
#Include = /etc/pacman.d/mirrorlist

ékezetes fájlfeltöltés

Halihó
keresek valami jó megoldást, hogy hogyan lehetne feltölteni shiftes kijelöléssel több fájlt, és még az ékezeteket is tartsa meg. Eddig a legközelebb volt hozzá:
http://code.google.com/p/noswfupload/
De bakker nem értem.
Chrome alatt jó.
opera jó.
IE alatt jó (hoppá)
firefox alatt 3.6 feltölti, de az ékezetek helyett káróban kérdőjel lesz
firefox 4 alatt ha megnyomom az upload-ot, eltűnik elszürkül a gomb, és annyi. Ékezet nélkül jó
ezt hogy?

SZERK: közben megnézegettem, és végülis a sok javascrit mellett a lényege ugyanaz a move_uploadad_file(), amit egy fájl esetében is használunk, és a feltöltés után a $_FILE[]["name"] még rendben van, szóval hja, el lehet kódolni... de akkor is érdekes, hogy a firefox elcseszi, amit a többi nem... lehet bugreportolni ilyet:
http://hup.hu/cikkek/20100718/felemelte_a_mozilla_a_termekeit_erinto_be…

docs.com

ha a google buzz-ában támadták azt, hogy a postokat mindenki látja (mily meglepő, erre való, nem?), akkor ez a default beállítás is erősen megkérzőjelezhető szerintem a dokumentumfeltöltésnél:

http://www.kephost.com/images3/23xwrj6z5i20m996kmil.png

hogy utána így jeleníti meg a saját formátumát, szinte mellékes:

http://www.kephost.com/images3/5r7vtu8inv0ym5pdhehu.png

gentoo móka

haha

eix googleearth:
[D] sci-geosciences/googleearth
Available versions: 4.2.205.5730!m!s ~4.3.7284.3916!m!s ~5.0.11733.9347!m!s ~5.1.3533.1731-r1!m!s {qt-bundled}

/etc/portage/package.keywords
x11-misc/googleearth

és puff, már is vissza akarja tenni a 4.2-est

Uhu

"Magyarországon ritkán látható "uhu" baglyot találtak a Mecsekben" /Heti hetes/

Hát vazze, hogy lehet így nemzeti disztribúciót elnevezni

A t-mobile pulse-ról

Első benyomások:
szép, nekem tetszik, hero-t még csak képről láttam, de képről is szebbnek tertottam a pulse-t
nem túl vastag, szerintem elég jó. Nem vagyok nagy telefon kritikus, hogy annyira nézzem, hogy mennyire jó minőség a borítása. Nem recseg ropog mint a 3310 amirol ma pont telefonáltam egyet :D ennél többet erről nem tudok mondani.
Én az örs vezér terén vettem az árkádban, 2 üzlet van, én egyikben sem láttam kirakva, de mintha itt valaki írta volna, hogy az egyik üzletben megtapizta:D

Sebesség:
elsőre elég gyors, aztán ha az ember indítgat programokat elég kinosan be tud lassulni, de hát szadiztam rendesen, normál használat közben szerintem elmegy.