Ubuntu

Indulhat a Jammy Jellyfish feljlesztése

Címkék

Az ubuntu-devel-announce levelezési listán Steve Langasek bejelentette, hogy indulhat a soron következő Ubuntu disztribúció, a "Jammy Jellyfish" (Ubuntu 22.04 LTS) fejlesztése. A jelenlegi ütemterv a végleges kiadás dátuma 2022. április 21.

Ubuntu 20.04.3 LTS

Címkék

Megjelent az Ubuntu legújabb hosszú karbantartású disztribúciójának, az Ubuntu 20.04 LTS-nek harmadik "point release" kiadása. Benne a szokásos, új hardverek támogatását biztosító HWE frissítések, számos frissített csomag, biztonsági frissítés stb. található. Aki új rendszert ezzel a frissített telepítővel telepít, annak értelemszerűen kevesebb frissítést kell majd a telepítés után az internetről letöltenie.

Részletek a bejelentésben.

Beköszöntött a Feature Freeze az Impish-nél

Címkék

Az ősszel Ubuntu 21.10-ként kiadásra kerülő, jelenleg Impish Indri kódnév alatt fejlesztett disztribúció fejlesztési ciklusa elérkezett a Feature Freeze mérföldkőhöz. Ideális esetben, innentől kezdve a fejlesztők hibajavításokat és nem új funkciókat lapátolnak befele. Részletek Iain Lane levelében.

Ubuntu 20.10 (Groovy Gorilla) End of Life

Címkék

Csütörtökön elérte életciklusa végét az Ubuntu 20.10 (kódnevén "Groovy Gorilla"). Ehhez a disztribúcióhoz többé frissítések, hibajavítások nem érkeznek, így a használóinak érdemes mielőbb frissíteniük. A támogatott frissítési útvonal 20.10-ről az Ubuntu 21.04-en keresztül vezet.

Részletek a bejelentésben.

Ubuntu Touch OTA-18

Címkék

Az UBports projekt bejelentette az Ubuntu Touch nevű, privát szférát és szabadságot tiszteltben tartó mobil operációs rendszer OTA-18 frissítését. A frissítés a hét folyamán érkezik meg majd a támogatott eszközökre:

Ubuntu Touch OTA-18 - felhívás tesztelésre

Címkék

Egy hét múlva, július 14-én érkezik az Ubuntu Touch mobil operációs rendszer 18. OTA frissítése. Annak érdekében, hogy minél kevesebb buggal kerüljön a felhasználók elé, a fejlesztők most tesztelőket keresnek. Részletek a bejelentésben.