Ubuntu

Tesztelhetők az Ubuntu 20.04.1 LTS RC1-es ISO-i

Címkék

Augusztus 6-án tervezik kiadni az Ubuntu 20.04 LTS első "point release" kiadását a 20.04.1 LTS formájában. Addig ugyan van még egy hét hátra, de érdeklődők elkezdhetik tesztelni a kiadást, mert az első kiadásra jelölt verziójú ISO image-ek elérhetők mostantól.

Linkek:

Ubuntu Hour július

Címkék
Ubuntu logo

Időpont: 2020. július 10. (péntek)

BUDAPEST
Kezdés: 18.00 óra
Helyszín: A Grund, Bazsesz terem (Budapest, VIII. Nagytemplom utca 30.)
Téma: Kérdezz - Felelek
Összefoglaló: Ha bárkinek kérdése van vagy elakadt valamiben, esetleg nem tudja, hogyan fogjon hozzá, akkor segítünk neki.
Megközelítés: Corvin negyedtől 8 perc, Klinikák megállótól 5 perc séta.
Kapcsolatfelvétel a szervezővel.

Nagyrészben a GitHub-ra költözött a Xubuntu projekt

Címkék

A Xubuntu projekt bejelentette, hogy fejlesztése nagy részét Launchpad-ról migrálta a GitHub-ra. Az okokról a bejelentésükben lehet részletesen olvasni. Röviden: még több egyéni hozzájárulóra számítanak.

Megjelent az Ubuntu Touch OTA-12!

Címkék

Az UBports Foundation bejelentette, hogy három évvel azután, hogy az Ubuntu dobta az Ubuntu Touch-ot, valamint évnyi intenzív munkájuk után elérhetővé vált az Ubuntu Touch OTA-12 a támogatott eszközökre.

Újdonságok:

Tanúsította a Canonical az Ubuntu 20.04 LTS-t a Raspberry Pi-kre

Címkék

TL;DR:

Ha felteszed az Ubuntu 20.04 LTS-s a Raspberry Pi-kre, az garantáltan és támogatottan működni fog rajtuk. Ezt a Canonical által elvégzett "több ezer teszt" garantálja.

The release of Ubuntu 20.04 LTS was April 23, 2020. On the same day, Canonical added full support for Ubuntu Server 20.04 on all of the Raspberry Pis that we certify.

[...]

What certification means

When a user buys a certified board, like the Raspberry Pi, and installs Ubuntu, they get peace of mind knowing Canonical has performed thousands of tests to ensure Ubuntu just works. This is the case for a growing range of Raspberry Pis. As long as it is able, that Pi will receive tested updates and security patches every three weeks. And if we identify a critical CVE (common vulnerabilities and exposures) or bug, we commit to fixing it in a day. This is all to make sure that users running Ubuntu on a Raspberry Pi have a secure best possible experience.

Elégedettek az Ubuntunál a legfrissebb desktop LTS-re való frissítés ütemével

Címkék

Megjelent a POP!_OS 20.04

Címkék

A System 76 amerikai számítógép forgalmazó ismert az általa szállított linuxos laptopokról, gépekről, de kevésbé ismert, mint Linux disztribútor. A gépein futó POP!_OS egy Ubuntu/Debian alapokon nyugvó, házon belül fejlesztett Linux terjesztés, ami egy testre szabott, letisztult GNOME élményt ígér.

A POP!_OS 20.04-es kiadása letölthető innen.

Elindult az Ubuntu Cinnamon Remix weboldala

Címkék

Hosszas előkészületek után publikusan elérhetővé vált a Cinnamon asztali környezettel közösségi alapon összemixelt Ubuntu, vagyis az Ubuntu Cinnamon Remix weboldala. Elérhető itt.