Gömbszörp

Hétvégén buli lesz a Bakonyban. Sütés, főzés, evés-ivás. Lesz gömbszörp. Elsőre nem tudtam, hogy mi az, de felvilágosítottak. Hölgyeim és uraim! A gömbszörp:

Hozzászólások

Jol latom, hogy ezt is be szoktak huteni? (melyhuto?)

Egy jó minőségű pálinka, vagy konyak ízét hűtve nem érzed. Persze, ha nem túl jó íze van, akkor esetleg hűtve még iható. A 2000 Ft-os, konyak néven forgalomba hozott förmedvény pedig hűtve is sz@r. Az is igaz, hogy ittam 1000 Ft-os nagyon finom konyakot, de ez még 1984-85 körül volt, és akkor kicsit másak voltak az árak.

Vagy annak, aki kifejezetten az aperitif tulajdonságait akarja élvezni. Szobahőmérsékleten vasárnapi ebéd előtt legördített Unicumnál nem is tudok jobb gyomornedv termelőt.

"Az ital hőmérséklete tetszés szerint választható meg: aki vacsora után fogyasztja, lehetőleg igya hűtve, aki légutait szeretné karbantartani vele, igya természetes hőmérsékleten, aki energiát akar nyerni belőle, igya forrón, aperitifként legjobb szobahőmérsékleten. Az első kortyot jártassuk meg szánkban, hogy a zamatok szétterjedjenek. Utóíze még sokáig emlékeztet az elfogyasztott italra. Érdekes kipróbálni milyen Unicumba áztatott szilvával. A leginkább javasolt sorrend: szilva-Unicum-szilva."

Ne feledjük, még mindig gyógynövényes gyógyitalról italról van szó!

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org

Sajnos 1-2 éve már nem tökéletes gömb az üveg :(
Nálunk amúgy "Gömbösszörp".

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org

Ez a hűtsük le fagypont alá akkor nem csípi a nyelvem féle megoldás annyira szánalmas számomra, hogy arra nem találok szavakat.

Ráadásul a sok csokker pont a keserű piákkal csinálja ezt amiknél teljesen értelmét veszti a dolog. Ennyi erővel akkor ihatnának ablakmosó folyadékot is.

No rainbow, no sugar