Offtopic

Samsung split klíma takarítás

Fórumok

Van egy Samsung AR09HSF klímám. A használatija a manapság szokásos kalapszar színvonalú szemét:

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201810/20181030094549593/…

simogassam meg kívülről egy kis szappanos vízes ronggyal, és kész a takarítás.

Kellene valami profi videó, hol mit hogyan szabad és kell, mihez ne érjek, mit lehet elbaszni ha gőzölővel rámegyek a ventillátor lapátjaira, milyen habot hova fújjon be és mennyit az ember. A Youtube televan önjelölt kontár indiai hülyékkel, akik nekiesnek mint tót a anyjának. Inkább valami megbízhatóbb ember / csatorna videója érdekelne.

Illetve a kültérije is még 1 jó kérdés, gondolom az is televan dzsuvával, csak hát annak se állnék neki észnélkül.

messenger lite hívás kapcsolat nem jön létre

Fórumok

Nekem nincs se messengerem se annak lite verziója, de még csak fb profilom sem, viszont egy itt élő lengyel barátomnak van, és kicsit régi a telefonja, kevés a tárhelye, ezért lecseréltem a nagy méretű messengert a messenger lite-ra.

Innentől kezdve egy bizonyos ismerősével egyszerűen nem tud a messenger (lite)-t segítségével beszélni. Azonnal megszakad a kapcsolat. Más lengyel vagy magyar ismerősével nincs ez gond. Hol a hiba? Akkor is megszakad, ha az a bizonyos ismerőse hívja. Csak üzenet érkezik, hogy a hívás nem jött létre.

Ha az a távoli illető a laptopjáról visszahívást kezdeményez, akkor minden rendben. Arra gondoltam hogy esetleg tiltólistás lett véletlenül. De az globális nemde? (értem úgy, hogyha a telefonon letiltom, akkor számítógépről sem tudom elérni.) vagy kimondottan csak azon a telefonkészülék lévő messenger kontakt listájában van a letiltás?

Nem értem. Ezért is szögeztem le az elején hogy nekem nincsenek ilyen gondjaim. Én Vibert használok. Feltettem a haveromnak is, de kérdés hogy a lengyel ismerőse erre képes-e? De a kérdés továbbra is az, hogy miért nincs kapcsolat? Hol lehet a hiba?

2021-ben KATA vs munkavállaló

Fórumok

Sziasztok!

A 2020-as KATA nerf-elés után szeretném kikérni a véleményeket, hogy 2021-ben szerintetek hogy lesz érdemes IT szolgáltatást (üzememeltetés, IT projekt vezetés, programozás ) nyújtani Mo-n?

Példa opciók:

- Keresni legalább 4 partnert egy évre ?

- Folytatni így ahogy van, és vállalni a KATA büntetést ?

- Bt,ben, KFTben folytatni ?

- Munkavállalónak beállni egy céghez, aki intézi a munkát és utálja a fizetést ?

 

Csak konstruktív véleményeket szeretnék kapni/olvasni! :)

Műfű

Fórumok

Üdv,

Műfű után érdeklődöm kertbe. Tudom, nem természetes, mivel műanyag.

Van aki telepített már magának? Milyen típusban érdemes gondolkodni? Biztos ezek között is van különbség.

110V

Fórumok

Régi (100+ éves) társasház, annak minden történelmével együtt.

"Előkerült" egy 50-60+ éve a helyén álló szekrénysor mögül egy konnektor.

Próba képpen be lett dugva egy olvasólámpa, ami alig világított.

A multiméter 110V-ot mutat.

Mi lehet az oka?

Thx.

milyen mobilt?

Fórumok

Egy igazi falusi parasztember számára, akit kurv@ra nem hat meg a technológia, kellene egy telefon. A jelenlegi tönkrement. Ez összecsukhatós Nokia volt. A jelenlegi "nagypapa" telefonokkal az a baj, hogy fel kell oldani. Ez felejtős. Olyan egyszerű kell mint a faék. Az összecsukható ebből a szempontból jó volt. Kinyitotta, és beszélt  hívó féllel. Ha ő kezdeményezte a hívást akkor... ööö az nem volt, Max az előre beállított gyors tárcsázást használta. Igazából 3-4 emberrel ha tartja a kapcsolatot telefonon.

Nézegettem a lehetőségeket, de a mostani flipek a leírások alapján nem hozzák azt a szintet. A másik aggodalom meg hogy tudom a 2G nem azonos a 3G vel, de ez utóbbit elkezdik leépíteni. Vajon mikor jön a 2G kiiktatása? Logikusan 2022 végén lehet rá számítani. Nos nem 2 évre vennék tele(buta)font.

Nincsen valami hangvezérléses csoda? Hogy "hívd fel a lányomat" vagy mit tudom én. Igen és nagy gombos kell. Mert azokkal az ujjakkal akár két gombot is lenyom egyszerre. S persze fekete. Piros szóba sem jöhet. pedig gondoltam egy ilyenre is:  www.jproc.ca/crypto/red_phone2_01.jpg - De ez meg nem hordozható. Ha elmegy sétálni, és keresik, akkor azért nem kéne egy 10 KM-es zsinórt húznia maga után. :)

Isztambuli Egyezmeny kerdesek

Fórumok

Gyakori online vita az Isztambuli Egyezmeny. Most epp amiatt, hogy a lengyelek "kilepnek belole", meg evek ota hallgatjuk, hogy "miert nem ratifikaljak", stb.

Hianyos ervelest tapasztaltam jobbrol is es balrol is. De meg "szelsokozepen" vagy ha ugy tetszik centristaknal is gyakori tema: Puzser maga is kritizalta azt, hogy a kormanyunk annak idejen alairta.

"Jobbosok" szerint "genderegyezmeny". De nem szokott megerkezni egyetlen konkretum sem, hogy melyik sora miatt genderegyezmeny. Ekkor a "balosok" ugy szoktak erezni, hogy "nem erkezett konkretum es nyertek".

"Balosok"/liberalisok szerint "ratifikalni kene". Ez feltetelezi, hogy a (fontosabb) pontjai jelenleg nincsenek benne a magyar BTK-ban. Mely pontjat hianyoljak a magyar BTK-bol, ami nem sertene mas fontos egyenlosegelveket es szabadsagjogokat? Erre szinten nem szokott konkretum erkezni, igy a "jobbosok" ugy szoktak erezni, hogy "nem erkezett konkretum es nyertek".

Engem mostmar erdekelnek ezek a "hianyzo konkretumok", es a hupon kivul, es sokszor belul is csak ures vitakat lattam az ugyben, amik a fent vazolt modon vegzodtek

Tehat a kerdesem: az Isztambuli Egyezmeny szovegeben:

- mi talalhato, ami miatt erdemes lehet tole elhatarolodni?

- mi talalhato, ami tenyleg annyira hianyzik a magyar BTK-bol?