Offtopic

Tweaktown fórum regisztráció?

Fórumok

Van ide regisztrációm:

https://www.tweaktownforum.com/forum/

Be is tudok lépni, és tudtam hozzászólni 1 topikhoz. De úgy tűnik valami miatt Nem approved a post-om. Van egy Unapproved checkbox csak az én post-om tetején, amit szerintem csak én látok. Ha bepipálom, nem történik semmi. Submit-elni ezt az Unapproved-ot nem tudom semmivel, nincs rá plusz gomb ezen a radio button-on kívül. Így van már több hete.

Szintén ez a helyzet, ha új topik-ot nyitnék, az sem jelenik meg, unaporoved-ben marad látszólag, ha belépek én látom h. ott van, de anonim-ként nézve nem látszik.

Túrtam a help-jét a fórumnak,

https://www.tweaktownforum.com/help

1 szót sem írnak róla h. új tagoknak türelmi ideje lenne, vagy hogy mit jelent az approve és mi a folyamat.

Van bárkinek ezzel a fórummal tapasztalata? 30 év internetes fórumozás után ez nekem most feladta a leckét.

Ugye kérdezni ott a többiektől valamelyik ottfopic fórumban így szintén nem tudok.

Van egy contact oldaluk a fórum alján, ahol (elvileg) lehet az üzrmeltetőknek egy form-on keresztül üzenni, ha nagyon nem boldogulok azt még megpróbálom.

Beépíthető elektromos főzőlap

Fórumok

Sziasztok!

 

20 év után úgy néz ki, cserére szorul a Teka márkájú, beépített, elektromos főzőlapunk. Érintőszenzoros vezérlésű és 4 edényhelye van.

 

Ki, milyen márkára, főzőlapra esküszik? Mire érdemes figyelni választásnál?

 

Ami egyértelmű, hogy kerámia lapra van szükség. Az indukciósnak is számos előnye van, de az edénykészletet nem annyira cserélnénk le így első körben, az adapterekről pedig, amik indukciós-kompatibilissá teszik a régi edényeket, igen csak megosztó infókat olvastam. Ugyanakkor az indukciós előnyei is elég magávalragadóak, emiatt nem tudom, az adapterezés és fokozatos edénycsere az évek alatt mennyire hatékony ötlet egy sima kerámiával szemben és főleg mennyire éri meg.

 

Nagyon jó lenne, ha esetleg mechanikus tekerőgombokkal lehetne vezérelni, de első keresésre nagyon durván kevés az olyan, ami teljesíti ezt a kritériumot.

 

Ahogy keresgéltem, rengeteg hiperszuper funkcióba botlok, például automatikus páraelszívó-vezérlés és társai. Nekem ezek teljesen lényegtelenek, egy faékegyszerű elektromos főzőlap megvásárlása a cél, de ahogy elnézem, már ez önmagában egy elég erős limitáló tényező...

 

Szinte biztos vagyok benne, hogy 20 évre már nem nagyon lehet tervezni egyikkel sem, de így is cél lenne a lehetőségekből kihozni a lehető legjobbat.

 

Köszi előre is!

Keresek egy youtube videot

Fórumok

Sziasztok,

Egy Youtube videot keresek. Amolyan "ferfiak motivalnak ferfiakat" jellege volt - ritkan van ilyesmire igeny, de annak olyankor nagyot is kell szolnia.

Nagyjabol tizenvalahany perc lehetett a video. Angol nyelvu.

Parhuzamba allitott ket sracot. Mindkettovel ugyanaz tortent: hazaerve rajtakapta a feleseget masik ferfival, akirol kiderult, hogy jo ideje meglevo szereto. Az egyik magaba zuhant es nyalogatta a sebeit evekig es total leepult az evek alatt. A masikat meg hajtotta a bosszuvagy es meg akarta minden aron mutatni, hogy mennyivel sikeresebb ember tud lenni anelkul a no nelkul es elkezdett felepiteni egy korabbinal joval sikeresebb eletet. Azon volt a fokusz, hogy mindkettovel teljesen ugyanaz tortent, csak az egyik kifogasnak hasznalta a tortenteket a teljes motivalatlan leepuleshez, a masik meg lehetoseget lehetoseg utan talalt elorelepni a tortentek utan.

Annak idejen vegig se neztem, nem tudom mi lett a sztori vege. Elso felet, olyan 6 percet volt idom megnezni, amibol ennyi derult ki.

De ennyi informacio alapjan nem talalom sehol.

Van valakinek otlete?

Tető - szellőzés

Fórumok

Sziasztok,

15 éves, 4 lakásos sorház középső lakása.
A nyeregtetős épület teteje hódfarkú cseréppel van borítva, a kivitelezésnél a párazárófóliára nem helyeztek ellenlécet.
Nincs sem tetőkibúvó, sem szellőztetőcserép beépítve.
A tetőlécezés már elkezdett rohadni a párától.

Érdemes a párazárófóliát eltávolítani annak érdekében hogy a lécezés ne rongálódjon tovább és tetőkibúvót  (vagy az oromfalra ablakot) elhelyezni?
A teljes tető átépítésére nincs jelenleg lehetőség.

Köszönöm,
Tassasar

Nyártól kötelező biztosítás kell egyes elektromos rollerekre

Fórumok

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni – hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

A szervezet jelezte: az április 30-án kihirdetett új rendelkezések szerint egyes mikromobilitási eszközökre, egyebek mellett bizonyos elektromos rollerekre is kiterjed majd a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb). A jármű nettó tömege, illetve tervezési sebessége dönti el, hogy szükséges-e felelősségbiztosítást kötni az adott járműre.

[...]

Link: https://telex.hu/belfold/2024/05/13/mabisz-kotelezo-biztositas-elektrom…

Ciripelő házriasztó érzékelő

Fórumok

Sziasztok! Mit lehet azzal tenni, ha a házriasztónak a szobában lévő érzékelője borzasztóan ciripel magas frekvencián? Grátisz, hogy a két kezelőpanel többé nem veszi a gombnyomásokat, nem csippan, semmit nem reagál. Tegnap elkezdett csipogni mint a veszedelem, akkor még sikerült üzemi állapotba visszaállítani, de mostanra teljesen halottnak látszik, viszont durván ciripelnek az érzékelők...

 

Elvileg egy Paradox Spectra, de mivel ezer éve lett felszerelve, a papírjai nem igazán vannak meg (ha egyáltalán voltak ilyenek)...

[Keresek], [RETRO] Keresek egy régi 286-os, márkás mini PC-t

Fórumok

A gép úgy nézett ki, hogy a billantyűzettel egybeépítve az alatt volt az alaplap és minden is ,kb mint egy C64, ezzel a házzal egybeépítve, jobb oldalt volt egy 3,5"-os floppy, és alatta egy 40MB-os IDE merevlemez. 286-os CPU volt benne és 1 MB RAM.

 

Emlékszik valaki ilyenre? Esetleg kép, vagy tipp hogy milyen márka lehetett? Gyerekkoromban ez volt az első PC-m és nagyon szeretnék újra egy ilet.

Kereskedelmi tv csatornák: kell nekem, vagy sem?

Fórumok

Sziasztok!

 

Digi tv + internetünk van. A tv csatornákat konkrétan egyáltalán nem nézzük. A discovery , vagy a Spektrum home néha megy a háttérben, de teljesen nélkülözhető. Youtube-ot, illetve sorozatokat szoktunk nézni. (halkan jegyzem meg, a sorik torrentről)

Arra gondoltam, hogy lemondom a tv szolgáltatást, max előfizetek egy streamingre, hogy mégis legyen valami. Kíváncsi lennék,  ti hogy vagytok ezzel? Van oylan közetetek, aki nem fizet elő tv adókra?

Keresek egy könyvet v. novellát

Fórumok

Sok-sok sok éve olvastam egy rövid történetet (vszleg kitalált), az h. szgépen v. papír alapú könyvben már nem tudom.

Röviden arról szólt, h. az emberke megpróbált úgy aludni, h. közben az egyik szeme nyitva maradjon. Egy darabig működött a dolog, de aztán szokás szerint rosszra fordultak a dolgok. Elkezdett éjszaka nagyon meredek dolgokat halucinálni, talán valami hasadt személyiség is kialakult nála, de pontosan már nem emlékszem a történetre.

Az egyik sci-fi antológiában megnéztem ami itthon megvan (Asimov: Szívélyes Fahrenheit) de azok között nincs.

Bárkinek ötlete mi lehetett a címe / hol lehet online megtalálni?

Autó szellőzés

Fórumok

Minap autóztunk pályán (ford focus), és nagyon fülledt volt a kocsiban a levegő, dacára annak, hogy teljes fordulatszámon ment a befúvó venti.

Mikor megálltunk kicsit pihenni, játszottam kicsit a szellőztetővel, letekert ablak mellett.

Ami feltűnt, az az, hogy hiába van leghidegebb fokozatban, jópár fokkal melegebb levegőt fúj be, mint ami az ablakon bejött.

A másik, hogy valóban egyfajta állott szaga volt, mintha a benti levegőt keringtetné.

Az érdekes, hogy pont az út előtt cseréltem kabinszűrőt, és odafújtam egy fél flakon klímatisztítót is az evaporátorra. De ezután összevetettük a lehúzott ablakkal haladást, és arra jutottunk, hogy valóban meleg és erősen fülledt, elhasznált levegőt fújt be a szellőző valamiért. Mintha csupa retek lenne belül, és nem záródna/nyitódna megfelelően a hőmérséklet/külső levegő/... állító szelepek, hiába rakom legalacsonyabb hőmérsékletre+kinti levegő befúvásra. Ezek közül többet is nem közvetlenül, hanem pici motorok mozgatnak; lehet hallani, ahogy zümmög, amikor pl. megnyomom a belső/külső levegő váltógombot.

 

Utánanéztem, és a gyártó a szellőzőcsöveket mintha direkt úgy csinálta volna meg, hogy hozzá se lehessen férni: az egész műszerfalat le kellene bontani, hogy hozzáférjek, beleértve egy másodlagos biztosítószekrényt és a légzsákot. Ez utóbbi miatt vonakodom magam hozzányúlni.

 

És itt meg is vagyok lőve, mert a klímatisztítóval nem érek el a kérdéses részig, nem is pucolná le valszeg, és amúgy is fogalmam sincs, hogy hogyan/merre mennek ezek a szellőző csövek/szelepek.

 

Valaki már végigzongorázta ezt? Mit lehet tenni ilyenkor?