Offtopic

Nagyker -> kisker árképzés

 ( reznor | 2018. július 31., kedd - 20:49 )

Sziasztok,

Tudom érzékeny a témafelvetés, de mint nulláról most indult egyéni vállalkozó, aki végfelhasználókat szeretne megcímezni, egy valószínűleg triviális kezdeti problémába ütköztem, amit nem bírok felfogni, mert valszeg hosszabb címbuszt igényelne, mint amilyen az én fejemben található.

Westworld2 ≈ Caprica

 ( jevgenyij | 2018. július 31., kedd - 16:55 )

Mostanában volt időm végignézni a Westworld második évadát. Az első évad igencsak jóra sikeredett. A második is jó volt bár nem annyira mint az első. Viszont végig olyan érzésem volt mintha már láttam volna hasonló sorozatot. Szerintem eléggé sok ötletet nyúltak a Capricából.
Szerintetek?

Olcsó, egyszerű kisautó robogó helyett

 ( csardij | 2018. július 26., csütörtök - 17:40 )

Helló,

Keresek második autónak való kis autó típust, kb. simson helyett (télire elsősorban) max 15km-es távolságra (annyira van a legközelebbi nagyobb település). Minél egyszerűbb legyen, semmi felesleges sallang, elektronika, lehessen otthon szerelni ha szükséges. Kábé mint egy robogó bádogkasztnival :) És persze olcsó legyen (a fenntartás).

FB és Instagram

 ( an-dee | 2018. július 24., kedd - 8:27 )

Hello

Van-e rá mód hogy a két platformot különválasszuk? A Google-ös keresés alapján ha valaki egy mobilról feljelentkezik mintkét helyre, akkor szétkapcsolhatatlanul összefonódnak a dolgok. Nekem pl semmi adatom nem egyezik a két platformon, nincsenek összelinkelve, és mégis megtalálnak az FB ismerősök.

Visszaadják a hegyeinket

 ( hajbazer | 2018. július 21., szombat - 17:08 )

Lassan esettanulmányt lehetne írni a már régóta megszokott, jól bevált dolgokba való belerondításról product és marketing oldalon. Természetesen mindig az oly hangzatos (szánalmas) költségoptimalizációra™ hivatkozva. Ez a gyakorlatban nem más, mint vadkapitalista multinacionális cégek idealizmusa, a cég költségvetéséhez képesti filléres nagyságrendű spúrkodás, ami a fogyasztó oldalon milliókkal, százmilliókkal hivatott kicseszni, vagy rontja el a termék keserves munkával felépített imidzsét, temeti maga alá addig meglévő értékeit.

Autógumi zaj / decibel

 ( trey | 2018. július 16., hétfő - 13:38 )

Autós téma. Mert tudom, hogy ehhez mindenki jól ért ;)

Az autómon 205/40 R17 méretű abroncsok vannak. Barum Bravuris 3. Nem egy csúcsminőség, árban fele kb. egy Michelin-nek. Olyan is. A üzemanyag-hatékonysága ebben a méretben "E", nedves tapadása "C", vagyis tényleg nem túl combos, de ezzel nem volt gond az elmúlt 3 évben. Ami viszont nem tetszett benne, az a papíron 72 dB-es zajszintje. Vagy nekem van érzékeny fülem, vagy tényleg rohadt sok ez. Nyilván tudom, hogy a zajszint függhet csillió mindentől: a burkolat minőségétől, a kasznitól, a terheléstől, az abroncsnyomástól, abroncsszélességtől stb. Ezeket kivehetjük a képletből.

Ami érdekelne, és elsősorban első kézből származó tapasztalatok érdekelnének:

  • a kisebb dB értékű abroncsok tényleg sokkal halkabbak lennének? (azaz, ha 72 dB-es helyett 68 dB-est veszek, ami ugyan nem látszik nagy különbségnek, de figyelembe véve, hogy a dB logaritmikus, elvileg jóval halkabb kell legyen)
  • van bevált, kifejezetten csendes típusú abroncs az emberi léptékű kategóriában (aminek darabja nem 100 ezer)? Ha van, melyek ezek?
  • érdemes ezzel egyáltalán foglalkozni?

Itt most ez itt nem is annyira autógumi topik, hanem inkább zajterhelés, mérés vs. valós érzékelés stb. topik. Lehet, hogy nem is a dugattyúfejűek lennének a jó válaszadók, hanem inkább akik hangméréstechnikával vagy audio mérésekkel, elmélettel foglalkoznak.

MKB

 ( mraacz | 2018. július 12., csütörtök - 19:36 )

Van valakinek itt fogalma arról, hogy mi folyik az MKB-nál "informatikai rendszerfejlesztés" címen?

Alapanyagon spúrkodásból rákkeltő gyógyszer

 ( hajbazer | 2018. július 4., szerda - 21:14 )

A szociális piacgazdaságnak jóindulattal sem nevezhető, ésszerű szabályok nélküli, 21. századi kapitalizmus kishazánkban is megmutatta, hogy a tenyérbemászó üzletpolitikának és a költségoptimalizációnak termékek végletekig silányításának még akkor sincs határa, ha a tét nem a termékek élettartama, hanem egyenesen az emberé, avagy a fizikai, biológiai egészségünk.

Ariston kondenzációs kazán

 ( mraacz | 2018. július 4., szerda - 14:22 )

Milyen a híre az Ariston kondenzációs kazánoknak? Van valamelyikőtöknek ilyen? Most kényszerülök kazánt cserélni, mert a régihez már nem találok karbantartót, ezért elsősorban az érdekelne, hogy van-e a karbantartásával kapcsolatosan tapasztalatotok.

Svájcból Syscom (?) hálózatból indított vezetékes hívás Magyarországra mennyibe kerülhet?

 ( mukk | 2018. június 28., csütörtök - 15:29 )

Ezt a kérdést tették fel nekem, gondoltam Google majd megmondja,
de rájöttem nem informatikai szöveg, így nem igazán boldogultam a kereséssel...

Esetleg valaki?

Köszi:

mukk

közös felhő hozzáférés

 ( Nextra | 2018. június 28., csütörtök - 14:47 )

Hogyan lehet megoldani a címben feltett kérdést?

A részletek:
Egy szerviz, ott dolgozó emberek, fotók a hibás készülékekről, adatairól, címkéiről, látható hibáiról.

A szervizes készíti a fotót, nem ritkán az ügyfél lakásán. Eddig emailes küldés volt, de a telefonok nagy méretű képeket készítenek, a fiók hamar betelik.
Nincsenek szerviz telefonok, mindenki a sajátját használja. Mindegyik androidos. Bár ez felvet némi problémát.
A saját képek is felkerülnek a felhőbe...

Ramiris out of order

 ( seferbt | 2018. június 13., szerda - 11:00 )

Sziasztok,

feltehetőleg itt is érint pár embert, hogy a Ramiris-nél van egy "kis" probléma. A weboldaluk nem elérhető, a telefonokat nem veszik fel (érthető okokból), és az épületből széles oszlopban fekete füst dől. akinek folyamatban lévő rendelése van, egy darabig nemigen fogja megkapni.

https://index.hu/belfold/2018/06/13/fust_eg_budapest_tuz/

Drupal 8: Menu Tokens + Views, azaz user sajat post-jainak kilistazasa

 ( eyez00 | 2018. június 7., csütörtök - 23:27 )

Sziasztok!

Drupal 8 alatt szeretnem megvalositani, hogy egy user dinamikusan meg tudja nezni a sajat maga altal krealt tartalmakat, mondjuk egy 'Views' altal generalt lista formajaban.
Eddig jok is vagyunk, meg van erre a modszer, hogy az URL-bol ki kell vadaszni a user uid-jet es akkor arra le tud szurni egy View-t es meg lehet jeleniteni page-kent, UID-re paramaterezve ( pl: akarmi/%1 ).

Ez eddig mukodik is.

Fel kellene értékelni - nem eladás -

 ( render_elek | 2018. június 4., hétfő - 16:11 )

Sziasztok,

parancsot kaptunk szervereink felértékelésére.

Aki ért hozzá, kérem segítsen.

Dell poweredge t20 1 xeon 1225 8 GB 2*500 sata
fujitsu tx 100 s2 1 xeon 3430 4 GB 2*500 sata
intel 2*xeon 5410 12 GB 4*1TB sata

apc 750 új akkuval
apc 1000 3 éves akkuval
apc 1500 LCD-s döglött akkuval

Köszönöm!!!

Medence futes hazilag

 ( eyez00 | 2018. június 4., hétfő - 10:47 )

Sziasztok!

Szeretnek hazilag futest barkacsolni a szuleim medencejebe.
Az alabbi otleteket talaltam, amiket en meggyozonek erzek, de edesapam, csak akkor hajlik a dologra, ha beszelhet valakivel (esetleg megnezheti eloben), akinel mukodik ilyen.

http://otletmozaik.hu/csinald-magad/kert-balkon/1407-vizmelegites-egyszeruen-napkollektor-hazilag-vizmelegites-egyszeruen-napkollektor-hazilag
https://www.ontozocentrum.hu/blog/otletek/medencefutes-olcson

Van esetleg valakinek tapasztalata a temaban?

Koszi!

Udv,

Google Drive űrlap átvitele

 ( kisspepe | 2018. június 4., hétfő - 10:46 )

Sziasztok!

Egy Google ürlapot kellene egyik google fiókból a másikba átvinnem. Ezt meg is oldottam úgy, hogy megosztottam az űrlapot, majd másolatot készítettem róla a másik google fiókban.

A problémám az, hogy a másolathoz nem tudom hozzárendelni azt a táblázatot, amiben már van 64 válasz. Hiába viszem át az ürlaphoz tartozó táblázatot, a másik fiókban lévő Űrlap másolat nem tudja a már meglévő adatokat használni.

Amit eddig próbáltam:

Futópados asztal 2018

 ( kisg | 2018. május 31., csütörtök - 12:45 )

Használ valaki ilyet munkához? Mik a tapasztalatok?

Volt már korábban egy ilyen topic 2011-ben, de nem volt benne nagy pörgés: https://hup.hu/node/100210
Az mondjuk vicces, hogy ha rákerestek Google-ben, akkor a hirdetések után 2. helyen hozza a HUP-ot... :)

Mr. Robot S03 szinkron

 ( jevgenyij | 2018. május 27., vasárnap - 18:00 )

Lesz ehhez valaha magyar szinkron vagy nem? Előző kettőhöz volt.

[KERES] vizsla-labrador keverek

 ( tompos | 2018. május 26., szombat - 9:04 )

Lehetoleg kiskutyat.
Ha esetleg van informaciotok egyrol plz szoljatok.
Elore is kosz.

Indamail ad szerverek

 ( andris05 | 2018. május 25., péntek - 18:48 )

Sziasztok!

Router dns-el blokkolom a hirdető szervereket. Van egy listám, de sajnos az indamail webes felületére szükségem lenne. Tudja valaki, hogy az indamail milyen szervereket használ a betöltésre?

A sher.index.hu-ra magamtól is rájöttem (így legalább a pop működik), de egy huszonkétezres listából nem tudom kikeresni a többit.

Az E-cig első közvetlen halottja

 ( trey | 2018. május 17., csütörtök - 13:46 )

"Tallmadge D’Elia was vaping at home on May 5 when the vaping device, manufactured by Philippines-based Smok-E Mountain, exploded. An investigation by the Pinellas-Pasco medical examiner's office found the explosion fired two pieces of the vaping device into his head, causing death by "projectile wound of head." [...] D’Elia also suffered burns to 80 per cent of his body, the ABC News reports, after the explosion caused a fire in his house. Firefighters found his lifeless body when they broke in to tackle the blaze. [...] A representative from Smok-E Mountain said that the problem was most likely a battery issue,"

A teljes cikk itt.

Lovoldozes

 ( gee | 2018. május 15., kedd - 12:41 )

Aki nem hallotta meg: Sao Pauloban egy pasi egy .38-as revolvert fogott egy csapat iskolasra es a szulokre. Mikozben az egyik anyuka taskajat probalta elrabolni, egy masik anyuka, aki egyebkent rendor, elovette a szolgalati fegyveret es lelotte a faszit. Korhazba szallitas utan mehalt az illeto.

Index cikk, videoval

Hol van a GPS a telefonban?

 ( Fisher | 2018. május 14., hétfő - 9:05 )

Az alapvető kérdés az az, hogy mikor lesz olyan telefon, amiben multiband(1) (vagy mi ennek a szép neve) GPS van/lesz.

Nézegettem, hogy miből áll össze egy telefon, és nem világos, hogy a GPS morzsácska most minek is a része. Úgy tűnik hogy van a SOC, és a gyártó még mellébiggyeszti a saját GPS és egyéb szenzoros megoldását, vagy fordítva, pont hogy benne van minden a SOC-ban(2).

Erste netbank

 ( blasius | 2018. május 8., kedd - 15:18 )

Sziasztok! Információt kérek, hátha valaki tud segíteni.
Évek óta vagyok a fönti bank ügyfele és amit csak lehet mindig netbankon keresztül intézem a dolgaimat. Működött is ez szépen, úgy kb. tavaly október-novemberig. Azóta alig lehet bejutni, állandóan csak a "Netbank betöltése folyamatban" üzenet ácsorog a monitoron.

Allergia vs nyárfa

 ( uid_7086 | 2018. május 6., vasárnap - 12:22 )

https://24.hu/tudomany/2018/05/06/allergia-pollen-nyarfa-szosz/

Itt azt írják, hogy a szálló nyárfa-vatta nem okoz semmiféle allergiás tünetet.
Ehhez képest azt látom, hogy szó szerint irtják a nyárfákat a fővárosban.
Többek közt az újpesti atlétikai stadion kerítése mellől is kiirtották az összeset (feltételezem, azért, mert tavaly már szó volt róla, hogy az összes nyárfát ki kell vágni, a pályán folyó építkezés biztosan nem indokolta)
Akkor most kinek van igaza?