Offtopic

Biztonsági őr ruházat átvizsgálás

Fórumok

Üdv

Épületből kilépéskor biztonsági őr vagy vagyonőr, levetetheti velem az övemet vagy cipőmet? Kábé ez volna a kérdésem. Nem szeretnék naponta 3* vetkőzni...

Ahogy ez kinéz:

Épületből valókilépéskor át kell haladni egy "mágnes" kapun (valamekkora fémet érez sípol), táskánkat röntgenezik. Az őrnek van "kardja" kézi fémkereső izé. Ezeket a lopások miatt lett bevezették be.

Mondhatom, hogy nem veszem le a cipőm, övem... ha van kézi fémkeresője? Vagy egyáltalán milyen jogszabály, rendelet vonatkozhat erre a helyzetre?

Köszi a válaszokat.

Megkuzdeni a megkuzdhetetlen munkatarsakkal

Fórumok

Hagyjuk hogy a kepzelet szuljon egy CTO-t egy IT cegben, aki lehet, hogy ert dolgokhoz, de azok a munkatarsak, akikkel kapcsolatban allsz, nincsenek rola kulonosebben jo velemennyel, es osztjak a nezetedet, hogy nem ad hozza szakmailag semmit a projektekhez. Sot, akar meg ki is lehetne mutatni, hogy bizonyos projektek rajta bicsaklottak meg. De O csak jar meetingrol meetingre, megkerulhetetlenul ott van mindenhol. Es a kitalalt szemelyunk, mert ilyen munkatarsat nem kivan senkinek sem az ember, meg goromba is. Mitobb, vulgaris bizonyos esetekben. A legkisebb szakmai parbeszedet percek alatt el tudja vinni anyazasig. 

Ha a fenti kitalalt szemely a cegedben lenne, ahol te is csak munkatars vagy, hogyan kezelned a legelegansabb modon a helyzetet? Feltetelezve, hogy a ceg tobbi resze amugy jo.

GMAIL fiók zárolva

Fórumok

Járt már így valaki ?

Egy könyvelő irodának 10-20éve csináltam egy gmail-es fiókot, nem levelezésre volt használva, hanem a napi mentés 3. példányát GDRIVE-ra oda másoltam fel.

Napokba be akartam lépni és nem sikerült, mert a Google zárolta a fiókot.

A jelszó egy elég hosszú generált, nem kompromittálódott jelszó. Levelezés nem volt.

Irányelvék A-Z -ig minden fel van sorolva nem tudtam egy jogsértést se magamra venni.

Csinálok egy új fiókot konyvelo2 néven - de ez nem frankó, hogy bármikor elvehetik az adatot.

 

Ennyit kaptam válaszként:

Köszönjük, hogy kapcsolatba lépett velünk a letiltott Google-fiókjával kapcsolatban.

Sajnos a fiókhozzáférés nem állítható vissza. A felülvizsgálatunk alapján a fiókot Google irányelveit sértő módon használták.

További információt a Google Általános Szerződési Feltételekben talál.

Királyok kontra elnökök

Fórumok

Amerikából szokás rendszeresen fricskázni a maradi briteket királyságuk miatt. Bár a koronázási felhajtás alatt sem váltam elvötelezett rojalistává, III. Károlyt sem tartom semmilyen tekintetben sem rendkívüli személyben, de úgy gondolom teljes meggyőződéssel kijelenthetem, teljesen normális, beszámítható ember. 

Ugyanez nem mondható el a jelenlegi imbecil amerikai elnökről Joe Bidenről. Nukleáris rakéták indítógombja mellett, végrehajtó hatalommal felruházott értelmi fogyatékos amerikai elnök személye sokkal cinkesebb az Egyesült Államokra nézve, mint a végrehajtó hatalom nélküli, teljesen vállalható brit király, akit valóban nem választanak, hanem örökli a koronát. Apropó választások, az amerikai népre nézve is ciki egy elvben általuk választott elnök, aki a rá ruházott számtalan feladat közül, talán vizeletének visszatartásával képes egyedül megbirkózni. 

A koronázás britesen elegáns volt. A lovak nevelése terén azért még van mit tanulniuk a jó briteknek, valamint a római számok helyes leírását is gyakorolniuk kell. :-) 1910 helyesen MCMX és nem MDCCCCX, ahogy az admiralitás épületén szerepel. 

Hullámgenetika, "az élet kódja"? Tudományos alap? 4000 eurós "gyógyító" készülék?

Fórumok

Helló, a youtube egy random videóba feldobta ezt a másfél órás reklámot, majd megnézve a forrás youtube oldalt, ezt a magyarázó videót találtam. Az én ismereteim alapján egészen szkeptikus vagyok, mert ez eltávolodott a tudománytól, hogy szépen fogalmazzak. Idézek a 8. perctől egy kiragadott mondatot, ami után feladtam az erre szánt időt: "Molekulák spinje szerinti polarizáció történik dinamikusan."

Bevallom, a "Mióta vannak itt az UFO-k? Jelentõs ELÕRELÉPÉS!" című másik videót már el sem indítottam.

Akinek van kvantumfizikai szaktudása, vagy bármilyen ide szükséges szakértelem és tudna véleményt mondani ezekről, annak nagyon örülnék. Józan paraszti ésszel ez számomra nem tűnik igaznak, bár én nem értek hozzá. Ha bárki találkozott már ezzel a témával, megoszthatná, mire jutott. Érvek, ellenérvek, tények?

Több minden is furcsa ezen kívül: osztrák cég árul orosz technológiát, stb... Nem linkelem a honlapjukat, a youtubról meg lehet találni.

Meghalt Vágó István

Fórumok

Meghalt Vágó István

Megdöbbentett a hír. Élete utolsó éveiben is agilis életerős embernek tűnt, akit elkerülnek a betegségek. Személy szerint nem kedveltem, már kvízmester korábban is tudálékos Trockij-imitátornak tartottam, aki személyes szimpátia alapon segítette játékosait. Gyerekkorom egy újabb ikonikus arca távozott, nyugodjék békében! 

TS-101 forrasztó páka javítása

Fórumok

Sziasztok!

 

Sikerült elrontanom a forrasztópákát amit karácsonyra vettem... Egyrészt béna voltam másrészt követtem a hozzá adott leírást.

A leírásban nem szerepelt, hogy a kis rögzítő csavart teljesen ki kell hajtani. Sőt az sem, hogy egyáltalán bármit is kell vele csinálni...

Azt hittem hogy szorul a bele való hegy ezért erősen belenyomtam... Így sikerült elrontanom...

 

Jó hír, hogy garanciális volt, így kaptam másikat. Itt már nem követtem el ezt a hibát. A páka teszi a dolgát jól működik és kiváló termék egyébként!

 

A rossz páka megmaradt viszont szeretném megjavítani és elajándékozni az egyik ismerősömnek. (Nekem nem kell két páka, kidobni viszont véteknek érzem...)

Rendeltem hozzá új hegyet Alin, ami ma fog megjönni. Az a terv hogy bele forrasztom az új hegyet így az nem lesz cserélhető.

 

Kérdéseim:

A hegyet milyen anyaggal forrasszam bele? Kell valami spéci ón hozzá? 

 

Képek:

https://cdn.rios.hu/dl/upc/2023-03/37620_img_1195.jpg

https://cdn.rios.hu/dl/upc/2023-03/37620_img_1196.jpg