Offtopic

[UPDATE] Bikapiacon szocializálódott befektetők figyelem!

Fórumok

Luna=0

"Kevés esélye van annak, hogy a hoppon maradt kisbefektetők valaha is a pénzüknél legyenek."

Szép lassan realizálódik az összes stable, alt és egyéb coin értéke, amit én korábban túlbecsültem, mert ebben az esetben még az előállításhoz szükséges áram árát sem éri.

https://index.hu/gazdasag/2022/05/15/kriptopenzek-zuhanas-luna-kisbefektetok/

 

terraUSD=0

"A Luna Foundation Guard nemrég egy sor tweetben közölte, hogy 52 189 bitcoint értékesítettek közvetett módon, amikor az UST az 1 dolláros árfolyam alá esett, illetve további 33 206 bitcoint a Terra közvetlenül adott el, az alapítvány megfogalmazása szerint mintegy utolsó erőfeszítésként, hogy megtartsa a stabilitást jelentő 1 dolláros szintet - ami egyáltalán nem sikerült.
Mára az alapítványnak mindössze 313 bitcoin maradt a tartalékában, körülbelül 9,3 millió dollár értékben. A cég közölte, hogy a fennmaradó állományát - amely néhány más digitális tokent is tartalmaz, mint például a BNB és az Avalanche - arra fogja felhasználni, hogy kárpótolja az UST megmaradt felhasználóit"

Itt sokan szajkózták, hogy a terra az usd-hoz van kötve, stabil 1 dolláros árfolyam...
Nevetségesek voltak már akkor is, olvassák vissza az ostobaságot amit leírtak :)
 

https://www.portfolio.hu/befektetes/20220516/3-milliard-dollarnyi-bitcoin-eladasa-sem-szabott-gatat-a-kripto-okoszisztema-osszeomlasanak-545109

Passat típuskód

Fórumok

Passat-ból most mi a latest&greatest, a B8 generáció? Az 2014-ben jelent meg, azóta fut mindenféle változtatás, féjszlift nélkül? 2019 dec/2020 elején jött ki belőle valami újabb, de semmit nem találok róla konkrét leírást. Kereskedő mondta nekem tavaly (2021) októberben, h. mostazonnal kéne rendelnem, mert 1 hét múlva már nem lehet semmire leadni rendelést, és 2 hét múlva állnak át a 2022-es új modellre ebből a fajtából.

Ehhez képest tegnap összeraktam konfigurátorban ugyanazt a felszereltséget ugyanazzal a típussal, és bitre ugyanazt a modellkódot dobta ki a végén a konfigurátor, mint a 7 hónapja általa adott árajánlatban szerepel:

CB533ZBT

Passat Variant Business 2.0 TDI DSG Gázolaj / 2.0 l / 110 kW / (150 LE) / DSG váltó 7 fokozatú Tüzelőanyag-fogyasztás 4,9 l/100km Szén-dioxid-kibocsátás: 127 g/km

Hazudott a díler (time pressure, csak hogy azonnali vásárlásra sarkalljon), v. én nem értem mivan?

Ha bejön Bill Gates új terve, a világunk drámaian megváltozik

Fórumok

https://www.origo.hu/nagyvilag/20220510-ha-bejon-bill-gates-uj-terve-a-vilagunk-dramaian-megvaltozik.html

A vakcinák támogatójaként Gates az oltóanyag-fejlesztést is sürgeti, mondjuk ezen a ponton egyet is tudunk érteni vele – amíg nem hozza fel azt a nagyszerű ötletét, hogy mindenkibe ültessenek microchipet.

Persze csak azért, hogy követni lehessen az egészségügyi állapotát, A világ egyik legnagyobb filantrópja könyvet írt arról, hogyan előzhetők meg a világjárványok a jövőben. A GERM nevű „globális szakértői parancsnokság" kényszeríti ki az intézkedéseket, és ezek megtételéhez mindenük rendelkezésre is áll.

Csak a napi konteó. Most már a mainstreamben is. "Filantróp"...

kitölthető PDF

Fórumok

Sziasztok

Mi a titka azoknak a PDF-eknek amiket megnyitva vannak olyan text részek amik pdf readerrel kitölthetőek? Worddel létre lehet hozni ilyet?

A cél az lenne hogy ne docx file legyen letölthető hanem pdf és kitölthető legyen géppel, ne csak kézzel

üdv

ui: közben libreofficeban megtaláltam a lehetőséget, csak nem tudom törölni a topicot.

[Megoldva] Akkumulátoros elektromos fűnyírók :: tapasztalatok

Fórumok

# kert: terep rendezett, tisztán egyben fű kb. 600m2 (virágos részt nem én menedzselem)
# háttér: nyűglődöm a kb.15 éves benzines fűnyírómmal
# cél: akksis, szeretem a csendet, unom a benzinesek nyűgjeit, tolni kell nem gáz, vágási széllesség: min 45cm

Ezeket néztem: Husqvarna LC 247i / LC 247iX / LC 347iVX

Kinek mi a tapasztalata az akksis fűnyírókkal?
Esetleg más márkát ajánlotok?

Előre is köszi! :-]

Bukik a darwini evolúció?

Fórumok

Boros G. László előadást tartott kísérletekről, amelyekkel a neo-darwini evolúciót próbálták igazolni, de megbuktak.

https://fb.watch/cKGn6WS10o/

 

Két kísérletről rövid összefoglaló, aki nem akar videózni:

Sarlósejtes vérszegénység:
A sarlósejtes vérszegénység egy genetikai betegség, együtt lehet élni vele. Érdekessége a betegségnek, hogy malária ellen védetté teszi a beteget. Természetesen ez a génmutáció a maláriával súlytott területeken gyakoribb, azt gondolnánk azért, mert a lakosság már természetesen szelektálódott. A kísérletben a spermiumokat vizsgálták, azt nézték, hogy az adott mutáció kialakulása véletlen eredménye-e, vagy sem. Nem beteg férfiak hímivarsejtjeiben az adott genetikai mutáció előfordulását mérték, az eredmény meglepő lett. Ghánában 10-szerese a mutáció kialakulásának előfordulása, mint Németországban. Az adott DNS szekvencia a testedben máshol is előfordul, de kizárólag a malária okozta szekvencia mutálódott gyakrabban. A tested valahonnan tudja, hogy Ghánában vagy, ott van malária és az adott gént érdemes lehet jobban megmutálni, mint a többit. A kísérlet azt bizonyította, hogy a genetikai mutáció nem tisztán a véltelen műve, hanem szabályszerűség húzódik mögötte.

Új fajok kialakulása:
A muslicák rövid életűek, egy nyár 4 generációt átölel. Új fajt próbáltak létrehozni cellák segítségével. Minden cellába 1000 muslicát raktak, hagyták őket szaporodni és vártak, hogy a szeparációval keletkezik-e új faj. Sikerült elérni, hogy a cellákban található muslicák génállományai jelentősen különbözzenek egymástól, Boros G. László 60%-os különbséget említett, ugyanakkor a jelentős genetikai különbségek ellenére egy faj maradtak, összeeresztve képesek voltak új utódokat létrehozni.
A genetikai mutációkról köztudott, hogy betegséget tudnak okozni, de új faj létrejöttét, vagyis magát az evolúciót nem sikerült bizonyítani.

Már érkezik az új operációs rendszer a 40 éves Commodore 64 számítógépre! :)

Fórumok

A C64 OS egy integrált számítástechnikai környezet a Commodore 64 számára, amely gyors, szórakoztató és könnyen használható. Többféle testreszabható asztallapot biztosít, amelyekről a leggyakrabban használt programokat indíthatod el, hatékony eszközöket a fájlok és eszközök kezeléséhez, valamint egy gazdag és egységes keretrendszert, amelyen belül az alkalmazások és a segédprogramok együttműködnek és egymást erősítik, hogy kitágítsák a C64-gyel végezhető tevékenységek horizontját.

A C64 OS kényelmes menüsorral és állapotsorral ellátott point-and-click kezelőfelületet, univerzális vágólapot, újrafelhasználható illesztőprogramokat és könyvtárakat, a modern tömegtároló eszközök robusztus támogatását, valamint egy olyan platformot kínál, amely készen áll az új hardveres bővítések életre hívására.

Forrás