Hányszor tisztítjátok meg az érintőképernyős eszközötök kijelzőjét általában?

 ( jimmy399 | 2018. július 30., hétfő - 7:45 )
Naponta többször, amikor szükség van rá.
6% (20 szavazat)
Hetente többször, ha szükséges.
9% (29 szavazat)
Havonta legalább egyszer.
9% (28 szavazat)
Amikor szükséges.
61% (199 szavazat)
Sosem szoktam / nem érdekel.
13% (42 szavazat)
Egyéb, leírom
3% (9 szavazat)
Összes szavazat: 327

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Folyamatosan tisztítom, nem is használom másra! :)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

+1

kábé ja, én is így vagyok lol...

--
GPLv3-as hozzászólás.

Az elsőt jelöltem meg de én a tisztítást kicsit definiálnám. Mert láttam már olyat is, hogy valaki nadrágon végigtolta a telefont aztán tiszta... de úgy egyébként nem fordít rá gondot. Egy idő után látszik is.

Bár többször kezet mosok a nap folyamán azért bőven előfordul, hogy BKV-s kézzel tapicskolom, vagy a kézfogások révén azért sok minden eljut az emberhez. Így nálam a tisztítás azt jelenti, hogy nedves tisztítókendővel kis fertőtlenítő oldattal áttörlöm minden nap amikor hazaérek...

Mintha a feleségemet hallanám :D

+1 :D

-------
It is our choices that define us.

:D

Napszemüveget, kulcsot, személyit-pénztárcát is áttörlöd, táskát, vagy csak a telefont?

Ezek mind use-case függők:
Napszemüveget is naponta szoktam ha használatban van. Por, permet, kosz arra is rámegy.
Kulcsot ritkábban. Mivel érkezés után az ajtóban marad és ráfordításkor nyúlok hozzá utoljára így nincs értelme minden nap eltörölni... A telefont azt fogdosom érkezés után is ezért fontos, hogy tiszta legyen.
Személyi a pénztárcában van. Ritkán kerül elő belőle. A pénztárca is egy fix helyre kerül le hazaérkezés után. Utána nincs rá szükségem... A bankkártya lehetne még jogos felvetés, mert online vásárláshoz kellhet. De fejből nyomom a kártya adatokat. Így nem kell elővennem.
Táska pánt részeket kb hetente. Alapvetően ez sincs fogdosva ha otthon vagyok, előtérben pihen másnap reggelig.

Illatos 10.000-est Shiroku-tól, :)

:D

Ja, ilyen a modern pénzmosás... Nincs szaga a pénznek, de illatosítás megoldható. :D

Troll on:

Már több cikk is volt abban a témában, hogy egy számítógép billentyűzetén sokkal több baktérium van, mint egy WC-ülőkén. Így adott a feladat: WC használat előtt is kezet kell mosni.

Látom, hogy zsíros, akkor pólón húzok kettőt vele, és kész. Ennél több szokott kelleni valakinek? (Konyha, ipari felhasználás kizárva :).)

Szintén, de van amikor több kell, mert elkezd nem jól működni a zsírtól.
Tipikusan az ujjlenyomat-olvasónál tapasztalom, hogy nem oldja fel a telefont elsőre, illetve pontatlanná válnak az érintések a képernyőn.
Ilyenkor mikroszálas kendő + kevés ablaktisztító kombó megoldja.

+1. Ha latom, hogy van rajta valami dzsuva, attolom 2x a nadragon.Ennel jobban nem erdekel.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

+1
--
"Sose a gép a hülye."

Dettó. Esetleg ha a szemüvegtisztítás miatt a kezemben van a mikroszálas törlőkendő, akkor a telefon is kap a gyógyszertári alkoholból.

+1
Max benyálazom előtte.
;]
Ha meg igazán koszos, akkor megy a csap alá.
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

+1

+1

Illetve, ha nagyon a retkes, akkor egy nedves törülközővel áttörlöm.

Ave, Saabi.

+1

Nem csak zsír kerülhet rá, hanem egyéb kosz, amit a póló nem húz le, vagy csak még jobban szétken. Én ablaktisztítóval és konyhai papírtörlővel szoktam takarítani, havonta 1-2-szer, bár többször lenne rá szükség. Laptopnál, monitoroknál dettó, azok nem érintőképernyősek, de havi 1-2-szer azoknál is szükségessé válik, ha gyakran vannak használva, por, kicsopódás, rárakodás akkor is rákerülhet, ha nem fogdosom.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Amikor látom, hogy nagyon zsírosodik a telefon, megmosom a hajam.

> Sol omnibus lucet.

Ennek fényében elég hiteles:)...: Nagydarab, kopasz, alázós dumával

Kaptam az O2 szolgáltatómtól egy tisztító sprayt amiben szerintem ablaktisztító van. Evvel füjok kettót rá naponta és az oldalával letörlöm. Mondjuk nekem van rajta üvegfólia. :-)

---
Amíg a test renyhe, az elme dolgozik...

A zsebem tisztitja ;-) Nagyon ritkan volt olyan, hogy meg kellett volna torolni.


Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Amit használok, azt lehetőleg folyamatosan tisztítom, azt, amit már a macskák elé vetettem, hogy virtuálisan vadásszanak rajta, azt már minek? :P

Ugy erted, hogy a macska folyamatosan tisztitja onmagat, ettol azt mar minek kulon takaritani, mert ugyis tiszta?

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Egyéb, leírom: nincs érintőképernyős eszközöm.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az igen, se teló, se táblagép, se semmi? Némelyik laptop is érintőképernyős már. Igaz nálam csak a teló az.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Telefonom buta, desktop gépem nem érintőképernyős, notebook-om sem, bár azon van touchpad.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

miután a törölgetéstől már lekopott a zsírtaszító bevonat, így elég ránézni, hogy csuvás legyen.

Egyetlen ilyen eszközöm van, okosteló, még mindig rajta van az eredeti fólia, lassan két éve. Ezt többnyire végighúzom a pólómon és kész.
________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Erdekes higieniai standardokra utal itt nehany ember "minek az" hozzaallasa. Remelem, sosem kell veletek kezet fognom. Arrol az eszkozrol beszelunk, amit viszel egesz nap magaddal es nyomogatod. Utazas elott, utan, kozben. Eves elott, utan, kozben. Fizetes elott, utan, kozben. Wczes elott, utan, kozben. Majd otthon az agyban is... Emeled a fuledhez, hozzaer az arcodhoz, odaadod a gyereknek. Akinek meg sose jutott eszebe, hogy takaritsa, fertotlenitse a telefont, annak van egy rossz hirem: tok feleslegesen mos kezet nap kozben.

Végre egy ultimate érv, amivel leszokhatok a kézmosásról

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

A sok ultrahigis elmorfondírozott-e már azon, hogy mi a bánattól van az a sok ilyen-olyan érzékeny/allergiás
gumiseggű?

> Sol omnibus lucet.

Nem ehettek homokot gyerekkorukban. :-D

Ave, Saabi.

Sikerült a ló túloldalára kerülnöd. Felmerül a kérdés, hogy van-e egyáltalán összefüggés vagy csak urban legend. Nem hiszem, hogy van köze a 3 éves koromban megjelent allergiámnak ahhoz, hogy most jobban odafigyelek erre. 3 éves koromig elég "sok homokot ettem" és sok időt töltöttem nagyszülőknél falun. Na ilyen környezetre aztán minden lehet mondani csak azt nem, hogy ultrahigi.

Nekem valahogy bevillan az Európát majdnem kipusztító pestis járvány is. Vajon hányan maradtak volna életben ha kicsit többet mostak volna kezet? Meg azért Semmelweis nevét sem véletlenül ismerjük...

De mondok egy tök egyszerű hétköznapi példát. Meglepődve tapasztalom, hogy férfimosdóból kézmosás nélkül száguldanak kifelé... Majd kezet fog néhány másik emberrel. Ezek közül meg éppen keksszel, vagy pogácsával kínálnak valakit és persze puszta kézzel tunkolja befelé szerencsétlen az abrakot... Számodra ez elfogadható forgatókönyv?

Van különbség a tudatos odafigyelés, és az igénytelenség között. Elég széles a skála.

> Nekem valahogy bevillan az Európát majdnem kipusztító pestis járvány is.

Az meg hagyjan, de azert a telefon nem tisztitasa meg durvabb tud lenni!

"A golgafrinchamiek bolygóját a pusztulás fenyegette, ezért az egész lakosságot három hatalmas űrhajóval hibernált állapotban átszállították Golgafrinchamről a Földre. Az A hajóban a vezetők, tudósok, a C hajóba a fizikai munkások kerültek, a B hajóba pedig mindenki más (fodrászok, telefonmosók, könyvelők, producerek, tanácsadók, stb).

Mivel azonban a B hajó utasai mind más információval rendelkeztek arról, hogy pontosan mi fenyegette bolygójukat (a Napba zuhan, lelegeli egy óriás kecske), és indulásuk óta semmit sem hallottak a másik két hajó felől, úticéljuk is kezdett gyanússá válni.

Az Útikalauz bejegyzése szerint "különc poéták egyikének kései leszármazottja volt az, aki kitalálta a fenyegető romlásról szóló dajkameséket, amelyek lehetővé tették a golgafrinchamieknek, hogy népességük haszontalan egyharmadától megszabaduljanak. A maradék kétharmad szilárdan kitartott eredeti lakhelyén, és sikerekben gazdag, örömteli életet élt addig, amíg az egész civilizációt ki nem irtotta egy virulens kór, amelyet egy piszkos telefonkagyló indított útjára"".

+1

BTW, vannak antibakteriális kijelzo ill, kijelzo vedok...


Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Minden pontra nem fogok reagálni, de néhányra igen:

insert() {
echo "Ez már akkor is így volt, amikor nem volt mobilom. És akkor is így lenne, ha a mobilomat percenként sterilizálná egy készülék."
}

- Étkezés előtt kezet mosok. Ha olyat ettem, aminél az ételt is megfogtam (~ a kenyéren kívül), akkor utána is kezet mosok. insert()
- Étkezés közben nem nyomkodom a mobilomat, még akkor sem ha egyedül étkezek. Sőt, a konyhába is nagyon ritkán viszem be.
- Személy szerint a WC-be soha nem viszem a telefont, és WC után mindig kezet mosok. insert() A WC higiéniás körülményeiről már korábban írtam egy mondatot.
- Fizetés előtt… : A pénzt, a POS terminált már sok ezren megfogdosták előttem, így nagyjából mindegy, hogy „mobilos” a kezem. Hiába lenne patyolat a mobilom, ha a POS nyomkodása után megfogom, akkor már ez lényegtelen lenne. Menekülési útvonal: Mobilis fizetés, és akkor nem kell pénzt, POS terminált taperolni.
- Személy szerint ágyba nem viszem a telefont. Egyszerűen nem a zsánerem. :-) Sőt, a hálószobába is ritkán viszem be.

Ezekszerint nem adsz ügyeletet és nem kell arra számítanod, hogy a bővebb családban valamilyen probléma merül fel. És ébresztőórád van. Vagy magadtól kelsz időben. (persze mindez csak az utolsó mondatra reflektál.)

Ave, Saabi.

Hitem szerint többnyire magamtól kelek fél hatkor, de lehet,a kutya kelt, csak mire felébredek, elhúz onnan. :D

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Ügyeletet nem adok. De ez elég sok emberre igaz. Ha a nappaliban csörög a telefon, akkor azt a hálószobában is hallom.

Ébresztőórám is van (plusz külső és belső hőmérő), de általában magamtól kelek fel. Ha korábban kell kelnem, akkor a telefont állítom be ébresztőre, de 5 perc múlva az ébresztőóra is csörög. Ez azóta van így, mióta olvastam, hogy egyes telefongyártók számára nem triviális az ébresztő szoftverének megírása.

Nem szoktam kezet mosni nap közben. :) Wc után, vagy ha mondjuk poros vagy olajos lesz a kezem. De így hogy hmm, de rég mostam már kezet, nem..
Ennyi baktériumot be kell vinni, hogy edzésben tartsd az immunrendszered. Különben a túl sok kézmosás sem jó, jobb ha tudod.
--
"Sose a gép a hülye."

Ezt nem tudom honnan veszed, hogy akik nem tisztítják a telójukat, azok mosnak kezet egyáltalán.

Igazad van, hogy tényleg higiéniai okból is kéne pucolgatni, nem csak az érintőképernyőt, de laptop touchpadjét, és akármilyen gép fizikai billentyűzetét is, mert magas csíraszám tud rajta elszaporodni. Anno olvastam egy tanulmányt, hogy nyilvános helyeken, mint internetkávézó, könyvtár, a gépek billentyűzetén több baktérium van megtelepedve, mint egy közvécé csészéjének a belsejében, ahová nem tudom hány ember belehugyozik és beleszarik, meg még sorolni lehet mi minden megy bele! Még akkor is így van ez, ha tisztának látszik szabad szemmel, nem tűnik dzsuvásnak. Ha belegondolsz, ez megaundorító.

Én mégis az érintőképernyőket, meg monitorokat, kijelzőket az esztétika miatt szoktam pucolni, ha retkes, nem látható olyan jól, meg a színek sem jönnek úgy ki, és egyszerűen csak zavaró.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Aki a piszoárnál is a telefonját tapizza, annak mikor kéne megtisztítania?

Hali!

A telefonját... a piszoárnál... hagyjál már... burgenlani paraszrokat első blikkre kiszúrod a soproni szórakozó helyeken: a nyomorult korsó sörükkel kézenfogva mennek vizelni... tovább nem is írom ezt a kommentet, mert messze nem lenne szalonképes...

Üdv:
Feri

A munkahelyemen láttam már nem egyszer, Bp-en, huszonéves hülyegyerekek a telefonjukkal mennek pisálni. Kedvem lenne hátbarúgni olyankor, de azért mégis valamilyen szinten munkatárs (mégha semmi közöm sincs a melójához).

Én sem merném olyan ember közelében hagyni a telefonomat, aki hajlamos a hatbarugásra...

Rakd zsebre akkor :D

Akkor meg hátba rúgnak, hogy miért viszem magammal a wc-re! Sehogy sem jó ez. :P

Nem azért, hanem azért, amikor egyik kezedben a telefon a másikban meg a ...

Akkor ha egy kézben tartja a kettőt, az mehet?

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

De az kérdés, hogy meg kell-e utána tisztítani?

és hogy melyiket...

Utána? Akkor már minek? :D

https://youtu.be/vXcNuW2tS50

a macska lenyalogatja ha mar nagyon zsiros ;)