Összességében számomra a legkevésbé szimpatikus szoftveróriás cég a(z):

Címkék

IBM
1% (9 szavazat)
Microsoft
26% (200 szavazat)
Apple
25% (187 szavazat)
Oracle Corporation
24% (179 szavazat)
Google
5% (37 szavazat)
Adobe
4% (33 szavazat)
VMware
1% (4 szavazat)
Symantec
4% (30 szavazat)
Egyéb, leírom a hozzászólások közt
2% (17 szavazat)
Egyikkel sincs bajom, mindegyik pont úgy szuper, ahogy van
8% (61 szavazat)
Összes szavazat: 757

Hozzászólások

Nekem meg pont hogy szimpibb volt a Jobs-féle Apple.

Nálam MS lett a szavazógomb: a többi gyártó termékéről eldöntöm, hogy akarom használni vagy sem. A Microsoft viszont kb. pisztolyt tart a fejemhez, hogy márpedig te Windows-t és MS Office-t fogsz használni. Az Apple-ben becsülöm, hogy úgy lett sikeres, hogy soha egy termékét sem volt technikailag kötelező senkinek megvennie.

Jo vicc... :) Apple gepet veszel, kotelezoen megveszed az OS X-et benne a Safari-t sot meg a hardware is kotelezo (vegyel pl. egy uj iMac-ot monitor nelkul... mondjuk, hogy EIZO-t akarsz vagy mar van egy Samsung-od amelyikkel meg vagy elegedve...) eleg erdekes lenne iOS-ra is fejleszteni ha nem veszel Mac-ot... mert tudomasom szerint sem Windows-rol sem Linux-rol nem tudod csinalni, es emlekeztetoul nem csak OS X-et kell vegyel hanem Apple hardware-t :) tenyleg nem kotelezo ;)

Emlekeztetoul az MS-t buntettek mert az IE a Windowsal jott, persze PC-t mindeg vehetsz OS nelkul sot darabokban es ugy rakod ossze ahogy akarod. Egyebkent soha nem tartott pisztolyt a fejemhez senki, semmit sem muszaj megvenni... Windows es Office is OPTIONAL!!!

Aha, szóval a Windows és az Office opcionális, mikor csomó hivatalos iratot sok országban doc/docx-ben adnak és kérnek az átlagember számára is, de az OS X-et kötelező megvennie annak a 0.1%-nyi embernek, aki iOS-re szeretne fejleszteni, így Apple terméket venni MS termékkel ellentétben kötelező és nem opcionális. A logika nálad nyugdíjba ment?

Linux is fut a gépeimen a Red Hat Linux 3 (Picasso) valahol 1996 óta. Van Apple gépem is Mountain Lion-al, dolgoztam még AIX-el, Solaris-al is elég sokat, tehát még véletlenül sem vagyok Microsoft ember, de ami tény az tény. Amikor a Windows és az Office elterjedt, NEM volt más választásod mert a többi szar volt (beleértve az OS/2-is, a UNIX-ok, Linux meg nem volt desktopra alkalmas. Office csomagok sem voltak, volt persze WordPerfect meg Lotus meg dBase meg stb. amit lehetett használni de a valóságban az MS Office 100x jobb volt és azért terjedt el a piacon. Star Office szart sem ért és nem is tudták, hogy létezik, amikor megjelent az OpenOffice már régen késő volt. Persze a Microsoft megtette amit lehetett, hogy megvigyázza a piaci részesedést, de annak elnyerése csak azért történt meg mert nem volt versenyképes termék a piacon. Ennyi.

Persze ez még nem jelenti, hogy muszáj használni és elég sok helyen nem is használják, a döntés az adott cégnek és vezetőségének a kezében volt mindég, nem a Microsoft kezében. Persze könyebb volt MS-nél maradni és ennyi.

Most én itt nem a MIcrosoftot védem, csak azt mondom, hogy az Apple is és a többiek is éppen olyan cégek mint a Microsoft, a saját érdeküket nézék és terméket-szolgáltatást nyújtanak amit NEM kötelező megvenni. De mindegyik ÜZLET és nem pedig világot megváltó Teréz Anyák vagy szentek, és úgy is működnek mint egy üzlet és nagyon sok jót tettek a világon mert éppen ezért tudnak fejlődni és fennmaradni... egyiknek sincs fegyver a kezében és egyik sem szed adót, mindegyik a piacon értékesiti néha nagyobb, néha kisebb sikerrel a termékeit. A többi egy hülye duma.

+1, azzal együtt, hogy azért ennek a történetnek legalább annyi előnye volt, hogy igazából összesen egy formátum terjedt el széles körben a szöveges doksi/prezentáció/táblázat hármasnál. És igen, előrekompatibilitási gondok vannak vele, de nem annyira vészes. A másik oldalon, ahol a szoftver kategóriák hosszú listája van, mindenhol legalább két pólus van formátumok tekintetében, amik nem feltétlenül hordozhatók [szerkesztésre] egymás közt.

BlackY

szerintem arra célzott, hogy ha MS vonalon vagy, akkor office/ótlúk/IE nélkül nem tudsz meglenni céges környezetben (de akár még azon kívül se néhány esetben), míg ez mac/linux/egyéb unix alapú rendszeren nem így van (nyilván itt az adott rendszer irodai/levelező/böngésző programjára értem amit írtam)!
_______
16,67 %

és akkor mit használnak majd a professzionális munkákhoz, ha kivezetik Pro-kat? Nálunk a cégnél van 2 Mac Pro és szükség is van sok, nagy kapacitású belső winyóra és a nagy teljesítményre. Ezek után PC-ket kell majd venni? Úgy tudom, hogy a HP is lassal leáll a PC gyártással, remélem, hogy a szervereket és a workstation-ökkel nem.

vegyel pl. egy uj iMac-ot monitor nelkul... mondjuk, hogy EIZO-t akarsz vagy mar van egy Samsung-od amelyikkel meg vagy elegedve...)

Mac Mini? Ugyanaz a mobil hardware, monitor, eger es billentyuzet nelkul, fejlesztoknek van 2 HD-es valtozat. RAM cserelheto. Ami mondjuk igaz, hogy a Mac Pro vonalat frissithetnek vegre.

eleg erdekes lenne iOS-ra is fejleszteni ha nem veszel Mac-ot...

Hat tudtommal Windows phone-ra se nagyon lehet fejleszteni OSX vagy Linux alol, legalabbis nem trivialis.

+1 , Apple mintha normálisabb lenne, bár írom ezt úgy hogy azóta sem használom egyik dolgukat sem.
Microsoft termékeit ki tudom kerülni. Linux OS, LibreOffice ha szövegszerkesztő / táblázatkezelő kell. Adatbáziskezelőből van pár alternatíva.
Oracle Java dolgai meg kiakasztóak. OK, itt is van alternatíva, mint az OpenJDK, de SUN-hoz képest visszalépésnek tartom a Java helyzetét.

orákel, bloooaaahhh. Az eszközök jók (SUN) de a support rettentő gáz, nehézkes, problémás és megoldás is csak néha érkezik és persze orbitális support költséget kérnek.

Na ez lol. Oracle vezet Ms előtt, ezen besírtam

--
openSUSE 12.2 x86_64

Nem igazán látom értelmét a szavazásnak. Egytől egyig profitorientált vállalat, maximum annyi különbségük lehet köztük, hogy valamelyik merészebben pofátlankodik, míg mások kevésbé mernek kockáztatni, de amúgy ők is pofátlanok. A hangsúly a profiton és a riválisok legyőzésén van. A gondolatmenet kizárólag a Google-re érvénytelen, hiszen ők már akkora királynak tartják magukat, hogy nem fárasztják magukat "hülyeségekkel".

Androbit.org - Az informatika érdekes oldala

bármelyikre lehetne bökni bármilyen okból.
Spec Adobe ott rontotta el hogy fejlesztőket nem tudja szétrugdosni távolról hogy ne hányadék dolgokat csináljanak Flashben, de mivel ez nem érdekli őket(bár telefon fronton megoldották ezt jól...), ezért én is +1 Adobenak.. persze én vagyok a problémás, vegyek x évente új gépet.

"A gondolatmenet kizárólag a Google-re érvénytelen"
Rá ponthogy a legjobban igaz. Kikerülhetetlen, tulajdonképpen totálisan monopolhelyzetben van, az alsógatya méretedet is tudja, és ugyan kívülről nem úgy tűnik, de rettentően profitorientált. Persze vannak jó húzásai, ahogy a többinek is akad.
Hülyeségekkel nem fárasztják magukat, de sokszor a felhasználó a "hülyeség". Apróság a példa, de sokan panaszkodtak már nekem a válasz gomb elrejtése miatt a gmailben. Sokminden csak krómban működik stb. A nem kér érte pénzt szöveg jól hangzik, viszont mást kér érte.
Nálam simán beelőzi az MS-t vagy az Oracult.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Google mellé voksoltam én is.

Használom a termékei egy részét (gmail, android, kereső), így nem is ellenszenvnek mondanám, hanem az egészséges paranoiával megáldott ember kicsit tart tőlük. Oly mértékű információk halmozódhatnak fel náluk egy felhasználóról, ami kicsit megijeszt és óhatatlanul is az jut az eszembe, hogy ezzel valaki valamikor vissza fog élni. Ha csak náluk van e-mail címed és mindenre azt használod, akkor náluk van a teljes levelezésed (igen vannak olyanok, akiknek az üzleti életben gmail-es címük van), az androidos eszközeid (telefon, tablet, mediaplayer) számtalan adatot szolgáltathat rólad, mint GPS helyzeted, környező wifi ap-k, keresési szokásaid, így érdeklődési köröd, rengeteg információ a szociális kapcsolataidról (nevek, telefonszámok), használt alkalmazásaid, bele se akarok gondolok, hogy a google drive-on ki milyen féltve őrzött adatát tudja ott biztonságban ... Lehet, hogy baromság és csak néhányan érezzük így?

És szerinted ülnek a google mérnökei, meg sales-esei, és azon kuncognak, hogy Fifi shemale poreszra maszturbál, vagy mi? :D :P

Komolyan kérdem. Nekem nem egyszer dobott ki akár youtube video alatt is releváns hirdetést, mert tudta, hogy mire vágyom éppen. Az elemzést pedig automaták végzik. Paranoiára ott az inkognitó mód.

Szerk: aki meg a céges levelezését, és így üzleti titkait a google-re bízza, annak meg váljék kedves egészségére!
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

"És szerinted ülnek a google mérnökei, meg sales-esei, és azon kuncognak, hogy Fifi shemale poreszra maszturbál, vagy mi? :D :P"

Nem erre gondoltam, de ha ezzel egy jó napot szerzek nekik, akkor bekapcsolom a webkamerát is :D
Csak viccelek kérem a Google ezt is tárolja le ne csak az előző sort. ;-)
Most néztem utána, hogy miről is írsz, hát az nem az én világom ...

Én csak azt mondom, hogy "ezzel valaki valamikor vissza fog élni" és ahogy tudják, hogy mire vágysz, tudni fogják azt is amire nem. Rengeted adat, rengeteg pénz, túl nagy lesz itt a kísértés.

,,És szerinted ülnek a google mérnökei, meg sales-esei, és azon kuncognak, hogy Fifi shemale poreszra maszturbál, vagy mi? :D :P"

google mérnökei a nagy bikaszart. Több, mint valószínű, hogy minden jelentős államnak van hozzáférése (esetleg mentése) minden adatról, de hogy kémek, beépített emberek pont a googlenél ne dolgozzanak, ha már valahol léteznek, nehezen hihető.

A reklámokra és statisztikákra fordított adatfelhasználás engem nem zavar, ami félőbb, hogy egyszer valaki megszerzi és kidobja a netre, és célzottan fogják tudni használni. Lehet, hogy sok felhasználója van a googlenek, de ha valaki mondjuk rám keresne, és megnézné mondjuk az íméleimet - meg hogy mire maszturbálok, az már igen-igen kellemetlen lenne.

Mindez azért, mert nagy, és mert célpont, és mert rendezett információforrás az emberekről.

ha nagyon akarod törölheted magad a googleből. nem könnyű, de megoldható.
+1 ha nem szeretnéd ne használd.
+2 ne a google-r maszturbálj. arra ott vannak a pornó oldalak. ja hogy azok is készítenek statisztikát...
--
A legértékesebb idő a pillanat amelyben élsz.
http://phoenix-art.hanzo.hu/
https://sites.google.com/site/jupiter2005ster/

1 hogyan törölhetném ha egyszer le van mentve sokmindenki által?
2 ha nem szerettem volna nem használtam volna
3 nem hiszem hogy a pornóoldal össze tudna engem kapcsolni a nevemmel, telefonszámommal, emailcímemmel és kontaktaimmal, gps-koordinátámmal etc. vagy hogy az égvilágon bárkit is érdekelne néhány nicknév poresznézési szokásai.

Puppy linux felhasználó

Nem hiszem, hogy az állami szervezetek (például a titkosszolgálatok; rájuk gondolsz, nem?) olyan elavult eszközöket használnának, mint a facebook, vagy a google statisztikái. Adategyeztetésre hasznosak lehetnek, de nyugodtan bízhatsz bennem, hogy megvannak nekik máshonnan is az adatok, ehhez nem kell google-t használnod. ;)

Egyébként meg érdemes észben tartani, hogy ha valamit ingyen használsz, akkor nem az ügyfél vagy, hanem a termék.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

olyan elavult eszközöket használnának, mint a facebook, vagy a google

merem remélni, hogy nem úgy képzeled el, hogy ugyanazt a facebook felületet használnák, mint te...

nyugodtan bízhatsz bennem, hogy megvannak nekik máshonnan is az adatok, ehhez nem kell google-t használnod

és mégis honnan lennének? gondolatolvasni egyelőre még a csoda titkosok se tudnak, ellenben amilyen témával épp foglalkozik az ember, arra jó eséllyel rákeres a google segítségével is, az aktuális munkahelyi problémától, a betegségeken át a politikai érdeklődéséig.

Elég sokmindent :D

Komolyra fordítva szerintem is van mindenre alternatív megoldás, más kérdés, hogy a google keresője messze a leghatékonyabb.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Milyen Google szolgáltatás az, amit nem tudsz kikerülni? Van amiben nagyon remek a Google, de azért a második és harmadik helyezettek is léteznek, és ha nagyon akarod, akkor könnyen ki lehet kerülni. Az egy más kérdés, hogy aggódsz-e annyira, hogy aktívan kikerüld :)

Az aggódás részhez pedig egy Google alkalmazott meglátása: http://www.bonkersworld.net/images/2012.03.06_truth_about_targeted_ads…

Néhány éve úgy fél évig próbálkoztam mindenféle google cucc nélkül netezni, némileg sikerült. Amikor kisbarátom átjött, meglepődött azon hogy a böngészőbe írva a goo.. betűket még mindig nem jött elő a kedvenc oldala.
A magyar nyelvű netet akkor még ki tudta váltani a néhai Szörcs, meg Bluu, és még ment a legjobb kereső a Yauba is. De 100%-ban akkor sem tudtam kikerülni, elég csak példaként itt az oldalon is a jobb felső sarok keresőjére nézni, az oldalak telerakták a kódjukat gógeles statisztikamérővel meg reklámokkal, rengetegen gógeldokszot használnak stb.
Manapság ha van androidos kütyüd, kell legyen gmailed. Semmire nem használom csak erre, mégis látok személyes "találatokat" akár youtube videóknál is. Én ezt pl nagyon nem akarom. Nem vagyok aspergeres (gondolkodtam rajta, lehet ez ma már hátrány).
De mások is leírták. Nem vagyok Borg, mégha a cégek azt is szeretnék. (Na jó Seven of Nine-ért még talán lennék ;) )
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

"A gondolatmenet kizárólag a Google-re érvénytelen, hiszen ők már akkora királynak tartják magukat, hogy nem fárasztják magukat "hülyeségekkel"."

??? :) Most arról a "don't be evil" googleról van szó, amely kikerülhetetlenül belemászik mindenedbe, követ, megfigyel és pénzért eladja az összes adatod? Másrészt tudod mennyire kikerülhetetlen a Google, ha meg akarsz jelenni a neten, neadj'isten még akár hírdetni is szeretnél?

Na meg az, aki javarészt inkább kihasználja a nyílt forráskódot, mintsem valódi Open source projekteket vezetne. Az, hogy kiadja időnként a kész Android kódot, csak mert a licenc megköveteli tőle, attól az még nem a tehenészeti mozgalom által megálmodott nyílt fejlesztési modell. A többi cuccáról ne is beszéljünk.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Miert nincs olyan opcio, hogy mind? Ha van olyan, hogy mind szuper, miert nincs olyan, hogy mind genya.

én itt több választási lehetőséget is tudtam volna jelölni, picipuhát az IE/irodai programcsomag és egyéb formátumok zártsága miatt, míg az adobe-ot a flashplayer miatt. orákellel szerencsére nincsen nagyon elmélyült kapcsolatom :)
_______
16,67 %

Összességében számomra a legkevésbé szimpatikus ásványvíz a(z):
- Apenta
- Csokonai
- Fonyódi
- Kiskút
- Óbudai
- Pannon
- Mizse
- Szentkirályi
- Visegrádi

Tűzoltásra, palacsintába, vagy a palackok 2006-os dizájnja alapján?
Ja hogy összességében? Egyik termék ilyen ízű, másik termék olyan ízű, berúgáshoz meg mindegyik pocsék.

+1 csapvíz. Egyébként Lajos forrás rulez. :)
Aki rendszeresen ásványvizet vásárol PET palackban, az kapja be. Sokkal kevesebbet árt magának (és mindenki másnak) ha csapvizet használ (BP régióra vonatkoztatva persze. Nem vonatkozik ez a nitrátot és egyéb káros anyagot tartalmazó vizeket csapoló (szerencsére) kisebbségre természetesen)

Mindegyik hidegen hagy.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Az Ubisoft is nagyon küzd ám, dollármilliókat öl a fizetős vásárlók cseszegetésébe. Lehet, hogy fontosnak tartják, hogy mindenki warezoljon fizetés helyett.

Én is megvettem a Might and Magic Heroes VI-t, utána regisztrálni, utána neten kell játszani, ha nem tetszik, akkor net nélkül bizonyos funkciókat letilt. Azám, csak ha elmentek egy játékot net-módban, net nélkül nem tudom visszatölteni és fordítva sem.

Emellett félóránként fagyott NVidia kártyán a program. Gondolom az NVidia megfelelően kis cég ahhoz, hogy rendesen támogatva legyen. Felraktam a 200-adik peccset, az állítólag majd segít. Egyenlőre elégedett vagyok, mert csak egyszer kellett az új verziót idáig task managerből kivágni.

:)

Mint fogyasztó vagy mint munkavállaló?

Általában ez most a menedzsment meetingeken az aktuális buzzword, biztos lehetsz benne, hogy az említett cégeknél dolgozó fejlesztőknek sem feltétlenül tetszik.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Electronic Arts és Apple holtversenyben, ezért az egyébre kattintottam. :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

A vicc kedvéért szerepelhetett volna a Canonical, Novell stb. :)

ibm-en gondolkodtam a termekei miatt, de oracle nyert

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Óriáscégek, x10,000-x100,000 alkalmazottal, x1000 féle termékkel, milliónyi gonddal-érdekkel, sok-sok országban jelenléve: nyilván sokat hibáznak, sok hiba van bennük és a cuccaikkal.

Azért én nagyon örülnék, ha lenne egy magyar, egyes emberek számára unszimpatikus magyar szoftveróriás a világon.

Ezektől az óriásoktól azért sok mindent lehet tanulni is! (kutatás-fejlesztés, project management, QA, szervezetfejlesztés, finanszírozás ...)

-----------------
-activer
document.write(new Date().getFullYear()+1) will be the year of Linux on the desktop!

symantec. ennyit reg nem szoptam szoftverrel mint az o szuper termekeikkel.

A'rpi

+1 Nemrég kaptam ajándékba mindenféle termékükhöz 1-3 éves licenszeket. A korábbi "szuper" tapasztalatok alapján inkább megvettem olyan cégek termékeit amik _tényleg_ működnek is.

szerk.

Első alkalommal mikor 3 heti meló ment a kukába az egyik csodatermékük miatt és felhívtuk a symantec supportot, hogy bugzik a termékük, de hátha menthető a dolog, a supportos fazon közel egy óráig kérdezgetett. Közben túrta a belsős knowledge base-t. Majd a végén a srác egyszer csak boldogan felkiáltott(már azt hittem megvan a megoldás, de nem): "Megvan! Ez egy hiba!". Hát azt hittem berosálok. Megoldás persze nem lett, megvettünk egy konkurens terméket és megcsináltuk azzal a dolgot. (Éles hardveren kellett OS-eket telepíteni, beállítani és image-be menteni.)

"Összességében számomra a legkevésbé szimpatikus szoftveróriás cég a(z): "

Az Apple elsődlegesen hardvergyártó cég. A szoftverei csak velejárói a hardvereikkel. Egyedül a QuicTime Playert és az iTunes-t láttam, amit megcsináltak más oprendszerre is. Ők inkább az árukapcsolás nagymesterei. A szakmámban sokan rajongtak a Final Cut Pro programokért, egészen a 7-es verzióig. De ha mindenáron azt akartad használni, akkor venned kellett egy Mac Pro-t 700e és 1,4 milla között, mert csak OSX-en fut. Náluk kevesebbe is kerülnek a szoftverek is, mert inkább a gépvásárlásra akarnak rávenni. Nekem inkább az a nem szimpi, hogy bizonyos termékeik futtatását az OSX verziószámához kötik, ami azért Macera, mert nekem nem lehet frissíteni a HP laptopra felerőltetett OSX-emet, így mindig újra kellene raknom egy általam megberhelt telepítővel..... :D

szerk.: PC-ben meg 400e-ért összeraksz egy sokkal durvább konfigurációt, ugyanerre a célra. Na ezért érdeke az Apple-nek, hogy megvedd a hardverét. Nem a szoftverekből élnek.

Szóval a magok száma és a memória mennyisége = minőség. :)

Erre tudnám hozni példának egyik ismerősöm, aki viszonylag sokat költ a gépére, folyton tuningolja, stb. Most Valami i7-3770-je van fene tudja mennyi rammal milyen VGA-val, stb.. Lehet, hogy szintetikus tesztekben megveri az enyém, csak mert meg lett húzva és még olcsóbb is volt, de látom, hogy időnként mit szenved vele ezzel-azzal, mert mégse akar úgy menni, mint ahogy azt ő megálmodta. Pl. külön élmény volt azt látni, amit az EFI-vel összeszívott eddig, kezdve azzal, hogy fel se ismerte a CPU-t, ameddig nem frissített.

Ettől függetlenül nem állítom, hogy a MacPro és a nagyobb MacBookok nem (picit) túlárazottak.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Rádiógombok helyett pipadobozok kellettek volna szvsz.
Így a ms maradt a windows miatt: még mindig nem értem, hogy lett képes egy (sok) ekkora foshalom elterjedni (az XP előtti és utáni windowsokra gondolok)

Puppy linux felhasználó

IBM. Az Oracle (másik jelölt) legalább vett olyan szoftvereket amik működnek.

Az IBM-től viszont híg fos szintjén ömlik a szar, minden egyes IBM szoftver az ordasnagy félretervezett bughalmaz kategóriája volt amikkel dolgozni kellett (IBM DB2, IBM Java, WebSphere). Hőzöngés és teljes odaszarás elegye.

Az MS, Apple programjai legalább működnek. Nem kell azon aggódnod, hogy a hello world nem fordul le a visual studio 2010-ben. Ugyanez az IBM Integration Developerről nem mondható el. Mindegyikben vannak bugok, de nem olyan szintűek, hogy életveszélyesnek érezd a cuccot hónapokkal az élmény után is.

Sajnos az MS véleményeddel ellent mondanék. A HelloWorld lefordul szépen, de próbálj meg bonyolultabb dolgokat, mindjárt nem olyan szép az élet.
Tapasztalatom szerint az MS dolgok nagyon szépen és jól működnek bemutatókon, aztán éles projektben meg kiderül, hogy a sok csillivilli tool meg generált kód pont arra nem alkalmas, amire kellene, ha nem pont úgy szeretnéd használni, ahogy az MS megálmodta, akkor csak a szívás van vele. És mivel zárt a kód, esélyed sincs kideríteni, hogy mi lehet a baj, az MSDN-en csak az idődet vesztegeted, a StackOverflow meg egymillió találatod ad, és egyik megoldás sem működik. És mivel mindenből csak 1 választás van, nem tudsz másik alkalmazásszervert bedobni, másik SOAP implementációt, stb.
Na, kicsit kiadom magamból, az elmúlt 2 hetem teljesen inproduktív volt a drága MS miatt, és kicsit frusztrált vagyok. Sokat fejleszettem Java-ban is, ott is van sok szopás (főleg Oracle, IBM és hasonló termékek esetén), de ekkora ***-nak a rossz oldalára még csak az MS termékek kapcsán sikerült kerülnöm. Védelmükben említeném, hogy pár dolog viszont nagyon jól meg van csinálva.

Az Amazon hol marad?
Orára szavaztam.

Na az Amazon a másik véglet: őket tipikusan azért utálom, mert nem akarom kikerülni a szolgáltatásaikat és Európaiként "kötelező" kikerülnöm. :D Míg fentebb ugye tárgyaltuk, hogy a Microsoft és a Google esetén sokszor elkerülhetetlen a termék, ezért utáljuk őket.

Nekem az Apple-lel pl. ezért nincs semmi bajom: ha akarom, megveszem és használom a termékeit, ha nem, akkor nem. Ha csak nem akarok iOS-re fejleszteni, semmi nem kényszerít engem arra, hogy iPhone-t, iPad-et, vagy Mac-et vegyek, ha nekem tetszik és ér annyit, dönthetek úgy, hogy megveszem.

És igazából nem is értem miért áll ilyen magasan a szavazataránya. Na jó, az Androidos gyártók perelgetése tényleg durva volt picit talán.

Az a perelgetés, az önmagában is elég lenne.
Viszont aki kicsit is képben van, az látja, hogy mekkora dohány halmozódott fel náluk, és az mire képes. Márpedig ha a színpadon van a falra akasztva egy puska, akkor az a darab során valamikor el is fog sülni... Esetünkben pedig ez azt jelenti, hogy random cégeket fel fognak vásárolni, amiből utána az adott cég vevőinek nem sok jó várható...

És? Majd megutálom azután őket, hogy ez már megtörtént, miért kötelező nekem előre utálnom csak mert túl sok pénzük van többnyire tisztességes termékértékesítésekből, és "tuti meg fognak venni valakit"?

Pereskedéshez: Microsoft és Oracle ugyanúgy perelgette az Androidhoz kapcsolódó vonalakat.

Állj. Az volt a kérdésed, hogy vajon miért utálják mások. Hát ezért (is).
Nyilván aki még tapasztalatlan, az nem feltétlenül kombinálja magában össze a dolgokat, én meg mondjuk dolgoztam multinál, a cégem fel is vásárolt sok kisebb-nagyobb céget az évek folyamán, láttam, hogy abszolút jószándékkal is mennyire kis százalékban sikerült használható eredményt kihozni belőlük, és milyen nagy százalékban elhalt a dolog, aztán egy napon az én cégemet is felvásárolta egy még nagyobb multi, majd szépen lepusztult a hagyatéka a 25+ éves ex-cégemnek. Azért, mert az új tulajdonosnak nem elég, ha valami "csak" szimplán nyereséges, neki "kurva nyereséges" biznisz kell, mert ő ehhez van szokva, és csak ezt hajlandó csinálni.
Na nálam az ilyen felvásárlósdik alapból negatív minősítést jelentenek, és csak ha utóbb bebizonyítja a felvásárló, hogy komolyan is gondolta, akkor tud pozitívba billenni a mérleg.
De persze mindenki azt gondol, amit neki jólesik :D

A Microsoft már évtizedekkel ezelőtt eljutott nálam az utált kategóriába, a másikról pedig személyes érintettség okán nem illendő nyilatkoznom...

Sajnos nem lehetett kettore szavazni, igy sokat agyaltam az Apple es az Oracle kozott. Vegul maradt az Apple.