Összességében számomra a legkevésbé szimpatikus szoftveróriás cég a(z):

 ( j | 2013. május 7., kedd - 16:03 )
IBM
1% (9 szavazat)
Microsoft
26% (200 szavazat)
Apple
25% (187 szavazat)
Oracle Corporation
24% (179 szavazat)
Google
5% (37 szavazat)
Adobe
4% (33 szavazat)
VMware
1% (4 szavazat)
Symantec
4% (30 szavazat)
Egyéb, leírom a hozzászólások közt
2% (17 szavazat)
Egyikkel sincs bajom, mindegyik pont úgy szuper, ahogy van
8% (61 szavazat)
Összes szavazat: 757

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

3 évvel ezelőtt
--
j@j-r61:~$ man me
No manual entry for me

Keményen hezitáltam a Microsoft és az Oracle közt. Végül az Oracle lett. 3 éve a Microsoft és az Apple közt hezitáltam. De amióta Jobs nincs, annyira nem ellenszenves az Apple.

--
trey @ gépház

Nekem meg pont hogy szimpibb volt a Jobs-féle Apple.

Nálam MS lett a szavazógomb: a többi gyártó termékéről eldöntöm, hogy akarom használni vagy sem. A Microsoft viszont kb. pisztolyt tart a fejemhez, hogy márpedig te Windows-t és MS Office-t fogsz használni. Az Apple-ben becsülöm, hogy úgy lett sikeres, hogy soha egy termékét sem volt technikailag kötelező senkinek megvennie.

Jo vicc... :) Apple gepet veszel, kotelezoen megveszed az OS X-et benne a Safari-t sot meg a hardware is kotelezo (vegyel pl. egy uj iMac-ot monitor nelkul... mondjuk, hogy EIZO-t akarsz vagy mar van egy Samsung-od amelyikkel meg vagy elegedve...) eleg erdekes lenne iOS-ra is fejleszteni ha nem veszel Mac-ot... mert tudomasom szerint sem Windows-rol sem Linux-rol nem tudod csinalni, es emlekeztetoul nem csak OS X-et kell vegyel hanem Apple hardware-t :) tenyleg nem kotelezo ;)

Emlekeztetoul az MS-t buntettek mert az IE a Windowsal jott, persze PC-t mindeg vehetsz OS nelkul sot darabokban es ugy rakod ossze ahogy akarod. Egyebkent soha nem tartott pisztolyt a fejemhez senki, semmit sem muszaj megvenni... Windows es Office is OPTIONAL!!!

Aha, szóval a Windows és az Office opcionális, mikor csomó hivatalos iratot sok országban doc/docx-ben adnak és kérnek az átlagember számára is, de az OS X-et kötelező megvennie annak a 0.1%-nyi embernek, aki iOS-re szeretne fejleszteni, így Apple terméket venni MS termékkel ellentétben kötelező és nem opcionális. A logika nálad nyugdíjba ment?

Linux is fut a gépeimen a Red Hat Linux 3 (Picasso) valahol 1996 óta. Van Apple gépem is Mountain Lion-al, dolgoztam még AIX-el, Solaris-al is elég sokat, tehát még véletlenül sem vagyok Microsoft ember, de ami tény az tény. Amikor a Windows és az Office elterjedt, NEM volt más választásod mert a többi szar volt (beleértve az OS/2-is, a UNIX-ok, Linux meg nem volt desktopra alkalmas. Office csomagok sem voltak, volt persze WordPerfect meg Lotus meg dBase meg stb. amit lehetett használni de a valóságban az MS Office 100x jobb volt és azért terjedt el a piacon. Star Office szart sem ért és nem is tudták, hogy létezik, amikor megjelent az OpenOffice már régen késő volt. Persze a Microsoft megtette amit lehetett, hogy megvigyázza a piaci részesedést, de annak elnyerése csak azért történt meg mert nem volt versenyképes termék a piacon. Ennyi.

Persze ez még nem jelenti, hogy muszáj használni és elég sok helyen nem is használják, a döntés az adott cégnek és vezetőségének a kezében volt mindég, nem a Microsoft kezében. Persze könyebb volt MS-nél maradni és ennyi.

Most én itt nem a MIcrosoftot védem, csak azt mondom, hogy az Apple is és a többiek is éppen olyan cégek mint a Microsoft, a saját érdeküket nézék és terméket-szolgáltatást nyújtanak amit NEM kötelező megvenni. De mindegyik ÜZLET és nem pedig világot megváltó Teréz Anyák vagy szentek, és úgy is működnek mint egy üzlet és nagyon sok jót tettek a világon mert éppen ezért tudnak fejlődni és fennmaradni... egyiknek sincs fegyver a kezében és egyik sem szed adót, mindegyik a piacon értékesiti néha nagyobb, néha kisebb sikerrel a termékeit. A többi egy hülye duma.

+1, azzal együtt, hogy azért ennek a történetnek legalább annyi előnye volt, hogy igazából összesen egy formátum terjedt el széles körben a szöveges doksi/prezentáció/táblázat hármasnál. És igen, előrekompatibilitási gondok vannak vele, de nem annyira vészes. A másik oldalon, ahol a szoftver kategóriák hosszú listája van, mindenhol legalább két pólus van formátumok tekintetében, amik nem feltétlenül hordozhatók [szerkesztésre] egymás közt.

BlackY

" és terméket-szolgáltatást nyújtanak amit NEM kötelező megvenni"

De, kötelező sok esetre és az átlagfelhasználónak is. Ez nálam akkor is differencia.

Ha nem veszed meg akkor mi történik? Megbüntetnek? Börtönbe zárnak? Főbelőnek? Nem kötelező számitógépet sem venni, nehogy már akkor szoftvert :)

"Ha nem veszed meg akkor mi történik? Megbüntetnek?"

Olyanra is volt már példa. Elég sok országban még az adózás sem platformfüggetlen például.

A kérdés, hogy ez a Microsoft sara, vagy nem.

szerintem arra célzott, hogy ha MS vonalon vagy, akkor office/ótlúk/IE nélkül nem tudsz meglenni céges környezetben (de akár még azon kívül se néhány esetben), míg ez mac/linux/egyéb unix alapú rendszeren nem így van (nyilván itt az adott rendszer irodai/levelező/böngésző programjára értem amit írtam)!
_______
16,67 %

Linux rendszereknél nem is igazán definiálható az integrált irodai desktop környezet.
A LibreOfficenak és a Firefoxnak milyen céges integrációs támogatása van? Deklaráltan nem támogatják a sokgépes, integrált környezeteket, lásd a Mozilla bejelentését anno.

LO eseten a TDF csak arra biztat, hogy ne hasznalj sokgepes kornyezetben LO-t anelkul, hogy supportot vennel ra egy certifikalt fejlesztoket alkalmazo cegtol. azt nem lattam leirva sehol, hogy egyaltalan nem biztat sokgepes kornyezetben valo hasznalatra.

"vegyel pl. egy uj iMac-ot monitor nelkul"

miva'? mert notebookot tudsz monitor nélkül venni? TV-t? LOL :D

A notebook az más, ott a kijelző nem választható el, az iMac viszont asztali gép... nem azért van, hogy a parkban vagy a kávéházban használd...

Ezek szerint az összes all-in-one PC gyártó is elmehet a fenébe, igaz? Megsúgom, nem csak az iMac az egyetlen AIO gép.

Mellesleg bizonyára Mac miniről még nem is hallhatott. De fentebb se volt értelmesebb.

Mac mimin van éppen azért mert nem jobban szeretem az EIZO-t. ;)

ime a hup generacio.

Generation Meh

ha monitor nélkül akarsz venni, akkor miért vennél iMac-et?
arra ott a mini meg a pro, igaz utóbbit régen nem frissítették, mert kivezetik valószínűleg

ha meg vagy elégedve a monitoroddal, akkor pc-ből sem az all-in-one verziókat nézegeted vagy a notikat

és akkor mit használnak majd a professzionális munkákhoz, ha kivezetik Pro-kat? Nálunk a cégnél van 2 Mac Pro és szükség is van sok, nagy kapacitású belső winyóra és a nagy teljesítményre. Ezek után PC-ket kell majd venni? Úgy tudom, hogy a HP is lassal leáll a PC gyártással, remélem, hogy a szervereket és a workstation-ökkel nem.

Nem kotelezo ios-ra sem fejleszteni.

Regen volt toolchain linux ala, jailbreakelt cucchoz eleg.

A Microsoftot pedig, mint piacvezetot buntettek az IE miatt, az Apple kicsit messze van ettol.

vegyel pl. egy uj iMac-ot monitor nelkul... mondjuk, hogy EIZO-t akarsz vagy mar van egy Samsung-od amelyikkel meg vagy elegedve...)

Mac Mini? Ugyanaz a mobil hardware, monitor, eger es billentyuzet nelkul, fejlesztoknek van 2 HD-es valtozat. RAM cserelheto. Ami mondjuk igaz, hogy a Mac Pro vonalat frissithetnek vegre.

eleg erdekes lenne iOS-ra is fejleszteni ha nem veszel Mac-ot...

Hat tudtommal Windows phone-ra se nagyon lehet fejleszteni OSX vagy Linux alol, legalabbis nem trivialis.

+2

+1 , Apple mintha normálisabb lenne, bár írom ezt úgy hogy azóta sem használom egyik dolgukat sem.
Microsoft termékeit ki tudom kerülni. Linux OS, LibreOffice ha szövegszerkesztő / táblázatkezelő kell. Adatbáziskezelőből van pár alternatíva.
Oracle Java dolgai meg kiakasztóak. OK, itt is van alternatíva, mint az OpenJDK, de SUN-hoz képest visszalépésnek tartom a Java helyzetét.

Magam részéről a Linuxot meg a PHP-t és a MySQL-t szeretném nagy ívben elkerülni, aztán mégse sikerül. Hoppá.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

add meg a cimed, es kuldjuk az ungarise swat-ot, ha valaki pisztolyt tartana a fejedhez...

Diktatorok kezikonyve

En az Apple-re szavaztam. Az Oracle jelentektelen szereplo a tobbi mellett.

+1, sőt, +2.
A bőség zavarát hozzák ezek a jó fej mammutok...

ezúton gratulálok az Oraclenek az előretörésért, habozás nélkül szavaztam rájuk én is :)

+1 Oracle
A Java a MySql megcsúfolásáért és a Sparc meghurcolásáért. A Java amúgy is egyre jobban vicc. Sehol a biztonság és pénzt sem lehet igazán vele keresni a többi technológiához képest.

miért, mivel lehet mostanában jobban keresni? :)

Pl. a python, eleg nepszeru lett.


Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Az SAP hova lett? Egész jól szerepelt az előzőn.

De a Facebook is megérdemelt volna egy radiogombot (A Facebook API-ért már önmagában is).

látom nem csak én nem kerestem a listán a facebook-ot

+1 Facebook, így maradt az Oracle

+1

A facebook API-val csupán csak az a bajom, hogy pont azokra a dolgokra nem jó, amik miatt lenne értelme használnom... :D

én nem tudok dönteni. A duó (MS,Oracle) együtt amire én szavaznék. A többivel nincs is úgy bajom. Olyanok amilyenek. Hajtják a saját szekerüket, mint minden más cég. Persze lehet csak nem látom a teljes képet...
--
A legértékesebb idő a pillanat amelyben élsz.
http://phoenix-art.hanzo.hu/
https://sites.google.com/site/jupiter2005ster/

+1 Oracle lett belőle.
___
Blogom

orákel, bloooaaahhh. Az eszközök jók (SUN) de a support rettentő gáz, nehézkes, problémás és megoldás is csak néha érkezik és persze orbitális support költséget kérnek.

Na ez lol. Oracle vezet Ms előtt, ezen besírtam

--
openSUSE 12.2 x86_64

a pcforum helyett valamiert inkabb idejar az egesz ms brigad :D)

Nem igazán látom értelmét a szavazásnak. Egytől egyig profitorientált vállalat, maximum annyi különbségük lehet köztük, hogy valamelyik merészebben pofátlankodik, míg mások kevésbé mernek kockáztatni, de amúgy ők is pofátlanok. A hangsúly a profiton és a riválisok legyőzésén van. A gondolatmenet kizárólag a Google-re érvénytelen, hiszen ők már akkora királynak tartják magukat, hogy nem fárasztják magukat "hülyeségekkel".


Androbit.org - Az informatika érdekes oldala

Én az Adobe -t jelöltem a Flash Player és a Reader botrányos implementációja és végtelen számú sechole -ja miatt. Sok melót ad 2-3 gép frissítgetése is.

--
http://neurogadget.com/

bármelyikre lehetne bökni bármilyen okból.
Spec Adobe ott rontotta el hogy fejlesztőket nem tudja szétrugdosni távolról hogy ne hányadék dolgokat csináljanak Flashben, de mivel ez nem érdekli őket(bár telefon fronton megoldották ezt jól...), ezért én is +1 Adobenak.. persze én vagyok a problémás, vegyek x évente új gépet.

Én szeretem az adobe-t, a flash/flex/shockwave/air királyság, a pdf királyság, más termékük mondjuk nem érint.


Puppy linux felhasználó

"A gondolatmenet kizárólag a Google-re érvénytelen"
Rá ponthogy a legjobban igaz. Kikerülhetetlen, tulajdonképpen totálisan monopolhelyzetben van, az alsógatya méretedet is tudja, és ugyan kívülről nem úgy tűnik, de rettentően profitorientált. Persze vannak jó húzásai, ahogy a többinek is akad.
Hülyeségekkel nem fárasztják magukat, de sokszor a felhasználó a "hülyeség". Apróság a példa, de sokan panaszkodtak már nekem a válasz gomb elrejtése miatt a gmailben. Sokminden csak krómban működik stb. A nem kér érte pénzt szöveg jól hangzik, viszont mást kér érte.
Nálam simán beelőzi az MS-t vagy az Oracult.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

+1 Az összes többit ha akarom elkerülöm. Google-t már lehetetlen elkerülni.

Ketten írtátok és már érdekelne. Mit nem lehet kikerülni, ami Google?


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Google mellé voksoltam én is.

Használom a termékei egy részét (gmail, android, kereső), így nem is ellenszenvnek mondanám, hanem az egészséges paranoiával megáldott ember kicsit tart tőlük. Oly mértékű információk halmozódhatnak fel náluk egy felhasználóról, ami kicsit megijeszt és óhatatlanul is az jut az eszembe, hogy ezzel valaki valamikor vissza fog élni. Ha csak náluk van e-mail címed és mindenre azt használod, akkor náluk van a teljes levelezésed (igen vannak olyanok, akiknek az üzleti életben gmail-es címük van), az androidos eszközeid (telefon, tablet, mediaplayer) számtalan adatot szolgáltathat rólad, mint GPS helyzeted, környező wifi ap-k, keresési szokásaid, így érdeklődési köröd, rengeteg információ a szociális kapcsolataidról (nevek, telefonszámok), használt alkalmazásaid, bele se akarok gondolok, hogy a google drive-on ki milyen féltve őrzött adatát tudja ott biztonságban ... Lehet, hogy baromság és csak néhányan érezzük így?

És szerinted ülnek a google mérnökei, meg sales-esei, és azon kuncognak, hogy Fifi shemale poreszra maszturbál, vagy mi? :D :P

Komolyan kérdem. Nekem nem egyszer dobott ki akár youtube video alatt is releváns hirdetést, mert tudta, hogy mire vágyom éppen. Az elemzést pedig automaták végzik. Paranoiára ott az inkognitó mód.

Szerk: aki meg a céges levelezését, és így üzleti titkait a google-re bízza, annak meg váljék kedves egészségére!
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods
Get dropbox account now!

"És szerinted ülnek a google mérnökei, meg sales-esei, és azon kuncognak, hogy Fifi shemale poreszra maszturbál, vagy mi? :D :P"

Nem erre gondoltam, de ha ezzel egy jó napot szerzek nekik, akkor bekapcsolom a webkamerát is :D
Csak viccelek kérem a Google ezt is tárolja le ne csak az előző sort. ;-)

Most néztem utána, hogy miről is írsz, hát az nem az én világom ...

Én csak azt mondom, hogy "ezzel valaki valamikor vissza fog élni" és ahogy tudják, hogy mire vágysz, tudni fogják azt is amire nem. Rengeted adat, rengeteg pénz, túl nagy lesz itt a kísértés.

,,És szerinted ülnek a google mérnökei, meg sales-esei, és azon kuncognak, hogy Fifi shemale poreszra maszturbál, vagy mi? :D :P"

google mérnökei a nagy bikaszart. Több, mint valószínű, hogy minden jelentős államnak van hozzáférése (esetleg mentése) minden adatról, de hogy kémek, beépített emberek pont a googlenél ne dolgozzanak, ha már valahol léteznek, nehezen hihető.

A reklámokra és statisztikákra fordított adatfelhasználás engem nem zavar, ami félőbb, hogy egyszer valaki megszerzi és kidobja a netre, és célzottan fogják tudni használni. Lehet, hogy sok felhasználója van a googlenek, de ha valaki mondjuk rám keresne, és megnézné mondjuk az íméleimet - meg hogy mire maszturbálok, az már igen-igen kellemetlen lenne.

Mindez azért, mert nagy, és mert célpont, és mert rendezett információforrás az emberekről.

ha nagyon akarod törölheted magad a googleből. nem könnyű, de megoldható.
+1 ha nem szeretnéd ne használd.
+2 ne a google-r maszturbálj. arra ott vannak a pornó oldalak. ja hogy azok is készítenek statisztikát...
--
A legértékesebb idő a pillanat amelyben élsz.
http://phoenix-art.hanzo.hu/
https://sites.google.com/site/jupiter2005ster/

1 hogyan törölhetném ha egyszer le van mentve sokmindenki által?
2 ha nem szerettem volna nem használtam volna
3 nem hiszem hogy a pornóoldal össze tudna engem kapcsolni a nevemmel, telefonszámommal, emailcímemmel és kontaktaimmal, gps-koordinátámmal etc. vagy hogy az égvilágon bárkit is érdekelne néhány nicknév poresznézési szokásai.


Puppy linux felhasználó

Nem hiszem, hogy az állami szervezetek (például a titkosszolgálatok; rájuk gondolsz, nem?) olyan elavult eszközöket használnának, mint a facebook, vagy a google statisztikái. Adategyeztetésre hasznosak lehetnek, de nyugodtan bízhatsz bennem, hogy megvannak nekik máshonnan is az adatok, ehhez nem kell google-t használnod. ;)

Egyébként meg érdemes észben tartani, hogy ha valamit ingyen használsz, akkor nem az ügyfél vagy, hanem a termék.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods
Get dropbox account now!

olyan elavult eszközöket használnának, mint a facebook, vagy a google

merem remélni, hogy nem úgy képzeled el, hogy ugyanazt a facebook felületet használnák, mint te...

nyugodtan bízhatsz bennem, hogy megvannak nekik máshonnan is az adatok, ehhez nem kell google-t használnod

és mégis honnan lennének? gondolatolvasni egyelőre még a csoda titkosok se tudnak, ellenben amilyen témával épp foglalkozik az ember, arra jó eséllyel rákeres a google segítségével is, az aktuális munkahelyi problémától, a betegségeken át a politikai érdeklődéséig.

syntern incoming in 3...2...1...

Több, mint valószínű, hogy minden jelentős államnak van hozzáférése (esetleg mentése) minden adatról

Akshully, Google == CIA és a levelek meg a Google keresések egyenesen mennek át az NSA adatközpontjába.

Elég sokmindent :D

Komolyra fordítva szerintem is van mindenre alternatív megoldás, más kérdés, hogy a google keresője messze a leghatékonyabb.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods
Get dropbox account now!

:)
Az író a leggeekebb pár női tagja akit ismerek :)
De rég voltam náluk. Ha minden igaz az ötlet is tőlem jött, egyszer beszéltem nekik arról a fél évről, amit egy perce írtam le valahova ebbe a threadbe :)
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

+1
--
ne terelj

Milyen Google szolgáltatás az, amit nem tudsz kikerülni? Van amiben nagyon remek a Google, de azért a második és harmadik helyezettek is léteznek, és ha nagyon akarod, akkor könnyen ki lehet kerülni. Az egy más kérdés, hogy aggódsz-e annyira, hogy aktívan kikerüld :)

Az aggódás részhez pedig egy Google alkalmazott meglátása: http://www.bonkersworld.net/images/2012.03.06_truth_about_targeted_ads.png

youtube reklámok pl? Annyira monopol, hogy már vissza se írhatok a havernak, hogy tedd fel máshova mer én google reklámot márpedig nem nézek. De nézek.


Puppy linux felhasználó

Ami hirtelen eszembe jutott, vimeo mondjuk?


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Firefox alatt nekem bugos, szimplán nem indul el a lejátszás.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Éppen az jutott eszembe, de nem hiszem, hogy a youtube és vimeo oldalakon kívül nincs más videómegosztó.

Egyébként megnéztem a vimeo-t Palemoon alatt (végülis FF) és tökéletesen működik. Passz esetedben miért nem megy.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Néhány éve úgy fél évig próbálkoztam mindenféle google cucc nélkül netezni, némileg sikerült. Amikor kisbarátom átjött, meglepődött azon hogy a böngészőbe írva a goo.. betűket még mindig nem jött elő a kedvenc oldala.
A magyar nyelvű netet akkor még ki tudta váltani a néhai Szörcs, meg Bluu, és még ment a legjobb kereső a Yauba is. De 100%-ban akkor sem tudtam kikerülni, elég csak példaként itt az oldalon is a jobb felső sarok keresőjére nézni, az oldalak telerakták a kódjukat gógeles statisztikamérővel meg reklámokkal, rengetegen gógeldokszot használnak stb.
Manapság ha van androidos kütyüd, kell legyen gmailed. Semmire nem használom csak erre, mégis látok személyes "találatokat" akár youtube videóknál is. Én ezt pl nagyon nem akarom. Nem vagyok aspergeres (gondolkodtam rajta, lehet ez ma már hátrány).
De mások is leírták. Nem vagyok Borg, mégha a cégek azt is szeretnék. (Na jó Seven of Nine-ért még talán lennék ;) )
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Vicces, hogy az anakiticset es az adwordsot alig anliti valaki...

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"A gondolatmenet kizárólag a Google-re érvénytelen, hiszen ők már akkora királynak tartják magukat, hogy nem fárasztják magukat "hülyeségekkel"."

??? :) Most arról a "don't be evil" googleról van szó, amely kikerülhetetlenül belemászik mindenedbe, követ, megfigyel és pénzért eladja az összes adatod? Másrészt tudod mennyire kikerülhetetlen a Google, ha meg akarsz jelenni a neten, neadj'isten még akár hírdetni is szeretnél?

Na meg az, aki javarészt inkább kihasználja a nyílt forráskódot, mintsem valódi Open source projekteket vezetne. Az, hogy kiadja időnként a kész Android kódot, csak mert a licenc megköveteli tőle, attól az még nem a tehenészeti mozgalom által megálmodott nyílt fejlesztési modell. A többi cuccáról ne is beszéljünk.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Szerintem PHP kodert keresnek: https://developers.google.com/youtube/v3/live/code_samples/php

Mert ez khm... :).

--
"ssh in a for loop is not a solution" – Luke Kanies, Puppet developer

Miert nincs olyan opcio, hogy mind? Ha van olyan, hogy mind szuper, miert nincs olyan, hogy mind genya.

++1
---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

+1

+1

én itt több választási lehetőséget is tudtam volna jelölni, picipuhát az IE/irodai programcsomag és egyéb formátumok zártsága miatt, míg az adobe-ot a flashplayer miatt. orákellel szerencsére nincsen nagyon elmélyült kapcsolatom :)
_______
16,67 %

Mi a helyzet a nem-szoftver oriascegekkel? - oket szeretjuk?

---
return NEVER;

https://one.ubuntu.com/referrals/referee/106096/
http://java.tszebeni.hu

ajlav kozgep.... broaaaaf

Diktatorok kezikonyve

van elet a politikan tul is... :) pl hw gyartok

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Ezt meg a google translate sem tudja leforditani

---
return NEVER;

https://one.ubuntu.com/referrals/referee/106096/
http://java.tszebeni.hu

Összességében számomra a legkevésbé szimpatikus ásványvíz a(z):
- Apenta
- Csokonai
- Fonyódi
- Kiskút
- Óbudai
- Pannon
- Mizse
- Szentkirályi
- Visegrádi

Tűzoltásra, palacsintába, vagy a palackok 2006-os dizájnja alapján?
Ja hogy összességében? Egyik termék ilyen ízű, másik termék olyan ízű, berúgáshoz meg mindegyik pocsék.

ez PR. érzésre, melyik az, amelyik elolvasása után már érzel is valamit?

A mizse az egyik legjobb ásványvíz. Komolyan.

+1

Egyszer jártam ott és nem messze tőle, egy sok-sok ezres csirketelep van, nem volt túl bizalomgerjesztő.
Maradok a bevizsgált csapvíznél, megfelelő alkalmakkor sört bontok :D

Szerinted az ásványvizet talajvízből veszik ki? 1-2 vízzáró réteget áttörnek ilyenkor a kutak. És minden ilyen víz bevizsgált kell legyen, különben nem forgalmazható.

Eszembe sem jutott, hogy 1000+ méterre beszivárog a talajba a cucc, ami ott képződik. Egyszerűen nem volt bizalomgerjesztő, ennyi.
A bevizsgált csapvizet, pedig azért írtam, mert a környezetre kisebb szennyező hatást gyakorol. Nekem ez fontos. Ennyi.

+1 csapvíz. Egyébként Lajos forrás rulez. :)
Aki rendszeresen ásványvizet vásárol PET palackban, az kapja be. Sokkal kevesebbet árt magának (és mindenki másnak) ha csapvizet használ (BP régióra vonatkoztatva persze. Nem vonatkozik ez a nitrátot és egyéb káros anyagot tartalmazó vizeket csapoló (szerencsére) kisebbségre természetesen)

Mindegyik hidegen hagy.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Az Ubisoft is nagyon küzd ám, dollármilliókat öl a fizetős vásárlók cseszegetésébe. Lehet, hogy fontosnak tartják, hogy mindenki warezoljon fizetés helyett.

Én is megvettem a Might and Magic Heroes VI-t, utána regisztrálni, utána neten kell játszani, ha nem tetszik, akkor net nélkül bizonyos funkciókat letilt. Azám, csak ha elmentek egy játékot net-módban, net nélkül nem tudom visszatölteni és fordítva sem.

Emellett félóránként fagyott NVidia kártyán a program. Gondolom az NVidia megfelelően kis cég ahhoz, hogy rendesen támogatva legyen. Felraktam a 200-adik peccset, az állítólag majd segít. Egyenlőre elégedett vagyok, mert csak egyszer kellett az új verziót idáig task managerből kivágni.

:)

Az Ubisoft eléggé ruinolta a Heros sorozatot :( Kár érte. Az 5-nek és a 6-nak a grafikájától hányingerem van. Igaz, más gyártók játékai is 10 évvel ezelőttig tetszenek kívül-belül.

Mint fogyasztó vagy mint munkavállaló?

Nem hiszem hogy van olyan hupper, aki ezekből legaláb 3-nál el volt helyezkedve, szóval mint fogyasztó.

Valami olyanra gondoltam, hogy valaki lehet, hogy nem csípi a Microsoftot az üzleti gyakorlata miatt, ugyanakkor szívesen dolgozna neki.

Ez abszolút logikus, a maffia is pont ilyesmi lehet.
Arra gondolsz biztos, hogy nem szívesen lennél a védelmi pénz fizetője, de mindjárt szimpatikusabb a dolog, ha te szedheted :DD

"Jó dolog a sz.pás, de nem mindegy a f.sz melyik végén vagy."


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Ma történetesen az Adobe húzta ki a gyufát úgyhogy arra szavaztam. Ezzel: CS6 will be the last version of Adobe's Creative Suite that will be sold in the traditional manner

Office 2013-ban sem tetszik, hogy tolja eléd hogy Cloudozzál, de a többi cégnél sem tetszik ez a cloud erőltetés.

Na most már meg kell nézzem magamnak azt a 2013-ast :D.

Általában ez most a menedzsment meetingeken az aktuális buzzword, biztos lehetsz benne, hogy az említett cégeknél dolgozó fejlesztőknek sem feltétlenül tetszik.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods
Get dropbox account now!

Majd ha radobbennek hogy nem akarjak a juzerek hasznalni akkor leszoknak rola. Kell hozza 1-2 ev.

Google

The Hevi is a Spy!

Melyik nem?!

Csodálom, hogy ennyire kevés szavazatot kapott, simán az első 3-ba vártam volna, bőven az Adobe elé.

Miért?

Köszi. :3

M$Béren€! A Ga^WGoogle jócég™!

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Electronic Arts és Apple holtversenyben, ezért az egyébre kattintottam. :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods
Get dropbox account now!

A vicc kedvéért szerepelhetett volna a Canonical, Novell stb. :)

ibm-en gondolkodtam a termekei miatt, de oracle nyert

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Óriáscégek, x10,000-x100,000 alkalmazottal, x1000 féle termékkel, milliónyi gonddal-érdekkel, sok-sok országban jelenléve: nyilván sokat hibáznak, sok hiba van bennük és a cuccaikkal.

Azért én nagyon örülnék, ha lenne egy magyar, egyes emberek számára unszimpatikus magyar szoftveróriás a világon.

Ezektől az óriásoktól azért sok mindent lehet tanulni is! (kutatás-fejlesztés, project management, QA, szervezetfejlesztés, finanszírozás ...)

-----------------
-activer
document.write(new Date().getFullYear()+1) will be the year of Linux on the desktop!

symantec. ennyit reg nem szoptam szoftverrel mint az o szuper termekeikkel.

A'rpi

Ha használnom kéne, én is rájuk szavaznék. Szerencsére nekem nem kell.... :)

+1 Nemrég kaptam ajándékba mindenféle termékükhöz 1-3 éves licenszeket. A korábbi "szuper" tapasztalatok alapján inkább megvettem olyan cégek termékeit amik _tényleg_ működnek is.

szerk.

Első alkalommal mikor 3 heti meló ment a kukába az egyik csodatermékük miatt és felhívtuk a symantec supportot, hogy bugzik a termékük, de hátha menthető a dolog, a supportos fazon közel egy óráig kérdezgetett. Közben túrta a belsős knowledge base-t. Majd a végén a srác egyszer csak boldogan felkiáltott(már azt hittem megvan a megoldás, de nem): "Megvan! Ez egy hiba!". Hát azt hittem berosálok. Megoldás persze nem lett, megvettünk egy konkurens terméket és megcsináltuk azzal a dolgot. (Éles hardveren kellett OS-eket telepíteni, beállítani és image-be menteni.)

"Összességében számomra a legkevésbé szimpatikus szoftveróriás cég a(z): "

Az Apple elsődlegesen hardvergyártó cég. A szoftverei csak velejárói a hardvereikkel. Egyedül a QuicTime Playert és az iTunes-t láttam, amit megcsináltak más oprendszerre is. Ők inkább az árukapcsolás nagymesterei. A szakmámban sokan rajongtak a Final Cut Pro programokért, egészen a 7-es verzióig. De ha mindenáron azt akartad használni, akkor venned kellett egy Mac Pro-t 700e és 1,4 milla között, mert csak OSX-en fut. Náluk kevesebbe is kerülnek a szoftverek is, mert inkább a gépvásárlásra akarnak rávenni. Nekem inkább az a nem szimpi, hogy bizonyos termékeik futtatását az OSX verziószámához kötik, ami azért Macera, mert nekem nem lehet frissíteni a HP laptopra felerőltetett OSX-emet, így mindig újra kellene raknom egy általam megberhelt telepítővel..... :D

szerk.: PC-ben meg 400e-ért összeraksz egy sokkal durvább konfigurációt, ugyanerre a célra. Na ezért érdeke az Apple-nek, hogy megvedd a hardverét. Nem a szoftverekből élnek.

"Let it burn!"

Ugyan már... :) Rakj össze egy olyan minőségű gépet, ugyanannyiból, megnézzük sikerül-e... :D

Havernak sikerüt :) 8 mag, 16 GB memória és 12 Terra háttértár, HD vágásnál hasít mint állat :)

Szóval a magok száma és a memória mennyisége = minőség. :)

Erre tudnám hozni példának egyik ismerősöm, aki viszonylag sokat költ a gépére, folyton tuningolja, stb. Most Valami i7-3770-je van fene tudja mennyi rammal milyen VGA-val, stb.. Lehet, hogy szintetikus tesztekben megveri az enyém, csak mert meg lett húzva és még olcsóbb is volt, de látom, hogy időnként mit szenved vele ezzel-azzal, mert mégse akar úgy menni, mint ahogy azt ő megálmodta. Pl. külön élmény volt azt látni, amit az EFI-vel összeszívott eddig, kezdve azzal, hogy fel se ismerte a CPU-t, ameddig nem frissített.

Ettől függetlenül nem állítom, hogy a MacPro és a nagyobb MacBookok nem (picit) túlárazottak.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Egy jobb SSD nélkül ez a konfig semmit nem ér.

ugy erted, hogy a Fold (=Terra), mint hattertar? Ugy tunik, manapsag mar nem tanitjak fizikabol az SI prefixeket...

Diktatorok kezikonyve

Safari is volt Windowsra.

-

Egyébként lehet, hogy 400k-ból összeraksz egy durvább konfigot, de, hogy az nem lesz ennyire egybeépítve és a hw/sw összecsiszolva, az hótzicher.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Az ingyér volt :)

-

Eddig nem volt problémája, maxon járatja a verdát :)

Az esetek 90%-ában ez igaz, de hogy például a Retinás 13-as Macbook Pro unortodox módon nagy felbontású kijelzőjét az Intel HD 4000-rel még véletlen sem kéne egybeépített és összecsiszolt hardvernek nevezni, az is biztos.

Volt egy régebb iszavazás az ideális kezdő nyelvről, most lusta vagyok megkeresni.
Szóval OFF: http://index.hu/tech/2013/05/08/fakocka_helyett_programozzon_a_gyerek/
--
#conf t
#int world
#no shut

Rádiógombok helyett pipadobozok kellettek volna szvsz.
Így a ms maradt a windows miatt: még mindig nem értem, hogy lett képes egy (sok) ekkora foshalom elterjedni (az XP előtti és utáni windowsokra gondolok)


Puppy linux felhasználó

IBM. Az Oracle (másik jelölt) legalább vett olyan szoftvereket amik működnek.

Az IBM-től viszont híg fos szintjén ömlik a szar, minden egyes IBM szoftver az ordasnagy félretervezett bughalmaz kategóriája volt amikkel dolgozni kellett (IBM DB2, IBM Java, WebSphere). Hőzöngés és teljes odaszarás elegye.

Az MS, Apple programjai legalább működnek. Nem kell azon aggódnod, hogy a hello world nem fordul le a visual studio 2010-ben. Ugyanez az IBM Integration Developerről nem mondható el. Mindegyikben vannak bugok, de nem olyan szintűek, hogy életveszélyesnek érezd a cuccot hónapokkal az élmény után is.

Like.

Sajnos az MS véleményeddel ellent mondanék. A HelloWorld lefordul szépen, de próbálj meg bonyolultabb dolgokat, mindjárt nem olyan szép az élet.
Tapasztalatom szerint az MS dolgok nagyon szépen és jól működnek bemutatókon, aztán éles projektben meg kiderül, hogy a sok csillivilli tool meg generált kód pont arra nem alkalmas, amire kellene, ha nem pont úgy szeretnéd használni, ahogy az MS megálmodta, akkor csak a szívás van vele. És mivel zárt a kód, esélyed sincs kideríteni, hogy mi lehet a baj, az MSDN-en csak az idődet vesztegeted, a StackOverflow meg egymillió találatod ad, és egyik megoldás sem működik. És mivel mindenből csak 1 választás van, nem tudsz másik alkalmazásszervert bedobni, másik SOAP implementációt, stb.
Na, kicsit kiadom magamból, az elmúlt 2 hetem teljesen inproduktív volt a drága MS miatt, és kicsit frusztrált vagyok. Sokat fejleszettem Java-ban is, ott is van sok szopás (főleg Oracle, IBM és hasonló termékek esetén), de ekkora ***-nak a rossz oldalára még csak az MS termékek kapcsán sikerült kerülnöm. Védelmükben említeném, hogy pár dolog viszont nagyon jól meg van csinálva.

,,Tapasztalatom szerint az MS dolgok nagyon szépen és jól működnek bemutatókon,"

??

Az ég szép.
Az ég kék.

Tehát: A kék szép.

Az Amazon hol marad?
Orára szavaztam.

Na az Amazon a másik véglet: őket tipikusan azért utálom, mert nem akarom kikerülni a szolgáltatásaikat és Európaiként "kötelező" kikerülnöm. :D Míg fentebb ugye tárgyaltuk, hogy a Microsoft és a Google esetén sokszor elkerülhetetlen a termék, ezért utáljuk őket.

Ha van rajtuk sapka, akkor az a baj, ha nincs, akkor meg az :PPP

Nekem az Apple-lel pl. ezért nincs semmi bajom: ha akarom, megveszem és használom a termékeit, ha nem, akkor nem. Ha csak nem akarok iOS-re fejleszteni, semmi nem kényszerít engem arra, hogy iPhone-t, iPad-et, vagy Mac-et vegyek, ha nekem tetszik és ér annyit, dönthetek úgy, hogy megveszem.

És igazából nem is értem miért áll ilyen magasan a szavazataránya. Na jó, az Androidos gyártók perelgetése tényleg durva volt picit talán.

Az a perelgetés, az önmagában is elég lenne.
Viszont aki kicsit is képben van, az látja, hogy mekkora dohány halmozódott fel náluk, és az mire képes. Márpedig ha a színpadon van a falra akasztva egy puska, akkor az a darab során valamikor el is fog sülni... Esetünkben pedig ez azt jelenti, hogy random cégeket fel fognak vásárolni, amiből utána az adott cég vevőinek nem sok jó várható...

az arcatlan pereskedesuk valoban arcpirito...

Diktatorok kezikonyve

És? Majd megutálom azután őket, hogy ez már megtörtént, miért kötelező nekem előre utálnom csak mert túl sok pénzük van többnyire tisztességes termékértékesítésekből, és "tuti meg fognak venni valakit"?

Pereskedéshez: Microsoft és Oracle ugyanúgy perelgette az Androidhoz kapcsolódó vonalakat.

Állj. Az volt a kérdésed, hogy vajon miért utálják mások. Hát ezért (is).
Nyilván aki még tapasztalatlan, az nem feltétlenül kombinálja magában össze a dolgokat, én meg mondjuk dolgoztam multinál, a cégem fel is vásárolt sok kisebb-nagyobb céget az évek folyamán, láttam, hogy abszolút jószándékkal is mennyire kis százalékban sikerült használható eredményt kihozni belőlük, és milyen nagy százalékban elhalt a dolog, aztán egy napon az én cégemet is felvásárolta egy még nagyobb multi, majd szépen lepusztult a hagyatéka a 25+ éves ex-cégemnek. Azért, mert az új tulajdonosnak nem elég, ha valami "csak" szimplán nyereséges, neki "kurva nyereséges" biznisz kell, mert ő ehhez van szokva, és csak ezt hajlandó csinálni.
Na nálam az ilyen felvásárlósdik alapból negatív minősítést jelentenek, és csak ha utóbb bebizonyítja a felvásárló, hogy komolyan is gondolta, akkor tud pozitívba billenni a mérleg.
De persze mindenki azt gondol, amit neki jólesik :D

A Microsoft már évtizedekkel ezelőtt eljutott nálam az utált kategóriába, a másikról pedig személyes érintettség okán nem illendő nyilatkoznom...

Az Amazon mióta szoftveróriás cég?

Apple sem kifejezetten szoftverfejlesztő cégként indult.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Régóta. AWS 2006 óta van.

Üdv:
Lepenye Tamás

Sajnos nem lehetett kettore szavazni, igy sokat agyaltam az Apple es az Oracle kozott. Vegul maradt az Apple.