Samsung Galaxy képernyőjének megjelenítése monitoron

Fórumok

Sziasztok!

Létezik olyan szoftver a Samsung Galaxy telefonhoz aminek segítségével, ha összekötöm a telót a PC-vel akkor a monitoron látszik a telefon képernyője? Az iPhone-hoz tudomásom szerint van ilyen. Ha valaki tud valamit erről kérem ossza meg velem.

Köszi,
Péter

Hozzászólások

Elvileg lehetséges root-olt telefonon, mivel a teljes display tartalát csak userspace-ban nem lehet kiolvasni

utánakeresek és subscribe.

~~~~~~~~
De ezt az egy lépést ki nem tevé,
Az nem tett semmit, nem tud semmit is.

Ha rootolt a telefon, akkor ajánlom a mi proginkat (most már elég sok mindent tud ezen kívűl): Webkey

Illetve a konkurencia: droid VNC server

Ha nem rootolt a telefon, akkor van rá mód, hogy USB kábelen keresztül az adb-vel elérd a képet. Kliensek: Android screencast, QtADB

Ha csak képernyőmentés a célod, akkor az android sdk-ból is megoltható. Sdk-t feltelepíted, cuccot elindítod, a telefonodnak megfelelő API-t fölrakod, plusz a hozzátartozó platform-tools csomagot. A telefont a beállítások/alkalmazások/fejlesztés alatt USB-hibakeresés módba rakod, majd összedugod a géppel. A /tools könyvtárba elindítod a ddms scriptet, megmutatod neki a telefont, és Ctrl+s-re látni fogod az aktuális állapotot, amit el is menthetsz. Ha a telefon helyén sok kérdőjelet látsz, akkor az adb-nek manuálisan kell megmutatni a telefont, ezt a /platform-tools könyvtárba találod, ott kell kiadni egy ./adb devices parancsot. Ha erre sem reagál, akkor gondok vannak az adb-vel. Be kell jelentkezni egy terminálon rootként, majd ki kell adni az ./adb kill-server parancsot (lelövöd az adb démont), majd ./adb start-server paranccsal újra indítod, aztán megint ./adb devices. Akkor már látni fogja. Újra el lehet indítani a ddms-t.

Van egy ingyenes cucc, a Android Screen Capture, ami automatizálta ezt az egészet, de mostanában nem tud együttműködni az újabb adb-vel.

Letölthető innen: http://sourceforge.net/projects/ashot/

Dumaláda a cuccról itt: http://www.mightypocket.com/2010/08/android-screenshots-screen-capture-…

Ez azért lenne egy izgalmas progi, mert nem csak állóképet adna a monitorra, hanem ahogy a videóba is látszik, valós időbe jelenítené meg azt, ami a telefonon történik.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Kipróbáltam ezt az Android screencast nevű java csodát is, de sajnos csak 4-6 fps-es videókat lehet vele csinálni, szóval engem nem győzött meg.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.