1 000 000 forint, hogyan.

 ( gurtni | 2011. január 24., hétfő - 17:34 )

Barátom kérdi (én sajnos semmi okosat nem tudok mondani neki), mit csináljon az összekuporgatott egymillió forintjával, hogy minél kevesebbet veszítsen az értékéből, esetleg ne veszítsen, vagy isten adja, egy kicsit nőjön! Lekötni hosszú időre nem szeretné, max 3-4 hónapra.
Mit javasoltok neki?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Fun:
Esetleg egy ilyen tanfolyam segíthet: http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/Kist%C3%A9rs%C3%A9gi%20uzsir%C3%A1s%20tanfolyam%20indul.img_assist_custom-600x796.jpg

Nemfun: volt ilyen téma (több is), pl. http://hup.hu/node/93236

--
fantázisdús aláírás v1.09

Varrja be a párnájába.

Most épp ott lehet. :)
------------------------------------------------
A legtöbb ember azt hiszi, csak a gyomra üres...

kétszer katt...
------------------------------------------------
A legtöbb ember azt hiszi, csak a gyomra üres...

a) költse el
b) vigyázzon rá

lovi, tippmix, gyümölcsgép

LOL +1 valtsa fel szazasokra es dobalja be a felkaruba. De ha felmegy pl. 4 millioig az osszeg, akkor is jatssza vegig, hogy a vegen elmondhassa, hogy ha a masodik feleben is ugyanolyan jo szerencseje lett volna, mint az elsoben, akkor most 16 million is allhatna 0 helyett

Jo otlet lehet meg a nevtelen szerencsejatekosok kozt elterjedt "13-asra az egeszet" technika a ruletten, mellyel egyetlen tetmegtevessel akar 36 milliot is nyerhet. Sot, ha megnyerte, ezt meg is ismetelheti 36x36 millioert.

De ennel racionalisabb es tovabbjatszhato ruletten a nevtelen szerencsejatekosok kozt szinten jolismert "dupla vagy semmi" technika, melynel egy kor eselye felmegy 50%-ra, mert vagy a priosat, vagy a feketet kell mindossze megtenni. Igy nyilvan az elso korben 1 milliobol 2 millioja lesz, aztan a masodikban 2 milliobol 4 millioja, stb., n. kor utan pedig 1000000*2^n Ft-ja. Mindez termeszetesen szinten addig ismetelheto, amig egyszer el nem teveszti. Es persze ne felejtse el az n+1. kor utan elmodnani midnenkinek, hogy az n. kor utan meg milyen jol allt es elbukott 1000000*2^n Ft-nyi penzt.

A veget leszamitva elete legboldogabb masodpercei lennenek es meg izgalom is van benne, hogy ezt a boldogsagot tovabb tudja-e fokozni :D

adja nekem.

vagy vegyen nekem belőle 1 cipőt, pár ruhát meg 1 videokarit, egy új nyerget, csengőt meg fényvisszaverőt a bringámra, egy új csaptelepet a fürdőszobánkba, és tömesse be a jobb felső 2-esem oldalán a lyukat mielőtt kiesik és a mosolyomnak (és vele együtt bármiféle lehetőségemnek állásszerzésre) annyi.

a többit megtarthatja magának.

és te meg baszódj meg, hogy ide jársz dicsekedni, főleg a máséval.

Lol?

--
fantázisdús aláírás v1.09

pedig már akartam kitörölni inkább :D na mindegy.

pedig igazad van.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Mennyiben?

Nekem az üzenetet sem sikerült felfognom, nemhogy az igazságát...
Elmagyaráznád?

bookmarked.

nice :>

hogy ide jársz dicsekedni

1m megtakarítás dicsekvésnek számít? Ennyi még egy lakás kezdőnek sem elég, vagy éppen kijön belőle egy használható autó.

arrol nem is beszelve, hogy a hasznalt autok kb. fele olyan, hogy "add el gyorsan, mielott tonkremegy" by szerelo, igaz, hogy az uj auto masfelszerannyiba keruzl minimum, de kockazati dijat is tekintve jobban megeri

Jó lenne egy kimutatás, hogy mik az arányok - persze én nem fogom megcsinálni, mert szeretem a kocsimat, és még a végén kijönne, hogy el kellene adni.

A szerelő mindig olyan fejjel mondja, hogy mennyi lesz az alkatrész, mintha neki kellene kifizetni :-). Én meg az arckifejezésén szórakozhatok legalább, ha már drága...

" igaz, hogy az uj auto masfelszerannyiba keruzl minimum, de kockazati dijat is tekintve jobban megeri"

Na ezt azoknak tudod eladni akik amúgy lusták az agyukat használni. Mi a megoldhatatlan probléma abban az "ismeretlen nélküli" egyenletben, amit egy használt autó bekerülési költségének kiszámítása jelent?
Amikor kinézel egy autót, elviszed egy állapotfelmérésre, ott megtudod hogy mennyit kell még rákölteni, aztán már csak egy matematikai alapműveletet ismerete elegendő ahoz hogy megtudd mennyibe lenne a használt "új" autó. Az átíratási költségek szintén adottak.
A veszek egy szalon Suzukit a hattagú családnak, mert jobban megéri mint egy 3 éves Ford Galaxy némi aprópénz ráköltéssel, aztán legfeljebb a nagymamát majd nem visszük el a nyaralásra mert dupla helyet foglal gondolatmenet azért egy kicsit defektes.

egyetertenek, csak sajnos mostanaban tobb olyan tortenetet is hallottam, ahol a szerelo direkt megcsinalta a problemat, most tokeletesnek tunik, de mondta, hogy fel ev mulva megint rossz lesz, inkabb add el, ezt mibol allapitod meg?

Mondjuk amit muszaki elott adtak el az mindig eleve gyanus

Azért annyira nem egyszerű kiszámítani, mert elég nehéz megsaccolni, hogy mi mikor fog elromlani. Lehet, hogy abban a 3 évben, ameddig használod, még épp kihúzza, de lehet, hogy akkor kell kicserélni az összes gömbcsuklót (kedvenc példám személyes tapasztalat alapján).

A fentivel azért valamennyire lehet számolni. De vannak még nyalánkságok. Például nekem most a hőfok szabályzó panel romlott el. Na, ezt egyelőre el sem mertem képzelni, hogy ki és mennyiér fogja megcsinálni, viszont a bináris szabályzás - számomra - nem elfogadható.

Ezekről a hibarátákról tipikusan a gyáraknak sincsenek adatai - meg ki sem adnák -, mert 6-7 év után kikerülnek a gyári szervízekből a kocsik.

Jó, tudom, te 3 évesről beszéltél, nem 10 évesről.

"Például nekem most a hőfok szabályzó panel romlott el."

Cikkszám alapján beszerezhető. Ha nagyon régi az autó, akkor bontóban érdemes körűlnézni.

Nézőpont kérdése. Van, akinek 1 milla maga az álom, mert keres havi 60-at. Abból kuporgass....

:))
Nem tudom vigasz-e, de tényleg nem dicsekvésnek szántam.
------------------------------------------------
A legtöbb ember azt hiszi, csak a gyomra üres...

Üdv,
Csak ennyi? Az ember azt hinné, egy nőnek nagyobb kívánságai vannak:P Kocsi, csillogó tárgyak (aka. ékszerek), esetleg egy-két jó vacsora valami puccos helyen:D
Üdv,
LuiseX

köszi.

tudod, amikor egy ember éhes, nemigen van kedve festőkről vitatkozni.

Üdv,
Bocsi, ha esetleg sértő voltam, csak próbáltam kicsit élcelődni;) Am. egész normális és elérhető kívánságaid voltak, meglepően is. Manapság ritkaság számba megy, aki nem felhőkarcolót kér, ehhez képest te még eléggé hétköznapi, és ami fontosabb, hasznosítható dolgokat kértél volna :)
Amúgy, a puccos hely nem jelenti automatikusan a puccos partnert :P A többiekkel meg ilyen helyen elvből nem illik foglalkozni:D
Üdv,
LuiseX

Mi a gond azzal ha felhokarcolot ker valaki? Teljesen normalis emberi dolog :-)

Üdv,
Végülis... kérni bármit lehet :D:D A hozzájutás racionalitása a neccesebb :) Bár, volt szerencsém olyanhoz, akinek ilyen apróságok (mint létezik-e egyáltalán, amit akar) nem számított... Ezek után, bármi normális lehet:D:D
Am. csak nem azt szeretnél idén a karácsonyfa alá?:D Vagy, a nyuszi hozza majd?:D:D
Üdv,
LuiseX

- Építesz oda egy felhőkarcolót! A világ legnagyobb felhőkarcolóját.
- És ez a felhőkarcoló csak az enyém lesz!
- Hát persze, hogy a tiéd! És egy kis része az enyém. A teteje.
- Ccc, ccc. Nem kérsz egy kicsit túl sokat, dokikám?
- Nein! Az én pszichológiai zsenialitásom nélkül neked sohase lenne felhőkarcolód!
:)

+1 Különben dühbe jövünk

1M HUF? Azt költse el gyorsan, mert nem fog neki hasznot termelni, viszont az értéke erősen megindul lefelé.

Ezt mire alapozod? Állampapírban, lekötésben, egyébben nem hiszem, hogy túl nagy baja esne.

--
fantázisdús aláírás v1.09

Nos, ha a benzin ára elszalad, márpedig éppen most fut neki, akkor az az 1m huf semmi lesz két év múlva. Illetve akkor is 1m huf lesz csak amit érte kapni lehet majd...

az az USD, nem a HUF, ami olajar-based direkt, ebbol volt a 70-es evekben az OPEC féle olajvalsag

Neked fel sem tűnt? Az ide begyűrűzik. Már csak percek kérdése a 400 forintos benzinár...és ha a benzin ára nő, mi nő még? Igen! Minden! ...és nem hallottam a törekvést, hogy harcos hazánk függetlenedni akarna/tudna az olajra alapozott élettől.

Tévedés. A lóvasút ára marad fixen.

Még az se, mert nőnek a takarmányárak is.

Nyilván. Bár lóvasúttal szállítjuk azt is, az olajtól való függetlenedés okán megnő a kereslet a lóra, ezért annak is drágább lesz a szállítása. :P Mindig is tudtam, hogy a lovak olajjal mennek.

Cserébe akkor lehet takarmányba is fektetni. Szárazba, mert eltartható :P

int getRandomNumber() { // ←ez itt már az aláírásom
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Hát, aki tavaly vett és elraktározott takarmánykukoricát, az most jól járt. :)

akkor vegyen belőle benzint, és ha megszorul, adja el :)

1M forintnak az eves kamata 50400Ft. Ez havonta 4200 forint (3-4 honapra is csak 12-16K). Ez mondjuk pont arra jo hogy a bankkoltsegeket, esetleg egy fel telefonszamlat fedezzen masra nem. Ennyibol nem fog milliokat csinalni, ugyhogy kosse le siman, oruljon hogy van egy igen jo biztonsagi tartaleka es ennyi. Tul sok agyalast nem igenyel sztem :)

A baki kamatot elkölteni nincs értelme, az nem befektetés :) Talán épp hogy az inflációval tartani tudja a pénzt, ha még ezt is kiveszed, akkor csak vesztesz rajta.

Persze hogy nem :)

De azert az inflacio != a te szemelyes fogyasztoi szokasaid (kosarad) inflaciojaval. Ha nem cigizel/kavezol/autozol/pialsz es meg vegetarianus is vagy (persze ha ennyi mindent nem csinalsz akkor buzi is :D), maris kevesebb az inflacio :)

AXÁ-nál mindenkori alapkamat mínusz 0,75% a KamatHozó bankszámlán arra az egymillióra. OTP-nél a havi 500-1000 Ft-os ráfizetés után mennyei érzés, hogy itt minden hónap végén több ezer forintot elkönyvelnek.

+1, és már van iBanq2, ami webes, SMS-azonosítós felület, így a régi érvek sem maradtak meg az AXA ellen.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Keressen egy zeptter ügynököt :))

olvasson picit.
Nassim Nicholas Taleb - Fooled by Randomness kezdetnek tokeletes.

+1, a Black Swan nepszerubb, de szerintem kevesbe osszeszedett.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

dupla
----------------------
while (!sleep) sheep++;

Értékpapírszámla (pl erste) és részvény vásárlás. 1M-val havi 50-et tudhat csinálni simán.
--
Gábriel Ákos

havi 50-et tudhat

bármelyik irányba :)

Kis csomagok, kis nyereség, kis veszteség. Nekem még nem volt negatív hozammal zárt hónapom. Hétvégém már igen :)

--
Gábriel Ákos

Szóval Te stabilan évi 80%-os hozamot tudsz elérni? Mert akkor én adok neked pénzt, jó sokat, megelégszem 50%-os éves hozammal. Neked marad 30% 0 saját befektetéssel. Csak egyet kérek, a hozamot és a tőkémet egy, a lakásodra szóló jelzáloggal garantáljuk, OK? Ha olyan biztos az a pénz, akkor ez nem nagy kérés szerintem. Megegyeztünk?

Vegyen egy Kiyosaki könyvet. Ha utána se tudja, hogy merre induljon, akkor úgyis mindegy.

Neked sikerült?

Igen.

kifejtenéd részletesebben? :)

Nincs mit kifejteni. Kiyosakynak éppen az az erőssége, hogy nem mondja meg neked, hogy mit csinálj, de kifejti azt, hogyan érheted el a célodat. Ebből kifolyólag a dolog csak akkor sikeres, ha az olvasó képes és akar is előrejutni, ill. ha van fantáziája és akad ötlete amivel nekivághat. Lehet 40%-ot hozni a pénzeden évente, lehet sikeres céget csinálni ami egy idő után nélküled is működik és még sorolhatnám. Kiyosaky esetében az a lényeg, hogy légy nyitott és légy hajlandó a számodra ismeretlen területekre bemerészkedni, plusz legyenek ötleteid. Lehetsz IT-s kocka, de nem árt ha egy negyedéves pénzügyi jelentést megértesz, ha tisztában vagy a jog adta lehetőségekkel és korlátokkal, ha legalább úgy átlátod a pénzügyeidet mint egy könyvelő, ha marketinges és PR fejjel tudsz gondolkozni, ha tisztában vagy az alternatíváiddal, ha át tudod értékelni a céljaidat akkor is, ha az az ára, hogy teljesen új irányba menj, stb.
Úgy tapasztaltam, hogy az emberek többsége inkább megmarad az állásában és úgy tekint rá, mint "anyagi biztonság". Ezzel persze nincs semmi probléma, csak azt a részt utálom amikor elkezdik bizonygatni, hogy jobb bejárni egy munkahelyre és másnak dolgozni.

Az a fene nagy "anyagi biztonsag" kb 15 perc alatt bedontheto egy kis 6osagi piszkalodas alkalmaval.
A cegek helyzete sem rozsasabb - indulasnak ott az adorendszer nehezsulyban: van 72 tarsasagi adoalapot csokkento, 34 tarsasagi adoalapot novelo, 18 mentessegre, 52 adokedvezmenyre jogosito jogcim, mindezek eldontesehez van 78 definicio a tarsasagi torvenyben. De ez meg semmi, mert a beveteleket es raforditasokat a szamviteli tv szabalyai szerint kell ertekelni, ami helybol 128 definicioval indit, es a szamitas modszertanat 193 pont szabalyozza...

Imádom. Nem tudom van-e a világon még egy, ennél átláthatatlanabb és betarthatatlanabb rendszer. Szerintem nincs. Aki ebben a rendszerben vállalkozik, az vagy adócsaló vagy hülye, vagy mindkettő.

Ó, ha erre jogerős ítéletek is lennének :D
Tele lennénk ön- és közveszélyes középvállalat vagy nagyobb tulajokkal, és bekasznizott kényszervállalkozókkal...

"Kalandvágyból maradtam itthon" by Földes :p

+1 nem kell nagy ész hozzá, csak egy kis matek, hogy Mo-on hány vállalkozás megy adócsalásra alapozva, pl: a 10% haszonkulcsból működő PC boltok, havi 400-500-es bérleti díjjal, mint std. rezsi.

-------------------------------------------------------------------------------------
Na, na, na? Mit használok? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu

A 400-500-es bérleti díj elég elrugaszkodott. Budapest belvárosában a tizedéért lehet alkalmas helyiséget találni. Sokkal nagyobb gond az alkalmazottak után fizetendő járulékok kitermelése, úgy hogy az alkalmazott erősen nem érdekelt ebben, és még a jogszabályok is erősen védik. Egy lusta dolgozó ellen az egyetlen fenyegető erő a kirugás lehetősége, míg a tulajdonost meg a munkaügyi bíróság fenyegeti.

---
KORPIKLAANI-Tequila http://youtu.be/wzEahz7pa7k

Lehet diákot is alkalmazni iskolaszövetkezeten keresztül, akkor nem kell járulékot fizetni.

Annyi szabaly van, hogy gyakorlatilag minden emberre mas ervenyes. Mar 20 igen/nem szabalyra 1 millio ember jut.

Nincs mit kifejteni

Nem a könyvei tartalmára kérdeztem rá :) azt olvastam én is. A Te történeted egy része érdekelt volna, amennyit hajlandó vagy belőle megosztani.

Szerinted mindenkinek az a célja, hogy egész nap bújja a grafikonokat, hogy kicsit több pénze legyen, mint a normál fizetése, már ha nem bukja el az összeset?

+1

... de mi a normál fizetés? Nem inkább több legyen mint az elégséges+n? /ahol n tetszőleges (általában negatív) irracionális szám/

Talán nem jött át, de ő nem kicsit, hanem sokkal több pénzről beszél, mint a normál fizetés. Kicsit többért nem érdemes otthagyni a mókuskereket ;)

+1

Van 1 millioja, de minek? CSak azert, hogy elmondhassa magarol, hogy hahaa van egy milkam, milliomos vagyok...
Osszekuporgatott 1 mill forintot. De minek kuporgatta?
Osszekuporgatott... Akkor gondolom kockaztatni nem akarja, ha mar ilyen veres veritekkel kellett kuporgatni azt a kis penzmagot. Akkor nagy hozamot
se remeljen...
Tartaleknak... Akkor alacsony kockazat, tokegarantalt, hosszu futamido es elfelejtetni a fenebe.
De 3-4 honap mulva kell... Akkor miert nem most kell.
Koltse el a fenebe, arra, amire szuksege van. Az elet nem var senkire.

Ha nem akarja sem megtakaritaskent kezelni, sem elkolteni, sem befektetni, akkor vigye be az irodaba es tolja bele az iratmegsemmisitobe, mert az erteke kb annyi szamara.

Ahogy kivettem, nem tudja mikor lehet rá szüksége. Viszont ha pl. kirúgják a melóból, akkor nagyon gyorsan a pénzéhez akar jutni.
------------------------------------------------
A legtöbb ember azt hiszi, csak a gyomra üres...

Akkor ugyanugy felmondja az 1-2 eves lekotest/allampapirt/akarmit.

És haverod azt csinálná vele, amit mi mondunk?

Én szívesen befektetem neki. Nem tudom garantálni, hogy visszakapja, de az értékéből nem fog veszteni.

Athlon 1900+, 384 mb sd ram, WD Green 1tb, Crunchbang Statler (Openbox)

Gondolom, ha van jó ötlet végiggondolja, aztán azt csinál, amit akar.
------------------------------------------------
A legtöbb ember azt hiszi, csak a gyomra üres...

Japan yen alapu megtakakritasokban gondolkodjon szerintem, ott deflacio van. Esetleg vegyen aranyat (a masik felebol pl.)

vagy ezüstöt.

Ez most így pont nem oké:)

januarba' meg az volt :D Most inflacio lesz, magas foku, reszben mesterseges, igy most japan allampapirokkal erdemes spekulalni :)

Sportfogadással 90 perc alatt 1,05-ös odds-sal 50 ezret kereshet. A bankok 1 évre lekötve fizetnek ennyi kamatot. Ebben még izgalom is van. :)

vegyen IP-cím tartományokat, majd 2 hónap múlva adja el :D
http://hirszerzo.hu/shake/20110124_ip_cimek_elfogynak#rss

azért nem gondoltam volna, h valakinek ennyi reálhozamot csinált a magánnyugdíjja ;-), s most kapja meg :D

Most? Nem inkabb a nyar kornyeken mar?

Azért egy kicsit többre számítottam tőletek:

- hőbörgés, hogy kapja be a rongyos egy gurigáját (más tehet róla hogy szar döntéseid révén neked nincs, vagy mi?)
- poénkodás
- 1-2 jótanács

Érdekes...

--
fantázisdús aláírás v1.09

+1

(nem kell mindenkit rögtön leugatni) Van aki a kiskutyájáról ír egy blogba, van aki a húszezer petabájtos vinyójáról, van aki meg az egy millió forintjának a helyes kezeléséről.

-
http://tux.homelinux.com/

Van egy rossz hírem. Ha élőben szembesülnek vele, hogy van jópár gurigád akkor is ugyanez megy. Kelet európai sajátosság.

Nem, csak magyar.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Bocs, de 1m HUF nem sok. Azzal kezdeni bármit...gondold végig mire elég, veszel egy jó asztali konfigot és egy laptopot és marad még sörre is. Most vettem a saját cégem géptermébe két rackelhető szünetmentest és arra nem lett volna elég...

"Gondold végig mire elég" -> az emberünk nem elkölteni, hanem befektetni (jó, találj ki valami kisebb szót ily kevés összegecske félretételére) szeretné, mit nem értesz ezen?

--
fantázisdús aláírás v1.09

Pedig a dolog baromi egyszerű: ennyi pénzt értelmesen "befektetni", 3-4 hónap alatt likvidálható módra, nos, ez kb. a lekötött bankbetét kategóriája. Ezen nincs mit ragozni.

(törölve)

A befektetés a legtöbb esetben vétellel kezdődk. Marad a bankbetét. De arra céloztam, hogy ezt befektetni nem érdemes. Rövid távon azért nem, mert nem romlik annyit, hosszú távon meg azért, mert többet romlik, mint amennyit hoz.

udv a hupon.

Ugyan elterjedt szokas szidni az OTP-t, de ha veletelnul olyan folyoszamlaja van, most erdemes lekotni ott ennyi penzt negy honapra. Aztan harom-negy havonta bemenni es megkerdezni, hogy milyen akcio van eppen. De ha mas banknal van, ugyanezt megteheti.

A fenti hozzaszolasokbol szamomra az latszik, hogy keves ertelmes otlet van egy ilyen osszeg befektetesere. Aki nem ert a penzhez az altalaban lekoti valamilyen biztonsagos konstrukcioban es nem nagyon hoz neki semmit (de talan megis ez a legokosabb megoldas, ha nincs masik megtakaritasa mellette).
--
Direp

"...lehet betétet elhelyezni, ha az Ön:
* a 2011. január 20-i megtakarítási állományát
(...ígymegúgy...) növeli"

Ezzel ha OTP-s a delikvensunk pont semmire se megy, mert ra ez nem ervenyes :)

Bocs, nem neztem utana, hogy el-e meg.
--
Direp

Ezek a csodakamatok MIND uj penzekre szolnak.
Ezt 2 eve a 10%+-os kamatok es 5M+ Ft-al meg jol mukodott (szamlanyitas, lekotes 2-3 honapra, elutalas a kovetkezo bankba, szamlazaras ciklus), de mostmar 5-7%-nal felesleges, es 1M ft-nal meg az utalasi koltseg elviszi a rakba az egeszet amugyis (nagy penznel ez nemnagyon szamit, alt. 5KHUF a max utalasi dij mindenkinel.)

OTP-nél lehet, normális banknál 6% körüli kamatot adnak nem csak új betétre, még ha akciósnak is hívják.

Úgyszintén normális banknál fix díja van a netbankos átutalásnak, olyan, ami nem jelentős tétel (pl. UniCreditnél 109 Ft azt hiszem).

Privat pluszban lehet, de abba minden masnak is ara van.
Bonuszban meg ingyenes :)

Egyebkent pont hogy nem jellemzo a fix dij.

Nekem OTP-nél ingyenes a netbankos átutalás.

Lehet neki nem jó, de nekem pont jól jött az ötlet, szóval már hasznos volt. :)

Üdv: Tamaas

Tegye MagNet Bankba a Kamat Roll vagy Kamat Roll Prémium betétbe. Egyikre most valami 8%-os akció van..

Ja és valós null költségű a folyószámla.

Ez olyan massziv es regi megbizhato intezmeny, mint a Sopron Bank romjain felepitett Kinizsi Bank ? :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

????
Szerintem félretájékoztattak. A Sopron Bank-ot 2003-ban alapították, a Nagyvázsonyi Kinizsi Takarékszövetkezet ennél némileg idősebb:) Arról nem is beszélve, hogy a Sopron Bank romjain a Sopron Bank hever most is:D

Okes, akkor csak Fehervaron viseltettek rakas hulladekkent. :) Ettol fuggetlenul se Sopron, se Kinizsi, se MagNet Bank. Noname szarok.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Az lehet, hogy egy rakás szar, azt nem vitatom (nem nagyon vagyok velük kapcsolatban), csak egy kb. 50 éves pénzintézet, nem ilyen Sopron Bank, meg Magnet Bank kategória. Az OTP talán még idősebb, mégis szar:)

Mesélnél nekem egy kicsit a Sopron Bankról?

https://www.magnetbank.hu/NetBank2/login.php4

Magyar Közösségi Bank, Ubuntu Linuxon, PHP4-es NetBank szolgáltatással... Eeeez igen. :)

Ez ubertitkosan kuldik am a jelszot is: kliens oldalon vegeznek komoly szamitasokat! md5(jelszo+datum)...

En neztem oket anno, de sehogy se tudnak versenyezni a nagybankokkal. Beteti/hitelkartya kinalat nulla, szamlavezetesi dijak es koltsegek meg nevetsegesek plane a nullas (Unicredit Bonusz, Citibank TOP/VIP) csomagokkal szemben.
Ezenkivul ertem en hogy kozossegi (bank2.0?), meg fiatal, meg mindenfene, de iszonyat igenytelen az imageuk, a kondicios lista szerkezetetol/szinetol egyenesen oklendeztem.

Kérdés feltétel szabálya, hogy elárulunk részleteket. Mivel foglalkozik? Mihez ért? Mert befektetni max abba lehet, amiről tudja is, hogy hogyan működik.

Ültesse el, hátha kinő! :)

ps.: bassza el, mert befektetni ezek szerint hülye :)

Spec. én aranyba fektetném, akkor pár év alatt több lesz belőle de legalább is nem veszít az értékéből.

--
“Bármely bolond tud kritizálni, elítélni és panaszkodni – és a legtöbb bolond meg is teszi.” (Dale Carnegie)

és hol őriznéd az aranyat? ha otthon, akkor oda egy hatásos széf ára a befektetett összeg 10%-át is felemészti (alsó hangon), ha pedig bankban, akkor ugyanott vagy, ingyen ők sem fogják őrizni neked.

+1

az arany pont annyit ér, amekkora a kereslet rá. egyáltalán nem biztos hogy pár év múlva majd pont az arany lesz a mértékadó befektetési forma és nem pedig az oxigén palack :)

Spec én ritkaföldfémekbe fektetnék.
Csak hát 1 misi igen karcsú erre a történetre.

helyezze el Haszonbank ticketre

+1 klasszikus :)

usd, részvény.

Foglyon 200.000ft-ott és vigye el a családját egy hétvégére pihenni.Tudom hogy nehéz volt össze spórolni,de nem szabad zsugorinak lenni.

Ha nincs családja akor menyen le egy hétvégére valahova és éljen 2 napig mint egy kis király.Élvezze azt a pénzt ne csak nézegesse használja is. Hiába van neki 1 millája ha csak otthon nézegeti.Használja nem kell sokat elkölteni max 200.000 ft-ott ,de az a hétvége egy örök emlék lesz neki.És legalább érzi hogy igenis van pénzem.

Fogjon 200.000 Ft-ot és vigye el a családját egy hétvégére pihenni. Tudom, hogy nehéz volt összespórolni, de nem szabad zsugorinak lenni.

Ha nincs családja, akkor menjen le egy hétvégére valahova és éljen két napig mint egy kiskirály. Élvezze azt a pénzt, ne csak nézegesse, használja is. Hiába van neki 1 millája, ha csak otthon nézegeti. Használja. Nem kell sokat elkölteni, max. 200.000 Ft-ot, de az a hétvége egy örök emlék lesz neki. És legalább érzi hogy igenis van pénze.

Köszönöm!

nohát:O neked helyesírás javítós böngésződ van?!!:)

szerintem is kellene egy google fordító ilyen esetekre ;-).
pl:
madjar -> magyar: szerintem sokan olvasnának azon keresztül fórumokat :-).

A kérdés innentől, hogy a 800 ezer forintjával mit kezdjen?
------------------------------------------------
A legtöbb ember azt hiszi, csak a gyomra üres...

Ugyanazt meg negyszer! :^)

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

Rakjal el vesztartaleknak bankbetetbe. Tobben irtuk mar.
Bar mondjuk venni belole devizat nem hulyeseg, de diverzifikalni felesleges (akkor nem lesz rendes hozam belole sehogyse) es ugyanakkor hatalmas riziko.

"diverzifikalni felesleges (akkor nem lesz rendes hozam belole sehogyse) es ugyanakkor hatalmas riziko"

Akkor ott valami el van baltázva, mert a diverzifikációnak épp a rizikó csökkentése a célja. Persze egy millás bankbetéten nem sok mindent lehet diverzifikálni, sok minden mást meg a jutalékok miatt nem érdemes belőle venni.

Atfogalmazom meg belerakok egyket irasjelet, hogy erthetobb legyen:

Bar mondjuk devizat venni belole nem hulyeseg - de azt diverzifikalni felesleges (mert akkor nem lesz rendes hozam belole sehogyse) - es hatalmas riziko.

Fogjon 200.000 Ft-ot és vigye el a családját egy hétvégére pihenni. Tudom, hogy nehéz volt összespórolni, de nem szabad zsugorinak lenni.

Ha nincs családja, akkor menjen le egy hétvégére valahova és éljen két napig, mint egy kiskirály. Élvezze azt a pénzt, ne csak nézegesse, használja is. Hiába van neki 1 millája, ha csak otthon nézegeti. Használja. Nem kell sokat elkölteni, max. 200.000 Ft-ot, de az a hétvége egy örök emlék lesz neki. És legalább érzi, hogy igenis van pénze.

Jogos, köszi!

Csak nehogy úgy járjon, mint a "Másnaposok" c. filmben a szereplők...

"És legalább érzi hogy igenis van pénzem."

Te adtad kölcsön az 1.000.000-t?:)

ha neki lenne ennyi bizti elmenne egy nyelvtan tanfolyamra

Ha volt annyi önereje, hogy összeszedett ennyi pénzt, akkor most legyen annyi önereje, hogy a fentiekben néven említett két zseninek a könyveit elkezdi olvasni. Abból tudni fogja, merre menjen tovább.

A pénze mozdíthatóságáról viszont ha nem mond le, nehéz lesz bármerre is mennie, a mozdítható pénz annak, aki kezeli, kockázatos, gondold el, bármikor kiránthatják alólad a szőnyeget, tőled független események miatt, érthető, hogy rögtön nem adnak akkora kamatot, ha egyáltalán adnak. Lásd átlagos banki megtakarítás pont ilyen okokból (is) nem lesz reálinfláció felett sokkal, ha egyáltalán.

Tőzsdéhez nem értek, de vannak akik igen, és akik tényleg tanítják, amit csinálnak, évek óta haladnak, ahogy látom, folyamatosan. Lehet azt is ésszel.

Én most vállalkozásban látnám a jövőt, van pár olyan vállalkozási forma az IT világban, amihez nem kell nagy befektetés (1 millió körül már láttam beindulni elég jó ötleteket), viszont itt a kockázat az megvan. Mostanában azt látom, hogy az, aki tényleg akar a pénzével létrehozni valamit, az vállalkozik, mert itt megvan a lehetőség a teremtésre, és a sokszoros megtérülésre.

Ha esetleg ezek nem tetszenek neki, akkor valami lakáskasszás, vagy régimódi befektetős dolgot kéne keresnie, viszont ezen a piacon nem vagyok otthon.

Kérlek majd írd le, mit döntött, érdekel.

(Mindazoknak, akik leszólják, mert hogy ennyi pénz kevés, közölném, hogy ennél sokkal kevesebből is indulnak be manapság vállalkozások, 100-ból lehet csak 1 lesz sikeres, de nem a pénz teszi. Pénz beszél, de még sokminden más is.)

http://zuzzmoe.com

Az OTP-nél van "nem romlik (a forinthoz képest)":
A 4 hónapos futamidőre fizetett éves kamat 1 millió forint és e feletti lekötés esetén 6,12% (EBKM: 6,25%)
Ebből leveszed a kamatadót, és így várhatóan még az infláció felett marad a hozam.

Persze ki tudja, mit visz a holnap :(

1M az nem olyan eget verően sok.
Érdekes, hogy összekuporgatott ennyi pénzt, de fogalma sincs, mit kezdjen vele.
Nekem csak olyan 500k van, de tudom, mit szeretnék vele: saját vállalkozást. Még szedek hozzá egy keveset és meg is valósítom.

Az a helyzet, hogy 3 dolgot lehet tenni a pénzzel:

  1. Elkölteni (ezt nyilván nem akarja az illető)
  2. Lekötni: bank, tőzsde, értékpapír, arany, stb.
    Itt 3 tényező van: jó hozam, alacsony kockázat, likviditás. Ezekből bármely konstrukcióra maximum kettő érvényes. Leginkább: vagy jó hozamot kapsz, vagy alacsony kockázatot, a kettő üti egymást.
  3. Befektetni: vállalkozás, ingatlan. Ha tudod, mibe, mikor és hol, ezzel lehet a legtöbbet csinálni a pénzből, de nyilván szép kockázatai vannak és kizárólag hosszú távú dolog.

Részemről én eléggé kockázatkerülő ember vagyok, most is minimális hozamú (de biztonságos) pénzpiaci alapban van a megtakarításom. Viszont belekóstoltam a tőzsdébe és ha valakinek van hozzá affinitása, nem fél otthagyni a részvényt hosszabb időre, nem veszi ki az első kisebb nyereség után és nem fél realizálni a veszteséget a későbbi hozam érdekében, az még ebből az 1M-ból is szép összeget csinálhat. Én azt mondom ki kell próbálni, na nem a teljes megtakarítással, de pl. 1M-ból 200k-val simán. Én kipróbáltam, nyertem pár tízezret, de elég is volt, nem nekem való. Másnak működhet.

Döntse el a barátod, mi a fontos neki: hogy könnyen hozzáférjen, hogy jó hozama legyen, vagy hogy alacsony kockázata, és ez alapján döntsön.

Hozzáférhetőségre: bankbetét, pénzpiaci alap
Jó hozamra: tőzsde, közepes kockázatú befektetési alapok
Alacsony kockázatra: állampapír, tőkegarantált befektetési alapok

+1

Határozza meg:

- a rövid távú céljait (cél < 1év)
- a középtávú céljait (1év< cél <5év)
- a hosszú távú céljait (10év > cél)

Határozza meg a szükséges likvid pénzösszegét, amire szüksége lehet, ha nem úgy alakul ahogyan eltervezte.

Ha még marad pénze, azt fordítsa a céljai megvalósítására a kreativitása és képességei felhasználásával.

Ha nem marad pénze, határozza meg milyen további teendők szükségesek, hogy elérje a kitűzött célját vagy gondolja át még egyszer, valóban jól határozta meg a céljait?

Ugorjon a folyamat elejére, amíg elégedett nem lesz.

Ha nem lesz elégedett akkor elképzelhető végtelen ciklus, ez esetben keresse fel és konzultájon háziorvosával vagy gyógyszerészével.

"the further you go outside, the further you go inside"

most őszintén, te eszerint élsz?

Eressz rá egy angol helyesírás ellenőrzőt az oldaladra. Meg fogsz lepődni.

1misi az kevés a befektetéshez. Nem azért tudom, mert nekem van, hanem azért mert tudom, hogy nekem mire kellene lóvé...

Javaslom zárjon le egy - vagy lehet több - hitelt. Ennél jobb befektetés a világon nincs->_veszteségcsökkentés_ : a hitel kamata ugyanis nagyobb mint a befektetésé.

Ha nincs hitele (akkor irigylem!!!), biztosan vannak kisebb hasznos célok, amivel előre lehet lépni, és a maga módján szinte befektetés: fürdőszoba felújítás, takarékosabb kazán, hőszigetelés, padlócsere, autónak nagyjavítás, belső-átépítés, udvarrendezés, stb. Ezekből egy-kettő meg lehetne a gurigából, és nekem szükségem is lenne rá...

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Nem kevés. Részvényezni lehet vele. Ingatlanhoz kevés. Vállalkozáshoz kevés. Elkölteni sok.

--
Gábriel Ákos

> Elkölteni sok.
Ez eléggé relatív :-)

Házépítéskor pl. pillanatok alatt megy, ez igaz. Autóvásárláskor is. :)
--
Gábriel Ákos

Elkölteni sok?

140.000 gázelszámoló
72.000 villanyelszámoló
44.000 peugeot kipufogó, első és hátsó
40.000 nyári abroncsok az autóra
12.000 olaj/olajszűrő/légszűrő csere esedékes
14.000 kgfb, éves
28.000 lakbizt. éves
22.000 tele tankolni az autót (60L)
82.000 adó az egyéni vállalkozás után
24.000 egy havi diákhitel (asszonynak és nekem együtt)
110.000 egy havi lakáshitel
20.000 egy havi autó hitel
13.000 egy havi villany
26.000 egy havi gáz
----
Eddig 647.000Ft
A többi nem szükséges, csak szeretném valaha (jelenleg 20 éves terv):
----
20.000 Előszoba szekrény/fal, vagy fogas
100.000 (kb) betonozott autóbeálló a kaputól a garázsig
30.000 új fürdőkád
40.000 (kb) bevakolni a másfél éve felhúzott garázst

Így már 800K felett vagyunk, és lássuk be nem kértem semmi luxust.

Szóval, elkölteni sok?

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Luxus? Teljesen átlagos. Meglepően hasonló cipőben vagyunk egyébként. De gondolkozzunk pozitívan, megyek is az Unicumos palackért. :)

Neked van Unicumod??? Én olyat egy éve nem láttam. :D
Viszont saját borom van a pincében. Megyek, és hozok is fel egy kicsit... :)

Mottó: ha már nyakig vagy a szarban, legalább ne lógasd az orrod, mert beleér...

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

+1
illetve dédapám bölcsessége a halálos ágyán (83 volt): "há úgy még sose vót, hogy ne lett vóna valahogy."

az elszamolo szamlak kellemetlenseget havi meroallasbejelentessel lehet csillapitani - neten beklikkelni kb 2 perc - kerni kell az ugyfelszolgalaton, telefonon elintezni 10 perc

vakolni nem nagy muveszet - homok, cement, mesz + ido. a garazs idealais terep a gyakorlasra, mert ott annyira nem szamit es legkozelebb mar siman megy + nem kell melost hivni.
betonozni talan meg konnyebb, mint vakolni.
+az egesz a napi 8 ora ucsorges utan a fizikai munka aldasos es olcsobb, mint az edzterem.

Főleg, ha este 8-ra érsz haza és mínusz 2 fok van. Akkor nagy élvezet ám betonozni. :)

nem mondta senki, hogy most azonnal kell nekiesni :)
az este 8as hazaeres mar inkabb ketseges, de azt is meg lehet oldani - normalis helyen 1 nap szabadsagert 2x3+2 orat lehet boltolni es maris van ket nap 5orai hazerkezessel es 1 6ossal + a nyari uborkaszezonban a munkaadok is engedekenyebbek ilyen teren.

Az elszámoló számlákba ne menjünk bele. Tudom hogy működik, szoktam is alkalmazni. ;) Nem szeretném publikusan kifejteni hogy miért nem éltem vele, legyen elég, hogy voltak nehéz hónapok amikor a taktikai döntés fontosabb volt mint a stratégiai...

A vakolással kapcsolatban pedig egyetértünk. A 40K amit írtam az az anyag: homok, cement, namal. Mivel külső vakolat is van a dologban, és nem tervezek rá színes szagos "nemes vakolatot", ami védi mindentől, ezért a cementet vastagabban kell számolni. Vakolni én fogok.
40K-ért a szaki árajánlatot sem ad. (jó ez túlzás volt, de jelzi hogy mesterrel együtt nem lenne esélyünk 40K-ból garázst vakolni...)

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

az epitkezos resze jogos, nem szamoltam utana, csak irtam a levegobe.

Ez a havi diktalas a legnagyobb marhasag, egyreszt en furcsanak tartom hogy 140K az elteres a becsult havi szamlak es az eves leolvasas kozott (nekunk +/- 30K/15K-nal - gaz/villany - tobb meg sosem volt, pedig 6 eve nem diktalok), masreszt ha nem diktalsz, akkor igenis keszulj arra hogy a leolvasanal (amit tudsz h mikor van) extra kiadas lehet.

gondolj bele, ha valaki nem folyamatosan lakja az adott lakast. ebbol kovetkezoen a fogyaszasa sem lesz a sajat atlagahoz kozeli, a dijat pedig az elozo ev atlagabol kalkulaljak, ha jol emlekszem.

Hmm ez igaz. (Ram ez nem igaz, igy nem ebbol indultam ki)

...na ezért döntöttem én is a részvény mellett egy hasonló összegnél, de lassan egy év alatt kb ott tartok, hogy nullszaldós vagyok. Néha korán veszek, néha korán adok (most pl idő előtt adtam az otp-t) szóval mindent egyberakva nullán állok. (mármint alaptőkén felül persze)
Azt hiszem ez nem az én üzletem :P:)

Rózsár Gábor (muszashi)
http://www.lok.hu

Na, én is azt mondtam neki, hogy az adósságait fizesse ki belőle, de nincs már tartozása.
------------------------------------------------
A legtöbb ember azt hiszi, csak a gyomra üres...

Na várjunk, kezdjük ott, hogy mindenkinek kell tartania egy biztonsági tartalékot, ha bármi bajod esne, vagy kirúgnának a munkából, váratlan kiadásod lenne stb. Keress rá: "emergency fund".
Ez legalább 6 hónapnyi megélhetést tudjon biztosítani. Tehát számold ki, hogy szűkösen mennyiből jössz ki 1 hónapig (kaja, rezsi, lakbér, törlesztőrészletek, biztosítás, közös költség), majd ezt szorozd meg 6-tal (de vedd figyelembe az évszakok változását is).

Namost amennyi pénz kijött, azt kapásból félre kell tenned úgy, hogy bármikor hozzáférhető legyen, tehát vagy pénzpiaci alapba, vagy maximum államkötvénybe. Pl. ideális befektetési alap ehhez az OTP Optima Tőkegarantált Kötvény Alap.

Ha nincs ilyen biztonsági tartalékod, az arra "jó", hogy amikor váratlan kiadásod lesz, vagy váratlanul elapad a jövedelmed, akkor felvehet a személyi hitelt 32%-os kamatra.

Szóval az 1 millióból tegye félre a biztonsági tartalékot. A maradékból meg nemtom, mit akar csinálni, ha csak 3-4 hónapra tudja lekötni, akkor feltételezem, hogy 3-4 hónap múlva el akarja költeni. Ebben az esetben megint csak az OTP Optima alap marad (pl.), az pont 90 nap után kínál tőkegaranciát.

Ha hosszabb távra akar befektetni, de mégis kockázatkerülő, akkor nyisson a Magyar Államkincstárnál TBSZ számlát, majd vegyen rá prémium magyar államkötvényt (6 éves befektetés, évente garantált infláció + 3% hozam). Remélem tudtam segíteni.

"Ha nincs ilyen biztonsági tartalékod, az arra "jó", hogy amikor váratlan kiadásod lesz, vagy váratlanul elapad a jövedelmed, akkor felvehet a személyi hitelt 32%-os kamatra."

Így izgalmas az élet. :D

Hja...
Biztonsági tartalékot én is tennék félre, ha nem lenne napi harc a puszta talpon maradás is.
[OFF]
Nem bántásból, de komolyan elgondolkodtam:
te valami fizetett kommentelő vagy, ezzel az OTP reklámmal???
[/OFF]

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Igen, kapom a jutalékot :) Csak egy példa volt, mondhattam volna akármelyik pénzpiaci / vagy rövid állampapír alapot. Ha megnézed a bamosz.hu-n, akkor van pár olyan magyar kötvény alap, amelyeknek szinte ugyanolyan a hozamuk, szóval szinte mindegy, melyiket választod. Az OTP Optimát azért mondtam név szerint, mert sokan vannak az OTP-nél, és ez ténylegesen tőkegarantált, tehát megfelelő biztonsági tartalékhoz.

Végül is pont erre kellene neki ez az egy milla, hogy ha bármi történi, akkor amíg lehet kihúzza belőle. Ezért nem akarja lekötni "hosszú" távra.
------------------------------------------------
A legtöbb ember azt hiszi, csak a gyomra üres...

Valuta

Na igen. De mit? Dollár, euró, jüan?
------------------------------------------------
A legtöbb ember azt hiszi, csak a gyomra üres...

Egyikből a másikba, mikor mi hogy áll ... esetleg naponta 3-4x is ;-)

AFAIK legtöbb embernek (hozzá nem értőnek pláne) ez elég gyorsan megoldja a problémát, hogy mit kezdjen a pénzével.

Érteni valóban kell hozzá ... de tanulható ...

és mekkora átváltási veszteséggel számolhat átlagosan?

Zsebpénzt nőkre kell költeni...ennyit nem lehet semmibe befektetni....csajozzon...kizárólag a girlfriend experience keresésével :)

Nézze meg az arany, platina historikus árfolyamát. 3-4 hónapon belül bőven van mozgás, és most ép viszonylag alacsonyan áll. Szóval lehet kockáztatni. De ilyen rövid távon befektetni mindenképp kockázatos. De ha ugyanezeket az árfolyamokat egy éves viszonylatban nézzük, akkor szívderítőbb a látvány, még ha mostanában csökkent is a növekedés üteme. Viszont ha az utóbbi 10 évet nézzük... szóval nagy kár, hogy anno nem foglalkoztam ezzel.

Előtte meg évtizedeken át stagnált. Vagy éppen tartósan esett. Azért az nagy igazság, hogy nincs örökké tartó növekedés. Szóval kockázat itt is van.

2000 előtt valóban folyamatosan esett. Az akkori csúcs ár majd háromszorosát éri most, nem beszélve a mélypontról. És igen, rizikó mindenben van. Az is nagy igazság, hogy nem szabad a teljes vagyont spekulációba vinni. Pláne nem pár hónapra. Viszont hosszú távon (1-10 év) én megkockáztatnám. Akár rövid távon is, ahogy írtam: "Szóval lehet kockáztatni".

Update: épp most kaptam egy hírlevelet, amiben az aranyszámlát igyekeznek rámtukmálni (arany fedezettel védett megtakarítás), ami megriasztott, mert ha reklámozni kell, akkor már tuti nem is olyan jó :D

Félre ne érts, nem kritizálni akartalak, csak aki nem járatos a dologba, annak nem árt felhívni a figyelmét, hogy az elmúlt 10 év alatt ugyan durván 3-3,5-szörösére nőtt az aranyár (USD-ben), de ez nem sok mindent jelent a jövőre nézve. Biztosítékot semmiképpen. Egyébként ez a növekedés "mindössze" évi durván 13%-ot jelent, amit az adott időszakban a részvénypiacokon is simán el lehetett érni. Meg nem mondanám, melyik a kockázatosabb. Az arany csak annyiban biztonságos, hogy az nem nagyon tudja elveszíteni értékének akár a közel 100%-át, míg egy-egy részvény igen. Persze diverzifikációval ezen lehet némileg segíteni.

Akkor okoskodok egyet.

a.) Fektessen borba.

b.) Valamely erősen fejlődő ország pénzébe fordítson át, lehetőleg kerülve bankok és exclusive change-ek erős lehúzását. Vannak becses devizakereskedők is.

a.) Fektessen borba.

jogos, az egy likvid termek :)

Nemrég láttam a TV-ben, hogy antik-borba fektetni érdemesebb lehet mint aranyba.
10-évre 200% fölötti hozamot emlegettek. Emlékszek rá, hogy százalékban több volt az aranynál.

Szerintem meg ruletten a feketére.

Ruletten csakis a nullára.

..de 3x egymás után, mint Torrente! :)

Ááá, alap klasszikus! :D

Ha már viccelődünk:
Fektessen pálinkába! Hol máshol kap 40%-ot? :D

hazibol, akar 70%ot is ki lehet hozni,
de ilyenforman a rum is jo otlet.

Csak vigyazz nehogy tul kapzsi legyel es visszajojjon a "hozam".

Ilyen feltételekkel szerintem
- akciós bankbetét: sok helyen van 6% körüli kamat pár hónapra is. Új betétre még több, de csak egyszer. Ha több bankszámla van a családban, lehet pingpongozni köztük a pénzt, hogy mindig új betétnek számítson.
- vmi mérsékelt kockázatú kötvény alap (kb. minden banknak van vmi alapkezelője).
- esetleg diszkont kincstárjegy. Most egy évre 5.5% körüli hozama van. Folyamatosan nő az értéke, el lehet közben adni, de akkor akár kb. 1.5%-os bukó lehet rajta (minél később adod el, annál kevesebb). Előnye annyi, hogy államkincstári számlára is lehet venni, aminek nincs semmilyen költsége.
- részvényt, spekulatív befektetést nem csinálnék, ennyi időre a kockázat miatt csak töredékét lenne célszerű, annyiért meg nem érdemes.
- ha nem biztos, hogy kelleni fog pár éven belül, akkor érdemes tbsz-re (3 vagy 5 év), kamatadó elkerülése végett. Az se baj, ha kiveszed előbb, csak akkor adózni kell. Van olyan bank, ami lehúz, ha tbsz-t nyitsz, ennek utána kell nézni; államkincstárnál nincs költsége.

Nekem valami java webstartot emleget. Belépés után nem igazán jól működik a szálazott hozzászólás :(

A MagNet Bank OBA garantált, innentől kezdve lehet Bank of Afganisztán is. Majd ha 100.000 euro felett lesz a megtakarításom, akkor másik bankba teszem a pénzem.

Ez kb olyan hogy én OTP-be rakom a pénzem, mint hogy T-Mobilos vagyok.. Miért? Mert szeretek sokat fizetni.. :)

Vegyen rajta aranyat.
Ez az egyetlen értéktartó lehetőség.
Mióta _az_a_bizonyos_kormány_2/3-dal szertezúzza a forintot, nincs más lehetőségem nekem sem.

Te mit nézel? Én azt látom, hogy az EUR/HUF és az USD/HUF is majdnem ugyanannyi, mint 2010. februárban, hol volt akkor még az új kormány?

Az arany, mint értéktartó lehetőség? És ha lemegy az ára? :)

Akkor veszel...ha meg felmegy akkor eladsz, vagy kivársz.
Az utóbbi időben (az elmúlt egy évben) 800$/unciáról egészen 1400$/unciára felment, kisebb nagyobb hullámvölgyekkel. Aki 1200$/uncia zuhanásnál kiszállt, az most veri a fejét a falba, hogy "mér vótam hülye, várhattam vón" :).

A kakaó meg most mégse ment fel, mert Elefántcsontpart csak utána korlátozta a kivitelt, hogy az utolsó nagy szállítmányok elindultak. További kérdés, hogy ha tényleg 1-2 éven belül Brazília az új nemesített (jól bír mindent) növénnyel visszatér a piacra, a túlkínálat mennyire viszi le az árat. Most viszont még jól megy a kakaó és a kávé is.

De egymillával az árutőzsdén sem lehet bohóckodni.

"Akkor veszel"

Miből, ha az egy millájából már vett drágán (és lement)?

Ja, ezt mondom, pont azért, mert most magas az ára, mi történik, ha 10 év múlva sem tudod eladni nyereséggel, akkor vársz még 10 évig, hogy pénzednél legyél?

Az arany nem befektetés, csak spekuláció. Attól függ az értéke, hogy mennyi az eladó és a vevő rá.

Persze a részvény pillanatnyi ára is ettől függ, de a részvény termel cashflowt. Ha jól megy a cégnek, akkor előbb-utóbb a piac is magasabb árat hajlandó érte adni. De emögött van tényleges teljesítmény (élő emberek és eszközök, akik dolgoznak), az arany az csak egy darab valami.

lásd utolsó sor...
egyébként meg abból, hogy egy másik milliót szerencsésen költött el kecskesajtra és a görög sztrájk miatt felment a "nyers" kecskesajt ára az egekbe és nyugaton a vegák vagy kik már autókat borítgatnak és gyújtogatnak, mert csak a leggazdagabb vegáknak jutott a dugi készletből és az is csak a "nyers-kecskesajt" feketepiacról :)

Akkor veszel...ha meg felmegy akkor eladsz, vagy kivársz.
És mit üzennél azoknak a Telekom vevőknek, akik a 2000-es év elején vettek papírt? Várjanak még egy évtizedet? :)

Azt üzenem: Bukta van Maurice! :)

Egyébként én irtózom a részvényektől, mert kevésbé látom át, mint az árutőzsdét, ahol egy-egy háború, vagy időjárás előrejelzés akár megbolygatja a piacot, de sokkal előre láthatóbb, mint mondjuk ha valaki bejelenti, hogy "ja, behazudtuk az eredményeket, kérjük a csődeljárást, de azért mi már szépen lassan eladtuk a részvényeinket, vagy másba fektettük csendesen".
Van ismerősöm, aki viszont pont fordítva látja. Szerintem ő adrenalinfüggő. :)

Keressen meg egy szakértőt, egy pénzügyi tanácsadót.
Ha kell össze tudom hozni eggyel...

Csak azt ne :) Ők ügynökök, csak a jutalékot húzzák le rólad.

Normális esetben nem.

Valóban. A független tanácsadók több bankot is megsápolnak, hogy figyelembe vegyék az ajánlatait. Vajon azé a banké lesz-e a legjobb ajánlat, amelyiktől a legtöbbet kapja? ☺ Szerintem teljesen mindegy, hogy az ügynök kinek vagy kiknek dolgozik, valakitől ő is pénzt kap.

Akármit lehet, mondani, de tanács ingyen van, ezzel szemben a jó tanács nem. A helyzetet véleményem szerint tovább súlyosbítják a Brókernetjellegű tanácsadókommunák, akik hajlamosak elhitetni a (nem mindig) önjelölt tanácsadójelöltekkel, hogy két hétvége alatt szakértőkké válhatnak. Ebből adódóan pénzügyi tanácsadó szerintem elég sok akad, de a tudásuk gyakran kérdéses számomra.

int getRandomNumber() { // ←ez itt már az aláírásom
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

A szakma ilyen tanulásával addig nincs is gond, ameddig a háttércsapat végzi a valós elemzést, és ajánlattételt, a legtöbb brokernetes csak postás, és kapcsolattartó.

Az már megint egy másik dolog, hogy a brokernet nem független, akárhogy is behazudják, és megint más dolog, hogy mit miért ajánlanak.

Viszont, keresni függetlent, és találni is lehet, és kapni korrekt ajánlatot, tippeket, tanácsokat, meglátásokat, azt is lehet. Negativitást félre kéne rakni.

http://zuzzmoe.com

Tekintve, hogy ismerek olyat, akit a private bankingnél akartak átverni, elég kevés bizodalmam van elég sokmindenkiben, aki üzletszerűen ad pénzügyi tanácsot.
Nálam kb. úgy működik, hogy ha egy (hozzám hasonlóan gazdasági végzettségű) haverom mondja, és én leellenőrzöm, akkor az valószínűleg egy korrekt ajánlat. A másik jó eséllyel korrekt ajánlatot akkor kapod, ha a tanácsadó százalékot kap a hozamból.

int getRandomNumber() { // ←ez itt már az aláírásom
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

A legtöbbeknek a "leellenőrzöm" rész nem stimmel (egyébként te merre kezded az ellenőrzést? komolyan).

Nézd, adott egy ország, aki azt se volt képes felfogni, hogy ha hitelre veszi a TV-t, az drágább lesz, mintha nem, itt a sumák cégek is életben maradnak. VISZONT attól, hogy csak arról hallunk, nem csak az van. Nézz meg pár olyan tanácsadó céget, amelyik nem itthon jött létre, és nem 2 perce.

(off: egy ideje már röhögök az aláírásodon, fun)

http://zuzzmoe.com

Ezért írtam, hogy nálam működik ☺ Én igyekszem nem a „legtöbbek” közé tartozni, képesnek tartom magam arra, hogy kiszámoljam, mennyit ér egy befektetés, és hogy két befektetésről eldöntsem, melyik a jobb nekem.
A tanácsadó cég elvileg abban nyújtana többet, hogy minél több ajánlatot összegyűjt, és képes kiválasztani, hogy melyik a jobb nekem. Ebből elvileg az utóbbira magam is képes vagyok, az előbbinek viszont utána kell(ene) sajnos járni minden X évben/hónapban, amikor lejár egy befektetés.

int getRandomNumber() { // ←ez itt már az aláírásom
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Amit kihagytál, hogy egy tanácsadó cég volumenben utazik, és ezért jobb ajánlatokat kap adott bankoktól, mint te. És azt is tapasztaltam, hogy kapcsolatban áll adott területre szakosodott bankokkal, akik abban a témában tényleg tudnak jobbat mutatni.

http://zuzzmoe.com

Brokernet

Csak 29500 Ft az induló költség :) Persz elkerekedik az illető beszervező szeme, amikor a jutalékrendszerüket nagy vonalakban összeveti az ember azzal, amit pl. egy biztosító direktben fizet szerzési jutalékként... (Ez akkor van, ha valaki dolgozni is szeretne nekik).

Tanácsot kérni ingyen lehet tőlük, ez igaz, de az ajánlatuk az zárt (szerződött partnerek) körből kerül ki, ergo esélyes, hogy az "ami-nekik-a-legjobb" vezérfonal mentén kap ajánlatot.

Gondolhatod, párszor megtaláltak már ismerősökön keresztűl az utóbbi 15 évben; de mindíg bunkósbottal kergettem a közelemből el őket. Sem befektetni, sem beszerveződni soha nem volt gusztusom.

Menjen el belőle nyelvtanfolyamra, a maradékból meg húzzon el külföldre dolgozni.

+1

Vegyetek rajt gabonát alacsony áron, psc meg majd átveszi drágán! :)
--------------------------------------------------------------------------------
Na, na, na? Mit használok? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu

Vegyen ki egy hét szabit aztán fektesse be sörbe, fűbe meg 'rossz nénikbe'.
Nincs több dilemma, és egy életre szóló élményt szerez magának.

Amúgy miért zavarja annyira a pénz, hogy másokat zargat vele?
El van az ott ahol van aztán majd ha rájön mit akar vele akkor befekteti.
Vagy ha mindenáron forgatni akarja tőzsdézzen. Aztán vagy összejön vagy nem.

Irónia BE:
Költsd el gyorsan, még mielőtt valamit létrehoznál belőle! Most! Nincs hülyeség, költsd el! Vegyél TV-t!
Különben is csend legyen, hallgass, hogy voltál olyan pancser, hogy nem szórtad el havonta a pénzed!

Irónia KI:
Eléggé elszomorító, hogy egy ilyen oldalon, egy ilyen közönség ezt a visszhangot adja, amit fentebb olvasok.

http://zuzzmoe.com

mar kerdeztem korabban:

mi a fenert kuporgatott, ha nem tudja mit kezdjen vele?
onmagaban a penznek az erteke 0, mert csak papir, ocska fem, vagy egy szam egy adatbazisban.

amit feltetelkent megadott a topiknyito - azok kozul sok kolcsonosen kizarja egymast...
ha valakinek ilyen szinten meg otlete sincs, raadasul kepben sincs a kerdesben, az inkabb ne jatszon, mert konnyen tanulopenzze valik a kis megtakaritasa.

Lehet csak azért kuporgatta, hogy még több legyen, mert más célja van vele. Spekuláció helyett kérdezhetnél, ha már annyira érdekel.

Az hogy pénzügyi témában lehetetleneket akar, az meg egy kiindulási alap. A sörözd-el témánál jóval értelmesebb megszólalások is voltak, könyvajánlások, kérdések, ...

Ha nem tudsz előre mutatót mondani, attól még nem kell visszarántani azt, aki megpróbált előre is lépni.

http://zuzzmoe.com

Nem ertem, vagy nem erted.

Eloszor talalja ki, hogy mit akar a penzzel kezdeni. Ezt probalom mar miota leirni, lehet csak rosszul fogalmazok. A topik elejen sehol nem volt szo rola, hogy mi a celja. A meg tobb penz nem jo cel. mert a penz onmagaban nem kepvisel erteket. Ki kene talalnia, hogy mire van szuksege, mert az alapjan lehet mar kozelebb kerulni a megtakaritas/befektetes formajahoz. Ha ilyet nem nem tud meghatarozni, akkor az egesz tenyleg gorcsos kuporgatashoz fog vezetni, mert kolteni nem fog belole, meg akkor sem, ha az ahitott dologra forditando osszeg mar a kezeben van. Kockaztatni meg annyira sem fogja, mert jaj szegeny penzem odalesz, igy a befektetest is megette a fene. Mivel szeretne azert a kezeben is tudni a penzet, mert... nem tudom miert, igy a tartalekkepzes, mint olyan sem jo, mert nem tud "megfeledkezni" rola.

Lehet ezert is kapott a kerdes annyi oltast, szurkalast, mert a mihez kezdjek magammal kerdesre sokan, a kosd fel, hamar ezt is kerdezned kell valaszt fogjak adni tanacskent.

A masik dolog, pedig figyelmeztetesnek volt szanva. Aki nem ert valamihez, az jobb, ha ketszer meggondolja, hogy belevag e valamibe azzal kapcsolatban, mert lehet hogy az elso sarkon csunyan csobe huzzak es akkor viszlat a kuporgatott 1 millionak. Raadasul a pofaraeses meg jobban fog fajni, mert az illeto meginkabb gorcsolni fog, mivel amugy sem merte volna kockaztatni azt a kis osszeget... es a kor bezarul.

Mostmár kezdünk egy nyelvet beszélni.

Értem, hogy neked a célkitűzés a fontos, ezzel a résszel egyet is értek, de a célok sem mindig olyan konkrétak, hogy "kocsira kell". Nekem van olyan ismerősöm, aki csak azt tudja, hogy van pénze, és mozgatni akarja. Pár éve összeírta a céljait, ház, kocsi, nyugdíj, kijött egy kb. összeg, és máris van cél. Viszont ha azt mondja, hogy pl. 170 millió kell, még mindig kiröhögnék, viszont a cél megvan.

Szerintem azt, hogy most konkrét célja van-e, vagy csak a "pénz szerelmese, kuporgat" akkor lehetne eldönteni, ha ő elmondaná mit akar. Én a topic nyitó alapján nem ítélném meg, lehet, hogy van célja, csak nem publikus, ...

Ha tényleg nincs célja, akkor sem gondolom, hogy a "verd el most!" a jó terv, akkor is könyvet adnék a kezébe, hogy lássa, amit sikerült eddig bolondságból összehoznia, az mi mindenre képes lehet.

(Az, hogy az embertömegek a "mihez kezdjem magammal kérdésre" úgy válaszolnak, hogy "kosd fel", az meg remélem nem egy elfogadandó default állapot. Akinek az, az nézze meg, hogy ez hova vezet.)

A figyelmeztetést is úgy kezelném, hogy tudást adok mellé, tény, rengetegen pályáznak a pénzére, de nem is elképzelhetetlen, hogy tud vele valami jót is elindítani. Tudással a kezében-fejében sokkal kisebb az esélye, hogy hülyeséget csinál. Például hogy elveri egyszeri szórakozásra.

(Attitűd tekintetében eléggé különbözünk, nem bántólag mondom, de ahogy látom, te sokkal inkább hajlasz a pesszimizmus felé, mint én...egyébként egy vonalon vagyunk, és tisztellek, hogy tudtunk beszélni.)

http://zuzzmoe.com

Eddig is egy nyelvet beszeltunk, csak mas iranybol kozelitjuk meg a kerdest.

Ami a celokat illeti. Igenis meg kell hatarozni azt, hogy mit kivanunk elerni, majd ezeket szepen sorba kell rakni. Igy kapunk egy utat, amit mar csak vegig kell jarnunk. Az osveny szelesseget az egyeniseg szabalyozza, az, hogy kinek mennyi mozgasterre van szuksege es az osszetettseget az, hogy hany dologra probaljuk meg adott idoben elosztani a figyelmunket. Ha nagyon elaprozzuk, akkor lehet bizonyos reszek mar kicsusznak a latomezonkbol (feleslegesen vesztegettunk energiat rajuk), ha nagyon nem hasonlo iranyu utakon indulunk el egyszerre, akkor abba lehet, hogy beleszakadunk. Ami biztos, hogy aki a keresztezodesben acsingozik tanacstalanul, azt a vegen elutik. Az alapveto kerdes az, hogy hol allunk most/mi all a rendelkezesunkre, hova szeretnek eljutni/mit szeretnenk elerni es ezert milyen utat vagyunk hajlandoak vegigjarni/mit vagyunk hajlandok megtenni.

A penzgyujtes maga is lehet cel, nem mondtam, hogy nem lehet. Van aki bellyeget gyujt, van aki antik butort, van aki ermeket, van aki penzt. A penzgyujtessel csak az a gond, hogy a penz maga nem kepvisel erteket - erteke annak van, amit a penzen megveszel, pontosan annyi, amennyiert megvetted - es lehet ezert mint cel zsakutcaba vezethet. (kicsit idevag: meglepoen sok sallangot hurcolunk magunkkal, mert a birtoklasi vagy is ugyanugy orok, mint a ervenyesulesi, illetve birtokolni is azert szeretjuk a dolgokat, mert ezzel lehet villantani es feltunni, ami megintcsak az ervenyesulsre - igen, arra a bizonyos ervenyesulesre vezet vissza)

Azert mondtam, hogy a valsz sok esetben a "mit kezdjek magammal?" kerdesre a "kosd fel/dogolj meg", mert mindenki alapvetoen onzo es ervenyesulni akar (van aki bevallja, van aki nem, a genjeinkben van, mint minden elolenynek). Ha valaki tanacstalanul all es azt kerdezgeti, hogy most mihez kezdjek, azt jobb esetben vermeseklettol fuggoen ki elobb-ki utobb elkuldi a banatba, mert ne rabolja az idomet, ha azt sem tudja mit akar. Rosszabb esetben celpontnak nezi, akinek a karan maris elobbre lehet jutni. Es maris elerkeztunk a figyelmezteteshez. Mert vannak olyanok, akik a tarsadalmi normakat is kicsit lazabban kezelik (lehet, mert ezt lattak otthon is) es ok nem fogjak ketszer meggondolni, hogy hasznot huzzanak ebbol a helyzetbol. Tapasztalat es tudas nelkul, pedig igencsak szerencse kerdese, hogy ezeket az illeto elkerulje (igy maris mehet a penzevel a kaszinoba, vagy gyorsan el is koltheti).

Ami meg kapcsolodik, az az, hogy igen nehez valakinek megmondani, hogy mit csinaljon. Nem konnyu masok celjai utan menni, mert nem erezzuk oket a sajatunknak. Kicsit olyan, mint mas cipojeben jarni. Lehet a csuka szep csilli-villi, de itt lotyog es ott szorit. Igyhat mondhatok itt szepet es jot, az illetonek alapvetoen a sajat feje utan kell mennie.

(Nem vagyok pesszimista, csak realista. A tisztelet pedig kolcsonos.)
ps: bocsi, kicsit kesze kuszara sikerult es lehet kicsit el is kanyarodtam itt-ott. nem tudok 100%osan csak a forumozasra koncentralni. egyebkent lehet, hogy amit leirtam egy nagy hulyeseg :D

vegyen rajta garazst vagy telket, annak csak felfele megy az ara. ha meg elni akar akkor vegyen rajta egy repulojegyet, es irany nyugat, otthon csak ehenhalni lehet ....

Vagy lefele.

Úgy hallottam a búza-kukorica ára nap mint nap emelkedik. Én valami ilyesmibe tenném.

Péescé, hívtak, gyere :-)))

Remélem, zolti nem vett kukoricát, ugyanis az ára már a negyedik napja csökken...
Meg 1m HUF-ból amúgy sem sokat tudott volna venni, egy kamionnyi mennyiség sem jön ki ebből a pénzből...

Pattogatottból hány köbmétert lehet venni 1M-ért?

Fogalmam sincs.

És a gyakorlatban ha befektetésként veszi az ember, nem mindegy, hogy a valóságban hány kamionnyi? Fajlagosan ugyanannyit nő/csökken az ára. Avagy az alapegysége a terményvételnek a kamion? Azt hittem, hogy tonna, és aztán aki szállítja, majd összelapátolja a kamionba.

Bennem valahogy az élt, hogy áll a kukorica a raktárban, de már nyolcadszorra adta el kétszáz részletben egy tulaj nyolcnak.

No offense, tényleg nem tudom, hogy működik.

int getRandomNumber() { // ←ez itt már az aláírásom
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Hát hol veszel befektetésként 1m HUF-ért kukoricát?
A BÉT-en egy kötés 100 tonna.
A gazdától ha veszel kukoricát, ki fog röhögni, hogy 1M HUF-nyi árut akarsz.
El sem tudod szállítani, mert nincs egy kamionnyi mennyiség.

"aki szállítja, majd összelapátolja a kamionba."
Rakodógéppel szokás rakodni, vagy silóból ráereszteni a kamionra.
Ha az 1M HUF-nyi kukoricádat tovább akarod adni (feltéve, hogy a gazda nem küldött el a halálba, hogy ne szórakozz ővele, ráadásul megengedte, hogy ingyen tárold a magtárjában, amíg te szeretnéd, ugye...), akkor a senki nem fog veled foglalkozni a fél kamionnyi kukoricáddal, hiszen azt fogják mondnai a kereskedők, hogy legalább egy kamionnyi árut szedjél össze, jóember, mit kezdjünk mi fél kamionnyi kukoricával?!

Nem vettem, csak épp múlt héten futottam össze egy barátommal, aki arra panaszkodott, hogy amit ma mond árat a vevőinek azt holnap (vagy amikor visszaszólnak neki) már nem tudja tartani. Gondoltam ezt az információt megosztom a topic indítójával hátha tud vele valamit kezdeni.

Ha ennek a barátodnak van eladó terménye, keress meg privátban, vásárolok én is.

Na mi lett a zsével? :)

Befektette fejlodo piaci alapba aztan most szopik :D

adomanyozza freesoftware celokra

[velemeny on]
1 MFt ahhoz keves, hogy erdemes legyen megforgatni. Ahhoz sok, hogy ha megis megforgatja, elveszitse.

Dolgozo embernek nincs annyi ideje es kapcsolata, informacio forrasa es tudasa, hogy csak a befekteteseivel tudjon foglalkozni. Ha ertelmes hozamot akar elerni, akkor egesz nap basztatni kell a "portfoliot", ez egy eletforma, egy szakma.

Azoknak az embereknek, akik kemeny munkajukkal szedik ossze a megtakaritasaikat, en sosem ajanlanek semmilyen rizikos dolgot.

En a helyeben:
- eltennem vesztartaleknak (banki lekotes, keressen egy jobb bankot, az erteket kb. meg fogja tartani, nyerni nem sokat fog vele);
- ha mar van vesztartaleka, es esetleg van valamilyen kolcsone is, lehet, h erdemes betorleszteni;
- tegye felre a gyerek tanittatasara;
- tegye felre nyugdijas eveire;
- esetleg egy reszebol (de ne az egeszbol!) valositsa meg egy regi almat, pl. egy utazas, akarmi;
- ujitsa el a lakasanak egy reszet;
- stb.

Amit sugallni akarok, hogy olyanra koltse, ami neki es a csaladjanak tenyleg jot okoz, ne adja oda brokereknek, mert ha ott elmegy a penz, akkor ok csak megvonjak a vallukat: "Ilyen a piac", a befekteto meg csunyan pofara esett.
[velemeny off]
--
http://www.open-st.eu

1. Vegyen rajta diszkont kincstarjegyet, 3 honaposat
2. Tanulja meg a befektetes / spekulacio alapjait amig ki nem fut a DKJ.
3. Tradeljen demo szamlan

repeat, amig jol nem vagja a tozsdet / piacokat / forexet aztan mehet elesben.

Keressen meg engem!
Én befektetésekkel is foglalkozom!

Ide adja a dellát, és én jövőre 3,5 millát adok neki vissza! Garantálom!
Nem kell papírozni ugye? Az APEH miatt sem meg hát fő a bizalom!
Minden eddig ügyfelem elégedett (esetleg halott)
Minél több pénzt adsz én annál nagyobb hozamot ígérek!

Szóval 350% kamatot adok 1 évre!!
Gondolod meg !

Ha nincs más megtakarítása, akkor 3-6 havi kiadásra valót tartson megtakarítási számlán. Ha ezen felül marad, csak akkor kezdjen hosszú távú és/vagy kockázatosabb befektetéseken gondolkozni.

+1

+1

Szerintem a legnagyobb hozamot akkor lehet kihozni 1M Forintból, ha kicserélteted belőle a lakásodon/házadon a nyílászárókat. Apumék ezt tették már a múlt télen elkezdte termelni a hozamot a befektetés (majd felével kevesebb a gázszámla).

Egy hozzáértő bármikor kiszámolja neked mennyi idő alatt térül meg, de többnyire nagyon megéri.

Kivéve, ha már most is újak.

Valóban.

Vagy ha mondjuk távfűtéses lakásban laksz és csak Te cserélsz, amit megspórolsz (ha szabályozható a fűtés, azért sok helyen az, csak lusták tekergetni az emberek), az szétoszlik x ember között.

Vagy ha egész jól szigetel a hagyományos ablakod, esetlegesen ablakszigeteléssel megtoldva, akkor más nem spórolsz annyit.

(Ettől még jó dolog a nyílászáró csere, de nem ilyen egyszerű ez a megtérül gyorsan és nagyon. Pl. 20 év alatt 5%-os hozammal számolva évi ~80eFt-t kell spórolni tudni, hogy megérje egy 1MFt-os nyílászárócsere.)

Nem veszed figyelembe az értéknövekedést.

Spórolásról volt szó. Ha bent lakik a házban, úgysem realizálja az értéknövekedést, 20 év múlva meg a mai nyílászáró elavult lesz. Egyébként szerinted hogyan növelheti egy nyílászárócsere a lakás értékét a megspórolt energia jelenértékén túl?

hát pl. hogy a szomszédot megeszi a fene ha meglátja, és ez minden pénzt megér :)

Akkor viszont nem kérdés a megtérülés, hiszen végtelen a hozam! ;-)

akkor ezt a kérdést meg is fejtettük, az egó hízlalás a legjobb befektetés :)

Talán könnyebben eladható, ha a modern, jól szigetelt ablak megléte is szerepel a tulajdonságok listáján.

--
Ahol a telefontöltőd, ott az otthonod.

van egy ilyen ara'nyszam, nem tudom hirtelen hogy hivjak, de azt mutatja meg, hogy 1 Ft-ot beleepitesz a hazba, akkor az abban a pillanatban hany Ft-tal noveli a haz erteket. Pici Bekes megyei falvacskakban ez az ara'ny 0.7 korul van, tehat 1000 Ft erteku beepites a hazba mar a beepites pillanataban is csak 700 Ft-tal npveli a haz erteket (es ennel meg boven lehet kisebb az orszagban). Ellenben BP 2. ker eseten ez az arant elvileg 2 folott kell lennie, tehat 1000 Ft "epitoanyag" minimum 2000 Ft-tal kell novelje a haz erteket

ezt nem így kell nézni, én pl. hajlandó vagyok a saját komfortérzetem növelése érdekében áldozni a ház komfortosságának növelésére, még akkor is, ha az nem feltétlenül térül meg teljesen a későbbiekben.

igen, csak a topiknyito egyertelmuen befektetest keresett, es akkor mar nem mindegy, hogy osszekoti-e a kellemeset a hasznossal

jah, jogos...kicsit elkanyarodtam a témától :)

(amugy en is inkabb a komfortomra koltenek, befektetes akkor, ha nincs mire kolteni, optimalis fogyaszto vagyok, a megtakaritas pedig a fizetokepes kereslet rovasara megy)

Ez igaz, de egy lakás bármilyen felújítása sosem a befektetett összeggel növeli a lakás értékét. Hiszen nem üres ablakkeretbe teszed be a szóban forgó jobb hőszigetelésű ablakot, azaz addig is volt ablak, aminek van értéke (ha külön nem is adható el, de az érték nyilvánvaló, hiszen ha kiszeded, az nyilván csökkenti a lakás értékét, na ez a régi ablak értéke), és a nyílászárócsere árából a régi nyílászáró (meglétének) értéke lejön, csak ez az értéknövelés. Szóval ilyen értelemben sem egy egyértelmű kérdés.

Nem az új ablak új mivolta és az új/régi árkülönbözete ami az értéknövelő tényező, hanem a jobb hőszigetelés és a várhatóan alacsonyabb rezsiköltség teszi talán jobban eladhatóvá a lakást a kategóriatársai közt.

--
Ahol a telefontöltőd, ott az otthonod.

igy, van es ehhez meg hozzajon az is, amit mondtam, ha jo teruleten lakik: http://hup.hu/node/98392#comment-1245868

Roviden: epitkezni jo befektetes lehet, foleg a banki/biztositos evi 6-10% helyett, annal aztan vegkepp jobb

Nem azt mondom, hogy nem növeli a lakás értékét, csak nem feltétlenül annyival, vagy többel, mint amennyibe kerül. Nem azt mondom, hogy nem jobban eladató, csak nem biztos, hogy annyival, mint amit ráköltesz. De, mint már korábban is írtam, nem vagyok az ablakcsere ellen (sőt), csak annyit mondok, nem ilyen egyszerű. Az értéknövelés pontosan meg fog egyezni a jövőben megspórolt fűtési költség jelenértékével. No, ezzel az összeggel még soha nem találkoztam, amikor valaki ablakcsere mellett érvel, csak azzal, hogy mennyi idő alatt térül meg. A megtérülési idő az egy (már bocs) fasz mutató, mert egyenlőnek veszi a ma elköltött 1 Ft-ot a 20 év múlva megspórolt 1 Ft-tal. Pedig nagyon nem. És továbbra is gyanítom, hogy az ablakcsere nem túl jó befektetés pénzügyi szempontból. (Nem mondom, hogy hülyeség, de ne nevezzük magas hozamú befektetésnek. Szerintem hosszú távon bármelyik részvényalap lazán megveri. Pedig az még nem egy fantáziadús valami.)

már csak azért is jó megoldás az ablakcsere, mert ha még jó pár évig akarsz lakni adott ingatlanban, akkor vélhetően a fűtés költéségének folyamatos emelkedése miatt növekvő díjakat valamelyest lefaraghatod és nem akkor kell majd kapkodni, amikor már annyiba kerül a fűtés hogy azon kell vacillálni, hogy fűtsél-e vagy nem, mert nem tudod kifizetni a számlát...

Na még egyszer: nem azt mondom, hogy nem jó, de ne mint befektetést nézzük már. Ha valaki be akar fekteti 1 milliót, akkor, ha amúgy nem aktuális az ablakcsere, ne erre költse. De hogy világos legyen, nálam le van cserélve az ablak. Az más kérdés, hogy az enyém befektetésnek is kiváló volt: nem fizettem ki, mert nem jelentkezett a kivitelező a pénzért. Pedig isten bizony fizetni akartam, még rá is kérdeztem, azt mondták, majd. :-P

Elérhetősége? :)

Nem foglalkoznak magánszemélyekkel, csak ismerős ajánlott be náluk, és elvállaltak. Valószínűleg elveszett az én szerény 6 ablakom a sokszázas megrendeléseik mellett.

yo'wanna! kénytelen vagyok befektetésként tekinteni rá, hiszen az mindenképpen a pénzügyi helyzetem javulásával jár hosszú távon, ha utána költséget spórolok vele... a kérdés csak az, mennyi a megtérülési ideje.. illetve az se nagyon, ha a komfortérzetem nagyban javul azáltal, hogy nem süvít a fülembe télen a havas szél, már megérte :)

Jó, mondjuk olyan helyen, ahol szó szerint fütyül a szél csukott ablaknál, ott más a helyzet. Én hagymányos, de azért relatív jól záró ablakok cseréjéről beszéltem elsősorban.

azt nem kell cserélni, az életbe nem térül meg.

Ezt mondom én is, hogy nem mindig térül meg az ablakcsere, na.

az ellenkezőjét én se állítottam.