100 órája

Nem gyújtottam rá :) Nem volt nehéz. Ill volt már nehezebb is (rá is gyújtottam, igaz később). Egyszerűen el kell csípni a pillanatot, eddig sikerült. Ráadásul a hetem is nyugodt volt, de azért nem unalmas, szerencsére. Azt hiszem a "nehezén" túl vagyok, a fizikai függőséget leküzdöttem. Legalábbis már nincs görcsben a gyomrom, és frusztrált sem vagyok.

Amit még meg kell tanulnom:
-Jókat enni cigi nélkül.
-Jókat inni cigi nélkül.
-Unatkozni cigi nélkül.
-Idegeskedni cigi nélkül.

Úgy volt hogy egy puccos telefont (galaxy s) és drága előfizetést is beújítok, ami végül elmaradt, beértem egy számomra ideális előfizetéssel, és egy olcsó telefonnal. Félek a különbözet a hasamon fog megjelenni :)

Folyt. köv. egy hét múlva, azt hiszem lesz alkalmam idegeskedni, unatkozni, enni-inni is.

Hozzászólások

én is mostanában hagytam abba kevesebb mint 2 hete még néha rágyujtok de már nem hiányzik szóval mondhatni leszoktam
nekem a 6-7 nap volt a legnehezebb főleg este semmi máson nem járt az eszem csak a cigi:D
de hát ha nincs rá pénz akkor nincs mit tenni... megelőlegezve félre tettem a cigipénzt és vettem egy wii-t:)
-----
http://kepkeret.enerla.net/
http://enerla.net/

Én el sem tudnám úgy képzelni, hogy néha rágyújtok. Várnám a következőt. Pontosan így szoktam vissza eddig mindig, neked sem ajánlom. Volt hogy 1,5 év után kezdtem néha rágyújtogatni, 2hónap leforgása után megint meg volt az egy doboz naponta.

A wii viszont abszolút jó ötlet, azzal tuti le tudod kötni magad! :) Nekem egy ds-em volt, de eladtam mert nem használtam. Most használnám.

régen én is ugy gondoltam hogy az a járható út ha leteszem egyik pillanatról a másikra aztán rájöttem hogy ez önmagam "megerőszakolása" :D ugyhogy én ha már a helyzet ugy kivánja elszivok egy-egy szálat a trükk az hogy nem szabad otthonra venni csak ha néha kapok valakitől illetve nem szabad rendszert csinálni pl heti egy szál mert akkor várni fogom...
-----
http://kepkeret.enerla.net/
http://enerla.net/

"néha rágyújtok"
Kávé és cigarettát láttad? Iggy Pop és Tom Waits a pubban (youtube)
Kedvenc mondatom: "Most, hogy nem dohányzunk, már BÁRMIKOR rágyújthatunk." :P
Egyébként sürgősen felejtsd el ezt a "néha rágyújtok dumát. Egészen addig dohányos vagy, amíg van olyan, hogy rágyújtasz. Tudom, ezt minden dohányosnak nehéz beismerni, de a leszokáshoz vezető első lépés mindenképp ez. Tapasztalat.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

"Egyébként sürgősen felejtsd el ezt a "néha rágyújtok dumát. Egészen addig dohányos vagy, amíg van olyan, hogy rágyújtasz."

Én nem gyújtottam rá több mint egy hétig, aztán hirtelen besűrűsödtek az események, és majd' megőrültem hirtelen. Muszáj volt rágyújtanom. Ennek ellenére azóta sem tettem így újra. Jobb a "néha rágyújtok", mint ha akkor folytattam volna, mert "dohányos vagyok".

Mostanában gyakorlom a szürkeárnyalatos látást a fekete-fehér helyett :)

En kb. 250000 oranal tartok. A trukkje annyi, hogy nem kell raszokni. Nekem bejott.
De azert a 100 ora se rossz, remelhetoleg lesz az tobb is. :)

--
Why do Muslims blow themselves up to meet 72 Virgins, when they can just get a job in IT!

Mert nem dohányoztál soha. Ettől függetlenül tényleg az a hülye, aki rászokik, de nem dohányosként leszólni egy dohányost, aki le akar szokni az (meg ne haragudj, nem rád vonatkoztatva, hanem általánosságban) paraszt dolog. Ilyenkor az embernek támogatásra van szüksége, nem arra, hogy leszólják: te voltál a hülye, miért kellett rászoknod.

Mint minden drog-függőség (igen, az, dohányosként mondom), ez is csak a környezet teljes támogatásával sikerülhet. Vonatkozik ugyanez az alkoholizmusra is, mert ez a két legveszélyesebb könnyen beszerezhető kábítószer.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Ezért mondtam, hogy nehogy magadra vedd, mert sejtettem.
Hogy rászokni miért kell... Látod ez egy olyan kérdés, amit később senki nem tud megválaszolni. :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Napi 2-3 dobozt szívtam közel 20 éven át. Három és féléve semmit.

Ha ráakarsz gyújtani, akkor igyál egy pohár vizet vagy amit szeretsz és nem hizlal. :)
Nekem bevált.

Kitartás. A "ki mennyit költ cigire.." fórumtopicnak volt köze az elhatározásodhoz?

Gratulálok - csak így tovább! Tiszta levegő = tiszta fej = kevesebb idegesség, jó problémamegoldó-készség.
Idegesség ellen pedig kocogást ajánlom, ami az erőnlét javulásával (és dohányosoknál a tüdő tisztulásával) párhuzamosan futássá alakítható. Utóbbi kiéget minden idegességet és indulatot az emberből (saját tapasztalat).

Köszönöm mindenkinek a bátorítást!

Viszont ma sikeresen elszívtam egy szálat. :( Kimozdultam, kicsit, meg is ittam egy sört. Megkínáltak, végignéztem ahogy szívják, éreztem az "illatát". Aztán nem bírtam magammal, kértem egyet.

A hideg zuhany csak ezután jött: Nem szédültem, és más íze sem volt. Ergo nem álltak még helyre az ízlelőbimbóim, még mindíg benne van a szervezetemben a gonosz :) Legalábbis ez a tapasztalatom.

Szombaton hivatalos leszek egy kis dínom dánomra, és esélytelennek látom hogy ne gyújtsak rá. Az nem megoldás hogy nem megyek el. Vasárnap pedig vissza a régi kerékvágásba. Nem túl jók a kilátásaim. Azt hittem túl vagyok a nehezén, közben sehol sem tartok...

Én kibírtam 8 napig. Utána muszáj volt rágyújtanom, de azóta sem gyújtottam rá. Rossz érzés hogy ugyan kívánom, de nem tetszik a büdös, amit évekig nem vettem észre, és hiába szépek az emlékeim, annyira nem tetszett az a szál. Nekem más volt az íze :) Az emlékeimben máshogy él mint ahogy a valóságban tapasztaltam. Pár nap után elmentem berúgni cigi nélkül. Az volt a célom hogy bebizonyítsam, hogy lehetséges. Csúnyára sikerült :) Nem kéne ilyen könnyen feladnod szerintem, ez az eset még nem a világvége.

Figyelj kajálásnál. Állítólag új ízeket is lehet érezni leszokás után...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."