avi gyorsítása

Fórumok

üdv!

avi (divx) fájlt szeretnék négyszeres tempóra gyorsítani. audio információra nincs szükségem (így nem is zavaró a plusz két oktáv), csak a videóval kéne huncutkodni. ötlet?

köszi!

Hozzászólások

btw: olyan megoldás kellene, ami a lejátszási időnél gyorsabban működik, és külön öröm, ha a "minden négy képkockából hármat törlünk" megoldásnál egy lépcsőfokkal elegánsabb.

ez tiszta az okával együtt. a kérdés a hogyan?

szerk.: ha jól értelmezem az avi működését: az erősen tömörített videókból szépen látszik, hogy az avi kép változását rögzíti, nem pedig egyenként a képet. ez logikus, mert a kép nagy része film esetén minimálisan változik, és jól lehet tömöríteni. az átkódolás tehát azért szükséges, mert lényegében nem is léteznek "frame"-ek.

hm?

igazából az a kérdés mit akarsz, az eredetire lent úgy gondolom jó választ kaptál, de ha azzal akarod a fájl méretet csökkenteni hogy ezeket a "nem létező" (a hivatalos neve néhány kódolásnál P és B frame-k) eltünteted, akkor igen keveset fogsz csak nyerni vele

(((a P és B frame-k a kulcs képkockákra hivatkoznak amik teljes képet tartalmaznak, azok viszont nincsenek definiálva milyen messze vannak egymástól, a kódoló próbálja a megtalálni hogy mikor változik meg nagyon a kép, de van egy maximum is pl seek miatt, többnyire 300 frame )))

te akartál avit, abban hexaeditorral (linuxossal:) ) egyetlen byte-ot kell átírni, a linkelt szöveg csak azt mutatja melyiket (hint: avi az ms-é)

(azt persze értem hogy ezzel nem lesz kisebb a fájl, de speciel a framek kihagyása nélkül ezt hogy akarod megoldani és miért nem linuxos megoldás ez és miért fúj, azt már nem :) )

mencoder valami.avi -speed 4 -ofps 25 -ovc x264 -x264encopts bitrate=2000 -no
sound -o valami4x.avi

Már ha 25fps-os a bemeneti fájl. Codec lehet tetszés szerinti.