Az Internet csodája

Beírom a Google-ba, hogy "EGyenes vonalú egyenletes mozgás", eljutok a Wikipediara, aztán fél óra múlva azon veszem észre magam, hogy a "Peti és Panni az erdőben" című igen naturalisztukus fényképgalériát nézegetem. Ekkor észbekapok, beírom a keresőbe, hogy "Szabadesés", és fél óra múlva megint ugyanott vagyok. :)
Egy ideje próbálkozom kernelfordítással, lehet, hogy balfasz vagyok, de még egyet sem sikerült betölteni. :( Az összes leírás holmi Code maturity levelt meg /dev fs-t állítatna be velem, de olyanok nem jönnek elő sehol és sehogy. Ehh, azért még próbálkozom.
A weblapokon található linkeket követve legyen P az a legkisebb szám, ahány lépésben erotikus tartalmú oldalra juthatunk. Definiáljuk S-et ugyanígy, csak tudományos tartalommal. Értelemszerűen a P illetve S érték 0, ha erotikus/tudományos oldalról van szó. Vajon P ortogonális-e S-re? :)
Találtam a spájzban konzerveket, felbontottam egyet, de irdatlan kemény volt, vagy fél óráig kenegettem szét a kenyéren. Megyek a szobába, mondom Zitának, hogy szar a májkrém. A válasza szerint 1. Nem máj 2. nem krém, a többi ok. Egyébként sonkavagdalt, azért is olyan nehéz kenni. Finom volt.
Cuncika új helyet talált a magoknak. Most mi is láthatjuk, hová rejti, mert az akvárium első falánál köpi ki őket. Micike is újabban elég nyugodtan hagyja magát megfogni, úgy látszik, egy év után hozzámszokott. Érdekes, mert érezhetően nehezebb és izmosabb, mint Cuncika. Lehet, hogy ő mégis a fiú? :)
A napokban találtam a hűtőben némi csülköt még a hétvégéről. Meg is ettem, de lehet, hogy kicsit forrón, mert egész éjjel fostam tőle. Szar ügy. Szó szerint. :)
Nyár végére rendet raktunk az erkélyen. Igaz, egész nyáron szinte ki sem mentünk, de így ősszel azért legalább mutatóba illik. A kisszobát is be kéne fejeznem, mert Zita kezd kicsit kiakadni, azt mondja, két hónap altt nem igaz, hogy még egy könyvespolcra sem bírtam bepakolni. :) De azért csak kategorizálni kell a köteteket, ahhoz meg beléjük kell pillantani, ugye? :)
BATHORY - Foreverdark Woods
Amorphis - Black Winter Day
Morbid Angel - God of Emptiness
Ahab - Yet Another Raft of Medusa

Hozzászólások

le kéne állni azzal a spanglival

"Definiáljuk S-et ugyanígy, csak tudományos tartalommal. Értelemszerűen a P illetve S érték 0, ha erotikus/tudományos oldalról van szó. Vajon P ortogonális-e S-re?"

ezen a ponton már nem kaptam levegőt a röhögéstől. beteg ember vagy. :D még ilyeneket!

nem lesz egyszerű dolgod, mert a gráf véletlenül sem irányítatlan. a metrikus tér definíciójában pedig -- ha jól emlékszem -- az elsők közt szerepel a metrika szimmetriája. az, hogy a wikipedia egy adott cikkéről 3 "lépésben" eljutsz jancsi és juliskához, nem jelenti azt, hogy ez fordítva is igaz. ;)

Hm. Normafeltételeket vajon linkek felhasználásával ki tudok elégíteni? Hm. Egyértelmű, hogy a ||x||>=0 könnyen kielégíthető. Node mit tekintsek zérusnak? Azt hiszem, ez nem járható út. Pedig normából már röhögve lehet metrikát csinálni.
Inkább kicsit másképpen kellene belekezdeni. Elgondolkodom ezen a tartalomelemzésen, bár úgy sejtem, nem túl járható út.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

http://xkcd.com/214/
klasszikus..

--
Always program as if the person who will be maintaining your program is a violent psychopath that knows where you live. - Cotillion, TDWTF