Just Jack + MPD

Ardour, Renoise, és egyéb Jack-et igénylő dolgok miatt (amit néha nem tudtam elindítani, mert valami rajta maradt az alsa-n, vagy az alsa a hardveren, nem tudom), valamint a Pulseaudio elleni lázadásból úgy döntöttem, hogy márpedig az én hangkártyámra a Jack fog rátapadni, és mindent az fog megenni (de legalábbis az alsát és a jacket biztosan).

Úgyhogy nekiindultam, .asoundrc-be a megfelelő dolgok bele, jack elindít, mindenki happy, csak az mpd búslakodik nagy csöndben.

Megpróbáltam beállítani a kimenetét, de sehogy nem lett jó. Forgattam belőle újabbat, ami tudja a jack-es kimenetet, de az sem működött. Később felmerült, hogy valszeg az a gond, hogy mpd userrel fut. Aztán ez be is bizonyosodott, mivel ha rootként indítottam a jack-et, és root userrel az mpd-t, akkor jó volt, csak minden más volt rossz, mert nem én futtattam a jack-et, viszont én futtattam a programokat.

Úgyhogy most a Gnome indítópult indítja az mpd-t a saját mappámban levő konfigfájllal és adatbázissal, meg a jackd-t is. Visszaraktam a repóbeli mpd-t, mert nem kell neki jack kimenet, megy alsával is, mint minden más.

Szóval most tök jó nekem :>

Hozzászólások

Mondjuk a last.fm eléggé furcsán bánik vele mikor leállítom/számot léptetek, így... lelassítja a hangokat. Ez kicsit suxx.

A realtime kapcsoló megoldotta a fent említett problémát.