Radio Streaming / Sam Broadcaster alternativa

Fórumok

Helló!

Internetes rádiószerkesztő vagyok (www.onelovereggae.atw.hu), jelenleg Windows alól a Sam Broadcaster (www.spacialaudio.com) használom. Csak ez az egyetlen program miatt vagyok rákényszerítve a windowsra. A mostani program funkcioit ellátó lehetőleg open-source, linux alternatívát keresek, reméllem tudtok ebben segíteni.

Amiket elvárok hogy tudjon a program

- playlist összeállítása
- automatikus queue
- automatikus crossfader 2 szám között
- icecast2 szerverhez kapcsolódás
- gombnyomásra zenehalkítás & mikrofon bekapcsolása
- sugárzott stream fájlba mentése (műsorarchiválás céljából)

Fő jellemzők ezek lennének.
Előre is köszönöm!

Nicodemus

Hozzászólások

Na ez engem is érdekel. :) Én nézegettem ilyeneket, hogy Mixxx és a haverjai, de valahogy nem ez volt.

Rivendell tud mindent, igaz stream szerverhez kapcsolódást közvetlen nem (mint a SAM) de hát ezt más szoftver is simán megteszi helyette.

Ő viszont tényleg profi cucc http://www.campware.org/en/camp/campcaster_news/ csak ez nem ingyenes és szerintem ingyenest nem is fogsz találni ami minden igényt kielégít mint mondjuk a SAM. Kompromisszumot kell kötnöd linuxon! :)

Ilyet én is vadásztam elég sokáig, be kellett lássam, hogy gyak. nem létezik Linux alá komplex adásvezérlő rendszer, ami megfelel a kor kihívásainak. Mondjuk nálam fontos szempont volt, hogy full automatizálható legyen a műsor gyártása (pl. voice insert-modul, teaser-készítési mód, összes hanganyag fade-elhető, editálható legyen a playlistben, reklámblokk-kezelés stb.), de egy ilyen rendszer bizony komoly fejlesztői munka eredménye, senki nem fogja ingyen adni. De ha ilyen funkciók kellenek akkor ott úgy se az ár számít...

Jó régi téma, de hátha azóta fejlődtek a szoftverek. A téma ugyanaz: SAM BC-hez hasonló tudású szoftver kéne Linux alá.

Fejlődött a Wine is. SAM BC simán megy Wine alatt. SAM tud kezelni MySQL szervert is, tehát a már Linuxon futó MySQL szerverre simán tud csatlakozni.
Létezik egy RadioBOSS nevű adáslebonyolító is ami szintén tökéletesen megy Wine alatt.
Egyedül a betűkkel lehetnek szépséghibák egészen addig míg be nem másolod a .wine mappán belül a megfelelő helyre az eredeti windowsos fontokat.

-------------------
http://streamstat.hu/ - A legtöbb magyar rádió és TV egy helyen!